לאור העלייה בנדבקים: משרד הבריאות שוקל להמליץ לסגור גם את בתי הכנסת
בכיר במשרד הבריאות אמר כי לאור העלייה שנרשמה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה, נשקלת האפשרות להמליץ לממשלה לסגור את בתי הכנסת. "ניתן עוד הזדמנות לכללים הנוכחיים. אם לא - לא יהיה מנוס מסגירה", אמר. מוקדם יותר פורסם ב-ynet כי לאור נתוני ההדבקה החריגים שוקלים במשרד להמליץ לממשלה גם על הקפאת הלימודים בכיתות ז'-י"ב
הנדבקים בימים האחרונים בפרט בבית הספר החילוני בירושלים זו ההוכחה הטובה ביותר ששמירת מרחק עוזרת. ברור לך שאילולא היה הבית ספר פתוח היו לכל היותר 2-3 נדבקים במקום 121 שיפיצו כל אחד למשפחה הגרעינית ולכל אורחיהם במהלך החג
נשלח ב-31/5/2020 08:56
ברגע שמוסדות החינוך פתוחים אין משמעות לשמירה בכל מקום אחר.
בבתי הספר בחיידרים ובגנים אין שום אפשרות לשמירת מרחק והיגיינה, לכן אם יש הדבקה גם אם היא לא תעבור דרך בתי הכנסת היא תעבור דרך מוסדות הלימוד של הילדים.
נשלח ב-31/5/2020 11:20
תמניא_אפי כתב:
אף אחד לא חסר מודעות ואף אחד לא חסר אחריות.
אין שום תועלת להיכנס לפאניקה.
החיים חייבים להימשך למרות המשוגעים שזורעים פאניקה ובהלה.
אין שום ערובה שאף צעד שננקט עוזר ולו במשהו.
הכל רק מקרה.
בריכוזים החרדיים התחילו את הסגר באיחור, ואצלנו היתה ההדבקה הגבוהה ביותר. לאחר שהתחילו לשמור על ההנחיות ירדה מאד ההדבקה בכל הארץ, ובהמשך גם בריכוזים החרדיים. כעת, כאשר כולם רואים שישנה הרבה פחות הקפדה, יש עלייה במספר הנדבקים.
אבל החוקר המלומד שזכינו שיסתופף בצילנו, קובע שאין הוכחה שהריחוק עוזר. בטוח זה בגלל שרק חודש אייר הוא ר"ת של 'אני ה' רופאך' וכשהסתיים אייר חוזרים להדבקות.
החיים חייבים להימשך למרות המשוגעים שזורעים פאניקה ובהלה.
אין שום ערובה שאף צעד שננקט עוזר ולו במשהו.
הכל רק מקרה.
בריכוזים החרדיים התחילו את הסגר באיחור, ואצלנו היתה ההדבקה הגבוהה ביותר. לאחר שהתחילו לשמור על ההנחיות ירדה מאד ההדבקה בכל הארץ, ובהמשך גם בריכוזים החרדיים. כעת, כאשר כולם רואים שישנה הרבה פחות הקפדה, יש עלייה במספר הנדבקים.
אבל החוקר המלומד שזכינו שיסתופף בצילנו, קובע שאין הוכחה שהריחוק עוזר. בטוח זה בגלל שרק חודש אייר הוא ר"ת של 'אני ה' רופאך' וכשהסתיים אייר חוזרים להדבקות.
אז אתה רוצה לסגור את המדינה לכמה זמן בדיוק?
לשנה? לשנתיים?
באיזשהו שלב יהיו חייבים לפתוח ואז שוב יידבקו, אז מה הועילו חכמים בתקנתם?
אתה יושב בסלון עם כל המשפחה, הורים אחים גיסים וכו', ומגיע חולה קורונה מאומת שעבר בדיקה, אתה לוקח את הסיכון ונותן לו לשבת ולדבר עם המשפחה?
את האמת
היו לי בני משפחה חולי קורונה בתקופת הסגר החזק, וביקרתי אותם כמעט מידי יום. השתדלתי לשבת במרחק של מטר וזהו.
הדבר האחרון שאני, זה נאה דורש ואינו נאה מקיים אני יודע שקורונה יכול להיות מסוכן לאנשים מסוימים, אבל בכל זאת מסיבות שונות אינני חושב שזה נכנס בגדר ספק פיקוח נפש, והתנהגתי בהתאם.
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 31/05/2020 18:59:10
נשלח ב-31/5/2020 19:33
yeshivish
תמניא_אפי כתב:
מהשחושבים כתב:
תמניא
שאלה בשבילך ותנסה לענות תשובה אמיתית
אתה יושב בסלון עם כל המשפחה, הורים אחים גיסים וכו', ומגיע חולה קורונה מאומת שעבר בדיקה, אתה לוקח את הסיכון ונותן לו לשבת ולדבר עם המשפחה?
את האמת
היו לי בני משפחה חולי קורונה בתקופת הסגר החזק, וביקרתי אותם כמעט מידי יום. השתדלתי לשבת במרחק של מטר וזהו.
הדבר האחרון שאני, זה נאה דורש ואינו נאה מקיים אני יודע שקורונה יכול להיות מסוכן לאנשים מסוימים, אבל בכל זאת מסיבות שונות אינני חושב שזה נכנס בגדר ספק פיקוח נפש, והתנהגתי בהתאם.
תוקן על ידי תמניא_אפי ב- 31/05/2020 18:59:10
יתכן ורצחת כמה אנשים בשוגג (קרוב למזיד), אבל מסתבר שאתה פטור מדין חש"ו.