|
|
| נשלח ב-26/5/2020 18:34 |
|
| |
אני יכול להעיד כאחד שלמד מעט את הנושא, שאני הולך לאחר תספורות של אנשים בשטיבלך (בדרך כלל בחגים) ואחוזים ניכרים אינם מסתפרים כהלכה ועוברים על איסור דאורייתא, ויתכן כי יש איסור על כל שערה ושערה, זה מפחיד מאוד. זה סיבה שהיו הרבה אנשים שהיו מסתפרים רק מס' 2 ולא יותר קטן, היות שבמספר 2 (יותר מ-6 מ"מ) אין איסור, אז גם אם המספר לא דייק אולי זה לא יפה, אבל לא עברו איסור. וגם ראיתי אנשים המסדרים את הזקן, ומשאירים פס די צר של זקן והשאר לכיוון הגרון מורידים עם תער, זה איסור דאורייתא. כך שבהחלט יש מה לדעת, ולשים לב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 18:36 |
|
| |
כשהייתי צריך למול את בני לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו של המוהל. הסתדרתי לבד.
כשקניתי מזוזה מסופר סת"ם לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו והאם יש לו יר"ש. הסתדרתי לבד.
כשאני עושה עסקים ויש בהם מליון חששות של רבית וכדו' לא נצרכתי לוועדת רבנים שתאשר לי מי מהאנשי עסקים כשר לבוא בקהל. הסתדרתי לבד.
וגם כשאני מסתפר, אני יודע לבחור לבד ספר יר"ש שאני סומך עליו.
לצערי, יש אצלנו הרבה אנשים עם יותר מדי זמן ועם מעט פרנסה, ולכן קמות כל מיני וועדות. וכמו בוועדה לעניני תקשורת, גם כאן צריך לבדוק ולחפש איפה הכסף. מי המכשיר? מי המשגיח? כמה הוא מקבל?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 19:39 |
|
| |
קלעפער
| תמניא_אפי כתב: |  | לא כל כך נחמד לגלות שהחבר'ה פה היו מעדיפים להיכשל בגילוח פאות הראש והזקן מאשר פיקוח הלכתי שברוח הזמן לא כל כך נראה להם.
(לא) נעים להכיר... |
|
כך דכרו של יצר, היום אומר לו תזלזל בוחי בהם ולמחר אומר לו תזלזל בתער...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 20:02 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | כשהייתי צריך למול את בני לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו של המוהל. הסתדרתי לבד.
כשקניתי מזוזה מסופר סת"ם לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו והאם יש לו יר"ש. הסתדרתי לבד.
כשאני עושה עסקים ויש בהם מליון חששות של רבית וכדו' לא נצרכתי לוועדת רבנים שתאשר לי מי מהאנשי עסקים כשר לבוא בקהל. הסתדרתי לבד.
לצערי, יש אצלנו הרבה אנשים עם יותר מדי זמן ועם מעט פרנסה, ולכן קמות כל מיני וועדות. וכמו בוועדה לעניני תקשורת, גם כאן צריך לבדוק ולחפש איפה הכסף. מי המכשיר? מי המשגיח? כמה הוא מקבל? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 20:09 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא צריך להיות נביא כדי להבין את גודל השחיתות שתהיה. ראה ערך "ועדת הרבנים לענייני תקשורת".. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| דווקא על זאת לענייני תקשורת הייתי מוותר ולוקח במקומה 2 לענייני תספורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 20:42 |
|
| |
קלעפערנשלח ב-26/5/2020 16:12 רעיון נפלא. כבר ראיתי להרבה ספרים שהכשילו אברכים ובחורים בפס עקום מאחורה... לה''ו. זה מכשול?! מה עם פוני עקום!? פאות בעובי ואורך שונים?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 20:58 |
|
| |
למה אין ועדת רבנים לחנויות מכולת?
כמות הבעיות והשאלות ההלכתיות שיש לחנויות מכולת, בענייני מסחר,
היא פי כמה ממה שיש בענייני ספרות,
למה?
מי עושה מזה כסף?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 22:07 |
|
| |
מעניין, האם הוועדה לוקחת תשלום או אגרה כלשהי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 22:48 |
|
| |
קלעפער
| hot_trend כתב: |  | קלעפערנשלח ב-26/5/2020 16:12 רעיון נפלא. כבר ראיתי להרבה ספרים שהכשילו אברכים ובחורים בפס עקום מאחורה... לה''ו. זה מכשול?! מה עם פוני עקום!? פאות בעובי ואורך שונים?! נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא כל אחד מבין את החידוד עם "פת עכו"ם"...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 22:56 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2020 23:24 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | כשהייתי צריך למול את בני לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו של המוהל. הסתדרתי לבד.
לצערי, יש אצלנו הרבה אנשים עם יותר מדי זמן ועם מעט פרנסה, ולכן קמות כל מיני וועדות. וכמו בוועדה לעניני תקשורת, גם כאן צריך לבדוק ולחפש איפה הכסף. מי המכשיר? מי המשגיח? כמה הוא מקבל? |
| האם היית בוחר מוהל רק לפי יראת השמים שלו בידיעה שהוא עם הארץ בהלכה ובמעשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 01:02 |
|
| |
כידוע לא כל הספרים יודעים את מהות ההלכה ואת גדריה למרות שבבני ברק הם יודעים לדבר על ההקפדה שלהם בנושא, מי שיעקוב אחריהם ימצא פעמים רבות שהם מכשילים בלא משים את האנשים שגם הם אינם בקיאים בהלכות אלו באיסורי תורה ממש. רק לאחר שמוקם גוף מפקח יש מורא של הספר על איבוד פרנסתו והוא לא יסכים להסתכן בללכת על הקצה אם בעקבות דבר זה הוא עלות להתפרסם כמי שאינו מקפיד. ולכן בנידון זה חובה ומצווה להקים גוף כזה ומשהוקם מצווה לברך עליו ולסייע לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 02:03 |
|
| |
סופר סת"ם אתה לוקח מישהו שלמד ונבחן וכו', או כל מי שכותב? (אתה מסתדר לבד, כתבת...) מוהל אתה לוקח מי שלמד ונבחן וכו' או כל מי שמל? (אתה מסתדר לבד, כתבת...) אילו היו ספרים שלמדו את ההלכות בצורה מסודרת ונבחנו עליהם וקיבלו 'כתב קבלה' - היית צודק. אבל אין דבר כזה. אתה משתמש רק בספרים יראי שמים - אשריך, אולי הם באמת לא זקוקים להכשר. אבל המוני ספרים באזורים חרדיים הם חילונים בכלל. אז עדיף לתת הכשר רק לחילונים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 03:19 |
|
| |
המושכל ראשון (אינסטינקט בלע"ז) היה שזו בדיחה ועוד דרך של עשקנים לעשוק. אבל דברי המצדדים כאן נשמעים הגיוניים, ואדרבא, היום שהכל תעשייתי יכולים להיות הרבה מכשולות, וכמו שפאלפל קונים בהכשר גם גילוח עושים בהכשר, וכן, פעם לא היה הכשר על פאלאפל...
אמנם הדרך הטובה יותר זה שהרבה חרדים ילמדו ספרות וקבלו קורס חיזוק בהלכות הנוגעות לכך ובכך יהיו מוכשרים לספר.
והזמן גרמא שעכשיו אנו ערב קריאת מגילת רות ושם כתיב: ויאמר ל"קוצרים" ה' עמכם.
(hot, תחשוב מה זה המילה "קוצרים" ותבין...)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 07:58 |
|
| |
סקופער
| משגיחשליטא כתב: |  | כשהייתי צריך למול את בני לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו של המוהל. הסתדרתי לבד.
לצערי, יש אצלנו הרבה אנשים עם יותר מדי זמן ועם מעט פרנסה, ולכן קמות כל מיני וועדות. וכמו בוועדה לעניני תקשורת, גם כאן צריך לבדוק ולחפש איפה הכסף. מי המכשיר? מי המשגיח? כמה הוא מקבל? האם היית בוחר מוהל רק לפי יראת השמים שלו בידיעה שהוא עם הארץ בהלכה ובמעשה? |
|
זה בדיוק העניין. לא מנעו ממך לבדוק את הספר שאצלו אתה רוצה להסתפר. אתה יכול לשבת ולראות איך הוא מספר וולשאול אותו ולראות מה הוא יודע ומה לא. אני מסתפר כבר 15 שנים אצל ספר יהדי יר"ש בתכלית. בקי בכל השיטות ובהלכה שקשור למקיף ולניקף. אני לא צריך מישהו שיכשיר לי אותו.
וכמו שכתבתי למעלה. אותו דבר אני עושה שאני קונה תפילין לבן ומזוזה לבית.
אם היה מדובר כאן בהתנדבות רבנית ללמד ספרים וכו' מה טוב, אבל ההיסטוריה מראה לנו שאיפה שיש וועדה עם כח, בסוף בסוף זה מגיע לכסף. ותאר לך, שעוד שנה ישתלט על הוועדה הזו מזכיר תאב בצע, אולי כבר עכשיו זה קורה, והוא ידרוש על ההכשר הזה 5000 שקל לחודש. לספרים יהיה קשה להתנגד כי אז יסירו להם את ההכשר, ואת ההוצאה הזו הם יטילו על המסתפרים. עוד 10 שקל לראש.
זה בדיוק מה שקורה בוועדת הרבנים והכספים לעניני תקשורת. אתה משלם על פלאפון דפוק כפול 4 ממה שהוא שווה. כי מישהו צריך להרוויח הון בוועדה. וזה לא הרבנים.
ונכון מה שכתבו כאן. העסקנים החרדים מאד דומים לשמאל. רוצים שליטה מקסימלית בנתינים. גם לשלוט בהם בדעותיהם גם לקחת להם את הקצת כסף שיש להם.
קצת רחמים על האברכים המסכנים. בסמינרים אתם קורעים אותם בלי שנותנים להם משהו ממשי בתמורה. החיידרים פרטיים ועולים כסף בשונה מהחינוך העצמאי. ועכשיו עוד ועוד וועדות בכדי לסחוט כסף... וכמובן, הכל באיצטלא של טהרת הקודש. גם הסמינרים דופקים לבנות את החיים בגננות ובגרפיקה בגלל טהרת הקודש. רוצים אותנו עניים ונשלטים כי "מבני עניים תצא תורה"...
אוחח, איפה הימים שהיינו קוראים את גרוסמן ביתד על "ממית עצמו באהלה של תורה מתוך הדחק" בעוד הוא עצמו מתברר הרוויח כל חודש עשרות אלפים... היום הכל גלוי וידוע. כשהיה את שותפים לתורה של יענקי הזהרתי כאן שהרבה מהכסף לא יגיע אליהם אלא למשכורות, ואכן לפני שבועיים פורסם שכך אכן קרה... ובעוד שנה שתגיע השמיטה ובנצי קוגלר ירוץ להקים את קרן השביעית ויסחט מאנשים כסף, גם תדעו שהכל בסוף זה כסף למקימים ולעיתון ופרוטות בודדות לחקלאים. ככה זה אצלנו שאין לאנשים מקצוע ופרנסה, והדרך הכמעט יחידה לעשות כסף זה מוסדות ושנור וועדות רבנים לענייני כסף...
|
|
|
|
|