בית פורומים בחדרי חרדים

מופע המגלומניה של ר' סורוצקין: "ביום שהישיבה נפתחה המגיפה נעצרה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2020 09:18 לינק ישיר 

נו, ואז מה? המשוגע (לטוב ולמוטב) הזה עובד קשה ומחזיק הרבה בתי מדרשיות, בגלל שהשתן עלה לו למח (והוא יותר מעלה, הוא השתלט עליו, מסיפור אישי שלי איתו) נבטל הכל?

אם היה לך עסק, והמנכ"ל שלך היה אדם דומה לנדון דידן, והעסק היה דופק כמו שצריך ומרוויח, היית שוקל להחליף אותו?

לי יש סלידה מאנשים כאלה, אבל מהי האלטרנטיבה שלך?  מי יקח את המושכות שהוא מושך כעת? הכי קבל לשבת בפורום ולבקר ולחלק הוראות. אם יש כאן מישהו שמוכן לעשות את רוב ימיו מעבר לים ולשנורר, שילך על זה, ויפסיק לחפור כאן. בא נראה אותו מחזיק 20 אברכים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 10:03 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:

כל כך כל כך מגוחך שיושבים בטלנים מאחורי מקלדת ומטנפים על אדם שהתרים בחייו מאות מליונים עבור לימוד תורה, מחזיק אלפי אברכים וכמה ישיבות.

עם כל סגנון הדיבור הקצת פומפוזי שלו, מאיפה החוצפה לדבר כך על אדם שאתם לא מגיעים לקצה קצה הזכויות שיש לו בהחזקת תורה.

ככה נראית עמרצות בהתגלמותה. הערך לתורה, ללומדיה למחזיקיה וגדוליה הוא 0 

תכל'ס.
הוא לא מציג את עצמו כרשכבה"ג ולא מתיימר להיות שר התורה בדימוס.
הוא מחזיק תורה ולומדיה ענק, וחלק מהלוק זה גימיקים, טריקים ושטיקים.
כל הכבוד לו!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 11:00 לינק ישיר 

סקופער כתב:
כדאי קצת להירגע. אף אחד בציבור הליטאי לא מחזיק מסורוצקין איזו דמות תורנית. הוא בסה"כ שנורר מוצלח ואיש עשייה שהצליח להעמיד הרבה מוסדות ב"ה. ומכבדים אותו בדיוק כמו שמכבדים כל עשיר שתורם לישיבה. וכמו שנותנים לרכניץ לדבר גם אם לא כ"כ אוהבים את מה שהא אומר, כך גם א"א לסתום את הפה לסורוצקין כיוון שהוא בעל הבית. אותו דבר אצל חברוני בחברון וגם אצל כהנמן בפוניבז', אם כי יש קצת הבדלים ביניהם.

האם גם בציבור הכללי עשירים שתורמים מליונים לאונברסיטה  או לבית חולים  מקבלים (מעבר לכבוד הרב והחנופה שמרעיפים עליהם) גם את הזכות  להביע את דעתם "המקצועית" על איך שהסטדנטים או צוות בית החולים צריכים להתנהל, כפי שרכניץ נהיה "מאן דאמר" ודורש את הגיגיו המטופשים באירועי ענק לצד ראשי הישיבה?
היתכן שהסגידה לכסף בציבור החרדי קשה עד כדי כך?

כמו כן כהנמן וחברוני יודעים היטב את מקומם האמיתי (כמגייסי כספים) ולצידם מכהנים ראשי ישיבה חשובים, האם אצל סורוצקין יש ראש ישיבה רציני שמכהן לצידו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 11:18 לינק ישיר 

ימות המשיח, נוירולוג, לךתדע1 וזאזא_בוטה הפסיקו את מופעי המגלומניה שלהם בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 11:56 לינק ישיר 
סקופער

באבא_זוטא כתב:
כדאי קצת להירגע. אף אחד בציבור הליטאי לא מחזיק מסורוצקין איזו דמות תורנית. הוא בסה"כ שנורר מוצלח ואיש עשייה שהצליח להעמיד הרבה מוסדות ב"ה. ומכבדים אותו בדיוק כמו שמכבדים כל עשיר שתורם לישיבה. וכמו שנותנים לרכניץ לדבר גם אם לא כ"כ אוהבים את מה שהא אומר, כך גם א"א לסתום את הפה לסורוצקין כיוון שהוא בעל הבית. אותו דבר אצל חברוני בחברון וגם אצל כהנמן בפוניבז', אם כי יש קצת הבדלים ביניהם.

האם גם בציבור הכללי עשירים שתורמים מליונים לאונברסיטה  או לבית חולים  מקבלים (מעבר לכבוד הרב והחנופה שמרעיפים עליהם) גם את הזכות  להביע את דעתם "המקצועית" על איך שהסטדנטים או צוות בית החולים צריכים להתנהל, כפי שרכניץ נהיה "מאן דאמר" ודורש את הגיגיו המטופשים באירועי ענק לצד ראשי הישיבה?
היתכן שהסגידה לכסף בציבור החרדי קשה עד כדי כך?

כמו כן כהנמן וחברוני יודעים היטב את מקומם האמיתי (כמגייסי כספים) ולצידם מכהנים ראשי ישיבה חשובים, האם אצל סורוצקין יש ראש ישיבה רציני שמכהן לצידו?

אני שונא את מה שאתה עושה לי, שאני צריך להגן על סורוצקין סלוד נפשי, אבל אכתוב כמה מלים כי זה יותר הגנה על עולם הישיבות. 

בציבור הכללי המצב הרבה יותר גרוע. הרבה תורמים בתמורה שימנו קרובי משפחה או חברים לתפקידים בכירים. סטודנטים שלא עומדים בתנאי קבלה מתקבלים בגלל קשר לתורם. יש גם שתורמים בתנאי שהמחלקות יעברו לעיסוק יותר קרוב ללבו של התורם בתווך המחלקה. בכל מקום זה כך. רק זה עובר בשקט כי כולם מרוויחים מזה. בסוף בסוף, הכסף ענה את הכל. בכל מקום.

אצל סורוצקין מכהנים שתי ראשי ישיבות מהשורה הראשונה של עולם התורה, הרב פיינשטיין והרב אוזבנד. אף אחד שם לא אוחז ממנו באמת ראש ישיבה שמתורתו לומדים. הוא כל השבוע בדרך כלל מעבר לים ורק חוזר לסופ"שים.

אתם מגדילים אותו לראש ישיבה מכובד, ואחרי זה אתם שואלים איך יתכן שדמות כזאת היא ראש ישיבה...

נ.ב. אני לא בטוח שחברוני יודע את מקומו היטב כפי שכתבת. אבל זה נושא אחר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 12:08 לינק ישיר 

הוא מוסר שיחות בישיבה? שיעורים כללים? התלמידים רוקדים לפניו ? קמים לו? 
אברכים יושבים לשמוע ממנו חבורה??

אם עושים הצגה בשביל לגייס כספים אז זה סבבה השאלה כמה הדמות שלו תופסת בישיבה\כולל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 12:17 לינק ישיר 

אין בעיה שיהיה מנהל מוצלח, ויתנו לו את כל הכבוד כיאה לאדם שעמל ויגע למען החזקת התורה.
יש לי בעיה שהוא מרגיש את עצמו כמייבין בכל דבר וענין ואני מדבר על נושאים רוחניים נטו.
וזה נקרא איזהו חכם המכיר את מקומו, ולצערי הוא לא כ"כ מכיר את מקומו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 12:25 לינק ישיר 

דמות מגוחכת. אפי' רצים בדיחות עליה בישיבות ובכוללים, שאם לא תלמד טוב - בסוף תצא סורוצקין...

אפשר להגיד על בחורים ואברכים הרבה דברים, טפשים הם לא, הם יודעים למשל שהרב פיינשטיין גדול בתורה אמיתי וסורוצקין אפי' לקרסוליו לא מגיע. אלא מאי, שהוא בעל המאה, או יותר נכון מביא את המאה, ולכן מכבדים אותו כפי שרבי כיבד עשירים... הא ותו לא. אף אחד לא אוחז ממנו גדול בתורה. 

ייאמר לזכותו, שחוץ מההצגות והפוזות, הוא נותן לראש כולל את העצמאות שלו. הוא לא מבקש לתת חבורות לפני הכוללים וכדו'. פעם ב.. הוא בא לכוללים לתת שיחה וכדו' כדי להראות קצת נוכחות.

ושוב אני כותב, דמותו אינה חינוכית. היא מגעילה. חולה כבוד. אכילתו ושתייתו אינה כשל בן תורה. בוודאי לא של ראש ישיבה. אבל הכבוד הזה מניע אותו ומחזיקה את כל הכוללים והישיבות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 12:32 לינק ישיר 

לפני שנים רבות כשבאתי להיבחן לכולל שלו הבהירו לי האברכים שאין לי סיכוי ... סורוצקין היה אז בתחילת דרכו והוא לא קיבל אברכים שיותר מבוגרים ממנו ... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 13:02 לינק ישיר 
סקופער

timobl כתב:

אין בעיה שיהיה מנהל מוצלח, ויתנו לו את כל הכבוד כיאה לאדם שעמל ויגע למען החזקת התורה.
יש לי בעיה שהוא מרגיש את עצמו כמייבין בכל דבר וענין ואני מדבר על נושאים רוחניים נטו.
וזה נקרא איזהו חכם המכיר את מקומו, ולצערי הוא לא כ"כ מכיר את מקומו.

הוא היחיד שמתרברב בדברים שאינו מבין? לצערנו, זו תופעה רווחת בציבור שלנו. וכי רבנים מבינים בסטיית מין שהם מטפלים בזה? ובסוציולוגיה? וכמה אנשי חינוך יש אצלנו שאין להם שום קשר לחינוך? ובכלל, מי שיודע להגיד שיעור כללי טוב הוא גם פדגוג גדול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 14:25 לינק ישיר 

אני שונא את מה שאתה עושה לי, שאני צריך להגן על סורוצקין סלוד נפשי, אבל אכתוב כמה מלים כי זה יותר הגנה על עולם הישיבות. 

אצל סורוצקין מכהנים שתי ראשי ישיבות מהשורה הראשונה של עולם התורה, הרב פיינשטיין והרב אוזבנד. אף אחד שם לא אוחז ממנו באמת ראש ישיבה שמתורתו לומדים. הוא כל השבוע בדרך כלל מעבר לים ורק חוזר לסופ"שים.

אכן ראשי ישיבות חשובים אבל ואבל גדול אין להם שום אמירה על הנהגת הישיבה על פי סורוצקין ישק דבר ברצותו יקבל בחור וברצותו  יזרוק  ברצותו יתקיים אירוע וברצותו לא יתקיים אין שום שיתוף של הרבנים החשובים בהנהגת הישיבה אפילו שמדובר באנשים משכמם ומעלה

אתם מגדילים אותו לראש ישיבה מכובד, ואחרי זה אתם שואלים איך יתכן שדמות כזאת היא ראש ישיבה...

כמה שהוא לא דמות של ראש ישיבה (אפילו שמידי פעם הוא מוסר שיעור כללי) השאלה האם הוא דמות  לא חינוכית שמזיקה לחלק מהערכים שאנו רוצים לחנך את ילדינו כי הוא כן מסתובב בישיבה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 14:31 לינק ישיר 

תמשיכו ללגלג, זה רק אחד מהמפעלים שלו

https://www.jdn.co.il/video/1328309/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 15:08 לינק ישיר 
סקופער

ליטאישעבר כתב:

אכן ראשי ישיבות חשובים אבל ואבל גדול אין להם שום אמירה על הנהגת הישיבה על פי סורוצקין ישק דבר ברצותו יקבל בחור וברצותו  יזרוק  ברצותו יתקיים אירוע וברצותו לא יתקיים אין שום שיתוף של הרבנים החשובים בהנהגת הישיבה אפילו שמדובר באנשים משכמם ומעלה

כמה שהוא לא דמות של ראש ישיבה (אפילו שמידי פעם הוא מוסר שיעור כללי) השאלה האם הוא דמות  לא חינוכית שמזיקה לחלק מהערכים שאנו רוצים לחנך את ילדינו כי הוא כן מסתובב בישיבה 

כל מי ששולח את הבן שלו ללמוד שם יודע על המכלול של המקום, כולל שגעון הגדלות של סורוצקין, ולכן גם אם אתה ואני לא אוהבים את זה, זכותו וזכותם, ולנו אין מקום להתערב בבחירה הפרטית שלו להקים מקם כזה ולעמוד בראשותו ובבחירה של ההורים ללמוד בכזה מקום.

האמן לי, אם נבוא לדון על עולם הישיבות ועל ראשי הישיבות, רבים מהם ומהר"מים לא ראויים לחנך כלל בחורים... אבל זה שוק חופשי, וכל אחד עושה מה שבא לו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 15:17 לינק ישיר 

קשה לקבוע מי יותר פתטי ומגוחך, האם אלו (החבורה הקבועה, מנחה חדשה - חסדא - והתמים חיים) שנזעקו להגן על "כבודו" של סורוצקין תוך התקפה טרולית ילדותית ולא עניינית כהרגלם בקודש, או "כבודו" בעצמו עם המגלומניות שלו.

אבל אין חדש תחת השמש, אלו אותם ניקים שמאבדים את שיווי משקלם בכל פעם מחדש כשמבקרים את יענקוש ושאר השועלים הסובבים ומנצלים ומבזים את הגר"ח קנייבסקי, כך שהכל צפוי, ואין להתרגש מהם והטרלותיהם.

נ.ב. כל הנאמר לעיל לא סותר את העובדה שיש לו זכויות רבות, וכתבתי זאת גם בעבר הרחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 15:39 לינק ישיר 

אין אדם שאין לו חסרונות.

דוקא אדם מוצלח ומצליח יותר, החסרונות שלו גדולים יותר.

כל עוד החסרונות האלה לא מזיקים לאחרים, שיתמודד לבד ואין זה אמור להיות ענינו של איש.

יענקי שמזיק, הביקורות עליו מוצדקות, כשהם ביקורות ולא כשהם באות ככלי בידי יריב פוליטי חד צדדי כנוירולוג.

אתה שם את רש"ב שהוא איש שרתם את המוצלחות שלו להחזקת תורה בסדר גודל היסטורי, גם אם יש עליו ביקורת, אבל לתת עליו כותרת של 'מגלומן' ועוד סופרלטיבים, זה מראה על הרמה הערכית היהודית והאנושית של פוצת האשכול

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מופע המגלומניה של ר' סורוצקין: "ביום שהישיבה נפתחה המגיפה נעצרה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.