| נשלח ב-9/6/2020 14:35 |
|
| |
גיוואלד : חתונות הקורונה
אם חשבנו שבעקבות החתונות המצומצמות בתקופה זו, ירויחו המחותנים מעלויות מוזלות, באה המציאות וטופחת על פנינו,
כל בעל אולם ובעל מוסד שיש לו איזה חתיכת גג או חצר, מנצל את המשבר ומשכירו במחיר מופקע, האולמות בבני ברק לוקחים בין עשר לשנים עשר אלף ש"ח על שטח קטן, הקייטרינגים גם לוקחים מחיר מופקע, כי צריך לארוז את המזון, וצריך לעמוד בדרישות משרד הבריאות, וצריך וצריך...... ועוד כל מיני הוצאות כמו אחראי קורונה לגברים ולנשים שימדוד חום וינהל רישום (אולי זה כבר כלול באולם) ועוד כהנה וכהנה, אה, וכמובן האמרגן שאיתר את השטח ואת הקייטרינג, גם לוקח מחיר מפולפל,
בסוף יוצא שעל חתונה של 150 מוזמנים משלמים יותר מאשר חתונה רגילה של 350 מוזמנים,
כרגע ה'גברים' היחידים הם ויז'ניץ- ר' מנדל שהרימו פרוייקט של חתונות במחירים מוזלים ממש, בשאר הקהילות המאכערים בינתיים עושים קופה,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 14:48 |
|
| |
שמעתי ממשפחה שעשתה באוהל שפרוש בנה בפארק אלעד, שיצא להם יותר יקר מארמונות חן.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 15:04 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | אם חשבנו שבעקבות החתונות המצומצמות בתקופה זו, ירויחו המחותנים מעלויות מוזלות, באה המציאות וטופחת על פנינו,
כל בעל אולם ובעל מוסד שיש לו איזה חתיכת גג או חצר, מנצל את המשבר ומשכירו במחיר מופקע, האולמות בבני ברק לוקחים בין עשר לשנים עשר אלף ש"ח על שטח קטן, הקייטרינגים גם לוקחים מחיר מופקע, כי צריך לארוז את המזון, וצריך לעמוד בדרישות משרד הבריאות, וצריך וצריך...... ועוד כל מיני הוצאות כמו אחראי קורונה לגברים ולנשים שימדוד חום וינהל רישום (אולי זה כבר כלול באולם) ועוד כהנה וכהנה, אה, וכמובן האמרגן שאיתר את השטח ואת הקייטרינג, גם לוקח מחיר מפולפל,
כרגע ה'גברים' היחידים הם ויז'ניץ- ר' מנדל שהרימו פרוייקט של חתונות במחירים מוזלים ממש, בשאר הקהילות המאכערים בינתיים עושים קופה, |
|
צודק בכל מילה!!!
אך חבל שהמחותנים (לא כולם!!) אינם מוותרים על התחפושת של הכלה ואחיותיה ואחייניתויה וכו' וכו'. אמר לי אחד, יהודי חסידי, בכאב גדול, שעל התחפושת הזו (האיפור בשכבת מרגרינה צבעונית, ועיצוב השער כמו שער ארמון המלך) של כל בנות המשפחה, כולל שכירת בגדי מלכות לכל הזאטוטות הללו, הוא נאלץ "לוותר" לפחות על שתי משכורות חדשיות... וכדי בזיון וקצף!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 16:15 |
|
| |
נכון שההוצאות יותר גדולות, או גדולות יחסית (כלומר אתה משלם פחות מחתונה רגילה, אבל מקבל חצי כמות אוכל)
אך ברוב הפעמים ההוצאות די מוצדקות, שכן בעל האולם, צריך לשנע את הכל למתחמים אחרים, לשלם משהו הגון לבעלי המקום (כשהאולם המושקע שלו שובת), ולהוסיף פריטים שונים בחצרות, אוהלים שטיחים, אינסטלציה תאורה ועוד.
הפיתרון היותר ראוי הוא, לעבור לחתן באולמות 'בר מצווה', אולמות בינוניים. שמכילים פחות מוזמנים. כאן אפשר להוריד את ההוצאות לחצי. כאשר עם הזמן באופן טבעי, הכל יהיה פחות נוצץ, וזה ישפיע גם על טיב התזמורת, התלבושת, הצלם וכו'.
רוב הציבור יכול לעמוד בזה. ורבבות אלפי שקלים לא ירדו לטמיון.
גם בעלי האולמות הגדולים לא חייבים להפסיד, הם יכולים לעשות התאמות (אולמות מוקטנים), שיתאימו לסגנון החדש. (שהוא בעצם הסגנון שהיה מקובל עד לפני שני עשורים, כמו האולמות הירושלמיים הנחמדים באיזור גאולה, והאולמות הבני ברקיים כמו ויזניץ וגשל הפשוטה וכו')
להוותי, משום מה אני אישית לא כ"כ מאמין בקיבוע השינויים הללו, שהם בעיקר שינויים תודעתייים. אבל יש היתכנות אם כמה קהילות ירימו את הכפפה. הפתרונות העכשוויים הם לא פתרונות של אמת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 17:02 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | אם חשבנו שבעקבות החתונות המצומצמות בתקופה זו, ירויחו המחותנים מעלויות מוזלות, באה המציאות וטופחת על פנינו,
כרגע ה'גברים' היחידים הם ויז'ניץ- ר' מנדל שהרימו פרוייקט של חתונות במחירים מוזלים ממש, בשאר הקהילות המאכערים בינתיים עושים קופה, |
|
שכחת את קרלין בביתר, 15000 לעסקת חתונה הכוללת 100 מנות, תזמורת הגברה ואורגניסט, כסא כלה ו300 מנות בר וגם בעלזא עושים בבית מלכה בירושלים עסקה לא הרבה יותר יקרה מזה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 17:05 |
|
| |
לה''ו. אם הייתם הולכים לפי התורה, ועושים התעמלות, ובונים בשיטת מה טובו אוהליך,היו מספיק מגרשי כדורסל פתוחים ומרווחים, וחניות שאפשר לפנות בערב, ובחינם! אבל זו פריוולגיה שיש רק למי שלא מאנ''ש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 17:14 |
|
| |
יוחנןש
| איש_חשוב כתב: |  |
שכחת את קרלין בביתר, 15000 לעסקת חתונה הכוללת 100 מנות, תזמורת הגברה ואורגניסט, כסא כלה ו300 מנות בר וגם בעלזא עושים בבית מלכה בירושלים עסקה לא הרבה יותר יקרה מזה |
|
תוכנית בעלז אני לא מכיר. אבל "קרלין" היא דוגמא טובה למה שכתבתי לעיל. מדובר בהוצאה הרבה יותר גדולה פר מנות. כלומר יותר זול, אבל ממש ממש הרבה פחות תוצר.
100 מנות בשוק חופשי (כמו לסעודת ברית) עולה בסביבות 40 שקלים (4000 שקלים) 300 מנות בר (במקום 2000 בהרבה חתונות!), שכמדומה כולל רק קוגל וטורט. תקליטן (ולא אורגניסט!)
כל הנ"ל היה צריך לעלות פחות מ10 אלף ש"ח. אולם וולף למשל נותן לך ב22000 שקלים: אולם, 400 מנות חתונה, 1500-2500 מנות בר, כסא כלה !!!
מדובר אפוא במהלך רווחי עצום למוסדות (שגם עלות המקום לא עולה להם), ועבודה גדולה בעיניים, לא יאומן שוועד חסידות תעשה כן לחסידיה, לעבוד עליהם בעיניים. לתת להם 20 אחוז מחתונה רגילה שהיתה נהוגה במחוזותינו, ולבקש רק 30-40 אחוז פחות. אין כאן שום חסד. אם כי אין לקפח אותם על עצם התודעה שאפשר לעשות חתונות מוזלות, הכולל פחות מנות, פחות מוזמנים ופחות כסף. אך עדיין כאמור אין הלימה בין הכסף המבוקש לבין המוצר שאתה מקבל
תוקן על ידי יוחנןש ב- 09/06/2020 17:15:59
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 18:04 |
|
| |
גם אם אתה צודק (ואני לא בקי בפרטים הקטנים האלו) כל אחד יכול לבחור לארגן לעצמו 20% חתונה במחירים יותר זולים (גם אם אי אפשר כעת, יהיה אפשר אחרי הקורונה).
ואת האפשרות הזו החסידים קיבלו רק בזכות היוזמה הזו. קודם לכן לא היה להם אפשרות כזו.
הביצוע המעשי הרבה הרבה פחות חשוב מהרעיון!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 20:44 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | שמעתי ממשפחה שעשתה באוהל שפרוש בנה בפארק אלעד, שיצא להם יותר יקר מארמונות חן.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
שכירות האוהל כמדומני עולה 4000 ש"ח לחתונה. כפול מארמונות חן ולא פחות מאולם ממוצע בירושלים. לזה תוסיף קייטרינג שאין לו סיכוי לעמוד במחירי ארמונות חן בגלל פערי הכמויות והשינוע וקבלת מחיר יותר יקר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 21:06 |
|
| |
בונדמן
| hot_trend כתב: |  | לה''ו. אם הייתם הולכים לפי התורה, ועושים התעמלות, ובונים בשיטת מה טובו אוהליך,היו מספיק מגרשי כדורסל פתוחים ומרווחים, וחניות שאפשר לפנות בערב, ובחינם! אבל זו פריוולגיה שיש רק למי שלא מאנ''ש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אולי תסביר לנו איזה התעמלות יש לפי התורה ואיזה מגרשי כדורסל רצית שיהיה לנו, אנחנו לא כושים,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2020 21:17 |
|
| |
מצדרביעי
| hot_trend כתב: |  | לה''ו. אם הייתם הולכים לפי התורה, ועושים התעמלות, ובונים בשיטת מה טובו אוהליך,היו מספיק מגרשי כדורסל פתוחים ומרווחים, וחניות שאפשר לפנות בערב, ובחינם! אבל זו פריוולגיה שיש רק למי שלא מאנ''ש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2020 00:20 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | שכחת את קרלין בביתר, 15000 לעסקת חתונה הכוללת 100 מנות, תזמורת הגברה ואורגניסט, כסא כלה ו300 מנות בר וגם בעלזא עושים בבית מלכה בירושלים עסקה לא הרבה יותר יקרה מזה
תוכנית בעלז אני לא מכיר. אבל "קרלין" היא דוגמא טובה למה שכתבתי לעיל. מדובר בהוצאה הרבה יותר גדולה פר מנות. כלומר יותר זול, אבל ממש ממש הרבה פחות תוצר.
100 מנות בשוק חופשי (כמו לסעודת ברית) עולה בסביבות 40 שקלים (4000 שקלים) 300 מנות בר (במקום 2000 בהרבה חתונות!), שכמדומה כולל רק קוגל וטורט. תקליטן (ולא אורגניסט!)
כל הנ"ל היה צריך לעלות פחות מ10 אלף ש"ח. אולם וולף למשל נותן לך ב22000 שקלים: אולם, 400 מנות חתונה, 1500-2500 מנות בר, כסא כלה !!!
מדובר אפוא במהלך רווחי עצום למוסדות (שגם עלות המקום לא עולה להם), ועבודה גדולה בעיניים, לא יאומן שוועד חסידות תעשה כן לחסידיה, לעבוד עליהם בעיניים. לתת להם 20 אחוז מחתונה רגילה שהיתה נהוגה במחוזותינו, ולבקש רק 30-40 אחוז פחות. אין כאן שום חסד. אם כי אין לקפח אותם על עצם התודעה שאפשר לעשות חתונות מוזלות, הכולל פחות מנות, פחות מוזמנים ופחות כסף. אך עדיין כאמור אין הלימה בין הכסף המבוקש לבין המוצר שאתה מקבל
|
|
יוחנן חבל מאוד, אני בדרך כלל מעריך את כתיבתך אבל הפעם אתה יוצא מכפישן ומפיץ פייק ניוז
הייתי השבוע בחתונה בקרלין ביתר, וקיבלתי פרטים מכלי ראשון - המחותן עצמו
ובכן, אין שם תקליטן כפי שציינת, יש אורגניסט וציוד הגברה כבד והוא כלול בתוך ה14000 ש"ח (ולא כפי שציינתי בתחילה שזה 15000) מנות הבר כללו פלפל ממולא, בורקסים, סיגרים ממולאים, טשולנט, והעיקר האוכל היה ברמה גבוהה במיוחד, למי שמכיר את הקייטרינג של גולומב המחיר 14000 ש"ח כללו גם כסא כלה מפואר ברמה גבוהה!
אני רוצה דווקא להיכנס כאן לכל הפרטים הקטנים שהבאת על אולמות עד היום, כי הם מציגים בעצם ערימת שקרים ענקית
אין דבר כזה 2000 מנות בר, חתונה ממוצעת כוללת 400 מנות בר, ואלו העושים יותר מגיעים ל600 מנות גג. כל מנת בר כוללת כמה פריטים מנות בר עולות בדרך כלל בין האולמות מ15-22 ש"ח למנה כלומר חתונה רגילה כוללת 400 מנות שזה 16000 ש"ח 400 מנות בר - של וולף! - 6000 כסא כלה 1500 תזמורת הכי זולה שיש - 3000 (תופים ו2-3 זמרים) והאולם עצמו 7000-8000 ש"ח ס"ה 33500
כל זה באולם הכי זול - וולף באולמות אחרות זה מגיע ל35000 ומעלה
ועכשיו נחזור לעסקת החבילה של קרלין 100 מנות, 40 ש"ח למנה = 4000 ש"ח (למרות שמדובר בכמות קטנה של מנות, וכל האולמות העלו מחירים בגלל זה עד ל80 ש"ח למנה) 300 מנות בר - 15 ש"ח למנה = 4500 ש"ח כסא כלה 1500 ש"ח אורגניסט +הגברה = 3000 ש"ח הגענו עד כאן ל13000 ש"ח נשאר לשלם עבור המקום ולמנהל האירוע שממש לא חייב לעבוד בשבילך בהתנדבות, 1000 ש"ח בלבד.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2020 00:50 |
|
| |
עד כאן אצל החסידים, ומי מעדכן מה קורה אצל הליטאים והספרדים
|
|