סדר הא' ב' על פי 'יתד נאמן' במסגרת ה"להתחזק בבין אדם לחברו"
בעיתון 'יתד נאמן' בחרו לשנות את סדר החתימות ולהבליט את שמותיהם של מרנן הגר"ח קנייבסקי והגרי"ג אדלשטיין בראש רשימת הרבנים, חתימתו של נשיא מועצת חכמי התורה הגר"ש כהן נמצאת בסוף הרשימה, תוך שנכתב כי הרשימה היא על פי סדר הא' ב'.
גם מי שאינם חדי עין יבחינו בסדר החתימות השונה בין העיתונים, שכן בעיתון 'המבשר' וגם בעיתון 'יתד נאמן' בחרו לסדר את החתימות על פי סדר הא' ב'. אך ביתד נאמן שלפו את מנהיגי הדור שר התורה הגר"ח קנייבסקי וראש הישיבה הגרי"ג אדלשטיין לראש הרשימה, כשהם מתעלמים ממנהיג הציבור הספרדי ראש הישיבה חכם שלום כהן נשיא מועצת חכמי התורה - ששמו נדחק לרשימה למטה לפי סדר הא' ב'.
בעקבות כך נרשם זעם רב הבוקר בקרב בני התורה הספרדים על הפגיעה בראש הישיבה חכם שלום כהן. אחד מהרבנים הבולטים בציבור בני התורה הספרדים ששוחח עם 'בחדרי חרדים' הביע מורת רוח מהדברים והפגיעה החמורה, "הרי כל תוכן המכתב עוסק בכך שלא נוהגים כבוד זה בזה וכאן עושים בדיוק ההפך ממה שרוצים שיתחזקו".
הוא הוסיף, "איך אפשר בכלל להעלות על הדעת לפגוע דווקא בציבור כה גדול ולשים את מרן ראש הישיבה שלא בשורה הראשונה עם מנהיגי הדור, אבל תמיד דורסים אותנו והפעם זה לא יעבור בשתיקה".
אם חסידות תוציא מכתב של האדמור ורבני החסידות, יכניסו את שמו בין הרבנים? ברור שלא. הוא יהיה מובדל מהם.
אז אין שאלה למה שמו את רגא ורחק בראש.
השאלה העניינית היא למה לא שמו גם את רשכ למעלה.
אני מניח שאם היו מצרפים גם אותו, הדרמטיסטים של כתבי האתר היו מביאים זעם של חסידי ויזניץ שרבם בין שאר הרבנים וכן הלאה וכן הלאה.
יש הגיון שיתד נאמן שגדוליו הם רחק ורגא ישימו רק אותם בראש.
נשלח ב-24/5/2020 16:23
ענייני כבוד וחשבונות של סדרי חתימות היו מעולם. המעניין יותר בכל הקשור למודעה הוא שקריאה של כלל מנהיגי הציבור החרדי להתחזקות בדברים שבין אדם לחברו (בבחינת ד"א קדמה לתורה). נענתה בהתנגדות רועמת ע"י עיתון המודיע הם הגיעו עד כדי כך שלא מסוגלים שם לבקש התחזקות בהנ"ל אפילו במחיר של לצאת כ"כ נבזים ונפסדים.
נשלח ב-24/5/2020 16:31
מלבד העובדה שיתד נאמן נהגו שלא כהוגן (בלי קשר להרב שלום כהן ספציפית ול"זעם"), איך אפשר לכתוב במודעה עצמה ש"החתימות לפי סדר א' ב' " בו בזמן שזה לא כך? (ב'המבשר' הסדר הוא אכן לפי סדר ה-א' ב')
לגבי המודיע אין לי מושג מה הסיפור. וכ"כ גם במודעות הללו יש כמה אדמו"רים שחתימתם אינה מופיעה.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 24/05/2020 16:31:35
נשלח ב-24/5/2020 16:43
לה''ו. תמשיכו לצרוך עיתוני זבל, רק לא להתפלא שלמחרת עוטפים אתכם בעיתון הזה, כמו דג סרוח
לגבי המודיע אין לי מושג מה הסיפור. וכ"כ גם במודעות הללו יש כמה אדמו"רים שחתימתם אינה מופיעה.
לא חסר לך שום מושג בעניין הזה. זה בדיוק הסיפור. בהמודיע מתנגדים למודעה!
בסיפא של דבריך כתבת ''כמה אדמורי"ם שחתימתם אינה מופיעה". זה קצת נשמע כמו ניסיון להכליל את האדמו"ר מגור יחד עם אדמורי"ם נוספים שלא חתמו אז ראשית, הנושא הישיר של האשכול הוא המודיע והעובדה שלא הסכים לפרסם את המודעה [כמובן שזה קשור לרבי מגור]. שנית, לא תמיד כל האדמורי"ם חותמים במודעות מעין אלו.
נשלח ב-24/5/2020 17:27
חצינזק כתב:
לא חסר לך שום מושג בעניין הזה. זה בדיוק הסיפור. בהמודיע מתנגדים למודעה!
בסיפא של דבריך כתבת ''כמה אדמורי"ם שחתימתם אינה מופיעה". זה קצת נשמע כמו ניסיון להכליל את האדמו"ר מגור יחד עם אדמורי"ם נוספים שלא חתמו אז ראשית, הנושא הישיר של האשכול הוא המודיע והעובדה שלא הסכים לפרסם את המודעה [כמובן שזה קשור לרבי מגור]. שנית, לא תמיד כל האדמורי"ם חותמים במודעות מעין אלו.
איני יודע מה אתה רוצה, חוזר ואומר, אין לי מושג מה הסיבה שהמודיע לא פרסם.
באשר לסיפא, שוב אני לא יודע מה אתה רוצה. כתבתי עובדה, שיש עוד כמה מאדמו"רי המועצת החסידית שאינם מופיעים במודעה, מה הסיבה? גם כאן אין לי מושג. אתה כתבת תיאוריה שלא תמיד הם חותמים, אולי גם האדמו"ר מגור לא תמיד חותם?
הנושא הישיר של האשכול הוא המודיע"? נראה לי התבלבלת באשכול, האשכול הזה הוא בעניין יתד נאמן.
נשלח ב-24/5/2020 17:34
חצינזק כתב:
ענייני כבוד וחשבונות של סדרי חתימות היו מעולם. המעניין יותר בכל הקשור למודעה הוא שקריאה של כלל מנהיגי הציבור החרדי להתחזקות בדברים שבין אדם לחברו (בבחינת ד"א קדמה לתורה). נענתה בהתנגדות רועמת ע"י עיתון המודיע הם הגיעו עד כדי כך שלא מסוגלים שם לבקש התחזקות בהנ"ל אפילו במחיר של לצאת כ"כ נבזים ונפסדים.
בימים אלה יש אלימות בלתי נתפסת נגד אחד מחשובי חסידי גור באשדוד שעבר לקהילת הגר"ש.
2 חסידי גור אפילו קבלו צו הרחקה מאותו פורש.
האדמור כנראה לא חתם כדי לא לפגוע במאבק הקדוש.
נשלח ב-24/5/2020 17:47
נוירולוג כתב:
הנושא הישיר של האשכול הוא המודיע"? נראה לי התבלבלת באשכול, האשכול הזה הוא בעניין יתד נאמן.
הוא התכוון לומר שהוא לא מבין מבין מה אתה רוצה מהחיים שלנו חוץ מלעשות ספין (לא מוצלח) מהנושא האמיתי כאן - אי חתימת האדמור מגור.
נשלח ב-24/5/2020 17:55
שיעור ראשון לילדי כיתה א' (לא כולל לילדי החינוך המיוחד...):
מה סדר אותיות ה- א' ב'?
נשלח ב-24/5/2020 17:56
אני גם בעד להתחזק בתפילת שחרית ובעוד חודש בתפילת מנחה . חשוב ביותר .מי מצטרף לחתום?
ובמילים אחרות מי העסקן המקושקש שיזם את הקשקוש הזה. לרבנים הרי אין זמן לשטויות האלה.
הוא התכוון לומר שהוא לא מבין מבין מה אתה רוצה מהחיים שלנו חוץ מלעשות ספין (לא מוצלח) מהנושא האמיתי כאן - אי חתימת האדמור מגור.
אמת שיש כאן ספין לא מוצלח והמחשבה הזו הביאה אותי לטעות בשורה הנ"ל.
באשר לספין או יותר נכון לזה שמנסה ליצור אותו. בעניין אחד מקפיד פותח האשכול למלא פיו מים ולומר איני יודע המדובר הוא על כל נושא שקשור לגור, בד"כ רק כאשר נגמרים הטיעונים. בכל הקשור לסדר חתימות הוא יודע יפה אבל בכל הקשור להעלמה של כל ההודעה אין הוא יודע... בהמשך אביא עוד אשכול מהזמן האחרון שנגמר ב"איני יודע"
נשלח ב-24/5/2020 18:21
חצינזק כתב:
אמת שיש כאן ספין לא מוצלח והמחשבה הזו הביאה אותי לטעות בשורה הנ"ל.
באשר לספין או יותר נכון לזה שמנסה ליצור אותו. בעניין אחד מקפיד פותח האשכול למלא פיו מים ולומר איני יודע המדובר הוא על כל נושא שקשור לגור, בד"כ רק כאשר נגמרים הטיעונים. בכל הקשור לסדר חתימות הוא יודע יפה אבל בכל הקשור להעלמה של כל ההודעה אין הוא יודע... בהמשך אביא עוד אשכול מהזמן האחרון שנגמר ב"איני יודע"
נראה שנעלבת מכך שלא נוכחתי'הגבתי באשכול שפתחת, באמת לא בסדר מצידי שלא נעמדתי דום והצדעתי לך באשכול ההוא.
תלמד שגם לומר "איני יודע" זה לגטימי. אתה יודע הכל (בחלק מהמקרים זו תיאוריה וסברת כרס על בסיס אג'נדה אישית ולא מידיעה, כמו במקרה זה למשל), אבל לא כולם זכו לכך.
אחזור שוב, איני יודע (איני מתבייש בזה) מדוע המודיע לא פרסם. איני יודע מדוע האדמו"ר מגור לא חתם איני יודע מדוע חברי מועצת נוספים כמו האדמו"ר מסלונים, האדמו"ר מויזניץ מרכז, האדמו"ר מערלוי, לא חתמו.
אני כן יודע קרוא וכתוב (משהו שאולי כמה כאן צריכים לעבוד על הנושא), ורואה מודעה בהמבשר ומודעה ביתד נאמן, ב'המבשר' כיבדו את כל הרבנים באשר הם ולא העדיפו אחד על השני, ובפרט כשהמסר הוא בין אדם לחבירו זה עוד יותר מתבקש, וב'יתד נאמן' העדיפו רבנים מסויימים על פני אחרים, ועוד לא התביישו לכתוב את השקר המצחיק הזה שהשמות סודרו לפי סדר א' ב'.
וכעת ילדים להתרכז שוב גם אם קשה, מה סדר האותיות בא' ב'?
תוקן על ידי נוירולוג ב- 24/05/2020 18:28:11
נשלח ב-24/5/2020 18:33
מנחה_חדשה כתב:
אם חסידות תוציא מכתב של האדמור ורבני החסידות, יכניסו את שמו בין הרבנים? ברור שלא. הוא יהיה מובדל מהם.
אז אין שאלה למה שמו את רגא ורחק בראש.
השאלה העניינית היא למה לא שמו גם את רשכ למעלה.
אני מניח שאם היו מצרפים גם אותו, הדרמטיסטים של כתבי האתר היו מביאים זעם של חסידי ויזניץ שרבם בין שאר הרבנים וכן הלאה וכן הלאה.
יש הגיון שיתד נאמן שגדוליו הם רחק ורגא ישימו רק אותם בראש.