|
|
| נשלח ב-3/6/2020 12:48 |
|
| |
האפידמיולוג הראשי של שוודיה מודה בטעות: "יותר מדי מתו, הייתי פועל אחרת"
ד"ר אנדרס טגנל נחשב בשוודיה לגיבור - אבל יש מי שרואים בו שרלטן • מי שהוביל מדיניות נטולת סגרים ומגבלות חריפות על הציבור בשיאו של משבר הקורונה משמיע היום קול אחר - ומתחרט • "מספר המתים גבוה מדי, בדיעבד היינו צריכים לנקוט בצעדים אחרים"
המדיניות המקלה – והחרטה: בחודשים האחרונים, בזמן שמדינות רבות בעולם נקטו במדיניות נוקשה של סגר ומגבלות כדי להילחם בהתפשטות נגיף הקורונה, שוודיה נהגה אחרת: לא הטילה סגר ולא סגרה את מקומות העבודה, בתי הספר ומקומות הבילוי ופעלה להגן רק על קבוצות הסיכון – מה שמתברר היום כהחלטה שעלתה למדינה בחייהם של אלפי אזרחים.
מי שהוביל את המדיניות נטולת המגבלות היה האפידמיולוג הראשי של המדינה, ד"ר אנדרס טגנל, שרבים בשוודיה רואים בו גיבור אבל שרבים אחרים סבורים שהוא שרלטן. בריאיון עם טגנל ששודר הבוקר (רביעי) ברדיו השוודי, מודה האפידמיולוג הראשי בטעותו – ואומר כי בדיעבד, היה נוהג אחרת.
"יש יותר מדי מתים", הסכים טגנל לאמירה של המראיין ואמר: "אם הייתי יודע מה שאני יודע היום, אני חושב ששוודיה הייתה נוקטת בצעדים דומים יותר לאלה ששאר העולם נקט בהם - היינו נוקטים מדיניות שהיא סוג של אמצע בין זו שנקטנו בה לזו של יתר המדינות".
ויש לטגנל סיבה טובה להתחרט: שוודיה היא כיום המדינה בה מספר המתים מקורונה ביחס לאוכלוסייה הוא הגבוה בעולם. בעוד שבשוודיה מתו כ-4,400 נדבקים בנגיף, בכל אחת מהשכנות נורווגיה, דנמרק ופינלנד, נספרו פחות מ-600 בני אדם שמתו מקורונה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 13:18 |
|
| |
"סוג של אמצע" מודה בטעותו אבל בכל זאת מציע חצי פתרון
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 13:22 |
|
| |
כמה מצחיק היועץ הראשי לקורונה בבריטניה, ניל פרגוסון (פרופסור לוקדאון) ששכנע את ראש ממשלת בריטניה והמליץ על כל הצעדים של הסגר שם מתלונן שממשלת שוודיה הגיעה לאותם תוצאות בלי כל הנזקים של הסגרים ניל פרגוסוןנשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 14:18 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | כמה מצחיק היועץ הראשי לקורונה בבריטניה, ניל פרגוסון (פרופסור לוקדאון) ששכנע את ראש ממשלת בריטניה והמליץ על כל הצעדים של הסגר שם מתלונן שממשלת שוודיה הגיעה לאותם תוצאות בלי כל הנזקים של הסגרים ניל פרגוסון |
|
בריטניה, כמו עוד מדינות באירופה, התחילה עם הסגר רק מתי שהתחיל המחסור במכשירי הנשמה, הרבה אחרי שכל המדינה נדבקה, ולכן המצב שלה כ"כ עגום.
המצב הוא, ששבדיה שנשארה פתוחה, הגיעה לתוצאה של 4468 מתים, 443 מתים לכל מליון נפש החיים במדינה. זה אולי פחות מיחס אחוז המתים בבריטניה וספרד שעומד על 580 מתים למליון, אך היא וצרפת מתחרים על המקום החמישי ברשימת 5 המדינות עם הכי הרבה מתים ביחס לאוכלוסיה!
לשם השוואה, באוסטריה שנקטה כזכור בצעדים החריפים מוקדם מכולם עומד שיעור המתים לכל מליון, 74 מתים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 15:42 |
|
| |
מואדיב
.
לא מספרי המתים המוחלטים הם המדד, אלא המספר היחסי לאוכלוסיה.
בכל המדינות הגדולות, מודדים את זה במספר המתים למיליון נפש באוכלוסיה.
וכאן, המספרים לא משהו, לא באנגליה ולא בשבדיה:
בלגיה - 822 מתים לכל מיליון נפש באוכלוסיה.
ספרד ואנגליה - 580
איטליה - 555
שבדיה - 450.
ובשביל קבלת פרופורציה, שכנותיה של שבדיה, שנקטו מדיניות של סגרים ובידוד, נמצאות במקום אחר לחלוטין: דנמרק - 100, נורבגיה - 44, פינלנד - 58.
בישראל, אגב, 32.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 16:41 |
|
| |
הנסיון שלכם להכניס משהו לראשו של תמניא מעורר התפעלות...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 16:52 |
|
| |
התשובה לאו דוקא אליו, זה יכול להועיל לאחרים שרואים את דבריו
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 23:42 |
|
| |
| פיינרך כתב: |  | "סוג של אמצע" מודה בטעותו אבל בכל זאת מציע חצי פתרון |
|
קשה לרדת מהעץ
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2020 23:57 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | | נוירולוג כתב: |  |
| פיינרך כתב: |  | "סוג של אמצע" מודה בטעותו אבל בכל זאת מציע חצי פתרון |
|
קשה לרדת מהעץ |
|
|
|
פרשנות? נו באמת
הוא אומר בצורה ברורה ש-אילו היה יודע בהתחלה מה שהוא יודע היום, שבדיה היתה נוקטת צעדים אחרים משנקטה.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 04/06/2020 00:09:16
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2020 00:36 |
|
| |
הוא אמר שצריך לבדוק איזה צעדים הוא היה יכול לעשות מבלי להכניס את המדינה לסגר לא יודע אם זה כתוב במאקו, אבל זה כתוב במקור של התרגום המילולי. סגר זה אסון, אסון לכלכלה, אסון לצעירים, אסון לפשיעה. אסור להכניס מדינה לסגר על סמך דברים לא וודאיים. הנזק הרבה יותר גדול מהתועלת. ובוודאי ובוודאי שאסור לסגור בתי כנסיות וישיבות כשמול כל הספיקות יש את התורה שמגנא ומצלא שזה לא רק המלצה ח"ו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2020 02:25 |
|
| |
קלעפער
ה' ירחם. יושב לו יהודי המצהיר שהוא כביכול נאמן לה' ותורתו ומכריז שהכלכלה עדיפה על חיי אדם.ש"אסון לצעירים" זה חשוב מחיי נפש. שימותו יהודים (זקנים..) העיקר שהצעירים ימשיכו לחגוג בחינגאות שלהם.
ואומר אותו ממונה שוודי ש"לו היינו יודעים התחילה מה שאנו יודעים היום, בודאי היינו עושים את אחרת. יותר כמו המדינות שהטילו סגר. משהו ביניים"
ציטוט מדוייק באנגלית: ''Yes, I think we could have done better in what we did in Sweden, clearly,'' Anders Tegnell told Swedish radio. ''If we were to run into the same disease, knowing exactly what we know about it today, I think we would up doing something in between what Sweden did and what the rest of the world has done.''When asked if too many people had died too soon, Dr Tegnell said, ''Yes, absolutely.'' וזה אחרי שהגאווה שלו לא נתנה לו להודות שבמדינה שלו מתו אלפים יותר מהמדינות האחרות לידו. והוא מודה שרבים מתו לשוא, כלומר שהיו יכולים להצילם לו היו עושים כדנמרק.
מפורש. אבל החכם מכל אדם כבר אמר, גם אם תכתוש וכו...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2020 02:29 |
|
| |
However, he was unclear what Sweden should have done differently and at a press conference later on Wednesday later he underlined that "we basically still think that is the right strategy for Sweden". Trying to guide the response was rather like steering an ocean liner, as every measure took three or four weeks to work its way through. While Sweden's approach had been to increase its response step by step, other countries had imposed immediate lockdowns and gradually reop ened, he said. He warned it was too early to say whether the lockdowns had worked or not. "We know fr om history during the last three or four months that this disease has a very high capacity to start spreading again." נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2020 02:34 |
|
| |
STOCKHOLM (AP) - Sweden's chief epidemiologist on Wednesday defe nded his country's controversial coronavirus strategy, which avoided a lockdown but resulted in one of the highest per capita COVID-19 death rates in the world. Anders Tegnell of the Public Health Agency denied that "the Swedish strategy was wrong and should be changed. That's not the case." "We still believe that our strategy is good, but there is always room for improvement. ... You can always get better at this job," Tegnell told a news conference in Stockholm. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2020 05:29 |
|
| |
אני לא מבין את הראש שלך. אני מראה לך מפורש שהוא אמר שהיום במבט לאחור הוא לא היה עושה את אותו דבר, אלא באמצע, אפילו אתה הבאת את הביטוי משהו בינים, אז מה אתה מביא קטעים שהוא אמר גם ההפך? או שהוא שקרן או שזה היה כמה ימים לפני, אבל ברור שהוא גם הודה שנהרגו יותר מידי אנשים לשוא!!
בעיני זה העיקר, אנשים נהרגו לשווא, בשביל שכמה גויים צעירים יחגגו, זה מה שיש לתמניא בראש, חינגאות של צעירים...
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|