בית פורומים בחדרי חרדים

יצא המרצע מן השק!! נתניהו נענה לפחדים של משה בר סימן טוב!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/5/2020 01:05 לינק ישיר 

מהשחושבים כתב:

אם בישראל המצב היה כמו בארצות הברית הייתם מדברים אחרת

בושה לקחת קרדיט על הצלחה של מישהו אחר

לידיעתך יש עוד מדינות שהמצב בהם דומה לישראל בלי נקיטת צעדים דרסטיים.

עדיין לא ידוע אם הסגר בכלל מועיל או לא

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 01:11 לינק ישיר 

החכמה של שר מוצלח זה לא לתת לשלטון הפקידים לעשות מה שבא להם
אלא לאזן את החלטותיהם ולראות הכל בפרספקטיבה רחבה יותר,
כמו קריסת המשק, ילדים חודשיים בלי מסגרת, צריכת כדורים נרקוטים ונוגדי דכאון למיניהם,
אי טיפול במחלות שגרתיות.
כל אדם שנפטר הוא עולם מלא וצרי לנסות להצילו, אבל כמו שמותר להסתכן לפרנסה וכו כמאמר הגמ', כך כאן היו צריכים לעשות תחשיבים רחבים יותר ממוחם הצר של המחליטים.

אפשר עדיין לתקן
שחררו את המשק בהקדם
החזירו את החיים למסלולם
אנשים יוכלו להתפרנס בכבוד ולהביא אוכל לפי הטף ולא ימותו מרעב ומנסיון התאבדות וכו

יוצאים למלחמה גם לוקחים סיכון מחושב
יוצאים לדרך ויש תאונות דרכים נזהרים כמה שיותר אבל לא קם אדם ואומר וותרו על מירון כי לכל נסיעה של כעשר אלף קמ יש הרוג ופצוע בכביש

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 01:17 לינק ישיר 

מה שבטוח: שאלה שלא צייתו להוראות משרד הבריאות,זלזלו בחיי אדם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 01:18 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

מה שבטוח: שאלה שלא צייתו להוראות משרד הבריאות,זלזלו בחיי אדם!

לך תדע אם זה בטוח..

לי ממש לא נראה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 01:30 לינק ישיר 
ביתשמשניק

תמניא_אפי כתב:
מהשחושבים כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אולי תתן דוגמא לדברים שכתבת 
איזו מדינה לא נקטה צעדים דרסטיים והמצב דומה לישראל?

תוקן על ידי ביתשמשניק ב- 18/05/2020 01:30:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 01:55 לינק ישיר 

ביתשמשניק כתב:
ביתשמשניק

תמניא_אפי כתב:
מהשחושבים כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אולי תתן דוגמא לדברים שכתבת 
איזו מדינה לא נקטה צעדים דרסטיים והמצב דומה לישראל?

תוקן על ידי ביתשמשניק ב- 18/05/2020 01:30:18

שוודיה ומדינות מסוימות בארה"ב

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 01:59 לינק ישיר 

שבדיה בעלת מספר תושבים דומה לישראל ויש שם 3,700 מתים
וגם שם יש הגבלות מסוימות, ובכלל השבדים קרים מבודדים ומרוחקים יותר מהישראלים בכל מקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 02:09 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

שבדיה בעלת מספר תושבים דומה לישראל ויש שם 3,700 מתים
וגם שם יש הגבלות מסוימות, ובכלל השבדים קרים מבודדים ומרוחקים יותר מהישראלים בכל מקרה.

אם תעשה פילוח אז יותר מחצי מהמתים זה מבתי אבות שבכלל לא השגיחו ופשוט נתנו להם למות.

אבל ללא קשר כל הסגר זה תאוריה. וכשמביאים הוכחה מבריטניה אומרים הם התחילו את הסגר מאוחר וכל מיני תירוצים שונים ומשונים.

יש דברים לא מובנים בכל הקורונה בהבדלי מקרי המוות בין מדינה למדינה שאי אפשר לתלות את זה רק בסגר.
אפילו אלו שמוכיחים מהסגר יכולים מקסימום לטעון שהסגר ממעט את מקרי המוות שאני לא מתכחש לזה.
השאלה מה המחיר וכמה מקרי מוות יהיו כתוצאה מכל הצעדים הדרסטיים שנקטו והאם לא החלפנו פרה בחמור.

רק להזכיר שהובא בחדשות שיותר ממיליון אנשים יצטרכו עזרה נפשית כתוצאה מכל הבהלה והסגר.
מקרי אלימות במשפחה עלו ב12% ומקרי אלימות בין בני זוג ב31%.
מי מדבר על כל התופעות לוואי שללא ספק יגיעו בעקבות איבוד כ"כ הרבה פרנסות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 02:25 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
סליחה שאני משבית שמחות של צוהלים (בייחוד אלו שמראש פמפמו שאין בכלל מגיפה וזה בסך הכל שפעת).

ליצמן זה ליצמן לטוב ולמוטב, היכולות הוורבליות שלו אינן משובחות בלשון המעטה, ולכן קל לתפוס אותו במילים ולהוציא דברים מהקשרם.

ליצמן לא אמר שלא היה צורך בצעדים הדרסטיים שננקטו, הוא אף ענה בצורה ברורה לשאלת המראיין האם היתה הצלחה בהתמודדות, וענה שעובדה שהשיטה עבדה והצליחה, אף שחייו של כל אחד זה עולם ומלואו, ונפטרו למעלה  250 אנשים.

ההתייחסות שלו היא לגבי התחזיות הקודרות, ולדעתי כאן ליצמן היה צריך להיזהר יותר בבחירת המילים, גם כדי שלא לעשות עוול שלא בצדק למנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב שנתן את כל כולו לטובת המערכה, וגם בכדי שלא יחגגו עליו עצמו על אמירה תוך הוצאת הדברים מהקשרם.

זה לא סוד שהמומחים (וזה לא מתחיל ונגמר במשה בר סימן טוב) הציגו בפני מקבלי ההחלטות  תחזיות שונות, החל מהאופטימיות ביותר ועד הפסימיות יותר, כמו התחזית על 10.000 מתים חלילה.
והנה לא צריך להיות בעלי דימיון מפותחים בשביל לדעת שהתחזיות הפסימיות היו עלולות חלילה להתגשם, ראינו את זה בכמה מדינות בעולם, אפשר גם לקחת את בלגיה למשל, מדינה קטנה, עם מספר תושבים של 11 מיליון, והם כבר אוחזים במעל 9000 מתים, כך שהתחזיות הפסימיות אינן מגיעות מהחלל.

אפשר להתווכח האם היה צריך לקחת את התחזיות הפסימיות כבסיס לפיו עלינו להתנהל, או לא, אבל בשורה התחתונה העובדות הן שזה היה יכול להתרחש אצלנו כמו במקומות אחרים. ב"ה שאנו לא שם, ועל פי הטבע זה בגלל האמצעים שננקטו.

כל מילה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 05:09 לינק ישיר 

לדעתי ליצמן סתם חוגג
קודם כל, ראינו מה קרה באיטליה וספרד, משמע שראוי היה לשמור על צעדי הזהירות
אבל חוץ מכל זה, עכשיו אנחנו חכמים שלאחר מעשה, אבל בתחילת ההתפרצות אף אחד לא ידע לומר מה הולך לקרות, הנגיף היה לא ידוע וגם עכשיו הוא לא לגמרי מובן, ברור אם כך שזהירות יתר עדיפה על התפרצות יתר גם במידה ואין יודעים כיצד לנהוג
איזו שטות לומר "אמרתי לכם", הזהירות היתה נדרשת, ביבי צדק בדרך הזהירה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 07:18 לינק ישיר 

קטע של הלייף, עד לפני כמה ימים התגאה מעל כל במה כי בזכותו נבלמה ההתפשטות, כי הוא זה שהחליט על סגר כשכולם היו נגד, הוא אחראי על הפסקת הטיסות, והכל זה בזכותו ובזכות מעשיו הנבונים ועצות ההטובות שקיבל מצוות משרדו, ופתאום היום הוא חוזר בו וטוען כי היתה הגזמה בסגר וכי ההוא היה פחדן והשני היה לא אחראי בצעדים מרחיקי לכת, הוא פשוט פחדן מפני הצפוי לו. כי כשר הבריאות הוא האחראי הבלעדי על נושא הבריאות והמסתעף, לא רק על טיפולי שיניים לזאטוטים או לארגן MRI לכפר ג'וליס.

הזזתו הצידה של שר הבריאות בשיאו של המשבר, בלי קשר מזכיר מה שקרה במלחמת יום כיפור שהדיחו הדחת האלוף גונן והבאת חיים בר לב לפיקוד הדרום צעד שהכריע את המלחמה כזכור. כך בדיוק עשו לליצמן שהתגלה כרברבן גדול שכשל במבחן התוצאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 07:39 לינק ישיר 

לא אני שאגן על ליצמן שלדעתי אחראי חלקית על אי הפנמת המצב במגזר שלו, אבל במקרה הזה הדברים הוצאו מהקשרם. כדאי להאזין לכל הראיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 07:54 לינק ישיר 

והתנהגות ציבורית נאותה היא לא לזרוק אשם על הכפוף אליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 08:00 לינק ישיר 
סקופער

ליצמן בסה"כ רוצה לנקות שולחן ולהפיל את כל החורבן הכלכלי על סימן טוב ועל נתניהו. חכמה גדולה. כמדומני זה הוא שרץ להטיל סגר על בני ברק. גם אז היה זה סימן טוב?

בסה"כ ההתנהלות הרפואית הייתה בסדר. החמירו וטוב שכך, רק ההתנהלות הכלכלית של הממשלה הייתה איטית וגרמה לכאוס שנוצר.

בסה"כ למשבר של פעם במאה שנה המדינה עברה את זה בסדר, בוודאי ביחס למדינות אחרות. כל הזמן מתבכיינים כאן. עם קשה עורף. עכשיו צריך לשקם את הכלכלה ולהמשיך הלאה בחיים. 

תוקן על ידי סקופער ב- 18/05/2020 08:00:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 08:30 לינק ישיר 

אחד מסודות המקצוע של נתניהו באופן כללי - לצד אופטימיות חסרת גבולות - זה התמקדות דוקא בתחזיות הקיצוניות ביותר, באופן הכי מחמיר שיש. בסך הכולל זה מציל אותו בסוף מכמה וכמה קטסטרופות שהיו אמורות לקרות לו, וכך הוא עדיין יושב על כסאו. זו גם הסיבה לכך שאינו יוצא לכל מלחמה מזדמנת, כי הוא שונא הימורים.

כשליצמן אולי ניסה להיות שקול בתחזיותיו, הלך נתניהו דוקא על האפשרות הכי גרועה, וכך הציל אותנו מסכנה חמורה בהתאם לדרישות ההלכה להקפיד בנפשות לחומרא וגם לסיכון מועט. יתכן מאוד שניתן היה להקל פה ושם, אבל בנקודה זו הגישה של נתניהו תאמה את ההלכה ודעת גדולי ישראל.

מצד שני.. האדמו"ר מבעלזא כן הימר ועוד על התחזית האופטימית ביותר, וכמו אצל נתניהו גם תחזית זו לא התממשה, אנשים מתו! אז נכון שלשמחתנו ההימור שלו לא הביא אותנו לאלפי הרוגים, (ונקוה שבחורף כן יידע קצת לרדת מהעץ ולא לפגוע בכולנו מתוך החדר שלו בספינה). אבל מבחינת בעלז, ההימור היה ממש לא מוצלח, בעלז שהחזיקו את עצמם לנאורים ומפוכחים התגלו כחסידים שוטים, ומצאו את מקומם לצד הסיקריקים והאמשינובים, הם שונאים את הסיטואציה שנוצרה, וזו הסיבה שתמניא לא נח לרגע ומנסה לשכנע את כולנו שאדמור"ו עדיין מהחכמים.. אני בהחלט מבין את מצבו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יצא המרצע מן השק!! נתניהו נענה לפחדים של משה בר סימן טוב!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.