|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:37 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | ואוו איזה באסה זה... ותדע שזה לא כזה מצוי שבחור שעובד יום שלם רוצה בית של תורה.. שאפו ענק.... באמת!! אני מעריכה מאוד בחורים כאלו, זה מראה על חוסן פנימי, משהו ששום דבר לא יערער אותם, גם אם הם לא ישבו וילמדו יום שלם.... בעזרת ה' עוד תבוא האחת המושלמת.... |
|
משום מה אני מסכים איתך:) אני תמיד אומר לשדכניות שהרבה בנות מתחתנות עם בחור ישיבה אבל רוצות שיצא לעבוד אחרי שנתיים בכולל נגיד, אבל כשהוא בסוף יצא לעבוד אין אף ערבון לכך שהוא ישאר בן תורה. תראי כמה אנשים יצאו לעבוד ונהיו ממש מודרנים או אפילו חילונים. אז מי שרוצה מישהו שיעבוד עוד כמה שנים ולהיות בטוחה שיהיה בן תורה צריכה ללכת עלי:) דיבורים לחוד ומציאות לחוד חחח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:42 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  |
זה באמת לא נעים שכך המצב, אך זלא כי אתה לא בסדר אלא שיתכן שבמגזר שלך מחנכים בנות מקטנות ש"בית של תורה" זה בעל שלומד תורה בישיבה או לפחות קובע עיתים לתורה כל יום רציני,בכולל... כך שמלכתחילה השדכנית מקטלגת אותך למולטי מודרניות, שהן לא ממש בודקות את הנושא של הקביעת עיתים לעומת זאת אם היית במגזר החב"די/דתי לאומי תורני, היית יכול להשיג בנות בהרבה יותר רוחניות,אפילו שאתה עובד יום שלם וקובע עיתים לפעמים...
הכל תלוי באיזה חינוך הבנות מקבלות ומה הנורמה החברתית להשגת רצונותיך
בכללית,מה זה בשבילך בית של תורה?
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 14/06/2020 18:55:10 |
|
נכון אני ליטאי וכך מחנכים אצלנו. באמת יש לי חברים חבדים ושם זה שונה אבל יש בעיות אחרות של גזענות וצניעות וכו' דווקא אני אוהב חב''ד והם אוהבים אותי (משהו בפרצוף אני מניח). בית רוחני מבחינתי זה לחנך את הילדים להיות בקשר רציף עם בורא עולם בין על ידי לימוד תורה ובין על ידי מצוות ומעשים טובים כך שבין אם יחליטו ללמוד או לעבוד עדיין הם ילכו בעולם ויעשו תמיד את רצון השם. וגם אני רוצה את האופציה שאולי בעתיד אחזור ללמוד יום שלם בכולל נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:48 |
|
| |
בס"ד יפה כל הכבוד לך  נשמע בהחלט חינוך טוב...אני בטוחה שתמצא מישהי שתאהב את השילוב המיוחד שלך, אך לדעתי נכון תעשה אם לא תתקבע דווקא על מישהי מהמגזר שלך... אחותי שוחחה עם מודרניות אפילו שהולכות לא ממש צנוע ועדיין רצו אחד שלומד בכולל...הן פשוט "ראש בקיר" לחלוטין...כך שלמצוא איכותית שמעניין אותה בית של תורה זה יותר קשה,אבל כמובן שהכל אפשרי לקב"ה  אגב, כשאתה מתכוון לרצות ללמוד יום שלם בכולל, זה כשאתה עשיר/אמיד ויש עוזרת בית לאישתך או איך בדיוק? 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:50:10
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:52 |
|
| |
בס"ד ואכן בחב"ד יש בעיות אחרות  ובקשר לצניעות? לכולן היום קשה ולא נראה לי שהן יהיו גרועות יותר מהמגזר החרדי-מודרני ואפילו מהמיצוע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:56 |
|
| |
בס"ד יפה כל הכבוד לך  נשמע בהחלט חינוך טוב...אני בטוחה שתמצא מישהי שתאהב את השילוב המיוחד שלך, אך לדעתי נכון תעשה אם לא תתקבע דווקא על מישהי מהמגזר שלך... אחותי שוחחה עם מודרניות אפילו שהולכות לא ממש צנוע ועדיין רצו אחד שלומד בכולל...הן פשוט "ראש בקיר" לחלוטין...כך שלמצוא איכותית שמעניין אותה בית של תורה זה יותר קשה,אבל כמובן שהכל אפשרי לקב"ה  אגב, כשאתה מתכוון לרצות ללמוד יום שלם בכולל, זה כשאתה עשיר/אמיד ויש עוזרת בית לאישתך או איך בדיוק? 
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:50:10 |
|
השם יעזור באמת. לגבי הכסף, לכן חשוב לי סולם ערכים שבו התורה במקום הראשון כל שהיא תהיה מוכנה לוותר על כסף בשביל התורה. לדעתי כשיש בעיות כלכליות זה פוגע גם בתורה כי הילדים יתקשו לרצות ללמוד אם ראו שזה עולה להם ברמת חיים ולכן כן חשוב לי שיהיה פרנסה טובה אבל לגבי מותרות וכל השאר, הם לא שווים כלום לעומת תורה. ועוזרת? אשתי תצטרך להסתפק בעוזר נאה למראה:) עכשיו אני אומנם עובד ויכול להרשות לעצמי מותרות אבל האידיאל שונה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 00:57 |
|
| |
בס"ד ואכן בחב"ד יש בעיות אחרות  ובקשר לצניעות? לכולן היום קשה ולא נראה לי שהן יהיו גרועות יותר מהמגזר החרדי-מודרני ואפילו מהמיצוע  |
|
מסכים איתך שלכולן קשה ולא רוצה להכליל או להוציא לשון הרע על מגזר שלם אבל בני ברק לא דומה לכפר חב''ד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 01:09 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 00:50:10 |
|
השם יעזור באמת. לגבי הכסף, לכן חשוב לי סולם ערכים שבו התורה במקום הראשון כל שהיא תהיה מוכנה לוותר על כסף בשביל התורה. לדעתי כשיש בעיות כלכליות זה פוגע גם בתורה כי הילדים יתקשו לרצות ללמוד אם ראו שזה עולה להם ברמת חיים ולכן כן חשוב לי שיהיה פרנסה טובה אבל לגבי מותרות וכל השאר, הם לא שווים כלום לעומת תורה. ועוזרת? אשתי תצטרך להסתפק בעוזר נאה למראה:) עכשיו אני אומנם עובד ויכול להרשות לעצמי מותרות אבל האידיאל שונה
|
|
בס"ד הבנתי שזה ערך נעלה... אבל אתה צריך להבין שאתה כגבר רואה את עולם ה"מותרות" בצורה שונה מהאישה. מה גם שאישה תמיד אוהבת להרגיש שפע בבית ולא צימצום...וכמו שילדים עלולים לחשוב שלילי על התורה אף אישה שמונעים ממנה את דבריה וחיה בצימצום וקשה לה, עלולה לרדת רוחנית וכו';)  חחח זה מאד נחמד שרוצה לעזור,אך אם אתה יום שלם בכולל וסוף סוף מגיע לאכול וקצת לשוחח איתה זה לא קצת שקר להגיד שבא לעזור? לדעתי,זה לא ממש נעים לאישה לבקש זאת וגם פוגם בקשר הזוגי אם העזרה על חשבון זמן האיכות שאמור להיות לכם כזוג בערב...  ובכללית לא הכי הבנתי, אם בשבילך משהו מסויים זה מותרות ואצל אישתך זה חלום/בסיס לחיים...מה תגיד לה? לעניות דעתי,(ותבין כי הגעתי מהשקפה שונה(;)כשגבר חי כל הזמן בהרגשה של "אני לא בסדר שאני עובד ויום אחד אחזור ללמוד יום שלם לכולל" זה לא דעת התורה וסוג של עוול לאישה,שהגבר נותן לה להרגיש "מגושמת ובלי ערכים ואדיאל",כשדעת ההלכה? שכל עוד אתה לא עשיר! התורה רוצה שתעבוד ותפרנס את אישתך וילדיך מתוך שפע וכבוד כל ימי חייך ותקבע עיתים לתורה ותהיה מאושר ושמח מזה שאתה עושה את תפקידך!ואת רצון ה':) אם ה' היה רוצה שרק נלמד תורה הוא היה משאיר אותנו במדבר[smiley icon='emoticons/face_20.gif'
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 01:34:15
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 01:23 |
|
| |
בס"ד ואגיד לך את האמת?כשנפגשתי עם ליטאים מקורבים לחב"ד זה הציק לי שהם נותנים הרגשה שהם לא שלמים עם זה שהם לומדים/עובדים ורוצים לחזור ללמוד בכולל מתישהו... למשל אני כבחורה רוצה גבר שאוהב לפרנס בשמחה ובשפע ומבין שזה תפקידו ושלם עם זה ולא כל הזמן מחפש לברוח מהתפקיד שלו/ שיתן לי להרגיש מגושמת וחסרת רוחניות רק כי רצוני שיהיה גבר ויפרנס, כפי שהתורה רוצה...  הרי אם התורה הייתה חושבת שזלא חלק מהעיסקת חבילה שהאדם מתחתן, היא לא הייתה פוסקת שזוג ללא כתובה לא יכולים לדור ביחד אפילו יום אחד... כך שאישה שמעוניינת שבן זוגה ילך על פי תורה ויפרנס? לחיות בשפע ועם "מותרות",רק כי לדעתך התורה חשובה יותר מרצונה?זה לא אומר שאין לה אדיאל וערך התורה והיא לא חזקה רוחנית... אכן לקבוע עיתים לתורה במקום עוד כמה שטרות, זה אדיאל וערך התורה אך לברוח לגמרי מאחריות לפרנס משפחה...זלא בדיוק הגיוני ואחראי... ובוא נהייה הגיוניים,אם אתה לא עשיר לא תוכל להיות אברך יום שלם אף פעם, אלא אם כן תזרוק את האחריות על כתפי אישתך...(שזה לא כזה מראה על אהבה,לדעתי(;) ולא דיברתי על מותרות... אלא אם לדעתך אוכל/בית/בגדים/שכר לימוד/חשמל/מים/גז/טלפון/ארנונה/וועד בית/לחתן ילדים ועוד... וכמובן קצת פינוקים זה מותרות 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 02:01:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 01:38 |
|
| |
בס"ד אהה שכחתי עוד אופצייה עבורך בקשר להצעות...(; ואני מציעה רעיון...אתה לא חייב להסכים  וזה שתקבע עיתים לתורה,בכולל/ישיבה, בצורה רצינית ותראה כבר עכשיו ערך ללימוד התורה וכך זה יעלה את ערך המניה שלך בשוק השידוייכים 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 02:08:00
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 02:06 |
|
| |
| סתםבחור כתב: |  |
בס"ד ואכן בחב"ד יש בעיות אחרות  ובקשר לצניעות? לכולן היום קשה ולא נראה לי שהן יהיו גרועות יותר מהמגזר החרדי-מודרני ואפילו מהמיצוע  |
|
מסכים איתך שלכולן קשה ולא רוצה להכליל או להוציא לשון הרע על מגזר שלם אבל בני ברק לא דומה לכפר חב''ד
|
|
בס"ד חחחח תלוי כל אחד ומה שהוא רוצה לראות  גם בבני ברק יש כאלו ההולכות בצניעות ויש כאלו שפחות... אני מניחה(וגם ראיתי כך בעבר) שכך גם בכפר חב"ד 
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 15/06/2020 02:07:06
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 12:03 |
|
| |
חייכנית כתבת דברים מעניינים ומחכימים, תודה רבה. לגבי מותרות, זה באמת משתנה בין אדם לאדם. אני אישית טיפוס פחות חומרי כל שלא מעניין אותי כמעט שום דבר אבל אני מבין שאישה לרוב תרצה בית יפה וזה מובן אבל האם צריך וילה? האם צריך לשפץ את הבית שיראה עדכני? מה לגבי בגדים, צריך לקנות כל שבוע או פעם בחודש בפרט אם הארון עמוס? ומה לגבי אוכל? צריך שיהיו שבע מנות בשר הסעודה או מספיק עוף או מנת בשר אחת? הדוגמאות גרועות כי הן תמיד נתונות לשינויים. מה שחשוב זה המיינדסט שבו חיים בצניעות יחסית ולא צריך להפגין לאחרים שיש לנו כסף וגם לא עם המחשבה שאם יש כסף חייבים לבזבז אותו. לגבי לימוד תורה, אני ממש לא מסתכל על עצמי כסוג ב', הפוך אני חושב שאני מדהים שיכול לקיים את מצוות הבורא גם בתוך המצבים הבלתי אפשריים כמעט שהייתי ושאני עכשיו. אבל אני אוהב ללמוד ורוצה יום אחד לשקוע בלימוד כי זה באמת התענוג העילאי בחיים. הייתי רוצה שגם אישתי תהיה חלק מהמסע שלי להתקרב להקב''ה ולכן חשוב לראות אצלה גם קשר לבורא כמו תפילות ושיעורי תורה. כמובן שלא אוכל לעשות את זה אם לא יהיה כסף בבית כי באמת חובה עלי לפרנס וכי אני חושב שהילדים צריכים לגדול חיים שבהם יש להם מספיק ואני גם לא חושש כי בעבודה שלי אני יכול לפרנס בית גם מרק שעתיים שלוש ביום אבל חשוב שהאישה תהיה מוכנה לוותר על מותרות בשביל תורה. ולמותרות אני מתכוון מה שכתבתי למעלה
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי סתםבחור ב- 15/06/2020 12:05:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 15:45 |
|
| |
חייכנית .. זה מאד מובן שאת רוצה גבר שמפרנס ושיהיה שפע בבית ... גם אני רוצה שפע , ורוצה לקנות דירה כמה שיותר מהר .. אבל עם זאת אני מבינה שגברים שיוצאים לעבוד בהכרח יש להם הרבה יותר נסיונות רוחנית והם כבר לא באותה דרגה של אחד שיושב ולומד ... מה גם שהם חוזרים הביתה ממש עייפים אז הם באים לאישה שלהם ביותר דרישות ויש להם פחות כח לעזור בערב ובבוקר עם הילדים .. אני לא חושבת שאפשר כמעט ששני בני זוג יעבדו בעבודה ממש תובענית , את צריכה לקחת בחשבון את זה שאם את רוצה מישהו שעובד בעבודה מכובדת בהכרח יבוא על חשבון הקריירה שלך .. או שאולי תפסיקי לעבוד .. ובכלל בחיים צריך לזכור תמיד ששום דבר לא הולך לפי התוכניות שלנו .. כמו המשפט " קווה לטוב והתכונן לגרוע מכל"  צריך להתכונן למצבים קשים בחיים .. לצערינו אנחנו בגלות ואין מושלם בכלל...
אהה ויש הרבה גברים שמחונכים לפרנס את המשפחה שלהם ומבינים שהעול עליהם .. נראה לי בעיקר ספרדים כאלה שבאים בגישה של אני ראש המשפחה והאישה מבשלת מנקה וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 20:21 |
|
| |
בס"ד רציף וסתם בחור...אני מחכה לשמוע גם את החלומות שלכם  |
|
החלום שלי מתמקד בעיקר באשתי שתחיה, חשוב שיהיה מטבח גדול, כי נמצאים בעיקר במטבח, כמובן מרפסת, נוף, סלון יפה, חשוב שיהיה נקי ושיהיה לו ריח טוב, הייתי פעם בשבת באיזה דירה שקבלנו, אני והורי, זו היתה דירה מושקעת ויפהפיה, עם מלא מלא ספרים מרתקים - כמו שאני אוהב, אלא שהדירה לא היתה כל כך מאווררת ונקיה מאה אחוז ... עקרת בית עסוקה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 20:23 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 20:27 |
|
| |
| סטאטית כתבה: |  | סטאטית
יש לי שאלה: אני רוצה בעז"ה בחור ירא שמיים ושיהיה גם סטייליסט- לא מוגזם, אבל כן אחד שיודע להתלבש... כששומעים מה אני רוצה- התשובה שכמעט תמיד אומרים לי היא: "בחור שמתעסק בחיצוניות זה לא מעיד על הרבה יראת שמיים". זה דבר שמאוד חשוב לי, מצד שני, אני לא רוצה להתחתן עם אחד כזה, ולגלות אחרי שיראת השמיים שחשבתי שיש לו זו הצגה... ואני רוצה לשאול מה דעתכם/ן?
|
|
|
|
|
|
|