בית פורומים בחדרי חרדים

"ומי יאמר להם מה תעשו"?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/6/2020 12:36 לינק ישיר 
"ומי יאמר להם מה תעשו"?

ד"ר חגי משגב

אם הגל הראשון של הקורונה חשף את נקודת התורפה של הציבור החרדי, והיא חוסר האמון בעולם המערבי החילוני ותרבותו, בא הגל השני וחשף את נקודת התורפה של החברה החילונית: חוסר היכולת לומר משהו סמכותי לנוער. קריסת הסמכות, ההורית והמורית, ידועה זה מכבר. רק לפני שבועיים רעשה הארץ בגלל שאיש לא היה מסוגל לומר לנערונת אחת "לכי הביתה להתלבש כמו שצריך", כי מי יאמר לנסיכה שלנו מה לעשות, ומי אלה בכלל המנהלים האלה, והילד שלי יעשה מה בא לו כי הוא נסיך ואלוף ומלך העולם.

אז עכשיו מלכי העולם, שקשה להם לשים מסכה על האף, עומדים להדביק את חצי ירושלים, בדיוק כמו האלה מהצד השחור, הפרימיטיביים האלה, שזקנים מנהיגים אותם.

ההבדל הוא שאלה מהצד השחור היו מסוגלים לתקן מיד את הכשל, בגלל ערך המשמעת הטבוע בהם. אבל האלופים והנסיכים החמודים שלנו, מי יאמר להם מה תעשו?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2020 14:59 לינק ישיר 

תמיד ידענו כשרואים נוער חילוני - לעבור לצד השני של הכביש. חבורת חיות רעות הולכי על שתיים. גסים, אלימים וקולניים שיכולים בלי שום סיבה להזיק ולהציק לכל עובר אורח סתם כך.
אז עכשיו יש עוד סיבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2020 19:38 לינק ישיר 

פיינשמעקר
ככה לא הייתי מדבר על בני אברהם יצחק ויעקב.
אם כואב לך עליהם - תתפלל עליהם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2020 21:36 לינק ישיר 

מתפלל. תאמין לי שמתפלל. וגם יצאתי רבות למבצעים.
דיברתי על המציאות הטכנית. ממש לא על התחושות שאמורות להיות נלוות אליה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2020 23:20 לינק ישיר 
הכללות הם דבר פסול מעיקרו

פיינשמקער כתב:
תמיד ידענו כשרואים נוער חילוני - לעבור לצד השני של הכביש. חבורת חיות רעות הולכי על שתיים. גסים, אלימים וקולניים שיכולים בלי שום סיבה להזיק ולהציק לכל עובר אורח סתם כך.
אז עכשיו יש עוד סיבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אח"כ  תתלונן על כך שעושים הכללות על הציבור החרדי.  שהם חבורת חיות רעות הולכי על שתיים. גסים, אלימים וקולניים שיכולים בלי שום סיבה להזיק ולהציק לכל עובר אורח סתם כך. 
למה לך מותר ולהם אסור?.

תוקן על ידי momeir ב- 01/06/2020 23:21:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2020 01:12 לינק ישיר 

momeir כתב:
פיינשמקער כתב:
אז עכשיו יש עוד סיבה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

הכללות הם דבר פסול מעיקרו

אח"כ  תתלונן על כך שעושים הכללות על הציבור החרדי.  שהם חבורת חיות רעות הולכי על שתיים. גסים, אלימים וקולניים שיכולים בלי שום סיבה להזיק ולהציק לכל עובר אורח סתם כך. 
למה לך מותר ולהם אסור?.

יפה כתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2020 08:05 לינק ישיר 

נערי שוליים יש גם בבני-ברק, ביתר עילית וקרית ספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2020 09:00 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:

אז עכשיו יש עוד סיבה.

לצערי היכרתי יוצאים בשאלה בגלל ההכללות המטופשות האלה.
ככה הכניסו להם לראש, שהנוער החילוני הם חיות, ערסים ופראי אדם, וכשהם גילו חכמים, אינטילגנטים, שוחרי מדע ומתנדבים בשעות הפנאי, הם הבינו שמכרו להם שטויות שנובעות מפחד.
לצערי הרב, הם הסיקו מזה שכל מה שלימדו אותם הוא שטויות, וניסו להניע אותם רק עם פחד מהסביבה.

השיטות האלו כבר לא עובדות היום.
הציבור החילוני לא שונה מאיתנו.
רובם אנשים טובים ועדינים, כמו אצלנו, ויש שם אנשים רעים וגסי רוח, בדיוק כמו אצלנו.
הם לצערנו תועים, ולא מכירים את בוראם, אך אי אפשר להסיק מזה דבר על התנהגותם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2020 10:34 לינק ישיר 

הכללות? לא בבית ספרנו.
אבל תנסה לעבור ליד שער של ישיבה, חיידר, עזרא או אפילו בני עקיבא כשהם יוצאים. איך ההרגשה? כנראה שלא משהו. פשוט לא תשים לב.
עכשיו נסה לעבור ליד מוסד חילוני. תרגיש אחרת לגמרי.
ואל תשכח לספר להם על "הכללות"!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "ומי יאמר להם מה תעשו"?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext