בית פורומים בחדרי חרדים

יצא המרצע מן השק!! נתניהו נענה לפחדים של משה בר סימן טוב!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/5/2020 13:19 לינק ישיר 
hhaavv

תמניא_אפי כתב:
hhaavv כתב:
hhaavv

תמניא_אפי כתב:
אם לא יודעים ויש ויכוחים בין רופאים ומדענים, אז הכלל הוא שב ואל תעשה

מניח שעדכנת את השולחן ערוך ואת הרבנים בעקבות הפסק החדש.

יש מספיק רבנים שפסקו כך.
הכל כמובן במחתרת מאימת התקשורת וצדיקים כמותך שמשום מה החליטו שיודעים מה על כל אחד לעשות

צדיקים כמוני יודעים שמקיימים מה שכתוב ב'שולחן ערוך' (אה, שכחתי רבי יוסף קארו חשש מאימת התקשורת ולא ידע שניתן לכתוב גם במחתרת) ומה שפסקו כל הרבנים בלי יוצא מן הכלל בגלוי, בלי שום חכמות.
אם אתה בא במחתרת, גם לי יש כמה וכמה מחתרות. מיד תספר שמותר לעבור על כל העבירות שבתורה, כי הרבנים במחתרת חששו לפסוק אחרת בגלוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 13:28 לינק ישיר 

ואולי תספר לי איפה כתוב בשולחן ערוך את ההלכות האלו?

ולמה הם לא חלים באיסור נהיגת רכב בגלל תאונות דרכים בלתי נמנעות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 14:22 לינק ישיר 

מדהים שאתה "פוסק" הלכות בלי לדעת אפילו היכן ההלכות בשו"ע. בוא תתחיל מטור ושו"ע או"ח סי' תרי"ח והנו"כ.
תאונות דרכים הם לא בלתי נמנעות. במקום שהן בלתי נמנעות, אכן אין שום ספק שאסור בתכלית ללכת לשם על פי ההלכה. ואם אתה רוצה להרחיב גם בחילוקים בזה, תעסוק בענייני רוב וחזקה וחזקה מעיקרה וחזקה העשויה להשתנות וכל המסתעף. לפני זה אין ל'סברות הבטן' שלך שום משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 15:33 לינק ישיר 

ליצמן עשה מעשה מכוער ודוחה! 
פוי...גועל נפש!
ככה לא מתנהגים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 15:37 לינק ישיר 

משגיחבשער כתב:
וכל ההשואות לאיטליה ורוסיה אינם במקומם,ההשוואה הנכונה היא לירדן, לבנון, והרשות, וגם שם התחלואה היתה נמוכה

נכון שבמדינות הסמוכות לנו המחלה פגעה פחות, הם מדינות עם אוכולוסיה צעירה יחסית, בירדן היה עוצר שלעומתו הסגר בישראל הוא משחק ילדים (לגבי סוריה אני לא יודע כמה בעלי מחלות רקע וקשישים חולים נשארו אחרי 7 שנות מלחמת אזרחים)
האם הנתונים משם אמינים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 15:39 לינק ישיר 

בכל מקרה האם בזמן התחלת הסגר או אפילו עכשיו יש למישהו נוסחה ברורה איזה אזור חסין למחלה ואיך למנוע את התפשטותה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 15:57 לינק ישיר 

אז איך עכשיו פותחים את המשק ומרשים לילדים לחזור לבתי ספר?

אין כבר קשישים בישראל?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 16:12 לינק ישיר 

יש פחות חולים בישראל
ואי אפשר לסגור לנצח
אם לא עובדים אין עם מה לקנות במכולת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 16:26 לינק ישיר 
מצדרביעי

אולשטוץ כתב:
אחד מסודות המקצוע של נתניהו באופן כללי - לצד אופטימיות חסרת גבולות - זה התמקדות דוקא בתחזיות הקיצוניות ביותר, באופן הכי מחמיר שיש. בסך הכולל זה מציל אותו בסוף מכמה וכמה קטסטרופות שהיו אמורות לקרות לו, וכך הוא עדיין יושב על כסאו. זו גם הסיבה לכך שאינו יוצא לכל מלחמה מזדמנת, כי הוא שונא הימורים.

כשליצמן אולי ניסה להיות שקול בתחזיותיו, הלך נתניהו דוקא על האפשרות הכי גרועה, וכך הציל אותנו מסכנה חמורה בהתאם לדרישות ההלכה להקפיד בנפשות לחומרא וגם לסיכון מועט. יתכן מאוד שניתן היה להקל פה ושם, אבל בנקודה זו הגישה של נתניהו תאמה את ההלכה ודעת גדולי ישראל.

מצד שני.. האדמו"ר מבעלזא כן הימר ועוד על התחזית האופטימית ביותר, וכמו אצל נתניהו גם תחזית זו לא התממשה, אנשים מתו! אז נכון שלשמחתנו ההימור שלו לא הביא אותנו לאלפי הרוגים, (ונקוה שבחורף כן יידע קצת לרדת מהעץ ולא לפגוע בכולנו מתוך החדר שלו בספינה). אבל מבחינת בעלז, ההימור היה ממש לא מוצלח, בעלז שהחזיקו את עצמם לנאורים ומפוכחים התגלו כחסידים שוטים, ומצאו את מקומם לצד הסיקריקים והאמשינובים, הם שונאים את הסיטואציה שנוצרה, וזו הסיבה שתמניא לא נח לרגע ומנסה לשכנע את כולנו שאדמור"ו עדיין מהחכמים.. אני בהחלט מבין את מצבו.

נחמד לראות שוב ושוב איך שלוקחים פרשנות של עיתונים שהיה להם עניין בלהשמיץ את בעלזא כאילו לא שומרים על הכללים.

אז תשמע פעם מה שבעלזער אומר. בבעלזא בכללות שמרו על כללי הבריאות לא פחות מכלל החסידים.וגם האדמו''ר בעצמו ביקש כל הזמן "לשמור על הדרישות של השוטרים".

בנוגע לאדמו''ר מבעלזא עצמו, תבין שיש אנשים על טבעיים, שהכללים הרגילים לא קיימים אצלם.

הוא אמר דבר אחד, "אצלי אין הדבקות" וזה מה שקרה, אני יודע שזה כואב לשמוע, אבל זאת המציאות, בטיש בפורים נדחסו אלפי אנשים ולא היה מקרה אחת של הדבקה, וגם בטיש של שביעי של פסח. זה נתון שאפשר לברר. 

בעת אפיית המצות היה נבדק אחד, בשם וואלקן שעמד קרוב לאדמו''ר וסביבו היו המון אנשים, אף אחד לא נדבק ממנו.

עוד יותר כואב לשמוע, שנכון לעת כתיבת שורות אלו (והשם יעזור הלאה לכל היהודים) אין מקרה בודד של טרגדיה של חסיד בעלזא "בעולם". אין נפטר אחד בקרית בעלז מקורונה, (רב רוזנגרטן היה כמעט תשעים וחי כבר שנים על ניסים ונפטר מדום לב).

אני יודע שתצחק ממני, אבל מה שאני כותב זאת המציאות, ותגובתך לא ממש משנה. 

למר אולשטוץ:
1. האם לא היו הרבה הדבקות בקריית בעלז? האם סתם עשו שם סגר?

2. אני המום מהאביזרייהו דע"ז שהבאת פה, האם יש מקור אחד (!) בכל השו"ע לכך שאפשר להיכנס לסכנה בשל הבטחה מיסטית של אדם, רק בשל כך שסבא של סבא שלו היה תלמיד של המגיד ממזריץ/בעש"ט???????????????

3. האם הרעיון שהינפצת (שכאמור, זר מאוד לרוח היהדות) תקף גם על האדמו"ר מבעלז שבבריחה מהונגריה  בשואה, אמר "אני רואה שלתושבי הארץ פה יהיה שקט ושלווה"?????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 16:30 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:

יש פחות חולים בישראל
ואי אפשר לסגור לנצח
אם לא עובדים אין עם מה לקנות במכולת

ולמה הדברים האלו פתאום עכשיו נהיים תקפים?

לפני חודשיים לא היה צריך אוכל?

ובגלל זה מפקירים את הקשישים ונהיים שותפים לרצח?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 16:44 לינק ישיר 

אני רואה שהויכוח כבר חדר למחוזות ההלכה.

אין שום הלכה שאומר שבמצב כזה שאין הספק לפנינו ולא ברי הזיקא לפנינו, ורק בגלל שכתוצאה רחוקה וכו' ימותו אנשים, אין הלכה שאסור לעשות את זה.

כבר כתבתי 50 פעם בדיוק כמו שמותר לנהוג עם רכב על אף שלא ייתכן שלא יהיו תאונות דרכים קטלניות, אותו דבר גם פה על אף שהסיכון הוא אולי יותר גבוה אין כזה חיוב להפסיק את החיים בגלל זה.

תפסיקו כבר עם המנטרה של ספק פיקוח נפש.
זה לא שום ספק של פיקוח נפש.

ספק פיקוח נפש זה שמפקחים את הגל על אף שלא ברור שמי שנמצא בתוכו חי, כי ספק פיקוח נפש דוחה את השבת.

איזה ספק פיקוח נפש יש פה כשאלפי אלפים אנשים נדבקו מקורונה, רובם הגדול בלי סימפטומים בכלל, חלק קטן עם סימפטומים, וחלק מזערי שנזקקו לאשפוז.

אז איזה פיקוח נפש יש פה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 17:06 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:

משגיחבשער כתב:
וכל ההשואות לאיטליה ורוסיה אינם במקומם,ההשוואה הנכונה היא לירדן, לבנון, והרשות, וגם שם התחלואה היתה נמוכה

נכון שבמדינות הסמוכות לנו המחלה פגעה פחות, הם מדינות עם אוכולוסיה צעירה יחסית, בירדן היה עוצר שלעומתו הסגר בישראל הוא משחק ילדים (לגבי סוריה אני לא יודע כמה בעלי מחלות רקע וקשישים חולים נשארו אחרי 7 שנות מלחמת אזרחים)
האם הנתונים משם אמינים?

אפילו אם הנתונים היו אמינים (וסביר להניח שהם לא)
זו השוואה מטופשת למדי.

לפני מאה שנה אף אחד לא היה מתרגש מהנגיף הזה. מהסיבה הפשוטה שהוא פוגע בעיקר בקשישים. ותוחלת החיים לפני מאה שנה הייתה גם בארצות המפותחות סביב גיל ה65.

יש פער של כעשר שנים בתוחלת החיים בין ישראל לשכנותיה הערביות
ישראל 83
ברשות הפלסטינית (בניכוי הרוגים עקב הסכסוך) 72
מצרים 71
ירדן 74
לבנון 75

כלומר: סיכוי סביר שאותם קשישים שמתו בישראל מהקורונה. אילו חיו במדינות הערביות השכנות היו מתים כבר לפני כמה שנים כמו שקורה למרבית הקשישים שם. אז ברור שהם לא היו מתים מהקורונה. כידוע, מתים רק פעם אחת.
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 17:13 לינק ישיר 

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/05/2020 17:20:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 21:45 לינק ישיר 

ועכשיו כבר מייתרים את המסיכה לתלמידים במוסדות החינוך עד סוף השבוע.

עיוור מי שלא רואה שכבר לא מתייחסים בחומרה לקורונה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יצא המרצע מן השק!! נתניהו נענה לפחדים של משה בר סימן טוב!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.