"השר ליצמן, האיש שלא ידע בינואר איך קוראים ל'דבר הסיני הזה', שאמר שעד פסח יבוא המשיח והכל ייפתר, שלא מילא את ההוראות של המשרד שהוא עמד בראשו ונדבק בעצמו, שבשיא המגיפה אפשר יבוא חופשי של חולי קורונה מברוקלין, האיש שבכל מדינה נורמלית היה עף לקיבינימט בבושת פנים וסותם לתמיד, האיש הזה מסביר בדיעבד שהייתה בהלת יתר כי בר סימן טוב פחד. אתה אפס ליצמן. א פ ס".
מסכים עם כל מילה! גועל נפש של התנהגות! (לא לחינם הזרזיר הוא 'שלוחו' של העורב)
תוקן על ידי momeir ב- 18/05/2020 15:42:32
נשלח ב-18/5/2020 15:41
נוירולוג
תעזוב כבר את ארז טל. לא יעזור לך להיתפס עליו. אתה מאשים כל מי שכותב נגד ליצמן שהוא אינטרסנט, כאילו אתה בכלל מהאו"ם... תנסה לענות עניינית לדברים שכתבתי. גם בתגובה שלך בלינק שהבאת לא הצלחת להסביר במה ליצמן צדק, חוץ ממה שכתבת שהדברים שלו הוצאו מהקשרם..
אתה מתגלגל פה מאשכול לאשכול במשך שנים ומגן בחרוף נפש על ליצמן, ואח"כ אתה עוד מאשים אחרים שהם שטופי מוח.
תוקן על ידי כי_הוא_זה ב- 18/05/2020 15:44:34
נשלח ב-18/5/2020 15:46
כי_הוא_זה כתב:
נוירולוג
תעזוב כבר את ארז טל. לא יעזור לך להיתפס עליו. אתה מנסה להסביר מה האינטרסים של כל מי שכותב נגד ליצמן, כאילו אתה בכלל מהאו"ם... תנסה לענות עניינית לדברים שכתבתי לגופו של ענין.
גם בתגובה שלך בלינק שהבאת לא הצלחת להסביר במה ליצמן צדק, חוץ ממה שכתבת שהדברים שלו הוצאו מהקשרם..
אתה מתגלגל פה מאשכול לאשכול במשך שנים ומגן בחרוץ נפש על ליצמן, ואח"כ אתה עוד מאשים אחרים שהם שטופי מוח.
תוקן על ידי כי_הוא_זה ב- 18/05/2020 15:43:03
קשה להתמודד עניינית? כך נראה מתגובתך
אתה זה שאמר שארז טל צדק במאה אחוז, ועניתי לך על זה, ובמקום להבהיר שלא התכוונת וכו', אתה מנסה להתגולל עלי וללא הצלחה.
עניתי לך על הכל, גם על הדברים הלא ענייניים והכפשות חסרות הבסיס שכתבת, וגם על הדברים הענייניים, ואף אמרתי שעם חלק מדבריך אני מסכים, כך שלא ברור לי מה אתה רוצה.
נשלח ב-18/5/2020 15:49
משעשע איך שהופכים את ליצמן לאיש שעומד בפרץ מול בליסטראות החילונים על מנת להגן על החרדים ובכך מחליקים כל אמירה, אף אם היא נכונה, בטענה שהכל בא משנאה כלפי מי שמגן על החרדים.
הנה קצת היסטוריה:
לא יצליחו להשכיח את העובדה שליצמן היה היהודי החרדי השנוא ביותר בציבור היהודי אולי מאז ומתמיד.
היה זה לאחר הבחירות בירושלים, כאשר ליצמן וחבורתו קהל חסידי גור סייעו לציבור החילוני [אותו ציבור שכביכול לא מפרגן לליצמן ורק דואג להכפישו ולהשמיצו...] להפיל מועמד חרדי שהיה מוסכם גם על חלקים רבים בציבור הדתי.
אז השנאה העצומה שיש ושהייתה כלפי ליצמן, מקורה לא בקהל החילוני, אלא בציבור החרדי. בימים אלו, מי שבעיקר שונא את ליצמן, זו קבוצה קטנה מהמעגל הקרוב אליו ביותר [חלקם לשעבר], הם, בין השאר, דואגים לכך שבציבור החילוני ידברו על העניינים הפליליים שלו.
חרדים שעוזרים לחילונים להפיל חרדי. מזכיר משהו לא?
נשלח ב-18/5/2020 15:51
עבר מזמן הבחנתי שלנוירולוג יש "קראש" מוזר על ליצמן.
נשלח ב-18/5/2020 16:03
נוירולוג אני רואה שאתה מתפזר. אנסה למקד אותך. 2 טענות טענתי, אתה מוזמן להתייחס:
א. ליצמן טען שנתניהו נענה לפחדים של ברסימנטוב והיתה בהלת יתר. זאת אומרת שלדעתו היה צריך לנהוג אחרת. איך היה צריך לנהוג לדעתו? ולמה במקום להלחם על דעתו (במשרד מתוקן השר קובע. לא המנכל) הוא נתן לכל עם ישראל להבין שהוא חושב בדיוק כמו המנכל ורה"מ?
ב. כששר פורש ממשרתו אחרי תקופת משבר חריגה, ואומר שלדעתו מה שהתנהל במשרד בתקופה שהוא היה שר לא היה כשורה, הוא גורם להחלשת האמון במערכת השלטונית. דבר שבתקופת משבר יכול להיות הרה אסון. אם היה לו רגש אחריות יותר מפותח הוא היה נמנע מהאמירות הללו.
תוקן על ידי כי_הוא_זה ב- 18/05/2020 16:03:15
נשלח ב-18/5/2020 16:16
כי_הוא_זה כתב:
א. ליצמן טען שנתניהו נענה לפחדים של ברסימנטוב והיתה בהלת יתר. זאת אומרת שלדעתו היה צריך לנהוג אחרת. איך היה צריך לנהוג לדעתו? ולמה במקום להלחם על דעתו (במשרד מתוקן השר קובע. לא המנכל) הוא נתן לכל עם ישראל להבין שהוא חושב בדיוק כמו המנכל ורה"מ?
ב. כששר פורש ממשרתו אחרי תקופת משבר חריגה, ואומר שלדעתו מה שהתנהל במשרד בתקופה שהוא היה שר לא היה כשורה, הוא גורם להחלשת האמון במערכת השלטונית. דבר שבתקופת משבר יכול להיות הרה אסון. אם היה לו רגש אחריות יותר מפותח הוא היה נמנע מהאמירות הללו.
ב"ה לאחר שהתפזרת (קצת התבלבלת, אתה זה שהתפזרת) ואמרת על ארז טל שכתב הכפשות שהוכחו כשקריות שהוא צודק, ולאחר שבעצמך פיזרת כאן הכפשות שקריות ולא ענייניות משלך, מיקדת כעת את הנקודות שאמרתי כבר לאחר תגובתך הראשונה שאני מסכים עם חלק. אז התקדמנו, ואשמח להתייחס לזה.
א. ליצמן לא אמר שלדעתו היה ראוי לנהוג אחרת (שמעתי את הראיון ולא זכור לי משהו כזה). כן הייתי מצפה ממראיין הגון ועתיר ניסיון לשאול את ליצמן את השאלה הבאה, האם לאור דבריו, האם הוא היה סבור שהצעדים שננקטו הם הכרחיים או שהוא חשב שאין לעשות את הצעדים בזמן אמת. להערכתי (ואולי אני טועה) ליצמן היה עונה שהוא לא חלק על הצעדים שהתקבלו.
ב. הוא לא אמר שההתנהלות לא היתה כשורה, אילו היה אומר את זה, זה היה חמור מאוד, ומכל כך הרבה סיבות, ובעיקר מתוצאה אפשרית של משבר אמון של הציבור בגורמי המקצוע, ובכלל לא יפה לפזר השמצות על מנכ"ל משרדך יום לאחר שעזבת, אלא שהוא לא אמר את זה. ועדיין, אף שלא אמר את זה, ואף שדבריו הוצאו מהקשרם הוא לא היה צריך לומר את זה, כי עדיין זה לא נראה טוב, ויכול חלילה לתרום ליצירת אי אמון במערכת, מאוד חבל שכך יצא.
נשלח ב-18/5/2020 16:20
עדיף לסתום ת'פה להיחשב אידיוט, מלפתוח אותו ולהוכיח את זה
אם בתחילת המשבר עוד הערכתי את ליצמן על ההחלטות הטובות שהביאו למספר נמוך של תחלואה ומוות, מתברר שהוא בכלל התנגד להחלטות האלה.
וזה בפן המקצועי.
בפן האנושי, באמת גועל נפש ללכלך על השותף הנאמן לדרך לשעבר ולזרוק עליו את האשמה. על ההצלחה הוא בטח כן לוקח את הקרדיט לעצמו.
בקיצור, ליצמן ניסה לחזור להיות המאמי הלאומי ולזרום עם אלה שלקחו להם את החופש, אבל זה חזר לו לפרצוף בעוצמה.
נשלח ב-18/5/2020 16:42
כי_הוא_זה כתב:
נוירולוג
תעזוב כבר את ארז טל. לא יעזור לך להיתפס עליו. אתה מאשים כל מי שכותב נגד ליצמן שהוא אינטרסנט, כאילו אתה בכלל מהאו"ם... תנסה לענות עניינית לדברים שכתבתי. גם בתגובה שלך בלינק שהבאת לא הצלחת להסביר במה ליצמן צדק, חוץ ממה שכתבת שהדברים שלו הוצאו מהקשרם..
אתה מתגלגל פה מאשכול לאשכול במשך שנים ומגן בחרוף נפש על ליצמן, ואח"כ אתה עוד מאשים אחרים שהם שטופי מוח.
תוקן על ידי כי_הוא_זה ב- 18/05/2020 15:44:34
המצחיק הוא שהנוירולוג, כשכותבים נגד החרדים שלא שומרים על ההוראות וכו' טוען שזאת ביקורת ענינית ולא אנטישמיות. אבל כשכותבים נגד ליצמן, זה רק בגלל שהוא חרדי וזאת אנטישמיות.
נשלח ב-18/5/2020 17:01
עברית שפה קשה
נשלח ב-18/5/2020 17:10
נוירולוג כתב:
ב"ה לאחר שהתפזרת (קצת התבלבלת, אתה זה שהתפזרת) ואמרת על ארז טל שכתב הכפשות שהוכחו כשקריות שהוא צודק, ולאחר שבעצמך פיזרת כאן הכפשות שקריות ולא ענייניות משלך, מיקדת כעת את הנקודות שאמרתי כבר לאחר תגובתך הראשונה שאני מסכים עם חלק. אז התקדמנו, ואשמח להתייחס לזה.
א. ליצמן לא אמר שלדעתו היה ראוי לנהוג אחרת (שמעתי את הראיון ולא זכור לי משהו כזה). כן הייתי מצפה ממראיין הגון ועתיר ניסיון לשאול את ליצמן את השאלה הבאה, האם לאור דבריו, האם הוא היה סבור שהצעדים שננקטו הם הכרחיים או שהוא חשב שאין לעשות את הצעדים בזמן אמת. להערכתי (ואולי אני טועה) ליצמן היה עונה שהוא לא חלק על הצעדים שהתקבלו.
ב. הוא לא אמר שההתנהלות לא היתה כשורה, אילו היה אומר את זה, זה היה חמור מאוד, ומכל כך הרבה סיבות, ובעיקר מתוצאה אפשרית של משבר אמון של הציבור בגורמי המקצוע, ובכלל לא יפה לפזר השמצות על מנכ"ל משרדך יום לאחר שעזבת, אלא שהוא לא אמר את זה. ועדיין, אף שלא אמר את זה, ואף שדבריו הוצאו מהקשרם הוא לא היה צריך לומר את זה, כי עדיין זה לא נראה טוב, ויכול חלילה לתרום ליצירת אי אמון במערכת, מאוד חבל שכך יצא.
כל המערכת מדברים היום על ליצמן, מערכת הבריאות, התקשורת, ובלי סוף אנשים שמצטרפים. בר סימן טוב עצמו. ועוד. כולם כולם הבינו את הדברים כפשוטם.
מלבד הפאתטיות שיש באמירה שהדברים הוצאו מהקשרם. אם זה היה יכול להיות נכון, ליצמן כבר היה מוציא על כך הודעה לתקשורת. גם אם זה לא היה נכון באמת.
נשלח ב-18/5/2020 17:14
במילים פשוטות יותר הוא טוען [מנחה חדשה] שצורת ההירתמות שלך לטובת ליצמן משעשעת והטיעונים שאתה מעלה להצדקתו אינם משכנעים אותך עצמך כאשר מדובר בהצדקת הציבור החרדי שאינו ליצמן.
תוקן על ידי חצינזק ב- 18/05/2020 17:15:56
נשלח ב-18/5/2020 17:21
avishai323 כתב:
ב. הוא לא אמר שההתנהלות לא היתה כשורה, אילו היה אומר את זה, זה היה חמור מאוד, ומכל כך הרבה סיבות, ובעיקר מתוצאה אפשרית של משבר אמון של הציבור בגורמי המקצוע, ובכלל לא יפה לפזר השמצות על מנכ"ל משרדך יום לאחר שעזבת, אלא שהוא לא אמר את זה. ועדיין, אף שלא אמר את זה, ואף שדבריו הוצאו מהקשרם הוא לא היה צריך לומר את זה, כי עדיין זה לא נראה טוב, ויכול חלילה לתרום ליצירת אי אמון במערכת, מאוד חבל שכך יצא. כל המערכת מדברים היום על ליצמן, מערכת הבריאות, התקשורת, ובלי סוף אנשים שמצטרפים. בר סימן טוב עצמו. ועוד. כולם כולם הבינו את הדברים כפשוטם.
מלבד הפאתטיות שיש באמירה שהדברים הוצאו מהקשרם. אם זה היה יכול להיות נכון, ליצמן כבר היה מוציא על כך הודעה לתקשורת. גם אם זה לא היה נכון באמת.
קצת פתטי להביא ראיה מכך שהתקשורת שכידוע מאוד אוהבת את ליצמן עוסקת בזה. ועוד יותר פתטי לצרף באותה נשימה את בר סימן טוב בעצמו שלא אמר מילה רעה על ליצמן גם לא כשניסו להוציא ממנו מילה כזו בתגובה לדבריו מאתמול.
מאחר ורבים הם האנשים שהבינו (בין אם מעצמם או ע"י אחרים) את הדברים כפשוטם, זה לא טוב בלשון המעטה, וכתבתי את זה כבר מספר פעמים. ולא רק ברמה האישית כלפי בר סימן טוב, אלא לפני ואחרי הכל מבחינת האמון במערכת.
זה שליצמן לא הוציא הבהרה לדבריו זה לא ראיה לכלום, על הרבה מהדברים שנטענו נגדו הוא וסביבתו בכלל לא הגיבו, וגם כשכן, בדרך כלל זה היה באיחור. וחבל שכך.