| נשלח ב-2/6/2020 16:23 |
|
| |
אין צורך לסגור את מערכת החינוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 16:26 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 16:31 |
|
| |
סרס ה'מקרה' ודרשהו: כולם עם קורונה כי מערכת החינוך לא היתה סגורה מה הועילו חכמים בתקנתם?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 18:01 |
|
| |
לדעתי, שום דבר לא ייסגר מעצמו. ההמון השלים עם הוירוס ועם התמותה שהוא גובה. גם אם יתחילו הלוויות בזה אחר זה, זה כבר לא יזיז לציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 18:26 |
|
| |
טעות בידך.
ההמון 'השלים עם הוירוס' בגלל שהוא לא רואה ושומע סביבו מתים והלוויות.
אם ח"ו זה יקרה, אז יתחיל ה'המון' להישמר. (חוץ מכמובן כמה קבוצות דתיות אנרכיסטיות)
דרך אגב, אני מזהה ביומיים האחרונים יותר מסכות על פרצופי האנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 18:32 |
|
| |
וברוך השם שעד עכשיו לא היו המון לוויות (על אף תולדות אברהם יצחק, מירון, בעלזא ועוד) וכן יעזרנו השי"ת הלאה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 18:42 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | וברוך השם שעד עכשיו לא היו המון לוויות (על אף תולדות אברהם יצחק, מירון, בעלזא ועוד) וכן יעזרנו השי"ת הלאה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם כל המדינה הייתה נוהגת כמו מא"ש בל"ג בעומר-אני חושש לכתוב מה היה קורה בדרך הטבע. לכן-לא הוגן שחלק "יחגגו" וחלק אחר יצטרך להיזהר כל הזמן...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 18:44 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | וברוך השם שעד עכשיו לא היו המון לוויות (על אף תולדות אברהם יצחק, מירון, בעלזא ועוד) וכן יעזרנו השי"ת הלאה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם כל המדינה הייתה נוהגת כמו מא"ש בל"ג בעומר-אני חושש לכתוב מה היה קורה בדרך הטבע. לכן-לא הוגן שחלק "יחגגו" וחלק אחר יצטרך להיזהר כל הזמן... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 18:51 |
|
| |
זו לא השערה. אלה עובדות מארה"ב איטליה וכו וכו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 18:54 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | זו לא השערה. אלה עובדות מארה"ב איטליה וכו וכו |
|
כי הארץ אשר אתה בא שמה לא כארץ מצרים וכו' תמיד עיני ד' אלקיך בה מראשית שנה עד אחרית שנה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 18:58 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | מנחה_חדשה כתב: |  | זו לא השערה. אלה עובדות מארה"ב איטליה וכו וכו |
|
כי הארץ אשר אתה בא שמה לא כארץ מצרים וכו' תמיד עיני ד' אלקיך בה מראשית שנה עד אחרית שנה נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
החכמה היא להיערך מראש כדי למנוע, ולא להגיד-"יאללה, בואו ננסה ואז מקסימום נמות ונתחרט על ההתנהלות" כפי שנהגו בארה"ב ובהרבה מדינות באירופה...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 19:01 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | מנחה_חדשה כתב: |  | זו לא השערה. אלה עובדות מארה"ב איטליה וכו וכו |
|
כי הארץ אשר אתה בא שמה לא כארץ מצרים וכו' תמיד עיני ד' אלקיך בה מראשית שנה עד אחרית שנה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אתה אכן צודק לגבי הנהגת הקב"ה על ארץ ישראל, אבל לגבי הנהגת האדם ומה מוטל עליו לעשות, אין בפוסקים שום פטור מונשמרתם מאוד לנפשותיכם בארץ ישראל. וכמו שצריך לשמור מלעבור על חוקי התנועה או על שאר כללי הבריאות בארץ ישראל כמו בשאר העולם, כך גם בענין הקורונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 19:08 |
|
| |
יש גם "ולא תקיא וכו" לא משחקים בחיי אדם בגלל מדרשים. צריך ללכת לפי ההלכה ולא לפי המדרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 19:15 |
|
| |
אמרתי כבר עשרות פעמים ואחזור עוד פעם. נגיף הקורונה שונה לגמרי מכל מה שאנחנו מכירים, ולכן גם המומחים הכי גדולים מודים בפה מלא שמה שהם יודעים זה כלום כלפי מה שהם אינם יודעים ואינם מבינים. ולכן אפשר וצריך להאזין לדבריהם בעירבון מוגבל מאוד, ובוודאי שלא לסגור בתי כנסיות וישיבות בגלל ההשערות שלהם. אין בינתיים שום הוכחה ושום ראיות לתיזות שלהם. רק ההיסטוריה תשפוט את ההיסטריה האם היתה מוצדקת או לא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 19:24 |
|
| |
דל מהכי מה אומרים המדענים. אתה טועה. הם יודעים הרבה. הרבה מאד, והתחזיות שלהם מתגשמות אחת לאחת, לא כי הם נביאים או נתגלו להם סודות הטבעיים, אלא כי זה רעיון די פשוט, כלך לך אצל מורי הוראה. אם יש לך מורה הוראה, שהוא הרב שלך, שאומר לך שאין חובה לשמור ולהקפיד ואף לרצוח מבוגרים ממך, אז תעשה כך ולפחות בגהינום תגיד שהיית אונס.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2020 19:31 |
|
| |
"כל המומחים אומרים שהם לא מבינים כלום". אתה מוציא דברים מהקשרם.
על דבר אחד אין ויכוח. מבחינת ההדבקה, כל הוירוסים מתנהגים בבסיס אותו דבר. אדם מדבק בנוזליו, ומקומות סגורים וקירבה הם קטליזטור להדבקה. חוסר הידע הוא על הפרטים הקטנים. יעילות מסיכה, הדבקה במשטחים וכאלה.
ולכן, ריחוק היגיינה והסגר הם בודאי מלחמה יעילה בוירוס. השאלה אם אפשר לבצע את זה בצורה מידתית או שרק סגר גורף יעיל.
המזלזלים כמו לס, הם שוליים ביותר וכל כמה שהזמן מתקדם, הם יוצאים מגוחכים יותר ויותר.
הטענה שלך שאי אפשר לעשות סגר לאורך זמן היא טענה צודקת, אבל גם לפתוח לגמרי זו לא אפשרות. צריך למצוא את האיזון הנכון ואת הדרך לחיות עם הוירוס עם מגבלות, מה שלא עשו כאן אלא פתחו הכל בצורה בלתי מבוקרת.
|
|
|
|
|