|
|
| נשלח ב-18/5/2020 08:36 |
|
| |
רק הבהרה:
לפי דברי פרופ' מוטי רביד, בראיון לפני שבועיים - משרד הבריאות הכין 3 תרחישים, אופטימי, פסימי, ובינוני. לפי התרחיש האופטימי, דובר על 9000 מתים !!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 08:38 |
|
| |
אם בגור היו מאמינים לליצמן, היינו רואים אותם פותחים ישיבות ושטיבלאך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 09:16 |
|
| |
נתניהו היה לו נוח להיסחף לתרחישים קיצונים כדי לגרור את גנץ לממשלת אחדות זה כל הסיפור
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 09:19 |
|
| |
וכל ההשואות לאיטליה ורוסיה אינם במקומם,ההשוואה הנכונה היא לירדן, לבנון, והרשות, וגם שם התחלואה היתה נמוכה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 09:39 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | לידיעתך יש עוד מדינות שהמצב בהם דומה לישראל בלי נקיטת צעדים דרסטיים.
עדיין לא ידוע אם הסגר בכלל מועיל או לא |
|
אתה קשקשן
אין מדינות מערביות עם מידע אמין בהן לא עשו סגר וזה מוכיח את עצמו.
בשבדיה, 40% ממשקי הבית הם אנשים שגרים לבד, הם חיים בריחוק חברתי תמיד ובכל זאת היו שם קרוב ל-2000 קרבנות ללא בתי האבות.
אין, פשוט אין שום מדינה שעברה את המחלה ללא סגר.
אתה טעית, טועה ומטעה כל העת.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 18/05/2020 09:40:47
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 09:50 |
|
| |
ליצמן היה צריך להיעמד על רגליו האחוריות ולצעוק שהוא לא יאפשר ביטול תורה ותפילה בגלל פחדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 09:53 |
|
| |
מה היה קורה אם היינו גומרים כמו הקהילות היהודיות בניו-יורק בריטניה וצרפת?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 11:35 |
|
| |
hhaavv
| עדייןבגלות כתב: |  | | תמניא_אפי כתב: |  | לידיעתך יש עוד מדינות שהמצב בהם דומה לישראל בלי נקיטת צעדים דרסטיים.
עדיין לא ידוע אם הסגר בכלל מועיל או לא |
|
אתה טעית, טועה ומטעה כל העת. |
|
הוא לא טועה, השקרן הרוצח עושה זאת במודע. הלימוד זכות היחיד הוא שאולי מדובר בחולה נפש שברח ממחלקה סגורה. רק שתבינו את ההיגיון החולני שלו...
לא יודע למה מי שאמר שזה לא יותר משפעת ראוי בעיניך לזלזול... התחזיות הפסימיות שהיו בקשר ל- 10,000 מתים, קרה במקומות אחרים, ובדרך הטבע יכול היה לקרות גם אצלנו אילולי היינו נוקטים בצעדי הזהירות. לידיעתך יש עוד מדינות שהמצב בהם דומה לישראל בלי נקיטת צעדים דרסטיים. אולי תתן דוגמא לדברים שכתבת. איזו מדינה לא נקטה צעדים דרסטיים והמצב דומה לישראל? שוודיה ומדינות מסוימות בארה"ב. שבדיה בעלת מספר תושבים דומה לישראל ויש שם 3,700 מתים. יותר מחצי מהמתים זה מבתי אבות שבכלל לא השגיחו ופשוט נתנו להם למות... אלו שמוכיחים מהסגר יכולים מקסימום לטעון שהסגר ממעט את מקרי המוות שאני לא מתכחש לזה. מה שבטוח: שאלה שלא צייתו להוראות משרד הבריאות, זלזלו בחיי אדם!
לך תדע אם זה בטוח... לי ממש לא נראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 12:29 |
|
| |
אני לא טועה, כי אני לא יודע כלום, אבל לפחות לא עושה כלום. הם אלו שטועים שעל אף שהם לא יודעים כלום הם עצרו מדינה שלימה מללכת על כל תוצאות הנלוות הקשות מאוד. לפי דרך הטבע יהיו יותר מקרי מוות כתוצאה מהסגר מאשר כתוצאה מקורונה. השי"ת יעזור שלא. אם לא יודעים ויש ויכוחים בין רופאים ומדענים, אז הכלל הוא שב ואל תעשה, ולא זריעת בהלה ופאניקה בציבור בסיוע בריוני התקשורת שהשתיקו כל קול שונה. ואני שוב אומר, לא הוכח בשום מקום שהסגר עוזר ולו במשהו. הדברים מתגלים יותר ויותר, והאסימון האחרון זה של ליצמן שגילה טפח וכיסה טפחיים. ועוד היד נטויה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 12:48 |
|
| |
hhaavv
| תמניא_אפי כתב: |  | אם לא יודעים ויש ויכוחים בין רופאים ומדענים, אז הכלל הוא שב ואל תעשה
|
|
מניח שעדכנת את השולחן ערוך ואת הרבנים בעקבות הפסק החדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 13:04 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | לדעתי ליצמן סתם חוגג קודם כל, ראינו מה קרה באיטליה וספרד, משמע שראוי היה לשמור על צעדי הזהירות אבל חוץ מכל זה, עכשיו אנחנו חכמים שלאחר מעשה, אבל בתחילת ההתפרצות אף אחד לא ידע לומר מה הולך לקרות, הנגיף היה לא ידוע וגם עכשיו הוא לא לגמרי מובן, ברור אם כך שזהירות יתר עדיפה על התפרצות יתר גם במידה ואין יודעים כיצד לנהוג איזו שטות לומר "אמרתי לכם", הזהירות היתה נדרשת, ביבי צדק בדרך הזהירה שלו. |
|
ליצמן טעה מאוד בהתבטאות שלו, ומהרבה סיבות חבל שכך
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 13:08 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | hhaavv
| תמניא_אפי כתב: |  | אם לא יודעים ויש ויכוחים בין רופאים ומדענים, אז הכלל הוא שב ואל תעשה
|
|
מניח שעדכנת את השולחן ערוך ואת הרבנים בעקבות הפסק החדש. |
|
יש מספיק רבנים שפסקו כך. הכל כמובן במחתרת מאימת התקשורת וצדיקים כמותך שמשום מה החליטו שיודעים מה על כל אחד לעשות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 13:12 |
|
| |
נוירולוג
| משגיחבשער כתב: |  | | וכל ההשואות לאיטליה ורוסיה אינם במקומם,ההשוואה הנכונה היא לירדן, לבנון, והרשות, וגם שם התחלואה היתה נמוכה |
|
נחמד מאוד לנסות להיתלות בזה, אבל זה לא מבוסס על כלום
אין דיווח אמיתי ומסודר מהמדינות הללו כמו הדיווחים מהמדינות המערביות.
ויש לדעת שבלבנון גם השתמשו בסגרים, ואפילו בעוצר חלקי כחלק מההתמודדות עם הקורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 13:13 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | אחד מסודות המקצוע של נתניהו באופן כללי - לצד אופטימיות חסרת גבולות - זה התמקדות דוקא בתחזיות הקיצוניות ביותר, באופן הכי מחמיר שיש. בסך הכולל זה מציל אותו בסוף מכמה וכמה קטסטרופות שהיו אמורות לקרות לו, וכך הוא עדיין יושב על כסאו. זו גם הסיבה לכך שאינו יוצא לכל מלחמה מזדמנת, כי הוא שונא הימורים.
כשליצמן אולי ניסה להיות שקול בתחזיותיו, הלך נתניהו דוקא על האפשרות הכי גרועה, וכך הציל אותנו מסכנה חמורה בהתאם לדרישות ההלכה להקפיד בנפשות לחומרא וגם לסיכון מועט. יתכן מאוד שניתן היה להקל פה ושם, אבל בנקודה זו הגישה של נתניהו תאמה את ההלכה ודעת גדולי ישראל.
מצד שני.. האדמו"ר מבעלזא כן הימר ועוד על התחזית האופטימית ביותר, וכמו אצל נתניהו גם תחזית זו לא התממשה, אנשים מתו! אז נכון שלשמחתנו ההימור שלו לא הביא אותנו לאלפי הרוגים, (ונקוה שבחורף כן יידע קצת לרדת מהעץ ולא לפגוע בכולנו מתוך החדר שלו בספינה). אבל מבחינת בעלז, ההימור היה ממש לא מוצלח, בעלז שהחזיקו את עצמם לנאורים ומפוכחים התגלו כחסידים שוטים, ומצאו את מקומם לצד הסיקריקים והאמשינובים, הם שונאים את הסיטואציה שנוצרה, וזו הסיבה שתמניא לא נח לרגע ומנסה לשכנע את כולנו שאדמור"ו עדיין מהחכמים.. אני בהחלט מבין את מצבו. |
|
נחמד לראות שוב ושוב איך שלוקחים פרשנות של עיתונים שהיה להם עניין בלהשמיץ את בעלזא כאילו לא שומרים על הכללים.
אז תשמע פעם מה שבעלזער אומר. בבעלזא בכללות שמרו על כללי הבריאות לא פחות מכלל החסידים.וגם האדמו''ר בעצמו ביקש כל הזמן "לשמור על הדרישות של השוטרים".
בנוגע לאדמו''ר מבעלזא עצמו, תבין שיש אנשים על טבעיים, שהכללים הרגילים לא קיימים אצלם.
הוא אמר דבר אחד, "אצלי אין הדבקות" וזה מה שקרה, אני יודע שזה כואב לשמוע, אבל זאת המציאות, בטיש בפורים נדחסו אלפי אנשים ולא היה מקרה אחת של הדבקה, וגם בטיש של שביעי של פסח. זה נתון שאפשר לברר.
בעת אפיית המצות היה נבדק אחד, בשם וואלקן שעמד קרוב לאדמו''ר וסביבו היו המון אנשים, אף אחד לא נדבק ממנו.
עוד יותר כואב לשמוע, שנכון לעת כתיבת שורות אלו (והשם יעזור הלאה לכל היהודים) אין מקרה בודד של טרגדיה של חסיד בעלזא "בעולם". אין נפטר אחד בקרית בעלז מקורונה, (רב רוזנגרטן היה כמעט תשעים וחי כבר שנים על ניסים ונפטר מדום לב).
אני יודע שתצחק ממני, אבל מה שאני כותב זאת המציאות, ותגובתך לא ממש משנה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2020 13:18 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  | שבדיה בעלת מספר תושבים דומה לישראל ויש שם 3,700 מתים וגם שם יש הגבלות מסוימות, ובכלל השבדים קרים מבודדים ומרוחקים יותר מהישראלים בכל מקרה. |
|
אם תעשה פילוח אז יותר מחצי מהמתים זה מבתי אבות שבכלל לא השגיחו ופשוט נתנו להם למות. אבל ללא קשר כל הסגר זה תאוריה. וכשמביאים הוכחה מבריטניה אומרים הם התחילו את הסגר מאוחר וכל מיני תירוצים שונים ומשונים. יש דברים לא מובנים בכל הקורונה בהבדלי מקרי המוות בין מדינה למדינה שאי אפשר לתלות את זה רק בסגר. אפילו אלו שמוכיחים מהסגר יכולים מקסימום לטעון שהסגר ממעט את מקרי המוות שאני לא מתכחש לזה. השאלה מה המחיר וכמה מקרי מוות יהיו כתוצאה מכל הצעדים הדרסטיים שנקטו והאם לא החלפנו פרה בחמור. רק להזכיר שהובא בחדשות שיותר ממיליון אנשים יצטרכו עזרה נפשית כתוצאה מכל הבהלה והסגר. מקרי אלימות במשפחה עלו ב12% ומקרי אלימות בין בני זוג ב31%. מי מדבר על כל התופעות לוואי שללא ספק יגיעו בעקבות איבוד כ"כ הרבה פרנסות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זה מדהים
בכל פעם שהבאתי לך נתונים ועובדות בתשובות לטענותיך, תמיד ידעת לדלג על ה"מהמורות" ולעבור בקלילות לטיעון הבא כאילו לא היה כלום.
ההגיון והנתונים מהעולם מראים שאילולי צעדי ההרחקה היינו במצב גרוע הרבה יותר, רק אנשים חסרי אחריות שאין עליהם כל אחריות מסוגלים היו לומר שאין צורך בצעדים שננקטו, וכעת עוד משתמשים במצב היחסית טוב שאנו נמצאים, ובזכות הצעדים הללו, כדי "להוכיח" שהם צדקו כביכול. (וזה מעבר לכך שאף אחד לא יודע אם הסיפור נגמר).
תוקן על ידי נוירולוג ב- 18/05/2020 13:18:31
|
|
|
|
|