יפה. כשנפתח בית הדין נטיתי לזלזל בו וביכולתו להגיע למסקנות ככל שתהיינה חריפות.
מענין, אני ממש חששתי. לא סמכתי עליהם, כי היה מוזר לי ההוראה לא לדבר נגדו וכו. צריך לבקש מהם מחילה.
נשלח ב-21/5/2020 23:07
כנראה שאינך יודע לקרוא פסקי דין. נאמר שם שהלעז שיצא נגדו התברר באופן ברור, כלומר שרשע הזה אנס בעלת תשובה ובכך הרס להם ולרבים אחריה את החיים, וחילל ש"ש בזה באופן נורא, מעבר לחטא החמור של א"א. אם לזה לא תקרא ששמו ירקב למי ומה כן תקרי? למי שמקיים את וחי בהם בהידור?...
נשלח ב-21/5/2020 23:13
לא אמרתי שהוא לא חוטא
אבל יהודי עם קצת לב לא אומר את זה על יהודי אחר חוטא ככל שיהיה.
אתה בטוח שאתה היית עומד בנסיון שלו? יתמו חטאים ולא חוטאים!
השכינה אומרת קלני מראשי קלני מזרועי על דם רשעים שנשפך, כשהרגום במיתת בית דין, ואתה כלאחר יד כך מקלל??
מענין שהלב הרחום היהודי שלך עובד לטובת האנס והרשע ולא לטובת הנשים האנוסות שהנ"ל היה הרב שלהן וקלקל להם את כל האמונה וכו. אני מרחם יותר על בעלות תשובה שרצו להתקרב לבורא ןהרשע הזה שמו ירקב גרם להן ולאחרים (בידיעה) להתרחק מכל הקדוש לנו.
שנינו בעצם מגנים על חרדים.. רק אתה על הרשע שבהן ואני על הצדיקות שבהם...
נשלח ב-22/5/2020 02:33
קלעפער
נוירולוג כתב:
הערה קטנה
'שם רשעים ירקב' זה המקבילה של 'זכר צדיק לברכה', נהוג להשתמש בזה על אנשים שאינם בין החיים.
צודק בהערה אבל פוק חזי מאי עמא דבר, משתמשים בזה גם על אנשים חיים כדי להביע את גודל התיעוב לירודים שבירודים שמזיקים לציבור ומחללים ש"ש באופן הכי חמור ומזיק.
נשלח ב-22/5/2020 03:15
המסקנה המתבקשת מכל הפרשה החמורה הזאת נוגעת לכל אחד ואחד ללא יוצא מן הכלל "אין אפוטרופוס לעריות"
נשלח ב-22/5/2020 03:28
קלעפער
משגיחבשער כתב:
המסקנה המתבקשת מכל הפרשה החמורה הזאת נוגעת לכל אחד ואחד ללא יוצא מן הכלל "אין אפוטרופוס לעריות"
חלילה וחס! מפורש בגמ' שזה לא כולל את כל העריות.
נשלח ב-22/5/2020 08:22
למי הם כתבו את המכתב?
לחסידיו? חוץ מלהלבין את פניהם זה לא יעזור.
להזהיר אנשים זרים? הם לא מתקרבים אליו.
זה סתם לעשות שרירים על הילד כאפות של הכיתה.
כשהיה פרשיה בלונדון ועדיין ההוא מכהן כרב וסוחב אחריו, אף אחד מהחתומים על הנ''ל לא רצה להתקרב לבית דין שהוקם על ידי הרב ארנטרוי. כולל אחד החתומים הנ''ל שעדיין התגורר בלונדון.
וזאת למה, כי הוא גיס ומחותן של גדולי האדמו"רים בארץ אז מפני כבוד המשפחה.
אני לא יודע יתכן ששם בלונדון זה שקר כמו שכאן זה שקר. יתכן שלא. אבל המכתב הזה לא נועד לברר אמת אלא רק להיות גבר על החלשים.
מבין החותמים שורה ראשונה שני שקרנים מוצהרים שאין להם בעיה לזייף ולחתום על מכתבי שקר בעבור בצע כסף ושיתבעו אותי דיבה. יש לי קלטות שהם בעצמם מודים בזה!!!
בשורה השנייה שני חותמים לא יודעים מה נעשה איתם. סנילים לגמרי.
שורה שלישית שני עבמי''ם
תוקן על ידי אבאבאווער ב- 22/05/2020 08:23:16
נשלח ב-22/5/2020 08:36
פדהאל
אבאבאווער כתב:
מבין החותמים שורה ראשונה שני שקרנים מוצהרים שאין להם בעיה לזייף ולחתום על מכתבי שקר בעבור בצע כסף ושיתבעו אותי דיבה. יש לי קלטות שהם בעצמם מודים בזה!!! תוקן על ידי אבאבאווער ב- 22/05/2020 08:23:16
אוקיי, תחשוף את השם שלך כדי שיוכלו לתבוע אותך דיבה
נשלח ב-22/5/2020 13:01
להבנת הדברים (ומבלי להמעיט מחומר הדברים)
בשורה הראשונה חתמו שלושת חברי בית הדין המיוחד
בשורות שלאחר מכן הצטרפו לדברים עוד רבנים נכבדים וחשובים
מה הערך המוסף של המצטרפים, כמו בכל המכתבים שאנו מכירים שמוסיפים חתימות בסגנון "גם אני מצטרף" וכדו', או שהם גם ישבו והתעמקו בדברים.