בית פורומים בחדרי חרדים

למה קפיטליזם "חזירי" עדיין עדיף?...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2020 21:14 לינק ישיר 

כמו שאמרתי- אני לא מדבר על עצם התשלום לביטוח לאומי, אני כן מדבר על השיטה הממשלתית שגורמת לניוון, סרבול, שחיתות ונפוטיזם.
כן מדובר על העברת דברים ככל הניתן לרשות השוק הפרטי.
גם בנושא הביטוח הלאומי טוב יהיה אם אמנם יחליטו שכולם חייבים לקנות ביטוח מחברה כלשהיא וכל החברות יחויבו לקבל את כולם, כך קבלנו תוצאה הרבה יותר טובה-עם הרבה פחות נזקים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 21:30 לינק ישיר 

קפיטליזם:
הרעיון שלאדם יש זכות להנות מפרי עמלו ומפרי קנינו.

סוציאליזם:
הרעיון שאדם צריך לעבוד ככל יכולתו ולחלק את פרי עמלו כדי שכל אחד יקבל כפי צרכו.

מה רצית לומר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 21:50 לינק ישיר 

אפשר לחשוב שאין שחיתות בחברות פרטיות או ציבוריות... שחיתות זה משהו שמתלוה לבני אדם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 22:00 לינק ישיר 
מצדרביעי

אלי_ו כתב:
קפיטליזם:

סוציאליזם:

מה רצית לומר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

טעות...

ההגדרה הנכונה:
קפיטליזם- אמון באנשים שידעו להחליט בעצמם להיכן ולאלו ערכים לנתב את כספם.

סוציאליזם- דיפ-סטייט בו ה"מדינה" גוזלת כסף מהאזרחים כדי לדאוג ל"מוחלשים", וכמובן שגם במקרה הטוב כשהכסף באמת מגיע למי שצריך לקבל (למרות הבירוקרטיות והסרבול...) בדרך הרבה כסף עובר בין פקידים שונים ומשונים.

תשובה למי שטען לגבי השחיתות, אם יש לך מכולת ותנסה "לרמות" את הלקוחות -מהר מאוד הלקוחות יפסיקו לקנות אצלך.

אם אתה עובד מדינה/ו/או מקושר ומלקק מספיק במקומות הנכונים-זה מה שיגרום לך בדרך הטבע להצליח- ולא בהכרח יושר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2020 23:40 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
כמו שאמרתי- אני לא מדבר על עצם התשלום לביטוח לאומי, אני כן מדבר על השיטה הממשלתית שגורמת לניוון, סרבול, שחיתות ונפוטיזם.
כן מדובר על העברת דברים ככל הניתן לרשות השוק הפרטי.
גם בנושא הביטוח הלאומי טוב יהיה אם אמנם יחליטו שכולם חייבים לקנות ביטוח מחברה כלשהיא וכל החברות יחויבו לקבל את כולם, כך קבלנו תוצאה הרבה יותר טובה-עם הרבה פחות נזקים...
כרגיל, אתם לא עונים על כלום.

אין לכם שום בסיס להניח שביטוח פרטי יהיה יעיל יותר.
ומה שיותר חשוב, אין לכם שום הסבר מה לעשות עם אזרחים שעברו על החוק ולא רכשו ביטוח פרטי.
בבריאות למשל, כל אזרח זכאי לקופ"ח, גם אם הוא לא משלם מס בריאות. מס הבריאות הוא חובה, המדינה גובה אותו. והאזרח מקבל קופ"ח ללא קשר להצלחת המדינה בביצוע הגביה הזו.

אין לכם טיפת איזונים בדת שלכם.
אתם קיצוניים להחריד.
במקום להבין שצריך הרבה מאוד שיפורים, אבל לא בקיצוניות המחרידה הזו.
הקיצוניות שלכם גורמת לכל אדם שפוי להבין שהוא מתעסק עם קבוצה הזויה, וכך לא מקבלים שום דבר.

וכך בכל הרעיונות שלכם, חלקים מהם טובים מאוד, וחלקים אחרים מזיקים מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 06:21 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

אלי_ו כתב:
קפיטליזם:

סוציאליזם:

מה רצית לומר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

טעות...

ההגדרה הנכונה:
קפיטליזם- אמון באנשים שידעו להחליט בעצמם להיכן ולאלו ערכים לנתב את כספם.

סוציאליזם- דיפ-סטייט בו ה"מדינה" גוזלת כסף מהאזרחים כדי לדאוג ל"מוחלשים", וכמובן שגם במקרה הטוב כשהכסף באמת מגיע למי שצריך לקבל (למרות הבירוקרטיות והסרבול...) בדרך הרבה כסף עובר בין פקידים שונים ומשונים.

תשובה למי שטען לגבי השחיתות, אם יש לך מכולת ותנסה "לרמות" את הלקוחות -מהר מאוד הלקוחות יפסיקו לקנות אצלך.

אם אתה עובד מדינה/ו/או מקושר ומלקק מספיק במקומות הנכונים-זה מה שיגרום לך בדרך הטבע להצליח- ולא בהכרח יושר...

למה כתבת "טעות" כשמיד אחר כך כתבת את הפרשנות וההרחבה שנובעים מההגדרה המאוד מדויקת?

ברור שאם יש לך זכות להנות מעמלך, יש לך בחירה לעשות כרצונך בקנינך.

ברור גם שאם עליך לעבוד ככל שתוכל ואז לחלק את פרי עמלך עם כל מי שצריך, שנשללת ממך הבחירה.

זה בדיוק הענין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אלי_ו ב- 27/05/2020 06:21:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 09:48 לינק ישיר 

לאלי, אני טוען שגם אם יש חובה לתת לעניים וגם אם יש "זכות" ליהנות מפרי עמלי, מוטב יהיה אם המדינה לא תחליט בנושאים אלו מה "חובתי" ומה "זכותי" אלא תיתן לי להחליט בעצמי, וכך גם הצדקה תהיה יעילה יותר מן הסתם...

פוסט לדוגמה  מאת משה פייגלין שממחיש את הנקודה:

הגדרתי פעם מהי כלכלה יהודית.
"כלכלה יהודית היא משולש, שבסיסו קפיטליזם וצלעותיו אמונה וחסד".
הבחור הזה - מילואימניק שנפצע בצוק איתן ומתגורר באחת הגבעות בשומרון, מצא בדיוק את האיזון הכלכלי הנכון שבין אחריות המדינה לאחריות האזרח בשעה קשה זו.
אני מאוד אשמח שתשתפו ותצטרפו ליוזמה
2 באפריל
 · ציבורי
זה פוסט שממש קשה לי לכתוב אותו, הוא לא ציני.
אני מבקש שתקראו ואשמח אם תשתפו:
המדינה יצאה עכשיו בהכרזה שתשלם ישירות 500₪ על כל ילד מתחת לגיל 18, עד ארבעה ילדים.
לא יהיו טפסים ולא בירורים- הכסף יועבר ישירות לחשבונות.
עכשיו-
כל מי שמגדל ילדים, וכל מי שמכיר את המצב הכלכלי של חלק גדול מהעם שלנו, יודע שזה די כלום בפיתה.
זה יהיה נחמד למי שצף, בדיחה למי שעדיין מתפרנס או שמלכתחילה נכנס למשבר במצב כלכלי טוב, ובדיחה עצובה שתממן שבועיים של אוכל בקושי למי שבמצב חרבנה.
ולא חסרים כאלו.
הכסף יעבור ללא בירורים, כדי למנוע טופסולוגיה. זה הכרחי. המדינה לא תתחיל להכנס עכשיו לטפסים והוכחות צורך שיקחו חודשים כשאנשים לא יודעים אם יהיה אוכל על שולחן החג, וטוב שכך. אין לנו זמן לזה.
================================
אני מובך לעשות את זה, אבל כבר סגרתי מראש 1500₪ עם אנשים שצריכים לאכול החודש מתוך הקצבה שתגיע. ברגע שיכנס- כבר הודעתי למי שיקבל את זה שזה עובר אליו.
הסיבה היחידה שאני מספר את זה היא שרק אנחנו יכולים להפוך את חלוקת הכספים הזו ליעילה.
================================
מי שיכול לאזן את זה אלו רק האזרחים עצמם.
קיבלת סכום כסף, למרות שאתה עדיין עובד? תעביר למי שצריך.
קיבלת 1500₪ אבל אתה חי על אבטלה ומצליח לצוף?
תעביר למי שצריך.
תעביר לעצמאי שלא יכול לחתום.
תעביר לחבר הגרוש עם ילדים, תעבירי לחברה הגרושה שלא מקבלת מזונות עכשיו.
הכסף הזה שמחולק עכשיו, הוא יכול להיות בזבוז רוחבי, שיועיל אולי לעשירית מהאנשים שמקבלים אותו, והוא יכול להיות מרווח נשימה של חודש לכל המדינה.
הממשלה תחלק, וטוב שכך, אבל האחריות האמיתית היא לא שלה. האחריות חייבת להיות שלנו.
קיבלנו כסף מהממשלה?
אתה מסתדר בלי?
אני לא טוב בזה, לא יודע איך מניעים קמפיינים. אשמח אם תשתפו.
עוד יותר אשמח אם תכתבו בעצמכם, לחברים שלכם, ותוסיפו את ההאשטאג #מעבירים_למי_שצריך
אם אתם מכירים קמפיינסטים- בבקשה תחברו אותם.
בואו נהפוך את זה ליעיל.
בואו נעשה שינוי.
התקציב הזה הוא הכסף של כולנו. במקום לשפוך אותו בצורה שוויונית ולא יעילה, בבקשה בואו נעביר למי שצריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 09:57 לינק ישיר 

ההלכה היא שכופים על הצדקה. ולא שמאפשרים לכל אדם להחליט בעצמו לפי מידת קמצנותו.
בכל העולם מאלצים אנשים לתת כסף למדינה כדי לחלק לעניים בצורה זו או אחרת.

רק שוטה מושלם יותיר אנשים למות ברעב תוך כדי שמסתמכים על רצון טוב של אנשים שלא תמיד טובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 10:46 לינק ישיר 

avishai323 כתב:
ההלכה היא שכופים על הצדקה. ולא שמאפשרים לכל אדם להחליט בעצמו לפי מידת קמצנותו.
בכל העולם מאלצים אנשים לתת כסף למדינה כדי לחלק לעניים בצורה זו או אחרת.

רק שוטה מושלם יותיר אנשים למות ברעב תוך כדי שמסתמכים על רצון טוב של אנשים שלא תמיד טובים.

כופין על הצדקה. אבל לא כופין למי לתת את הצדקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 16:09 לינק ישיר 

רציני???

וודאי שכופים למי לתת. כרגיל היה להם קופת העיר, הקופה היתה מחלקת אוכל ועוד צרכי צדקה. כמבואר במשניות בגמרא ובפוסקים. היו גם צרכי צדקה נוספים שהיו כופים עבורם. בין אם רפואה, פדיון שבויים, צרכי מצווה כבית כנסת או מקוואות, ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2020 17:14 לינק ישיר 

זה שיש שחיתות במדינה כל אחד יודע,
מדינת ישראל נמצאת בין המקומות הראשונים בשחיתות.

כולם יודעים שבשביל להוסיף מרפסת או להעביר טסט לרכב לא תקין, תשלם קצת מזומנים והכל יסתדר,

אפילו לפתוח תיק פלילי לראשי ערים וראשי ממשלה בזמן בחירות תוכל לעשות תמורת מזומנים.

אבל במדינה סוציאלית כמו צפון קוריאה ועוד השחיתות היא פי מליון

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 00:54 לינק ישיר 
מצדרביעי

avishai323 כתב:
רציני???

וודאי שכופים למי לתת. כרגיל היה להם קופת העיר, הקופה היתה מחלקת אוכל ועוד צרכי צדקה. כמבואר במשניות בגמרא ובפוסקים. היו גם צרכי צדקה נוספים שהיו כופים עבורם. בין אם רפואה, פדיון שבויים, צרכי מצווה כבית כנסת או מקוואות, ועוד.

והפקידים היו לוקחים גם 50% מהכסף אותו גבו בכוח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 07:21 לינק ישיר 

הבאתם את אחד הרעיונות המזעזעים שלכם. הצעה שאיש לא יהיה אחראי לוודא שיהיה קצבה כלשהי לאלו שזקוקים לה.
גם אם מדובר בנכים אומללים.
שכל אחד יבחר אם לעזור להם או לא.
(וזה למעשה חלק ממהות הרעיונות שלכם, כל אחד אחראי לעצמו).

כאשר אתה מבין שזה נגד ההלכה, ונגד המוסר האנושי הקיים בכל העולם הנאור.
אתה מנסה להסיט את הנושא לשטויות ללא קשר ופשר.

מה זה אומר על הדת שלכם???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 08:30 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

avishai323 כתב:
רציני???

והפקידים היו לוקחים גם 50% מהכסף אותו גבו בכוח?

בתפילה אנחנו מברכים את מי שעוסקים בצרכי ציבור באמונה.

מה אתה למד מזה?

זה כמו שפעם אמר לי ת"ח, זה שכתוב שאם נשמור שתי שבתות יבוא המשיח מלמד אותך שגם אז, אפילו בתקופת האמוראים הקדושים, היו יהודים שחיללו שבת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2020 11:00 לינק ישיר 
מצדרביעי

avishai323 כתב:
הבאתם את אחד הרעיונות המזעזעים שלכם. הצעה שאיש לא יהיה אחראי לוודא שיהיה קצבה כלשהי לאלו שזקוקים לה.
גם אם מדובר בנכים אומללים.
שכל אחד יבחר אם לעזור להם או לא.
(וזה למעשה חלק ממהות הרעיונות שלכם, כל אחד אחראי לעצמו).

כאשר אתה מבין שזה נגד ההלכה, ונגד המוסר האנושי הקיים בכל העולם הנאור.
אתה מנסה להסיט את הנושא לשטויות ללא קשר ופשר.

מה זה אומר על הדת שלכם???

נשמח להבין על איזו "דת" אתה מדבר, והאם ראית בכל האשכול פה שאמרנו שאין צורך לוודא שהנכים יקבלו קיצבה, בעוד כמו שאמרנו בדברים בסיסיים ממש-יש צורך בפיקוח המדינה, אבל עדיף מאוד שתהיה הרגולטרית בלבד ולא נותנת השירות.
לנוחיותך מעתיק את חלק ממצע זהות בנוגע לביטוח הלאומי:

(לפרק המלא- אפשר להסתכל כאן בעמ' 54-56)
https://zehut.org.il/pdf/matza_zehut_kriha.pdf

מפלגת זהות מציעה תכנית לצמצום שקול של תחומי האחריות של המוסד לביטוח לאומי, העושה שימוש במנגנון היעיל והתחרותי של השוק החופשי.

תכנית זו היא הצעד הראשון וההכרחי בשיקום מערכת הרווחה הישראלית ובהסרת הסיכון החמור לעתידם הכלכלי של תושבי ישראל.

צמצום סמכויות הביטוח הלאומי

חלק גדול מתפקידו של המוסד לביטוח הלאומי הוא להעניק מעין ביטוח בסיסי אחיד לתושבי ישראל. אין לכך כל הצדקה במדינת חירות. אמנם ביטוח בסיסי כזה הוא מוצר חיוני, אך זהו מוצר אשר השוק

הפרטי מסוגל לספק בעצמו.

למעשה, חברות ביטוח פרטיות עושות זאת בהצלחה וביעילות כבר היום. כפי שהמדינה אינה צריכה לאפות לחם בשביל שיהיה לחם על המדפים, כך היא אינה צריכה לספק בעצמה מוצרי ביטוח בכדי שיהיו זמינים לציבור הישראלי.

יעילותן של חברות פרטיות ואיכות השירות שהן מעניקות הוכחו לא פעם כעדיפות על אלו של חברות

בבעלות ממשלתית. עלינו לנצל את יכולתנו להסתמך עליהן בכדי לצמצם את המנגנון המורכב והבזבזני של המוסד לביטוח לאומי.

זהות תצמצם בהדרגה את שירותי הביטוח של המדינה. ביטוח מפני אבדן כושר עבודה, ביטוח סיעודי

וביטוח מפני נכות הם ביטוחים הקיימים בשוק הפרטי. המדינה תפסיק בהדרגה להעניק שירותים אלה ותפנה את התושבים לרכוש אותם באופן פרטי. בשלב מאוחר יותר תישקל הפסקת ההענקה של שירותי ביטוח נוספים, בהתאם ליכולתן של חברות פרטיות לספקם. הצורך לספק כל שירות כזה ייבחן לגופו. עם צמצום שירותי הביטוח הלאומי, יבוא צמצום משמעותי בדמי הביטוח.

התושבים יחויבו לרכוש לעצמם ביטוח. כל תושב ישראלי יחויב לדאוג לעצמו לכיסוי ביטוחי מינימלי, במקום הביטוח שהמדינה סיפקה לו עד כה בכפייה. מעסיקים יחויבו בביטוח עובדיהם מפני תאונות

עבודה. מכיוון שכל תושב וכל מעסיק יוכלו לבחור לעצמם את חברת הביטוח המועדפת עליהם, ברות

הביטוח הפרטיות יתחרו על הלקוחות ויצטרכו להציע להם שירות טוב ותעריפים משתלמים.

כאשר חברות הביטוח יווכחו שבכוונת המדינה להפסיק להעניק שירותי ביטוח הזמינים בשוק החופשי, יהיה להן תמריץ לפתח שירותי ביטוח חדשים שיוכלו להחליף את השירותים הקיימים שהמדינה מעניקה.

מי שזכאי לקצבה ימשיך לקבל אותה. המדינה, כמו כל גורם מבטח אחר, לא תוכל להתנער מתביעותיהם הכספיות של מבוטחיה. כל תושב ישראל שהיה זכאי לקצבת ביטוח לאומי לפני צמצום, ימשיך לקבל את הקצבה, וימשיך להיות מבוטח על ידי המדינה, כשם שהיה מבוטח 32 שירותי ביטוח

לפני צמצום שירותי הביטוח.

בסופו של דבר, המטרה היא ליצור מצב שבו כל השירותים שהביטוח הלאומי מספק היום, פרט לשירותי רווחה וסיוע לנזקקים, יירכשו בשוק הפרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה קפיטליזם "חזירי" עדיין עדיף?...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.