בית פורומים בחדרי חרדים

מי מארגן רשימה של כל בעלי האולמות שלא החזירו את דמי הקדימה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2020 12:16 לינק ישיר 

אגב, אותם צדדים שיש כאן יש גם בין הקניונים ובעלי הרשתות. הקניונים אומרים: אתם שוכרים, מזלכם גרם שהמדינה אסרה, אתם צריכים לשלם. בעלי הרשתות אומרים: סגרתם את הקניונים, לא יכולנו לפתוח חנויות, אנחנו לא צריכים לשלם שכירות.

לא יודע איך זה נגמר בסוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 12:40 לינק ישיר 

ומה עם דמי הקדימה ששילמנו ומשלמים למוסדות, ועכשיו כל הלימודים בבית. 
אז יגידו לך שהמורים המשיכו ללמד ומגיע להם משכורות, ניחא, מובן. 
אבל מה עם דמי האחזקה שחסכתם, חשמל, מים, אוכל בישיבות, פנימיה, וכו'. 
וכאן ההורים באמת משלמים כפליים, לא די שממשיכים לשלם דמי שכ"ל כרגיל. אלא משלמים על קניית פלאפונים לילדים, חשמל, אוכל, שכפולי דפים, וכו' וכו'

ויש עוד שלל דוגמאות. כמו למשל שוכרים [בפרט בני חו"ל] ששכרו דירות לשנה שלמה וכעת נתקעו בחו"ל ורוצים לבטל חוזה. ואל תגידו לי שהמשכירים נוסעים עם מרצדס וכו', כי יש גם משכירים אברכים צעירים, שלקחו משכנתא בשביל השקעה באיזה יחידה, ועכשיו השוכרים לא רוצים לשלם. 

והוא אשר דיברתי, יש שני צדדים למטבע... 

לא באתי להצדיק אף צד, אבל לבוא עם החלטה של 'מי מרים את הכפפה ומארגן רשימה של בעלי האולמות וכו' - רציתי רק לעורר שיש עוד צד..

ונכון, יש בעלי אולמות עם מרצדס, אבל יש מספיק בלי מרצדס, והדבר נכון גם לגבי אמרגנים, תזמורות, ועוד המון המון אברכים שחיים על הליין הזה של שמחות, והם ממש ממש לא גבירים, אלא נלחמים על פת לחמם, ועל כיסוי המשכנתא שלהם. יש המון המון כאלו שאיבדו וניזוקו קשות. וכן, הפעם המורים והאברכים הם דוקא אלו שלא ניזוקו, ולכן שיגידו תודה שלא ניזוקו, אבל ללכת לגבות מאלו שניזוקו - צריך להיות אגואיסט. [ושוב, אני לא נכנס להלכה, ואני גם לא נכנס לכל מקרה לגופו, יש בעלי אולמות, ויש בעלי אולמות...]

ואגב, גם בעל האולם עם המרצדס, כשמגיע פורים, או כל השנה, הוא הוא מאלו שתורמים למוסדות, ולאברכים, וכולנו דופקים בדלתותיהם, ולכן, לא תמיד צריך להסתכל על המרצדס שלו, כי בסוף גם אנחנו נהנים מהרווחים שלו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 12:50 לינק ישיר 

סקופער כתב:
אמר רבי יוחנן: לא חרבה ירושלים אלא [...] שהעמידו דיניהם על דין תורה, ולא עבדו לפנים משורת הדין (ב"מ ל:).

איך תחליט כאן מה זה לפנים משורת הדין? שבעל האולם יפסיד הכל? שבעל השמחה יפסיד הכל? פשרה היא גם הפסד כלשהיא לשניהם...

לא כל בעל אולם הוא מליונר שיכול לספוג הפסדים בקלות. בוודאי לא כמו שקורה עכשיו שחודשים אינם עובדים. ובוודאי אני לא רואה בית דין שיתחילו לפסוק לפי היכולת הכלכלית של בעל האולם ובעל השמחה. ברור שצריך להיות כאן פסק כולל.

כמו למשל שנתנו בשכונת רמת אשכול שם רוב ככל השוכרים החוצניקים ברחו מיד אחרי פורים ובעלי הדירות רוצים שהם ימשיכו לשלם עד סיום החוזה אע"פ שאינם כאן.

שים לב איך החלפת את גישתך תוך 27 דקות. בתגובה קודמת הבאת את החזון איש, שמדבר כנגד ההולכים לפי סער הרגשות ואינם מתיישרים עם כללי ההלכה. כי ההלכה מול המוסר - ההלכה מנצחת, והיא הקובעת לנו את המוסר.

כאן אתה כבר מדבר רק על רגשות, ועל 'מדת הדין' ועל הזדהות עם מסכנותם של בעלי האולמות מול מצבם הפיננסי המעולה של המחותנים.

הבה ונחזור לפסים אובייקטיביים, נחליט אם ההלכה קובעת או המוסר קבוע, ואל נשנה דעתינו כל 27 דקות.
מזל שאין לי עמדה אישית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 12:57 לינק ישיר 

במחילה מכבודו, לא שיניתי דבר.

כתבתי ואני כותב שוב שרק ההלכה צריכה להכריע כאן. 

בתגובה ליוחנן שהביא את העניין של לדון לפנים משורת הדין, כתבתי שכאן נראה שזה בלתי אפשרי. בגלל מה שפירטתי שם.

אבל בכל אופן, אם אכן הדיין יוכל להביא לפשרה בין שני הצדדים ושניהם יסכימו לה, זה הכי טוב שיש. אבל קשה לראות את זה קורה, כי כל צד אומר כולה שלי.

נחכה ונראה מה יפסקו. פלא מדוע לוקח כזה הרבה זמן. לא יצאו פסקים על אולמות עד עכשיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 13:04 לינק ישיר 

הזוגות שילמו מקדמות כדי לתפוס תאריך, אבל באולמות לא מוכנים להחזיר את כספם - ואומרים: תחגגו בחצר • חתן לחרדים 10: "לקח אותנו לחצר קטנה, לא הגיוני בכלל להתחתן שם" • הגר"צ בוארון: חובה להחזיר הכסף • ומה אומרים במועצה לצרכנות? • בעל אולם: "ממתינים לפסק של בי"ד"
https://www.ch10.co.il/news/595573

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 13:59 לינק ישיר 

לא מבין מה השאלה בכלל? הזמנתי ארוע לתאריך x, בעל האולם לא מקיים את הארוע כי האולם סגור, אם לא שתצעקו עלי הייתי אומר שהוא גם צריך לשלם פיצוי לזוג, אבל המינימום לפחות זה להחזיר את המקדמה שהוא קבל עבור תמורה שלא סיפק. לזה בדיוק נועד ביטוח, ואם הוא לא ביטח את עצמו כראוי זה לא אומר שההורים צריכים לתת לו צדקה וזה ממש לא משנה אם זה אברך כולל דלפון או ג'ף בזוס. המכסימום שמותר להם אולי לקחת זה אולי דמי זמן הפגישה של חתימת החוזה. אם הייתם מזמינים מוצר מיבואן והוא אינו יכול לספק אותו בגלל שהייבוא מסין נעצר בעקבות הקורונה גם הייתם חושבים שהוא לא צריך להחזיר את התשלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 14:05 לינק ישיר 

סענדי כתב:
ומה עם דמי הקדימה ששילמנו ומשלמים למוסדות, ועכשיו כל הלימודים בבית. 
אז יגידו לך שהמורים המשיכו ללמד ומגיע להם משכורות, ניחא, מובן. 
אבל מה עם דמי האחזקה שחסכתם, חשמל, מים, אוכל בישיבות, פנימיה, וכו'. 
וכאן ההורים באמת משלמים כפליים, לא די שממשיכים לשלם דמי שכ"ל כרגיל. אלא משלמים על קניית פלאפונים לילדים, חשמל, אוכל, שכפולי דפים, וכו' וכו'

ויש עוד שלל דוגמאות. כמו למשל שוכרים [בפרט בני חו"ל] ששכרו דירות לשנה שלמה וכעת נתקעו בחו"ל ורוצים לבטל חוזה. ואל תגידו לי שהמשכירים נוסעים עם מרצדס וכו', כי יש גם משכירים אברכים צעירים, שלקחו משכנתא בשביל השקעה באיזה יחידה, ועכשיו השוכרים לא רוצים לשלם. 

והוא אשר דיברתי, יש שני צדדים למטבע... 

לא באתי להצדיק אף צד, אבל לבוא עם החלטה של 'מי מרים את הכפפה ומארגן רשימה של בעלי האולמות וכו' - רציתי רק לעורר שיש עוד צד..

ונכון, יש בעלי אולמות עם מרצדס, אבל יש מספיק בלי מרצדס, והדבר נכון גם לגבי אמרגנים, תזמורות, ועוד המון המון אברכים שחיים על הליין הזה של שמחות, והם ממש ממש לא גבירים, אלא נלחמים על פת לחמם, ועל כיסוי המשכנתא שלהם. יש המון המון כאלו שאיבדו וניזוקו קשות. וכן, הפעם המורים והאברכים הם דוקא אלו שלא ניזוקו, ולכן שיגידו תודה שלא ניזוקו, אבל ללכת לגבות מאלו שניזוקו - צריך להיות אגואיסט. [ושוב, אני לא נכנס להלכה, ואני גם לא נכנס לכל מקרה לגופו, יש בעלי אולמות, ויש בעלי אולמות...]

ואגב, גם בעל האולם עם המרצדס, כשמגיע פורים, או כל השנה, הוא הוא מאלו שתורמים למוסדות, ולאברכים, וכולנו דופקים בדלתותיהם, ולכן, לא תמיד צריך להסתכל על המרצדס שלו, כי בסוף גם אנחנו נהנים מהרווחים שלו..
דווקא מכיר הרבה אברכים שניזוקו, אם זה בגלל שהתרומות לכולל נעצרו ואם זה בגלל שהראשונות להיזרק לחל"ת ולפיטורין אלו העובדות החרדיות בחברות אאוט סורס למיניהם. וזה ממש לא משנה מי הלקוח, אתה לא יכול להכריח אותו לתת צדקה ועוד בסכומים כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 15:05 לינק ישיר 

לה''ו. לפותח האשכול.
1. המציע הוא המבצע!
2. את מי אתה דופק בזה שלא תלך אליהם?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 15:55 לינק ישיר 

סענדי כתב:
ויש גם צד שני למטבע:

גם אם לפי ההלכה האולמות צריכים להחזיר, היה יפה מצד בעלי השמחה לוותר להם על דמי המקדמה.

רוב רובם של בעלי המלאכה בישראל, ובפרט הליין של האירועים נפגעו קשות וניזוקו קשות בעקבות המשבר.
היחידים כמעט שלא נפגעו כלל ולא ניזוקו, הם אברכי הכולל, ועובדי מערכת החינוך.
מי שעוד הרוויחו מהמשבר, ולפי הפרסומות הם הרויחו בגדול- הם דוקא בעלי השמחה! הם אלה שחסכו עשרות אלפי שקלים!

ולא די שהרוויחו, וחסכו, עוד באים לבקש מאלה שאבדו את פרנסתם החזרים...

כיהודים המרחמים על הבריות, היה מתבקש דוקא מבעלי השמחה לוותר על דמי המקדמה, הצד השני הם גם יהודים, והמון מהם איבדו את פרנסתם, והיה להם נזקים קשים, תשמחו שלא הייתם צריכים לשלם את השאר, ושלא הייתם צריכים לשלם עוד ועוד המון הוצאות.

זה לא קשור להלכה או לא, זה קשור למחשבה על השני..

אם אתה חושב שבעלי האולמות מסכנים ואומלילים (יתכן ואתה צודק), אתה מוזמן לגשות לפתוח קרן ולתרום להם.

מה קשורים לזה בעלי השמחה ששלמו מקדמה? וכי בגלל שבמקרה הם תכננו לערוך אירוע באולם באותה תקופה, הם אלה שצריכים לדאוג לבעל האולם המסכן?

אןלי להפך, הורה שמחתן ילד מוציא מאות אלפים, לוקח על עצמו חובות עצומים, הוא זה שאין עליו תביעת ויתור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2020 16:11 לינק ישיר 

בדיוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 07:04 לינק ישיר 

לקרוא ולא להאמין!

שיש מישהו שחושב שבעלי האולמות יכולים לעכב דמי מקדמה במידה והם לא מספקים את הסחורה
במקרה הטוב הם יכולים לצאת זכאים על אי סיפוק הסחורה
הרי זה גזל ממש כפשוטו! תארו לכם שאתם משלמים לבעל מכולת כסף על לחם או חלב ובסוף אין לו לתת לכם
ואז יתחילו דיונים "אבל הרי יש לך כסף, ובעל המכולת מסכן בגלל המצב"..
לא יאומן, אם הוא רוצה שיבקש צדקה, אבל שלא יעכב כספים שניתנו לו על מנת שהוא יביא סחורה!
גזל גזל כפשוטו

אגב, אני כן סבור שבעלי האולמות יכולים לתבוע שלא לשלם את דמי הארנונה הכבדים על אותם ימים בהם האולם היה סגור על מסגר
אבל מלבד זאת, אין להם שום הפסדים על כל הזמן הזה שהם לא עשו שמחות, מלבד מניעת רווח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 07:58 לינק ישיר 
סקופער

איש_חשוב כתב:
לקרוא ולא להאמין!

שיש מישהו שחושב שבעלי האולמות יכולים לעכב דמי מקדמה במידה והם לא מספקים את הסחורה
במקרה הטוב הם יכולים לצאת זכאים על אי סיפוק הסחורה
הרי זה גזל ממש כפשוטו! תארו לכם שאתם משלמים לבעל מכולת כסף על לחם או חלב ובסוף אין לו לתת לכם
ואז יתחילו דיונים "אבל הרי יש לך כסף, ובעל המכולת מסכן בגלל המצב"..
לא יאומן, אם הוא רוצה שיבקש צדקה, אבל שלא יעכב כספים שניתנו לו על מנת שהוא יביא סחורה!
גזל גזל כפשוטו

אגב, אני כן סבור שבעלי האולמות יכולים לתבוע שלא לשלם את דמי הארנונה הכבדים על אותם ימים בהם האולם היה סגור על מסגר
אבל מלבד זאת, אין להם שום הפסדים על כל הזמן הזה שהם לא עשו שמחות, מלבד מניעת רווח.

יש הרבה בעלי אולמות שמשלמים שכירות. זה הפסד ממשי. לא מניעת רווח.

עוד לא יצא פסקים בעניין הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 12:22 לינק ישיר 

סקופר, לא הבנתי מה אשם בעל השמחה שיש להם הפסדים גדולים? גם ליצחק תשובה יש הפסדים גדולים, אתה מוכן לממן לו אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 13:16 לינק ישיר 

מוקי 28,

כתבתי את דבריי בתגובה לדברי איש חשוב שטען שאין להם בכלל הפסדים רק מניעת רווח, ועל זה השבתי שחלקם משלם שכירות זה הפסד ממשי.

לא כתבתי את זה כטיעון למה צריך להתחשב בהם. לא קיבלתי סמיכה לדון בדיני ממונות. כתבתי כמו למשל שכונת רמת אשכול בירושלים הדיינים ורבני השכונה פסקו שהשכר והמשכיר צריכים להתחלק חצי חצי, אע"פ שגם שם היית טוען שהמשכיר לא אשם בכלל וכו' וכו' כל הטענות כאן.

כתבו כאן צדדים לכאן ולכאן, עדיין לא הגיע לכאן פסק מנומק שמכריע מה עושים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2020 15:53 לינק ישיר 

סקופער כתב:

החזו"א בביקורתו על בעלי המוסר כתב שההלכה היא המוסר!

ובכן, אם במקרה דנן ההלכה נותנת לבעלי האולמות להשאיר אצלם את המקדמות, אזי זו זכותם, וזה לכאורה הכסף שלהם. אם הם רוצים להיות נדיבים  - שיחזירו את הכסף. אם ההלכה קובעת שצריך להחזיר את הכסף, הם צריכים להחזיר מיד.

הדיבור על וילות ומרצדסים של בעלי אולמות לא קשור לכאן, הוא פופוליסטי ורדוד. ודל לא תהדר בריבו, ולא תישא פני דל, וכו' וכו'. השאלה היא מהי הכרעת ההלכה נטו. יש צדדים לכאן ולכאן, והפוסקים צריכים להכריע. אם הפוסקים הכריעו לטובת בעלי האולמות, מה רוצים מהם?

תסתכל לאיזו הודעה הגבתי.

ברור שההלכה קובעת את הדין. בהודעה עליה הגבתי נטען שצריך לרחם על בעלי האולמות והפסדיהם, כלומר לשלם להם לפנים משורת הדין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מי מארגן רשימה של כל בעלי האולמות שלא החזירו את דמי הקדימה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.