|
|
| נשלח ב-19/5/2020 15:53 |
|
| |
| בתתימן כתבה: |  | בתתימן
הייתי בודק יותר על הבחור מה הסיבות שהוא עישן מה זה אומר על האופי שלו..יש לו קטע מתמכר וכדו..
אתה ממש צודק , זה תלוי באופי של הבן אדם ... מכירה כאלה שמתפקדים רגיל ממש תחת השפעה של סמים. |
|
בס"ד כן גם אני שמעתי על בחורות שמתפקדות יופי ביום יום... למרות שהן שותות וואדקה לרוויה... אך אם אהיה שתיינית כחרדיה,מישהו ירצה בי?אם אעשן סיגריה,יביטו לכיווני?אם אקח ג'וינטים "בריאים" השדכנית תציעה לי שלד מתפקד?(; מה שאסור לבנות.אסור לבנים...  _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/05/2020 16:07:21
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 15:56 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
| רציף כתב: |  |
זה בעיה של הציבור הליטאי שהגבר דורש יותר, והוא יותר דבוק בלימוד אחרי החתונה
|
|
בס"ד רציף,אתה גם מעשן ג'וינטים או סמים?  _________________
|
|
חלילה, אני אפילו קפה ואלכוהול לא שותה, נדהמתי שטום מעשן סמים לפעמים, מעולם לא נתקלתי בסמים בסביבה הקרובה שלי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:04 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
זה בעיה של הציבור הליטאי שהגבר דורש יותר, והוא יותר דבוק בלימוד אחרי החתונה
|
|
בס"ד רציף,אתה גם מעשן ג'וינטים או סמים?  _________________
|
|
חלילה, אני אפילו קפה ואלכוהול לא שותה, נדהמתי שטום מעשן סמים לפעמים, מעולם לא נתקלתי בסמים בסביבה הקרובה שלי
|
|
בס"ד אווו ושמחת אוויי בחגיך והיית אך שמח אווו אווו איייי אההה אההה אייי אייי איי   ב"ה!השבח לקל!  כבר פחדתי שנשארתי היחידה בארץ שעדיין לא מסוממת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:12 |
|
| |
| קיייט כתבה: |  | שאלתי רב, אמר שלא. אבל מי ששאל את הרב היה מישהו שרצה שאחתוך בכל מקרה אז ייתכן שהוא שאל את השאלה באופן מוטה. עד עכשיו אני קצת תוהה אם עשיתי נכון |
|
עשית נכון, לא מתחתנים עם מטורפים, מחר תשמעי שהוא גם מהמר לפעמים, וגם לועס גת, וגם מבקר במקומות מפוקפקים, רק לפעמים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:14 |
|
| |
בתתימן
כן גם אני שמעתי על בחורות שמתפקדות יופי ביום יום... למרות שהן שותות וואדקה לרוויה... אך אם אהיה שתיינית כחרדיה,מישהו ירצה בי?אם אעשן סיגריה,יביטו לכיווני?אם אקח ג'וינטים "בריאים" השדכנית תציעה לי שלד מתפקד?(; מה שאסור לבנות.אסור לבנים...  לדעתי לבחורות כאלה לא יהיו הצעות בכלל.....  זה באמת מעניין למה יש דברים שמותרים לבנים ולבנות לא ... קצת חוצפה.  לי אישית לא מזיז שזה אסור כי מעולם לא נמשכתי לדברים האלה . אני מכירה מישהי ששותה (בין השאר), באמת קשה לה בשידוכים .. לא יודעת איזה הצעות מציעים לה אם בכלל. והיא טוענת שהיא רוצה בחור שלומד ... נראה אם יקרה לה נס. 
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:19 |
|
| |
כן גם אני שמעתי על בחורות שמתפקדות יופי ביום יום... למרות שהן שותות וואדקה לרוויה... אך אם אהיה שתיינית כחרדיה,מישהו ירצה בי?אם אעשן סיגריה,יביטו לכיווני?אם אקח ג'וינטים "בריאים" השדכנית תציעה לי שלד מתפקד?(; מה שאסור לבנות.אסור לבנים...  לדעתי לבחורות כאלה לא יהיו הצעות בכלל.....  זה באמת מעניין למה יש דברים שמותרים לבנים ולבנות לא ... קצת חוצפה.  לי אישית לא מזיז שזה אסור כי מעולם לא נמשכתי לדברים האלה . אני מכירה מישהי ששותה (בין השאר), באמת קשה לה בשידוכים .. לא יודעת איזה הצעות מציעים לה אם בכלל. והיא טוענת שהיא רוצה בחור שלומד ... נראה אם יקרה לה נס.  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:25 |
|
| |
בס"ד כי אנחנו חיים בעולם שובינסטי!מה שמותר לבנים/מנסים להבין אותם,אסור באיסור חמור לבנות!במיוחד במגזר החרדי/חסידי....  גם לבנות יש לימודים קשים ולחצים נפשיים אפילו יותר גדולים משל הבחורים. /שרק צריכים לשבת וללמוד(/לעבוד ולקבוע עיתים)!ולהסתדר חברתית... אנחנו צריכות לשבת המון שעות בסמינר/מכללה,להקשיב בריכוז רב ולסכם חומר וגם צריכות לעבור מבחנים קשים ולומדות בבית עד חצות! ואח"כ צריכות להצליח גם בקריירה,במקביל לשידוכים,(שזה בכלל לא קל רגשית!)בלי זה?השדכנית לא תביט לכיווננו...וכמובן הבחורים...  אסור לנו להיות סלחניות מדי כשזה מגיע לכיוון הגברי... כי בסופו של דבר הבחורה תצטרך להתמודד עם הבחור לבד בבית. עם הסיכונים של הנזקים בריאות,אם מעשן,כך שמסתכנת בלהיות אלמנה...וכמובן מהריח הדוחה שעלול להזיק לעובר שלה ואף גורם לגבר לשיניים צהובות...  אם הוא שתיין?אז עלול להיות שיכור ולאבד שליטה, בביתה... ואם הוא טועם "מעט סמים קלים? יום אחד שיהיה לו קשה עם רעש הילדים וטרדות הפרנסה... הוא יחליט להגביר מינון כדי לגמרי להיות "בענן"... לעניות דעתי,עצם זה שישלו עסק עם סמים ועם המוכרים,הוא כבר "בתוכו" והם/חבריו יכולים לשכנע אותו לנסות משהו "חזק" יותר והוא עלול להתפתות... וכמובן חוץ מהנזק המשפחתי של גבר שעלול לא לתפקד ולהרוס את התדמית המשפחתית, זה גם עולה מחיר לא קטן שעלול להזיק למצב הכלכלי של הבית  חייבים להתייעץ עם רב ומומחה בתחום לפני שנכנסים למקום כזה... ובכלל האם הבחורים היו שואלים רב,אם בחורה הייתה נוהגת כך?הם בקושי היו מכבדים אותה בפגישה  _________________
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/05/2020 17:24:55
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:25 |
|
| |
קצת סדר.. א.גוינט כמו דבר אחר בעולם תלוי במי שמשתמש בכמה באיך. כל שאר הסיסמאות "סמים" כסיסמאות מכלילות הן דמגוגיה. ב.בחברה החרדית בכלל ובציבור הרווקות החרדיות והחרדים היום. יש שינויים רבים מבעבר. וכחלק מהשינויים צריכת אלכוהול ושימוש בגוינט .הוא לגיטימי בגבול הטעם הטוב הן לגברים והן לנשים. ג.בעיניי בחורה שבסופי שבוע שותה איזה דרינק זו לא עילה לפסילה שוב לא על פרמטר יבש ומאוד מסויים שוללים בן אדם. כל מקרה לגופו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:39 |
|
| |
טום888
| טום888 כתב: |  |
קצת סדר.. א.גוינט כמו דבר אחר בעולם תלוי במי שמשתמש בכמה באיך. כל שאר הסיסמאות "סמים" כסיסמאות מכלילות הן דמגוגיה.
ב.בחברה החרדית בכלל ובציבור הרווקות החרדיות והחרדים היום. יש שינויים רבים מבעבר. וכחלק מהשינויים צריכת אלכוהול ושימוש בגוינט .הוא לגיטימי בגבול הטעם הטוב הן לגברים והן לנשים.
ג.בעיניי בחורה שבסופי שבוע שותה איזה דרינק זו לא עילה לפסילה שוב לא על פרמטר יבש ומאוד מסויים שוללים בן אדם. כל מקרה לגופו
|
|
בס"ד טוב פסדר! לך אני מסכימה...  רק שלא ישמע מדבריך שאתה מתיר לכולם להיות כאלה...שלא תגרום לאחרים להתמכר וליפול.אולי אתה מצליח לעמוד בפיתוי ומאוזן אך יש אחרים שייפלו ולא יצליחו כך שעדיף שאל תגרום לאחרים לטעום מכך ע"י המלצתך  מה גם שאתה כבר נשוי ו"מסודר" והם רווקים ולא בטוח שמישהי תרצה להתחתן איתם אם ייקחו...כך שדבריך יכולים לגרום לשבירת בית טרם הקמתו,אף כשזה הזיווג משמים...  אני אישית לא חושבת שכדאי לגעת בדברים כאלה! יש המון דרכים לנוח ולהינות בחיים בדרכים מקובלות נשלח מהאנדרואיד שלי
תודה על האישור:)
אני מקווה שגם את לא משכנעת חברות להכנס לפורום.
כי לכי תדעי מה הם יעשו אם אינטרנט?:)
תוקן על ידי טום888 ב- 19/05/2020 16:56:14
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:45 |
|
| |
ואגב מי שרוצה בחור שלומד צריכה לקחת בחשבון שהלימוד הוא לא רק הגעה פיזית לכולל יום יום של המיועד. אלא חיים של בית כזה. לכן מי ששותה דרינקים או לוקחת גוינט או בכלל משוטטת במרחב הוירטואלי מן הסתם לא תחפש בחור שלומד. ואם היא מחפשת יש לה פה בעייה.. אין עניין להתמסר לחיי דוחק ולחיות במובנים רבים בניגוד ובסתירה אליהם. לכן אם בחורות ששותות אלכוהול הורדו על ידי בחורים שרוצים ללמוד איןכאן שובניזם. כי ישנם אינספור זוגות שחיים חיים חרדיים וחיים מודרנים ואף אחד לא מפלה את הבחורה ששותה על פני הגבר. אפליה על רקע דתי לפעמים היא לא אפליה מגדרית או גזעית למרות שברוב הפעמים היא כזו. במקרה פה לא אז העולם פמניסטי עכשיו קצת יותר אפשר להרגע") נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:46 |
|
| |
זה טירוף לגעת בסמים קלים ולסכן את התודעה. טום, טעית בענק שעשית את זה, ואתה עוד נותן לגיטימציה לזה ?!. ונאמר בחז"ל ; הרבה, חברים רעים עושים. לחברה יש השפעה גדולה עלינו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:48 |
|
| |
בתתימן
כי אנחנו חיים בעולם שובינסטי....  אני לא חושבת שאנחנו חיים בעולם שובניסטי . את יודעת כמה אני עמלה לשכנע את חברות שלי החילוניות בעבודה שחרדים הם לא שובניסטים ??? (משום מה הן ממש בטוחות בזה..) אני חושבת שהנקודה היא שבנות הן פשוט יותר טובות וצייתניות מטבען ולכן יש פחות בנות שמעשנות/שותות ואחכ זה הכל עניין של ביקוש והיצע , כך יוצא שבחור שעשן יכול לקחת בחורה שהלכה בתלם. הבחורות באמת עובדות מאד קשה ולדעתי זה הסיבה שאין להם זמן לחפש ריגושים ושטויות ...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 16:57 |
|
| |
כי אנחנו חיים בעולם שובינסטי....  אני לא חושבת שאנחנו חיים בעולם שובניסטי . את יודעת כמה אני עמלה לשכנע את חברות שלי החילוניות בעבודה שחרדים הם לא שובניסטים ??? (משום מה הן ממש בטוחות בזה..) אני חושבת שהנקודה היא שבנות הן פשוט יותר טובות וצייתניות מטבען ולכן יש פחות בנות שמעשנות/שותות ואחכ זה הכל עניין של ביקוש והיצע , כך יוצא שבחור שעשן יכול לקחת בחורה שהלכה בתלם. הבחורות באמת עובדות מאד קשה ולדעתי זה הסיבה שאין להם זמן לחפש ריגושים ושטויות ... |
|
בס"ד תראי בעולם החילוני,מותר לבת מה שמותר לבן. וגם שם מוציאים שם רע על בת "מופקרת" בעוד שהגבר?מקבל כבוד אם הוא מופקר... אך אצלנו,לגבר יהיה מותר לעשן לבחורה אסור. לגבר מותר לשתות לפעמים ויבינו אותו אם קצת הגזים ושותה המון אך בחורה?אסור... נכון שאנחנו צייתניות...אך מי אמר שכולן כאלה? אולי יש בנות סקרניות? אולי יש בנות שכן רוצות ולא מעשנות כי זה לא מקובל?! מי אמר שכולן לא היו רוצות לצאת למרפסת אחרי שעות ארוכות במשרד ולקחת סיגריה? או לפחות לחוות זאת פעם אחת בחיים?  סמים?עד כאן!אני בטוחה שגם השדכנית תבין את הבחורה.אם נהיה מספיק חכמות לעשות לזה גבול ולהזדעזע תמיד! אם נסכים/נראה הבנה אפילו ל"קלים"?זה יהיה נגדנו בסוף! כי מי שלא תסכים?יגידו שהיא "קיצונית" שלא מבינה "גוונים אפורים" 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/05/2020 17:07:45
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 17:12 |
|
| |
את צודקת שאם כל הנשים היו נגד תופעה מסוימת זה היה עוזר , כמו למשל במצב שכל הבנות רוצות בחור שלומד זה משפיע על הבחורים לשבת וללמוד. אם נדבר על סמים אז רב הבחורות שאני מכירה לא יקחו אחד על סמים. אבל בעישון סיגריות , לא חסר בנות שחושבות שהן צריכות להתפשר על זה .
מה שמפריע לחברותי החילוניות זה שאני אשב ויעבוד והוא יחיה על חשבון האשה ... אחת אפילו שאלה אותי מה אם הוא לא ילמד ואת לא תדעי מזה ??? נגיד שהוא ישים ככה את האייפון על הגמרא ויראה סרטים ??
יש לי חברה חסידת גור ששם הבנים יותר הרבה בכמות מהבנות וממנה הבנתי שאצלם המצב הפוך שיש הרבה יותר סינונים לגבר מה הוא צריך לעשות בשביל להיקרא בחור טוב ולזכות בכלל בשידוך נורמלי, מפה הבנתי שהכל זה רק עניין של הצע וביקוש , ואם היו יותר גברים מנשים , אז היו יותר דרישות מגברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2020 17:16 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | טום888
| טום888 כתב: |  |
קצת סדר.. א.גוינט כמו דבר אחר בעולם תלוי במי שמשתמש בכמה באיך. כל שאר הסיסמאות "סמים" כסיסמאות מכלילות הן דמגוגיה.
ב.בחברה החרדית בכלל ובציבור הרווקות החרדיות והחרדים היום. יש שינויים רבים מבעבר. וכחלק מהשינויים צריכת אלכוהול ושימוש בגוינט .הוא לגיטימי בגבול הטעם הטוב הן לגברים והן לנשים.
ג.בעיניי בחורה שבסופי שבוע שותה איזה דרינק זו לא עילה לפסילה שוב לא על פרמטר יבש ומאוד מסויים שוללים בן אדם. כל מקרה לגופו
|
|
בס"ד טוב פסדר! לך אני מסכימה...  רק שלא ישמע מדבריך שאתה מתיר לכולם להיות כאלה...שלא תגרום לאחרים להתמכר וליפול.אולי אתה מצליח לעמוד בפיתוי ומאוזן אך יש אחרים שייפלו ולא יצליחו כך שעדיף שאל תגרום לאחרים לטעום מכך ע"י המלצתך  מה גם שאתה כבר נשוי ו"מסודר" והם רווקים ולא בטוח שמישהי תרצה להתחתן איתם אם ייקחו...כך שדבריך יכולים לגרום לשבירת בית טרם הקמתו,אף כשזה הזיווג משמים...  אני אישית לא חושבת שכדאי לגעת בדברים כאלה! יש המון דרכים לנוח ולהינות בחיים בדרכים מקובלות  תודה על האישור:)אני מקווה שגם את לא משכנעת חברות להכנס לפורום.כי לכי תדעי מה הם יעשו אם אינטרנט?:)
תוקן על ידי טום888 ב- 19/05/2020 16:56:14 |
|
בס"ד בשמחה צודיק;) ואכן אנלא אמליץ לחברה שאין לה נט,להתחבר לפורום  לא אני זו שאגרום לה להתחבר לנט זה בטוח  אני אישית גם לא ממש ששה להביא לכאן את חברותיי,כי כאן בעצם גלומים המון מסיפוריי וסודותיי וכל מיני שטויעס,שהסכמתי לחשוף רק בגלל שזה מקום אנונימי  כך שיתכן שאתם יודעים עלי,בדברים מסויימים יותר מכל מי שמכיר אותי בחיים עצמם 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/05/2020 17:22:28
|
|
|
|
|