בית פורומים בחדרי חרדים

"ליצמן, אתה אפס"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/5/2020 17:26 לינק ישיר 

עדיין לא הבנתי במה כשל הרב ליצמן?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/05/2020 17:39:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 17:28 לינק ישיר 

כרגיל, בפירוש לא כל התקשורת נגד ליצמן. כעת כן.
בר סימן טוב הוציא תגובה שניכר בה הכאב.
ליצמן אפילו לא טורח להתנצל בפני בר סימן טוב, או בכל דרך אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 17:33 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

איך אתה יודע?

הוא בהחלט צריך להבהיר את דבריו מולו, ומן הראוי ומתבקש שגם בפומבי, מקווה שכך יעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 17:43 לינק ישיר 

אפילו אם זה היה נתניהו הוא היה בסוף מתקפל לפני סימן טוב.

תסתכלו מה שקרה באנגליה שראש ממשלתה ג'ונסון התקפל מושפל.

ההסבר הפסיכולוגי פשוט מאוד.
אנשים לא יכולים להרגיש חסרי אונים מול מגיפה שגובה חיים רנדומלים מבלי לדעת אם הוא יהיה הקורבן הבא.
אז חייבים לעשות משהו! עוזר או לא עוזר זה בכלל לא רלוונטי. הוא חייב שיהיה לו משהו לשים בו את יהבו.
וככל שזה יותר דרסטי זה יתן לו יותר תחושה של שליטה במצב.
כמובן כשהמשבר עובר ואין עוד צורך בצעדים שננקטו בכדי להרגיע את העצבים, אז באים עם כל מיני סיפורים והצטדקויות שרק בגלל מה שעשינו הצלחנו לעבור את המשבר בלה בלה

השאלה האולטימטיבית זה האם כל הדברים באמת בכלל עזרו משהו, או שהכל היה אחיזת עיניים, ועל זה בינתיים אין תשובה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 17:44 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

איך אתה יודע?

הוא בהחלט צריך להבהיר את דבריו מולו, ומן הראוי ומתבקש שגם בפומבי, מקווה שכך יעשה.

כי אם הוא היה מתנצל ומבהיר את דבריו, היינו שומעים על כך. ולא היינו רואים את תגובת בר סימן טוב הכאובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 17:48 לינק ישיר 

avishai323 כתב:

איך אתה יודע?

כי אם הוא היה מתנצל ומבהיר את דבריו, היינו שומעים על כך. ולא היינו רואים את תגובת בר סימן טוב הכאובה.

היית שומע על כך אם זה היה בפומבי, אם היתה שיחה אישית ביניהם לא היית שומע על כך
בר סימן טוב אינו דברן גדול במה שלא קשור ישירות לדברים עליהם הוא אחראי. במהלך התקופה פגעו כל כך הרבה במשה בר סימן טוב (כולל חלק מהצבועים שנפגעו כעת עבורו, ואני לא מדבר עליך) והוא השתדל להקפיד להתחמק מלהיכנס לבורות הללו של תגובות על מה אמרו עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 17:52 לינק ישיר 

אתה לא מרגיש שהתגובה של בר סימן טוב היתה כאובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 19:37 לינק ישיר 

ליצמן עקץ בטקס חילופי השרים: פעלנו אולי יותר מדי חזק
בלי שהזכיר את שמו, עקץ שר הבריאות היוצא יעקב ליצמן את מנכ"ל המשרד הפורש משה בר סימן טוב על עוצמת הטיפול בנגיף הקורונה. השר הנכנס יולי אדלשטיין: "אלחם שמערכת הבריאות תזכה במקום הראשון מבחינת סדרי עדיפויות". בר סימן טוב: "יכול להגיע גל שני ויכולה להגיע מלחמת התשה קשה"
סיון חילאי פורסם:  18.05.20 , 18:07
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5732906,00.html
שר הבריאות היוצא בחר לא להודות למנכ"ל הפורש - ושלח לו עקיצה מהדהדת: במשרד הבריאות בירושלים נערך הערב (יום ב') טקס חילופי השר, שבמהלכו קיבל את המושכות יו"ר הכנסת לשעבר יולי אדלשטיין במקומו של השר יעקב ליצמן, שעובר לנהל את משרד הבינוי והשיכון. ynet העביר את הטקס בשידור חי.

השר היוצא התייחס בדבריו למשבר הקורונה, לא התייחס לפועלו של המנכ"ל הפורש משה בר סימן טוב - ואף עקץ אותו מבלי להזכיר את שמו: "אני לא יודע כמה חולים יש כרגע, בבוקר היו 0, אבל המספר נמוך ואנחנו יוצאים מזה. הצלחנו, חלק גדול בגלל הבידודים והזהירות, אולי יותר מדי חזק, אבל עשינו דברים טובים. צריך לעסוק בנושא גם בהמשך כדי שחלילה זה לא יחזור בחורף הבא. אנחנו צריכים להיות זהירים".

ליצמן הוסיף: "משרד הבריאות הוא משרד חזק וטוב. אני רגיל כל שנים להגיד 'מאיפה אנחנו יודעים שזה טוב', כי תוחלת החיים בארץ במצב טוב, מספר 6 בעולם. זו לא הבעיה, הבעיה היא כשנכנסים לחדר מיון, לבית החולים, שם הבעיה ושם צריך לתקן".

השר היוצא איחל הצלחה לשר החדש אדלשטיין ואמר: "אני מכיר אותך הרבה שנים ואני יודע שאתה יודע לעבוד. כיו"ר הכנסת הצלחת להשיג הרבה דברים ואני בטוח שאתה תוכל להרים את המשרד בדברים שלא הצלחתי, ותוכל להצליח עם הכוח שיש לך להביא תקציבים ולעזור לבתי חולים ולקופות החולים ומערכת הבריאות.

"אני בטוח שתביא לחיזוק מערכת הבריאות ותשמור אותנו אם חלילה נקבל את הקורונה חזרה. אני מאחל לך הצלחה ובעזרת השם תסיים את התפקיד ותראה כמה הצלת נפשות עשית בתפקידך".

השר החדש אדלשטיין אמר בטקס: "אנחנו נמצאים בתקופה מאוד מאתגרת במדינה בכלל ובמערכת הבריאות בפרט. לרוב האנשים שיושבים כאן גם לפני כמה חודשים לא היה שום צורך להסביר שמערכת הבריאות צריכה לעמוד בראש סדר העדיפויות במדינה מתוקנת. יותר ויותר אנשים במדינת ישראל מבינים שכמה המשפט הזה הוא לא קלישאה, הוא משפט נכון.

"הביטחון הבריאותי נמצא ברמה של הביטחון הלאומי, אני סמוך ובטוח שאנחנו יכולים להוביל. בעידן הקורונה יש את כל הנתונים שלפיהם נוכל להוביל ברפואה במדדים הכי גבוהים בעולם כולו.

"בכוונתי לדאוג שנשקיע את כל המשאבים על מנת להיערך לגל השני אם יבוא ואם לא יבוא - הדבר הזה לא ירד לטימיון. הוא ישפר את מערכת הבריאות במדינת ישראל ויש לנו הזדמנות היסטורית, יש לנו סיכוי ואסור לנו לפספס אותו".

"לדעת לתגמל על העבודה הקשה" 
אדלשטיין הודה לסגנו המיועד ח"כ אבי קיש, והבטיח: "אלחם על כך שמערכת הבריאות תזכה במקום הראשון מבחינת סדרי עדיפויות ויש לנו את כל הסיבות לדרוש זאת. אני מודה לצוותים הרפואיים שהיו מעורבים במאמץ הקדוש בחודשים האחרונים. עכשיו חובת ההוכחה היא עלינו, שנדע גם לתגמל את האנשים האלה על העבודה הקשה שעשו".

השר החדש הודה גם למנכ"ל הפורש בר סימן טוב: "עשית עבודה נפלאה לאורך השנים ומצאת את עצמך בעין הסערה. התמודדת בצורה מרשימה, ובשם אזרחי ישראל אני מודה לך".

בר סימן טוב מצדו הודה לשר היוצא ליצמן: "זה יום מרגש שמסיים פרק ארוך של 10 שנים במשרד של הרב יעקב ליצמן. אני רוצה לומר לך תודה, אני  מרגיש מחויבות עמוקה להודות לך על האמון שנתת בי ועל הגיבוי לאורך הדרך". בר סימן טוב אף מנה את הישגיו של ליצמן ואיחל לו הצלחה בתפקידו החדש.

בהתייחסו לסוגיית הנגיף אמר בר סימן טוב: "הווירוס לא באמת נח, אי אפשר לנהל איתו משא ומתן. אסור לנו להפסיק את המאבק בווירוס גם אם הסטטיסטיקה מראה לנו שנגענו ב-0 ואין חולים חדשים.

"נמנע משבר כלכלי הרבה יותר ממה שאנחנו מתמודדים איתו כעת. אני כלכלן ואני אומר את זה בצורה מוסמכת. אל תהיו שאננים, אל תיכנסו לאופוריה. המלחמה הזאת נמשכת כדי להציל חיים. תהיו דרוכים, תהיו מקצועיים ואל תיכנסו לפאניקה.

"במשבר הקשה הזה שחווינו, הדבר החשוב שאנחנו צריכים להשיג הוא זמן. העם עבד מאוד קשה ושילם מחיר גבוה כדי להשיג את הזמן הזה, לא יסלחו לנו אם לא ננצל את הזמן הזה להיערך לגל שני. בימים האלה נקבל החלטות אמיצות וקשות".

ליצמן, שמסיים קדנציה ארוכת שנים כאחראי על תחום הבריאות, עורר אתמול סערה לאחר שטען כי במהלך משבר התפשטות הנגיף קורונה, ראש הממשלה בנימין נתניהו "נענה לפחדים של מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב". ליצמן אף ציין כי הוא סבור שהייתה בהלת יתר בזמן ההכנות למשבר.

"חשבתי שהייתה בהלת יתר וברגע שהמנכ"ל שלי אמר שהוא חושש מעשרת אלפים מתים אני צעקתי בישיבת ממשלה מול כל השרים בנוכחותו שאני חולק על זה, שזה לא יהיה וזה סתם מוגזם אבל לא משנה", אמר אתמול ליצמן בריאיון ברדיו.

השר היוצא הוסיף: "ראש הממשלה קיבל את ההגזמה הזאת והוא נענה לפחדים של המנכ"ל, ולפי זה אני לא יכול לבוא בטענות אליו, כי בסך הכול המצב מצוין. כמעט על כל נפש שאבדה אנחנו בוכים, אבל בסך הכול 250".

דבריו של ליצמן אתמול נאמרו על רקע טענות שעלו במהלך המשבר שלפיהן היחסים בין השר ליצמן למנכ"ל משרדו עלו על שרטון. במשרד הבריאות סיפרו כי השר עצמו הודר מהליך קבלת ההחלטות על ידי בר סימן טוב, שעבד באופן ישיר עם ראש הממשלה נתניהו וביחד קיבלו השניים את ההחלטות המשמעותיות ביותר, לעיתים בניגוד לעמדתו של ליצמן.

בר סימן טוב, שהודיע על פרישה מתפקיד המנכ"ל, אמר הבוקר בריאיון ל-ynet בתגובה למתקפה של השר היוצא ליצמן: "אני מכבד מאוד את השר ליצמן וגם את דעותיו ותרומתו המאוד רבה למלחמה בנגיף, ואני מאמין שלאורך כל הדרך פעלנו בחוכמה וגם הצלנו חיים של אלפים".

אדלשטיין, שהושבע אתמול בפעם הראשונה לתפקיד שר, אמר לאחר ההודעה על מינויו בשבוע שעבר: "לאחר ששירתתי את אזרחי ישראל במשך שבע שנים בתפקיד יו"ר הכנסת, בחרתי להיענות לאתגר המרכזי והמשמעותי שלפניו ניצבת מדינת ישראל - והוא מאבק בקורונה והתאמת מערכת הבריאות בישראל לאתגרים החדשים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 19:52 לינק ישיר 

לא מבין אותו, אין לו יועצי תקשורת?

אחרי אתמול הוא היה צריך להתנהל במשנה זהירות, וגם אם הוא סובר שלטעמו שהצעדים היו מדי חזקים (שזה אגב זכותו המלאה, וכל בר דעת מבין שבדיונים בנושא הקורונה לא כולם היו תמימי דעים, וטוב שכך) צעדיין לא היה צריך לומר את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 20:16 לינק ישיר 
פלנטה

הכותב כתב:
 "השר ליצמן, האיש שלא ידע בינואר איך קוראים ל'דבר הסיני הזה', שאמר שעד פסח יבוא המשיח והכל ייפתר, שלא מילא את ההוראות של המשרד שהוא עמד בראשו ונדבק בעצמו, שבשיא המגיפה אפשר יבוא חופשי של חולי קורונה מברוקלין, האיש שבכל מדינה נורמלית היה עף לקיבינימט בבושת פנים וסותם לתמיד, האיש הזה מסביר בדיעבד שהייתה בהלת יתר כי בר סימן טוב פחד. אתה אפס ליצמן. א פ ס". 

לא יודע האם ההגדלה והפונט האדום הוא במקור.
גם לא יודע מי זה הטל הזה שכותב שכל כך חשוב לצטטו.
אינני נכנס לגופן של דברים אודות ליצמן, האם הוא היה שר טוב או גרוע.

אבל, הציטוט כאן הוא אוילי גס וחמום על רמה של טוקבקיסט להוט חסר השכלה ושטוף מוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 20:17 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 20:30 לינק ישיר 

פלנטה כתב:
 "השר ליצמן, האיש שלא ידע בינואר איך קוראים ל'דבר הסיני הזה', שאמר שעד פסח יבוא המשיח והכל ייפתר, שלא מילא את ההוראות של המשרד שהוא עמד בראשו ונדבק בעצמו, שבשיא המגיפה אפשר יבוא חופשי של חולי קורונה מברוקלין, האיש שבכל מדינה נורמלית היה עף לקיבינימט בבושת פנים וסותם לתמיד, האיש הזה מסביר בדיעבד שהייתה בהלת יתר כי בר סימן טוב פחד. אתה אפס ליצמן. א פ ס". 
לא יודע האם ההגדלה והפונט האדום הוא במקור.
גם לא יודע מי זה הטל הזה שכותב שכל כך חשוב לצטטו.
אינני נכנס לגופן של דברים אודות ליצמן, האם הוא היה שר טוב או גרוע.

אבל, הציטוט כאן הוא אוילי גס וחמום על רמה של טוקבקיסט להוט חסר השכלה ושטוף מוח.

לא ההגדלה ולא הפונט האדום נמצאים במקור
זה פותח האשכול שהגיח עם ניק שהוציא מהבוידעם לצורך זה, והגדיל את הפונט וצבע באדום, והשמיט מהכותרת שהדובר הוא ארז טל (לא היתה בעיה של מקום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2020 21:03 לינק ישיר 

ליצמן איננו א פ ס כלל
הוא הרבה פחות מזה

הוא מנוול ונוכל

והוכיח סופו על תחילתו

תוקן על ידי מאור_עינים ב- 18/05/2020 21:04:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2020 04:55 לינק ישיר 

הנסיון מוכיח, שהשאלה היא לא אם ליצמן באמת אפס או לא
אלא האם התוקף אותו שונא חרדים או לא

מעט מאוד אנשים יודעים לבוא מתוך כוונה אמיתית טהורה סתם לתת לליצמן מוסר
אני הייתי רוצה לראות חסיד גור אמיתי שיבוא לומר לליצמן את כל מה שנאמר עליו כאן
הייתי רוצה לראות את שונאי החרדים מהפורום כאן שיבואו ויגנו על ליצמן פעם אחת

בקיצור, אין דעה אמיתית אוביקטיבית לגבי שום דבר
תמיד זה "תגיד לי קודם כל במי מדובר"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2020 05:45 לינק ישיר 

לא אוהב התבטאויות כאלה אבל.
ליצמן כשהיה שר הבריאות לקח לעצמו, ובצדק, קרדיט על מדיניות המשרד, על הזיהוי המוקדם, סגירת הטיסות מסין ועוד.

כתבתי שהקרדיט שלו מכיון שבסוף הוא זה שמחליט, לא המנכ"ל (שהוא כלכלן במקצועו) ולא אף אחד אחר.

עכשיו בדיעבד מתברר שהמנכ"ל של ליצמן הוביל את המשרד וליצמן התנגד לו.

זה אומר שמי שהוביל את המשרד היה המנכ"ל ולא השר, רק עכשיו כשהוא עזב הוא מודה בכך.

אם זה המצב, זאת בעיה גדולה מאוד לליצמן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "ליצמן, אתה אפס"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.