| נשלח ב-17/5/2020 13:30 |
|
| |
פרסום ראשון: מסתמן- במשרד הבריאות יאפשרו פתיחת בתי כנסת עוד השבוע
פרסום ראשון: מסתמן- במשרד הבריאות יאפשרו פתיחת בתי כנסת עוד השבוע. בכיר במשרד: לאור נתוני התחלואה ועומס החום, אין טעם להשאיר את בתי הכנסת סגורים.
ב14:30 דיון במשרד הבריאות לגבי "תו סגול" לבתי הכנסת- לדוג' כמה מתפללים יורשו להגיע להתפלל
https://twitter.com/Meir_Marciano/status/1261960453355380737
תוקן על ידי נוירולוג ב- 17/05/2020 13:31:19
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 13:32 |
|
| |
מלבד בני ברק בית שמש ושכונות חרדיות של י-ם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 17:42 |
|
| |
| פיינרך כתב: |  | מלבד בני ברק בית שמש ושכונות חרדיות של י-ם |
|
ותודה לכל החוכמולוגים שבאנוכיותם המשיכו להפיץ את הנגיף בשכונות הנ"ל. ועכשיו כל תושבי השכונות הנ"ל סובלים בגללם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 17:54 |
|
| |
אתם מבינים שאנשי משרד הבריאות הרבה יותר אחראים ודואגים לציבור ממנהיגי ומעסקני הציבור החרדי?? היו ימים שההנהגה החרדית הייתה בנוייה מאנשי חסד ולא מאנשי גובים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 18:09 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| פיינרך כתב: |  | מלבד בני ברק בית שמש ושכונות חרדיות של י-ם |
|
ותודה לכל החוכמולוגים שבאנוכיותם המשיכו להפיץ את הנגיף בשכונות הנ"ל. ועכשיו כל תושבי השכונות הנ"ל סובלים בגללם. |
|
לא דובים ולא זבובים! נעבעך על כל אלו שמסתובבים פה והיו מתים שיוציאו את האזורים האדומים מההסדר! לא קרה! ההוראה חלה על כל בתי הכנסת בכל האזורים!! על מה ומי תרטנו עכשיו מסכנים?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 18:22 |
|
| |
אצל רוב השכונות הנ"ל, במילא כל השטיבלאכים פועלים כל הזמן, חלקם אפילו בימים האפלים של פסח. כאשר כולנו היינו תחת השפעת ההפחדות, העקומות והנאומים.
היוצא מן הכלל העיר בני ברק, שם מתרחש לנגד עינינו מהפך מקצה אל קצה; חוג בני הישיבות שבתחילת האירוע רחשו פעילות רוחנית ותורנית עניפה, כאשר האדמורי"ם סגרו את בתי מדרשיהם בזה אחר זה, והנה קרה מה שקרה, וכעת הפכו עצמם לצד השני, ויהיו שיאמרו הם חזרו אל הטיפוס הליטאי המקורי: המרובע, התמים, הלא זורם, הראש הקטן. דהיינו שמירה אדוקה של הכללים הלא מעודכנים, של משרד הבריאות. בשכונתי הדבר בולט ביותר, כאשר החסידים מסתובבים עליזים ושמחים בשבת האחרונה, וקשה למצוא מסיכה ושטריימל ברחוב, ואילו הליטאים כולם חנוקים בשרב הקשה עם המסיכה. ברוח האחדות הממלאת בשעות אלה את היכלי הנהגת המדינה, חייבים גם הליטאים להתמזג ולהתערבב מעט עם המנטליות החסידית, ואולי בשקט גם לקחת משהו מהמנטליות של הקיצונים שנואי נפשינו - לא ניקח מהם את הקיצוניות עצמה, אך לפחות את יכולת עיגול הפינות, יכולת להרים את הראש מבלי להיות מוכתב מהוראות אנושיות, את היכולת להסתכל קצת כנגד הזרם, ואת הידיעה שאם אין אני לי מי לי. (שוו בנפשכם, הרי פתיחת בית כנסת בדקות אלה, למי שעוקב, איננה אודות הוראה מקורית של אנשי משרד הבריאות, אלא עקב לחץ של פוליטיקאים חרדים (ובעיקר - דתיים). כשהמל"ל מחליט להיכנע לתלונות הבלתי פוסקות. כלומר, לא 'הוראת רופאים' יש כאן אלא 'הוראות ממסדיות', שבהם כידוע לא סופרים אותנו כערכינו, תרתי משמע).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 18:56 |
|
| |
כפי שמשמע מבין השורות, הרי שעיכוב פתיחת בתי הכנסת עד היום נבע מהרמאדאן, כלומר, אם נפתחים בתי הכנסת אז יצטרכו לתת אישור גם למסגדים, ושם תיווצר צפיפות, אז החליטו להשאיר סגור את כל בתי הכנסת לכבודם, וגם עכשיו יש מי שרוצה לעכב את הפתיחה בשבוע עד לגמר הרמאדן,
עכשיו מובן למה בארה"ב כבר פתחו לפני שבועיים, כמות הולכי המסגדים שם, היא מזערית ביחס להולכי בתי הכנסת, וגם לא צריך להיות קשר בין השניים,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 19:03 |
|
| |
דווקא "התגרות באומות" הוא עניין גדול לשיטתך, לא?
[מטעם זה, האשימו בחו"ל את טראמפ הגוי כי הוא עובר על 'התגרות באומות', כשהוא מפגין את חביבותו למדינת ישראל...]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 19:03 |
|
| |
כמדומה שחריף ומקשה כבר לא יגיב באשכול זה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 21:37 |
|
| |
אין שכל אין דאגות, האדמורי"ם שלא מאמינים בנגיף ובשכל של המורה כי 'זה לא נראה'....
כאשר החסידים מסתובבים עליזים ושמחים בשבת האחרונה, וקשה למצוא מסיכה ושטריימל ברחוב, ואילו הליטאים כולם חנוקים בשרב הקשה עם המסיכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2020 21:41 |
|
| |
| נחתום כתב: |  | אין שכל אין דאגות, האדמורי"ם שלא מאמינים בנגיף ובשכל של המורה כי 'זה לא נראה'....
כאשר החסידים מסתובבים עליזים ושמחים בשבת האחרונה, וקשה למצוא מסיכה ושטריימל ברחוב, ואילו הליטאים כולם חנוקים בשרב הקשה עם המסיכה. |
|
יש שכל ב"ה ויש ביטחון בד' בָּרוּךְ הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בַּה' וְהָיָה ה' מִבְטַחוֹ. וְהָיָה כְּעֵץ שָׁתוּל עַל מַיִם וְעַל יוּבַל יְשַׁלַּח שָׁרָשָׁיו וְלֹא יִרְאֶה כִּי יָבֹא חֹם וְהָיָה עָלֵהוּ רַעֲנָן וּבִשְׁנַת בַּצֹּרֶת לֹא יִדְאָג וְלֹא יָמִישׁ מֵעֲשׂוֹת פֶּרִי. הפטרה בחוקתי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 01:07 |
|
| |
פתיחת בתי הכנסת - ישראל אוזן, יועץ השר דרעי בחצות בסקופים: זו הייתה סוגיה מורכבת, ועכשיו הגענו לבשלות שזה בטוח. הגבאים יידרשו לעמוד בתנאים מחמירים. ממתינים להחלטת הממשלה שתיקח מס' ימים בגלל מורכבות משפטית.
https://twitter.com/Haskupim/status/1262126190606848000
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 01:14 |
|
| |
"ועכשיו הגענו לבשלות שזה בטוח" חחח מי גילה להם רז זה?? כמו שהגיע למסקנה ש70% של חולי קורונה זה חרדים! הם יודעים בכלל משהו?? גם גני ילדים זה בטוח?? גם הפגנה זה בטוח?? חוף הים? מרכולים? שיגידו את האמת שהקורונה בירידה רצינית לאחרונה ולכן הם לוקחים סיכון מחושב. אבל למה לבלבל את המוח ש"הגיעו לבשלות שזה בטוח"?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 02:03 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | הם יודעים בכלל משהו??
|
|
נדמה שמידי פעם אתה צריך גם לשאול את עצמך בכנות את השאלה הזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 11:36 |
|
| |
לא יפתחו בתי כנסת כי הראמדאן מסתיים בשבת ואחריו יש 3 ימי חג והמשפטנים מפחדים לחלק בין בתי כנסת למסגדים כנראה שהאישור יהיה רק ביום שלישי הבא ואחרי זה יאמרו שהוראות משרד הבריאות זה ונשמרתם הכל פוליטיקה זולה ומשפטיזציה ופחדנות יתר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|