|
|
| נשלח ב-10/6/2020 13:40 |
|
| |
תלמידטועה
יש : האמת כידוע כזית בכלל לא תלוי ברביעית וזה נקבע כך רק על פי טעות של תוס' (והגדילו האחרונים לעשות וקבעו יחס גם לפי הרמב"ם מה שלא היה ולא נברא). אז לפי החישוב שלך אפשר גם להימנות עשרת אלפי איש על פסח אחד. אפילו עשרים אלף."
כמה זיתים שיש. מה הבעיה? יכלת לשאול שיש צורך בחגיגה ע"מ שפסח ייאכל על השובע, אבל ספק אם דין זה נהג כבר אז
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2020 14:30 |
|
| |
למה שלא ינהג?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2020 20:24 |
|
| |
תלמידטועה
מי יודע מתי חכמים חידשו דין זה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2020 21:04 |
|
| |
ומתי חידשו כזית? אבל אתה גם יכול לשאול ממתי חידשו שהפסח קרב במשכן? על פי ספר שמות הקרבן נעשה בבית ודמו ניתן על שתי המזוזות והמשקוף ("חקת עולם"), ועל פי ספר דברים במקום אשר יבחר ה', אך לא נאמר בשום מקום מה נעשה ביניהם. אפשר לראות את השאלה שלי כשאלה על תושב"ע ואז תירוצך הוא שזה מאוחר. אבל אם לא מקבלים אותה, עדיין יש לתהות האם זה סביר שחילקו את הקורבן לכזיתים. אם אתה הולך עם תושב"ע אז כמובן שתירוצים כאלה מתקבלים, אבל אם הולכים עם הפשט אני לא בטוח (לא שיש לי טענה שיש משהו בפסוקים נגד זה, אבל אני לא חושב שפירוש פשוט לפסוקים יאמר שהייתה פה איזו לוגיסטיקה מטורפת ושכל אחד קיבל פירור ושכחו לומר לנו את זה).
ואחרי כותבי זאת חשבתי שמא כוונתך שחגיגת י"ד מררבנן, אבל לא נראה לי שיש מקור לכך - היא נלמדת מהפס' ונראה לי שמוסכם שהיא מדאו'. המקור הראשון לחגיגת י"ד הוא לכאו' פסח יאשיהו בדה"י ב לה, שמתרץ את הסתירה בין דברים לשמות בשאלת כשרות בקר לפסח.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 16:47 |
|
| |
אברם אברם, לא צריכנא לך, את צריכת לי! אני עקבי לכל האורך ומנסה לדון ללא הטיה, אם זה ריאלי זה ריאלי, ואם לא אז לא. בניגוד אליך, אני לא מחויב לאיזשהן הנחות יסוד. לכן גם שם הייתי ענייני. בדיון ההוא ניסיתי גם להקטין את ההתנגדות שלך בכך שזה לא פוגע בעיקרי האמונה שלך - גם אם תיאור המשכן הוא ריאליסטי זה רק אומר שהמחבר שלו היה מחובר לריאליה, אבל זה לא מכריח כלל וכלל שהוא ראה במו עיניו משכן (או שהוא אלוקים), אבל העמדה המוקדמת שלך כל כך חזקה ששום דבר לא יזיז אותך ממקומך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2020 17:22 |
|
| |
נעניתי לך, יש3, אע"פ שאמרו ז"ל: כל הקורא "אברם אברם" עובר בעשה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 07:17 |
|
| |
ישהתכוונתי לחגיגת יד והיות וברור שלימודים מהפסוק נעשים ע"י סנהדרין ואם הלימוד מתקבל הוא נעשה דאורייתא לק"מ
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 14:06 |
|
| |
אם כך (שאתה לא מחויב לחז"ל), אז אתה גם יכול לומר שהפסח נעשה בבית (במקרה הזה באוהל, וצ"ע מה נחשב מזוזות), ולומר שרק בספר דברים נצטוו להביאו למקום אשר יבחר ה'.
|
|
|
|
|