בית פורומים בחדרי חרדים

מהו שורש המחלוקת בגור ללא משוא פנים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2020 02:34 לינק ישיר 

חצינזק כתב:

תאמר לי בבקשה איש חשוב, מה לדעתך צריך לעשות יהודי שאינו מעוניין להמשיך בחסידות בה הוא נולד? אין לו ברירה והוא חייב להמשיך ולהיות חלק ממשהו שהוא מתנגד לו?

פשוט שמותר לו לכתחילה ללכת לאן שליבו חפץ! אנשי רבי שאול, אינם מעוניינים בכספים, מוסדות, זכויות ואפילו לא בשם גור. הם רוצים ללכת, זה הכל, פשוט ללכת.

מי שלא רוצה להיות בחסידות גור, יכול לעשות מה שעשו כבר בעבר עשרות אם לא מאות חסידי גור, שפשוט אמרו שלום והלכו לאן שבא להם, אף אחד לא אמר להם מילה.

מה שלא מומלץ לעשות זה לפתוח חסידות גור נוספת.. וכל מילה נוספת מיותרת
ונכון, אף אחד מר' שאול וחסידיו לא קרא לעצמו גור, אבל העובדה היא שהם שהרחוב נתן להם הוא גור, ובמקרה כזה, כדאי היה להם פשוט לבחור שם לקהילה שלהם כדי למחוק את השם גור
ומשלא עשו את זה אלא השאירו את השם שניתן להם - גור, הרי שיש כאן עוד סיבה למשוך אליהם אש
זה הרי בדיוק מה שקרה עם בעלזא ומחנובקא.

אזכיר שוב, אין בדברי שום הצדקה לשום דבר שגור עשו, אבל יש כאן בהחלט שני צדדים עם שני טענות, וזה לא הוגן שחסידי ר' שאול יציגו את עצמם כנרדפים בלבד.
שני הצדדים כאן חבלו זה בזה, זה בכבוד של השני וזה ברדיפות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 02:51 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חצינזק כתב:

תאמר לי בבקשה איש חשוב, מה לדעתך צריך לעשות יהודי שאינו מעוניין להמשיך בחסידות בה הוא נולד? אין לו ברירה והוא חייב להמשיך ולהיות חלק ממשהו שהוא מתנגד לו?

פשוט שמותר לו לכתחילה ללכת לאן שליבו חפץ! אנשי רבי שאול, אינם מעוניינים בכספים, מוסדות, זכויות ואפילו לא בשם גור. הם רוצים ללכת, זה הכל, פשוט ללכת.

מי שלא רוצה להיות בחסידות גור, יכול לעשות מה שעשו כבר בעבר עשרות אם לא מאות חסידי גור, שפשוט אמרו שלום והלכו לאן שבא להם, אף אחד לא אמר להם מילה.

ונכון, אף אחד מר' שאול וחסידיו לא קרא לעצמו גור, אבל העובדה היא שהם שהרחוב נתן להם הוא גור, ובמקרה כזה, כדאי היה להם פשוט לבחור שם לקהילה שלהם כדי למחוק את השם גור
ומשלא עשו את זה אלא השאירו את השם שניתן להם - גור, הרי שיש כאן עוד סיבה למשוך אליהם אש

אזכיר שוב, אין בדברי שום הצדקה לשום דבר שגור עשו, אבל יש כאן בהחלט שני צדדים עם שני טענות, וזה לא הוגן שחסידי ר' שאול יציגו את עצמם כנרדפים בלבד.

תביא מקרה אחד שהרב שאול אלתר או מישהו מחסידיו
לחמו או הרסו לגור נדלן ???

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 03:03 לינק ישיר 

שרית560 כתב:

כי אני אמרתי שהם לחמו או הרסו לגור?
נא לקרוא שוב ושוב מה כתבתי בהודעה שציטטת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 03:08 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

שרית560 כתב:

כי אני אמרתי שהם לחמו או הרסו לגור?
נא לקרוא שוב ושוב מה כתבתי בהודעה שציטטת.

כתבת שזה לא הוגן שחסידי הרב שאול אלתר יציגו את עצמם כנרדפים !!
וכתבת שחבלו בכבוד של הצד השני !!
איפה חיבלו בכבוד של גור ירמיהו גור נדלן ???

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 10:10 לינק ישיר 

קצרה דעתי מלהבין, בוקר אחד קם אדם והופך את כל המוסכמות של המקובל בחסידות גור ומקבוצה שלומדת ויודעת ספר שהיתה מוערכת בתוצרים הרוחניים שיצאו מהם אצל כל הציבור הם הופכים בין לילה לקבוצה שלומדת או לא באופן רדוד ללא העמקה.
מדוע לא יכול אדם אחר שחלוק על דרך זו לומר שדרכה של גור שונה וללכת לדרך נבדלת במה הם שונים מסאטמר, סלונים, ויזניץ, בובוב צאנז וכו' שהתפצלו ואיש לא חשב שיש לו בעלות על השם גור ובמקרה הטוב שיוסיפו לעצמם כינוי כפי שמקובל כבר בציבור למשל גור - תורה וגור - נדל"ן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 11:03 לינק ישיר 

suki_104 כתב:

קצרה דעתי מלהבין, בוקר אחד קם אדם והופך את כל המוסכמות של המקובל בחסידות גור ומקבוצה שלומדת ויודעת ספר שהיתה מוערכת בתוצרים הרוחניים שיצאו מהם אצל כל הציבור הם הופכים בין לילה לקבוצה שלומדת או לא באופן רדוד ללא העמקה.
מדוע לא יכול אדם אחר שחלוק על דרך זו לומר שדרכה של גור שונה וללכת לדרך נבדלת במה הם שונים מסאטמר, סלונים, ויזניץ, בובוב צאנז וכו' שהתפצלו ואיש לא חשב שיש לו בעלות על השם גור ובמקרה הטוב שיוסיפו לעצמם כינוי כפי שמקובל כבר בציבור למשל גור - תורה וגור - נדל"ן.

כל אגמור לבית גור עשה שינויים בהנהגה מדרך קודמו כך ששינויים ולעיתים מופלגים היו ויהיו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 13:24 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

שני צדדים....
אנשי הגר"ש טוענים:

נכתב לעיל: "ומה עושים בגור לאותם שס"ה רוצים ללכת? רודפים אותם ואת משפחתם, מקללים וצועקים ואף מכים, מצרים את צעדם בכל פרט ופרט, כולל עידוד רדיפת ילדיהם במוסדות מחד גיסא, ומאידך מנסים בכל דרך אפשרית לאיים ולהפחיד מנהלי מוסדות שמחוץ לגור, ע"מ שלא יקבלו את ילדי הפורשים".
ומנגד טוענים אנשי האדמו"ר מגור:
[איש חשוב:]"מה שלא מומלץ לעשות זה לפתוח חסידות גור נוספת.. וכל מילה נוספת מיותרת
ונכון, אף אחד מר' שאול וחסידיו לא קרא לעצמו גור, אבל העובדה היא שהם שהרחוב נתן להם הוא גור, ובמקרה כזה, כדאי היה להם פשוט לבחור שם לקהילה שלהם כדי למחוק את השם גור".

הם לא מקנאים ולא אכפת להם שהגר"ש אלתר מצליח ואין כאן איבה ושנאה
הם מרביצים, מחרימים, מציקים ומקללים כי... הגר"ש אלתר לא קרא לקהילתו בשם.
[אגב אם תשאל יהודי שמשתייך לקהילה החדשה לאן אתה שייך, תשובתו תהיה לקהילת הגר"ש אלתר. אז אולי כשאין שם, זה השם].

בהחלט "אין כאן נרדפים. יש כאן שני הצדדים שחבלו זה בזה, זה בכבוד של השני וזה ברדיפות" [איש חשוב].

טענה ניצחת בבית דין, בבית משפט ובכל נורמה חברתית על פני הגלובוס.

איש חשוב
בצורה שבה אתה מנסה להצדיק את האלימות והטרור 
אתה עושה נזק למיוצגים שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 13:31 לינק ישיר 
suki_104

[quote]

suki_104 כתב:

כל אדמור לבית גור עשה שינויים בהנהגה מדרך קודמו כך ששינויים ולעיתים מופלגים היו ויהיו

נשלח מהאנדרואיד שלי

אכן שינויים זה דבר מצוי ולעיתים מבורך, אבל במצב שאין ספק שיש כאן מוציא מידי מוחזקות של שנים מדוע שלא יקומו אנשים גדולים שאין ספק בגדלותם ויקבעו שאין זו שיטתם וירצו ללכת לבדם לדרך עצמאית, דבר זה ארע בכל עולם הישיבות הליטאיות שישיבות פוצלו ובכל עולם החסידות שחסידויות התפצלו אז מדוע בגור זה שונה ומי התיר להם לקבוע שהם מעל כל מציאות אנושית שבמהותה יכולה גם לשגות ומותר לבקר אותה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:02 לינק ישיר 

שרית560 כתב:

כפי שהסברתי, כשהם יוצאים תחת השם גור, במקום לבחור שם אחר

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/06/2020 18:37:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:08 לינק ישיר 

יש לך טעות חמורה בהבנת הנקרא.
הבאתי ציטוט שלך ולכן כתבתי את שם הניק שלך 
כמו שעשיתי לפני שהבאתי ציטוט בשמי.
ומעתה מסתבר שלא זו הסיבה שאני איש מעצבן
משהו אחר בדיון כאן מעצבן אותך ובצדק
ואם אין לך משהו ענייני להגיב 
זה בסדר
גם אם לא תמדוד את השווי שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:10 לינק ישיר 

suki_104 כתב:
אכן שינויים זה דבר מצוי ולעיתים מבורך, אבל במצב שאין ספק שיש כאן מוציא מידי מוחזקות של שנים מדוע שלא יקומו אנשים גדולים שאין ספק בגדלותם ויקבעו שאין זו שיטתם וירצו ללכת לבדם לדרך עצמאית, דבר זה ארע בכל עולם הישיבות הליטאיות שישיבות פוצלו ובכל עולם החסידות שחסידויות התפצלו אז מדוע בגור זה שונה ומי התיר להם לקבוע שהם מעל כל מציאות אנושית שבמהותה יכולה גם לשגות ומותר לבקר אותה. 

שינוים זה דבר מבורך, אבל תאר לך שבא מישהו ורוצה לעשות שינויים בהכשר של העדה החרדית, ונניח אפילו שהוא צודק במאה אחוז בשינויים שלו, ולכן הוא בא ופותח הכשר וקורא לה "העדה החרדית" והוא גם נכנס תחתיה לכל מפעל וחנות.
דיברת על עולם החסידות שחסידויות רבות התפצלו
אז אכן ברוב המקומות בהם התפצלו היו מחלוקות עזים וקשים, בעלזא-מחנובקא, קרלין-קרלין פינסק, סלונים-סלאנים.
אין צורך להמשיך ולפרט כי יש עוד המון דוגמאות
ואם דיברת על ישיבות ליטאיות שהתפצלו, באים הלבנים והסטנדרים שנזרקו בפונוביץ וטופחים על פניך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:15 לינק ישיר 

איש חשוב
העובדה שאין לך מה לענות, היא לא סיבה מספקת שתמשיך את הדיון בדילוג על הקטע שמפריך אותך.
המתדיינים כאן אינם בת יענה ומלבדך כולם ראו את ההודעה למעלה.
בשבילך אני יעשה העתק הדבק

שני צדדים....
אנשי הגר"ש טוענים:

נכתב לעיל: "ומה עושים בגור לאותם שס"ה רוצים ללכת? רודפים אותם ואת משפחתם, מקללים וצועקים ואף מכים, מצרים את צעדם בכל פרט ופרט, כולל עידוד רדיפת ילדיהם במוסדות מחד גיסא, ומאידך מנסים בכל דרך אפשרית לאיים ולהפחיד מנהלי מוסדות שמחוץ לגור, ע"מ שלא יקבלו את ילדי הפורשים".
ומנגד טוענים אנשי האדמו"ר מגור:
[איש חשוב:]"מה שלא מומלץ לעשות זה לפתוח חסידות גור נוספת.. וכל מילה נוספת מיותרת
ונכון, אף אחד מר' שאול וחסידיו לא קרא לעצמו גור, אבל העובדה היא שהם שהרחוב נתן להם הוא גור, ובמקרה כזה, כדאי היה להם פשוט לבחור שם לקהילה שלהם כדי למחוק את השם גור".

הם לא מקנאים ולא אכפת להם שהגר"ש אלתר מצליח ואין כאן איבה ושנאה
הם מרביצים, מחרימים, מציקים ומקללים כי... הגר"ש אלתר לא קרא לקהילתו בשם.
[אגב אם תשאל יהודי שמשתייך לקהילה החדשה לאן אתה שייך, תשובתו תהיה לקהילת הגר"ש אלתר. אז אולי כשאין שם, זה השם].

בהחלט "אין כאן נרדפים. יש כאן שני הצדדים שחבלו זה בזה, זה בכבוד של השני וזה ברדיפות" [איש חשוב].

טענה ניצחת בבית דין, בבית משפט ובכל נורמה חברתית על פני הגלובוס.

איש חשוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:33 לינק ישיר 

חצינזק כתב:
איש חשוב

בגלל אנשים מעצבנים כמוך שקלתי אם לכתוב באשכול הזה את הצד של גור
אתה מתבטא ככה, למרות שהדגשתי כאן שאני לא משתייך לצד כלשהו ושאני לא תומך בשום מעשי טרור של גור
ולכן אתה גם לא שווה תשובה על שאלותיך

כתבתי שאני לא תומך במעשי בטרור
אבל אתה בא ומציג אותי כאילו אני תומך

כתבתי שאינני משתייך לגור
ואתה בא וכותב : "מנגד טוענים אנשי האדמור מגור" ושניה אחר כך אתה מצטט אותי

אז כמו שאתה רואה, יש לי מה לענות ואני עונה כאן לכל מי שרוצה להתדיין איתי בצורה הוגנת

אתה, לא בא לי לדון איתך בשום דבר, כי אתה שקרן ומוציא שם רע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:40 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

שרית560 כתב:

כפי שהסברתי, כשהם יוצאים תחת השם גור, במקום לבחור שם אחר

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/06/2020 18:37:15

ממש לא נכון !!
הם קוראים לעצמם קהילת פני מנחם !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:45 לינק ישיר 

איש חשוב: כתבתי שאינני משתייך לגור
ואתה בא וכותב : "מנגד טוענים אנשי האדמור מגור" ושניה אחר כך אתה מצטט אותי

זה אתה שכתבת לעיל "
אני מציג כאן את טענות גור", 
וממילא הבאתי ציטוט שלך כפי איך שאתה מציג את טענות גור [מה כ"כ מעליב בזה...].
כבר כתבתי לעיל שגם את דברי ציטטתי בהקשר של טענות אנשי הגר"ש [ואני מרגיש טוב מאד עם זה].

כאשר אתה כותב שיש שטענת גור היא על כך שהגר"ש לא נתן שם לקהילתו 
וזה שקול לאלימות וטרור שעושים אנשי גור, שהרי לדעתך יש כאן שני צדדים שווים, אז אתה בהחלט מצדיק אלימות וטרור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מהו שורש המחלוקת בגור ללא משוא פנים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.