|
|
| נשלח ב-27/5/2020 08:02 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | כשהייתי צריך למול את בני לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו של המוהל. הסתדרתי לבד.
כשקניתי מזוזה מסופר סת"ם לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו והאם יש לו יר"ש. הסתדרתי לבד.
כשאני עושה עסקים ויש בהם מליון חששות של רבית וכדו' לא נצרכתי לוועדת רבנים שתאשר לי מי מהאנשי עסקים כשר לבוא בקהל. הסתדרתי לבד.
וגם כשאני מסתפר, אני יודע לבחור לבד ספר יר"ש שאני סומך עליו.
לצערי, יש אצלנו הרבה אנשים עם יותר מדי זמן ועם מעט פרנסה, ולכן קמות כל מיני וועדות. וכמו בוועדה לעניני תקשורת, גם כאן צריך לבדוק ולחפש איפה הכסף. מי המכשיר? מי המשגיח? כמה הוא מקבל? האם היית בוחר מוהל רק לפי יראת השמים שלו בידיעה שהוא עם הארץ בהלכה ובמעשה?
זה בדיוק העניין. לא מנעו ממך לבדוק את הספר שאצלו אתה רוצה להסתפר. אתה יכול לשבת ולראות איך הוא מספר וולשאול אותו ולראות מה הוא יודע ומה לא. אני מסתפר כבר 15 שנים אצל ספר יהדי יר"ש בתכלית. בקי בכל השיטות ובהלכה שקשור למקיף ולניקף. אני לא צריך מישהו שיכשיר לי אותו.
וכמו שכתבתי למעלה. אותו דבר אני עושה שאני קונה תפילין לבן ומזוזה לבית.
אם היה מדובר כאן בהתנדבות רבנית ללמד ספרים וכו' מה טוב, אבל ההיסטוריה מראה לנו שאיפה שיש וועדה עם כח, בסוף בסוף זה מגיע לכסף. ותאר לך, שעוד שנה ישתלט על הוועדה הזו מזכיר תאב בצע, אולי כבר עכשיו זה קורה, והוא ידרוש על ההכשר הזה 5000 שקל לחודש. לספרים יהיה קשה להתנגד כי אז יסירו להם את ההכשר, ואת ההוצאה הזו הם יטילו על המסתפרים. עוד 10 שקל לראש.
זה בדיוק מה שקורה בוועדת הרבנים והכספים לעניני תקשורת. אתה משלם על פלאפון דפוק כפול 4 ממה שהוא שווה. כי מישהו צריך להרוויח הון בוועדה. וזה לא הרבנים.
ונכון מה שכתבו כאן. העסקנים החרדים מאד דומים לשמאל. רוצים שליטה מקסימלית בנתינים. גם לשלוט בהם בדעותיהם גם לקחת להם את הקצת כסף שיש להם.
קצת רחמים על האברכים המסכנים. בסמינרים אתם קורעים אותם בלי שנותנים להם משהו ממשי בתמורה. החיידרים פרטיים ועולים כסף בשונה מהחינוך העצמאי. ועכשיו עוד ועוד וועדות בכדי לסחוט כסף... וכמובן, הכל באיצטלא של טהרת הקודש. גם הסמינרים דופקים לבנות את החיים בגננות ובגרפיקה בגלל טהרת הקודש. רוצים אותנו עניים ונשלטים כי "מבני עניים תצא תורה"...
אוחח, איפה הימים שהיינו קוראים את גרוסמן ביתד על "ממית עצמו באהלה של תורה מתוך הדחק" בעוד הוא עצמו מתברר הרוויח כל חודש עשרות אלפים... היום הכל גלוי וידוע. כשהיה את שותפים לתורה של יענקי הזהרתי כאן שהרבה מהכסף לא יגיע אליהם אלא למשכורות, ואכן לפני שבועיים פורסם שכך אכן קרה... ובעוד שנה שתגיע השמיטה ובנצי קוגלר ירוץ להקים את קרן השביעית ויסחט מאנשים כסף, גם תדעו שהכל בסוף זה כסף למקימים ולעיתון ופרוטות בודדות לחקלאים. ככה זה אצלנו שאין לאנשים מקצוע ופרנסה, והדרך הכמעט יחידה לעשות כסף זה מוסדות ושנור וועדות רבנים לענייני כסף... |
|
היכן התפרסם על שותפים לתורה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 08:08 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | כשהייתי צריך למול את בני לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו של המוהל. הסתדרתי לבד.
כשקניתי מזוזה מסופר סת"ם לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו והאם יש לו יר"ש. הסתדרתי לבד.
כשאני עושה עסקים ויש בהם מליון חששות של רבית וכדו' לא נצרכתי לוועדת רבנים שתאשר לי מי מהאנשי עסקים כשר לבוא בקהל. הסתדרתי לבד.
לצערי, יש אצלנו הרבה אנשים עם יותר מדי זמן ועם מעט פרנסה, ולכן קמות כל מיני וועדות. וכמו בוועדה לעניני תקשורת, גם כאן צריך לבדוק ולחפש איפה הכסף. מי המכשיר? מי המשגיח? כמה הוא מקבל? |
|
סלח לי, אבל כתבת כאן שטויות. מה אתה משווה אותך (בן תורה מן הסתם) לשאר עמך ישראל? לגבי מילה, מן הסתם לקחת מוהל מנוסה ומוכר "משלנו" ואני מאמין שחפרת עליו קצת לפחות בפעם הראשונה. כנ"ל לגבי סופר-סתם ובתים-מאכער. לגבי עסקים, אין לי מושג מה הידע שלך, אבל רבים וטובים נכשלו באיסורים דרבנן ודאורייתא מחוסר ידע. וגם לגבי ספר, אתה אולי יודע לבחור ספר יר"ש, אבל אחרים ממש לא. עובדה היא שאנשים נכשלים בסופרי סתם וסוחרים המוציאים תחת ידם סחורה ברמת כשרות נמוכה ביותר והרבה פעמים לא כשרה אף בדיעבד, ויעיד על כך כל אדם שמתעסק בתחום מעבר לתחום החרדי-קלאסי. לגבי עסקים כבר כתבתי. וגם לגבי תספורות, עובדה היא שעמך ישראל נכשל רבות באיסורי תורה ואתה מוזמן לשאול על כך את הספרים יראי השמים שאתה סומך עליהם. ואם כבר הזכרת את וועדת הרבנים לענייני תקשורת, ברור שהשחיתות שם רבה אבל מצד שני תאר לך שבכלל לא הייתה קיימת ונושא התקשורת בציבור החרדי היה פרוץ לגמרי. אולי הפעם קוראים לזה ועדת הרבנים לענייני תקשורת, אבל התארגנויות כאלה להכשרים כבר היו בעבר והועילו רבות בערים אחרות להציל אנשים מאיסורי תורה, ביניהם גם בני ישיבות. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 08:55 |
|
| |
החתם סופר (כמדומני) כותב כדלקמן הלאוו היחיד בתריג מצוות שאין עליו גזירות דרבנן הוא "לא תקיפו"
ולכן כמעט כולם נכשלים בזה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 10:02 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | החתם סופר (כמדומני) כותב כדלקמן הלאוו היחיד בתריג מצוות שאין עליו גזירות דרבנן הוא "לא תקיפו"
ולכן כמעט כולם נכשלים בזה |
|
תעשו חוברות. תעשו הסברה. תעשו פרסום באינטרנט. תעשו קורסים.
אל תקימו לנו עוד "מערך כשרות", "משרד ועדת הכשרות", עוד גוף רגולטרי מושחת ומסואב! מספיק עם הגישה הקומוניסטית הזו שלכל דבר מקימים "ועדה לענייני" שעושה יותר נזק מתועלת.
הכי מצחיק שאחרי כל הבלאגן הרבנים כותבים במכתב: "האחריות שהתספורת היא אכן כהלכה היא על האדם המסתפר בעצמו" כלומר, כל "מערך הכשרות" הזה, זה בסך הכול חתימה של הספר שיודע את ההלכות ומתחייב לנהוג כהלכה (כפי שמתואר במכתב. זה קצת מטושטש וצריך להתאמץ לקרוא)
האם לא צורם לראות את הכותרת הזועקת "רשימת הספרים החלוצים שקיבלו על עצמם להישמע לרבני העיר שליט"א" מה קשור כאן רבני העיר? אנחנו שומרים על ההלכה כי קיבלנו ע"ע לשמוע ל"רבני העיר"? ח"ו מלומר כן. אנחנו שומרים על ההלכה כי מחויבים לקיים את ציווי ה'!
צריך חשבון נפש איך הגענו למצב שכל בעיה קטנה שקיימת, מיד מנסים לנצל אותה להקמת גופים חדשים שיפעלו באמצעי כפייה ודיכוי ויחזקו את המשולש הון-שלטון-דת. שיטה כזו בסופו של דבר, לא רק שלא פותרת את הבעיה, אלא גם מייצרת בעיות חדשות חמורות הרבה יותר. כמו עם "ועדת הרבנים לענייני תקשורת" שבמקום למצוא פתרונות מותאמים לציבור החרדי. חסמו את הכול כולל SMSים. והתוצאה היא ששליש מהציבור החרדי מחזיק מכשיר נוסף בכיס ללא שום סינון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 10:24 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  | ואם כבר הזכרת את וועדת הרבנים לענייני תקשורת, ברור שהשחיתות שם רבה אבל מצד שני תאר לך שבכלל לא הייתה קיימת ונושא התקשורת בציבור החרדי היה פרוץ לגמרי.
אולי הפעם קוראים לזה ועדת הרבנים לענייני תקשורת, אבל התארגנויות כאלה להכשרים כבר היו בעבר והועילו רבות בערים אחרות להציל אנשים מאיסורי תורה, ביניהם גם בני ישיבות.
|
|
מה היה קורה אם היו יוצאים בקריאה לציבור שחייבים לשים סינון.? וכל רב\אדמו"ר היה יכול להמליץ על מערכת סינון שהוא חושב שהיא טובה או להכריז על מערכת סינון שהיא אינה טובה. ממש כמו ההכשרים בתחום המזון. לציבור מלכתחילה לא הייתה סיבה להיחשף למכשירים בלי סינון. והיה תחרות נפלאה בין מערכות הסינון, בדיוק כפי שיש בתחום המזון.
בטוחני שאלו שנשמעים היום לכל כללי ודקדוקי ועדות הרבנים למיניהם, לא היו מכניסים תקשורת פרוצה גם ללא הועדות האלו. הם לא מתנזרים מתקשורת פרוצה בגלל הועדות האלו, אלא בגלל שהם מעוניינים בזה בעצמם. ברגע שאתה מקים גוף ריכוזי שפועל בדרכי דיכוי וכפייה, הנזק שלו מרובה מתועלתו. עובדה שהם חסמו SMSים ללא סיבה הגיונית וגרמו לציבור ענק לעבור למכשירים בלי סינון כלל. כך שבשורה התחתונה: הנזק היה מרובה מהתועלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 10:32 |
|
| |
יוזמה ברוכה, אבל היו צריכים להוסיף עוד שורה אחת, ותו לא מידי - "בעלי מספרות מוזמנים לפנות ולקבל תעודת כשרות, ללא תמורה כספית!"
אפשר מבחן, המלצה מרב מוכר על יראת שמים, ואולי, אם אי אפשר למצוא לכך נדבנים (ואפשר..), גם עלות בסיסית של כיסוי ההוצאות (נגיד 200 ש"ח על מבחן והדפסת תעודה - לכל החיים). אבל כל עוד זה לא מפורש ומפורסם בריש גלי היה עליהם לחשוש מפני החשד...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 11:12 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | יוזמה ברוכה, אבל היו צריכים להוסיף עוד שורה אחת, ותו לא מידי - "בעלי מספרות מוזמנים לפנות ולקבל תעודת כשרות, ללא תמורה כספית!"
אפשר מבחן, המלצה מרב מוכר על יראת שמים, ואולי, אם אי אפשר למצוא לכך נדבנים (ואפשר..), גם עלות בסיסית של כיסוי ההוצאות (נגיד 200 ש"ח על מבחן והדפסת תעודה - לכל החיים). אבל כל עוד זה לא מפורש ומפורסם בריש גלי היה עליהם לחשוש מפני החשד... |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 12:38 |
|
| |
סקופער
| גינגישראלי כתב: |  | | סקופער כתב: |  | כשהייתי צריך למול את בני לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו של המוהל. הסתדרתי לבד.
לצערי, יש אצלנו הרבה אנשים עם יותר מדי זמן ועם מעט פרנסה, ולכן קמות כל מיני וועדות. וכמו בוועדה לעניני תקשורת, גם כאן צריך לבדוק ולחפש איפה הכסף. מי המכשיר? מי המשגיח? כמה הוא מקבל? |
|
סלח לי, אבל כתבת כאן שטויות. מה אתה משווה אותך (בן תורה מן הסתם) לשאר עמך ישראל? לגבי מילה, מן הסתם לקחת מוהל מנוסה ומוכר "משלנו" ואני מאמין שחפרת עליו קצת לפחות בפעם הראשונה. כנ"ל לגבי סופר-סתם ובתים-מאכער. לגבי עסקים, אין לי מושג מה הידע שלך, אבל רבים וטובים נכשלו באיסורים דרבנן ודאורייתא מחוסר ידע. וגם לגבי ספר, אתה אולי יודע לבחור ספר יר"ש, אבל אחרים ממש לא. עובדה היא שאנשים נכשלים בסופרי סתם וסוחרים המוציאים תחת ידם סחורה ברמת כשרות נמוכה ביותר והרבה פעמים לא כשרה אף בדיעבד, ויעיד על כך כל אדם שמתעסק בתחום מעבר לתחום החרדי-קלאסי. לגבי עסקים כבר כתבתי. וגם לגבי תספורות, עובדה היא שעמך ישראל נכשל רבות באיסורי תורה ואתה מוזמן לשאול על כך את הספרים יראי השמים שאתה סומך עליהם. ואם כבר הזכרת את וועדת הרבנים לענייני תקשורת, ברור שהשחיתות שם רבה אבל מצד שני תאר לך שבכלל לא הייתה קיימת ונושא התקשורת בציבור החרדי היה פרוץ לגמרי. אולי הפעם קוראים לזה ועדת הרבנים לענייני תקשורת, אבל התארגנויות כאלה להכשרים כבר היו בעבר והועילו רבות בערים אחרות להציל אנשים מאיסורי תורה, ביניהם גם בני ישיבות. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
זכותך לכתוב שאני כותב שטויות, וזכותי לחשווב שאתה טועה גם בזה. אני משתדל לכתוב לגופם של דברים.
לשיטתך, בא נקים וועדה לענייני גרביים, שתלך לבתים ותסביר לכל הבעלבתים איזו גרב צריך לשים בבוקר קודם ואיזו גרב בלילה מורידים הראשונה. הרי הם בעלבתים. וכן על זה הדרך מלין ואחת הלכות שהרבה אנשים לא מקפידים עליהם. עכשיו צץ לי רעיון לוועדה שאפי' בני תורה נכשלים בזה. השו"ע בסי' נא כמדומני כותב שצריך לומר מזמור לתודה בנגינה. אולי נקים וועדה שתלמד את המון העם לנגן בזה? אהה, בזה אין ממי לקחת כסף...
בקיצור, יש המון הלכות ויש המון מהעם שלא בקי בכולם. אשרי מי שלוקח לעצמו למטרה לעורר. וכבר ראיתי כמה פעמים אברכים צדיקים שכואב להם הדבר, והדפיסו דפים עם למינציה והביאו למספרות שאנשים ידעו ויבינו מה האיסורים. אבל מכאן ועד וועדה הדרך רחוקה. כי הוועדות האלה סופן שחיתות, ויש כאלה שמתחילתן כך... וכמו בכל דבר אצלנו, הכל לשם שמים ועל טהרת הקודש. כי גם פרנסה לאברך מתוסכל זה לשם שמים וטהרת הקודש...
חברים, אם כבר התכנסנו בעניין זה, אולי יש לכם עוד הצעות לוועדות חשובות כגן דא?
נ.ב. ולסיום, אספר לכם סיפור אמיתי שקרה לפני 15 שנים בערך. הייתי קשור בניהול של מחנה קיץ באלפים האוסטרים של ארגון לילדים חולים. אחד המחנכים החשובים בדור שמינה עצמו למפקח על כל דבר שבטומאה, התקשר ליו"ר הארגון חודש לפני המחנה ואמר לו ששמע שבמחנה שלו יש בעיות של פריצות ולא שומרים על גדרי הצניעות וכו'. אמר לו היו"ר זה לא נכון, אבל מה אתה רוצה? אני רוצה לשלוח מפקח מטעמי שיהיה שם כל החודש לבדוק שזה לא כך. אמר לו היו"ר, יש לנו רב לארגון והוא נמצא ומפקח והכל בסדר. לא צריך השגחה חיצונית.... ללמדכם, ששום דבר לא השתנה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 14:53 |
|
| |
לפני תקופה החלו להתפרסם ברחובות בני ברק כל שני וחמישי פאשקווילים בעניין תספורת ופיאות הראש, מהם עם תמונות של גולגלות מסופרות עם פיאות בכל מיני צורות, בתחילה חשבתי שזה איזה משוגונער שזה השגעון שלו, OK. אח"כ התקדמו העניינים ולאחר סדרת המודעות והפאשקווילים הוא הביא מודעה עם חתימות מרבני העיר ב"ב על הנושא הזה, ואז כבר הבנתי שיש לנו פה עסק עם משוגונער עקבי שחותר למטרה וגם יודע כיצד לעשות זאת, עכשו כאשר אני רואה שכבר זכינו והגענו למצב של ועדת רבנים לענייני תספורת, אני מבין שכבר לא מדובר במשוגונער אלא באדם מפוקח ביותר שבס"ה מתכנן לעשות כסף מנושא שעדיין לא הומצא, ושהוא מנצל את המצב של הציבור החרדי שהוא הוא המשוגונער במובנים רבים, אך בעל הפאשקווילים אינו משוגונער כלל וכלל...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 15:15 |
|
| |
סקופער
| שאגתשביט כתב: |  | כשהייתי צריך למול את בני לא הייתי צריך שום וועדת רבנים כדי לדעת מה טיבו של המוהל. הסתדרתי לבד.
לצערי, יש אצלנו הרבה אנשים עם יותר מדי זמן ועם מעט פרנסה, ולכן קמות כל מיני וועדות. וכמו בוועדה לעניני תקשורת, גם כאן צריך לבדוק ולחפש איפה הכסף. מי המכשיר? מי המשגיח? כמה הוא מקבל? האם היית בוחר מוהל רק לפי יראת השמים שלו בידיעה שהוא עם הארץ בהלכה ובמעשה?
זה בדיוק העניין. לא מנעו ממך לבדוק את הספר שאצלו אתה רוצה להסתפר. אתה יכול לשבת ולראות איך הוא מספר וולשאול אותו ולראות מה הוא יודע ומה לא. אני מסתפר כבר 15 שנים אצל ספר יהדי יר"ש בתכלית. בקי בכל השיטות ובהלכה שקשור למקיף ולניקף. אני לא צריך מישהו שיכשיר לי אותו.
וכמו שכתבתי למעלה. אותו דבר אני עושה שאני קונה תפילין לבן ומזוזה לבית.
אם היה מדובר כאן בהתנדבות רבנית ללמד ספרים וכו' מה טוב, אבל ההיסטוריה מראה לנו שאיפה שיש וועדה עם כח, בסוף בסוף זה מגיע לכסף. ותאר לך, שעוד שנה ישתלט על הוועדה הזו מזכיר תאב בצע, אולי כבר עכשיו זה קורה, והוא ידרוש על ההכשר הזה 5000 שקל לחודש. לספרים יהיה קשה להתנגד כי אז יסירו להם את ההכשר, ואת ההוצאה הזו הם יטילו על המסתפרים. עוד 10 שקל לראש.
זה בדיוק מה שקורה בוועדת הרבנים והכספים לעניני תקשורת. אתה משלם על פלאפון דפוק כפול 4 ממה שהוא שווה. כי מישהו צריך להרוויח הון בוועדה. וזה לא הרבנים.
ונכון מה שכתבו כאן. העסקנים החרדים מאד דומים לשמאל. רוצים שליטה מקסימלית בנתינים. גם לשלוט בהם בדעותיהם גם לקחת להם את הקצת כסף שיש להם.
קצת רחמים על האברכים המסכנים. בסמינרים אתם קורעים אותם בלי שנותנים להם משהו ממשי בתמורה. החיידרים פרטיים ועולים כסף בשונה מהחינוך העצמאי. ועכשיו עוד ועוד וועדות בכדי לסחוט כסף... וכמובן, הכל באיצטלא של טהרת הקודש. גם הסמינרים דופקים לבנות את החיים בגננות ובגרפיקה בגלל טהרת הקודש. רוצים אותנו עניים ונשלטים כי "מבני עניים תצא תורה"...
אוחח, איפה הימים שהיינו קוראים את גרוסמן ביתד על "ממית עצמו באהלה של תורה מתוך הדחק" בעוד הוא עצמו מתברר הרוויח כל חודש עשרות אלפים... היום הכל גלוי וידוע. כשהיה את שותפים לתורה של יענקי הזהרתי כאן שהרבה מהכסף לא יגיע אליהם אלא למשכורות, ואכן לפני שבועיים פורסם שכך אכן קרה... ובעוד שנה שתגיע השמיטה ובנצי קוגלר ירוץ להקים את קרן השביעית ויסחט מאנשים כסף, גם תדעו שהכל בסוף זה כסף למקימים ולעיתון ופרוטות בודדות לחקלאים. ככה זה אצלנו שאין לאנשים מקצוע ופרנסה, והדרך הכמעט יחידה לעשות כסף זה מוסדות ושנור וועדות רבנים לענייני כסף...
היכן התפרסם על שותפים לתורה? |
|
הנה מדה מרקר:
לצד קופת העיר בני ברק פועלת קופה ארצית, שנקראת שותפים לתורה. זאת היתה אמורה להיות קופת גג למוסדות חרדיים קטנים מכל המגזרים — חסידים, ליטאים וספרדים — שיתאגדו לכוח תרומה אחד חזק שהכנסותיו יתמכו באברכים לומדי התורה. השיטה עובדת כך: המוסדות ישלמו לקופה דמי חבר, היא תגייס תרומות ותתמוך במוסדות באופן שוויוני. כל מוסד שילם 12–18 שקל לכל אברך שרשום אצלו. מי שעומד עד היום בראש העמותה ומכהן כחבר ועד שלה הוא שוקי, אביו של יענקי. גורם המעורה בפעילות העמותה מספר כי יענקי נראה במשרדיה באופן תדיר. "היה ברור שהוא נותן את ההוראות", הוא אומר.
בשנה הראשונה לפעילותה, 2015, גייסה שותפים לתורה כ–3.3 מיליון שקל מתרומות ומדמי חבר. היא העמידה מעין כספומטים ייעודיים באתרים פופולריים לתרומה — ברכומט הם כונו, ואיפשרו להכניס שמות לברכה לרב קנייבסקי תמורת תרומה לעמותה. היה נראה שהסטארט־אפ פורח: העמותה ישבה במשרדי יוקרה, חולקו מסכי פלזמה לישיבות השונות והחלו לרקום מהלכים אסטרטגיים לגיוס התרומות — בין היתר, שמו ותמונתו של הרב קנייבסקי כדמות שעומדת מאחורי המערכת הזאת, ומובילה את הקמפיינים שלה. ואולם עיון בדו"חות הכספיים של העמותה מגלה כי אמנם באותה שנה חולקו מלגות בשווי מיליון שקל, בין היתר בצ'קים שמותגו בלוגו של חברת אלקטרה מזגנים, אך 930 אלף שקל נוספים הוקצו למשכורות ו–1.6 מיליון שקל לגיוס משאבים והקמת קרן סיוע.
במארס 2016, במייל לקוני שנשלח למנהלי המוסדות ששילמו דמי חבר, הודיעה העמותה שהיא מפסיקה את הגבייה. על פי הדו"חות הכספיים שלה, ב–2016 נגבו דמי חבר בסך 673 אלף שקל ממוסדות שונים. שנה אחר כך לא נגבו דמי חבר, אבל העמותה גייסה 1.23 מיליון שקל בתרומות, מהם רק 10,000 שקל — 1% מהתרומות — הוקצו למטרה לשמה הוקמה העמותה שנתיים קודם לכן, תמיכה ומתן מלגות לאברכים. לעומת זאת, על פי הדו"חות הכספיים, 540 אלף שקל, כמעט מחצית מסך התרומות, הוקצו באותה שנה לתשלום משכורות.
ב-2018 נראה היה שמצבה של העמותה מתאושש והיא הצליחה לגייס כ-2 מיליון שקל מתרומות, חצי מיליון שקל מהם נתרמו על ידי חברת סלדט בע"מ שבשליטת דניאל דדון. באותה שנה העמותה השקיעה כבר חצי מיליון שקל במלגות, אך שוב, סכום גבוה מזה בהרבה במשכורות, גיוס תרומות והוצאות הנהלה.
ממשה הורן, מנכ"ל שותפים לתורה, נמסר: "עמותת שותפים לתורה חילקה ב–2016–2020 מיליוני שקלים לנזקקים, וזאת לפי חלוקה ברורה וקריטריונים מסודרים. מלבד הסיוע לנזקקים בהיקף עצום זה, העמותה מסייעת לארגונים הפועלים בתחום החינוכי והטמעת לימוד התורה ופועלת בהתאם למטרותיה לאורך כל השנים בצורה מסודרת. כל הדו"חות הכספיים מפוקחים ומנוהלים על ידי משרד רואי החשבון BDO, מהגדולים בישראל".
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 15:21 |
|
| |
אין ספק שישי שמנצלים לרעה את המוסד שנקרא 'ועד רבנים', אבל בדרך כלל אלה עד מהרה נחשפים ומוקעים ובטלה השפעתם, אם הייתה להם כזאת מלכתחילה (וזכורה הוועדה לבתי מלון, שלא ברורו מדוע לא הועמדה לדין על סחיטה באיומים). אבל מכאן ועד לפסילת כל יוזמה נצרכת וטובה רק בגלל שקוראים לה 'וועדת רבנים לענייני' הדרך רחוקה. יש מספיק דברים שצריך לתקן ולהסדיר, הצורה היעילה ביותר זה בצורה זו - כמובן רק אם מי שעומד מאחורי זה באמת ובתמים כוונתו ומעשיו לשם שמים וגדולי הדור עומדים על גביו. החלופה היא שכל רב שכונה או קהילה יפקח במקומו באופן פרטי, זה לא רק מסרבל ולא יעיל, זה גם בזבוז של משאבים וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 21:10 |
|
| |
איני_מכיר
| חריף_ומקשה כתב: |  | החתם סופר (כמדומני) כותב כדלקמן הלאוו היחיד בתריג מצוות שאין עליו גזירות דרבנן הוא "לא תקיפו"
ולכן כמעט כולם נכשלים בזה
תעשו חוברות. תעשו הסברה. תעשו פרסום באינטרנט. תעשו קורסים.
. |
|
מישהו עובד אצלך ?? אתה משלם למישהו שיעשה חוברות . וכו' ..
אף אחד לא חייב לך "הסברה" בשביל שלא תעבור על לאוו דאורייתא
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2020 21:15 |
|
| |
איני_מכיר איכס! זה מעשה נבזי לצטט חלק קטן מההודעה שלי ואז לתקוף. אני דרשתי ממישהו משהו? להיפך, אני תקפתי את "מערך הכשרות" וטענתי שאם רוצים לעשות משהו שיהיה באמת יעיל וחף משחיתות אז שיעשו הסברה במקום להקים גוף של "ועדה לענייני".. וחוץ מזה שרבני העיר מקבלים משכורת. וחלק מתפקידם זה לעסוק בהסברה כדי למנוע מכשולות.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 27/05/2020 21:17:06
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2020 22:26 |
|
| |
כעת ראיתי מודעה של הועד הזה . מי עומד מאחורי הועד ??, מה המטרה שלו ??,,והאינטרס שלו ?? לכאורה כמה כסף הספרים צריכים לשלם לו ?,,, נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|