בית פורומים בחדרי חרדים

מהו שורש המחלוקת בגור ללא משוא פנים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2020 18:45 לינק ישיר 

זה השם הרשמי שכתוב על הבלאנק..
אם אני יאמר למישהו "קהילת פני מנחם" הוא לא יידע על מה אני מדבר..

וגם התייחסתי באשכול לעוד רשימת בעיות בגללם הרגישו חסידי גור מושפלים על ידו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:47 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
חבל שלא מגיע לכאן חסיד גור להסביר את הצד שלהם
בכל מקרה, למרות הסלידה שלי מהצגת גור -

יטענו חסידי גור, שחסיד שפורש מרבו על מנת להקים חסידות אחרת המתנהגת לו ולשיטתו הינה מרידה ופגיעה בכבודו, כי זה לא סתם שהלכת לך לדרכך
ועל כבוד אדמור יש להגן בכל תוקף
אילו ר' שאול מעולם לא היה כפוף לאדמורותו של האדמור מגור פני הדברים היו מעט אחרת
ואילו ר' שאול לא היה מתנגד לדרכו של האדמור מגור אלא סתם פותח יום אחד חסידות אחרת פני הדברים היו אחרת
ואילו ר' שאול היה פותח חסידות עם שם שונה מזו של גור פני הדברים היו אחרת

השם הרשמי "קהילת פני מנחם" לא ממש משכנע, הוא על תקן גור, או תחליף גור

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/06/2020 18:47:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:50 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

איש_חשוב כתב:
חבל שלא מגיע לכאן חסיד גור להסביר את הצד שלהם
בכל מקרה, למרות הסלידה שלי מהצגת גור -

יטענו חסידי גור, שחסיד שפורש מרבו על מנת להקים חסידות אחרת המתנהגת לו ולשיטתו הינה מרידה ופגיעה בכבודו, כי זה לא סתם שהלכת לך לדרכך
ועל כבוד אדמור יש להגן בכל תוקף
אילו ר' שאול מעולם לא היה כפוף לאדמורותו של האדמור מגור פני הדברים היו מעט אחרת
ואילו ר' שאול לא היה מתנגד לדרכו של האדמור מגור אלא סתם פותח יום אחד חסידות אחרת פני הדברים היו אחרת
ואילו ר' שאול היה פותח חסידות עם שם שונה מזו של גור פני הדברים היו אחרת

השם הרשמי "קהילת פני מנחם" לא ממש משכנע, הוא על תקן גור, או תחליף גור

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/06/2020 18:47:34

יש לו בכלל ברירה אחרת?

מה שלא יעשה הוא נשאר הבן של הפני מנחם, ועם כל המרמור שיש בפנים פלוס הרדיפות שבני הפני מנחם סבלו במשך השנים, תמיד ישבצו אותו כמתחרה של גור.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 18:52 לינק ישיר 

אתה בוחר שוב להתעלם מעובדות:

ראשית יש לציין עובדה: קהילתו של רבי שאול אינה מתקרית 'גור'!

המוסדות אינם מתקרים כך, ובשום פרוספקט רשמי לא מופיעה המילה 'גור'.

אגב, השם 'גור' היום נהפך לשם נרדף של אלימות, שחיתות ונדל"ן...

ברחוב מכנים את גור, גור נדל"ן, אז מה נאמר שהם בחרו את השם הזה?

השם גור תורה מקורו בעובדה שרבי שאול הוא גדול בתורה וכך הרחוב בחר לכנות אותו.

המציאות הוכיחה שהשם 'ממורמרים' שניסו בגור להדביק לקהילת הגר"ש, לא נתפס

ואילו גור נדל"ן נתפס חזק, מה לעשות זה המצב.

אבל לעצם העניין רבי שאול אינו מכנה את עצמו גור בשום צורה שהיא.

הבעייה לשיטתך [כפי שכתבת לעיל] היא שהגר"ש לא בחר שם חלופי [אם כי הקהילה נקראת קהילת הגר"ש וכל אחד מבין מה הכוונה].
התשובה השקולה לדעתך היא טרור ואלימות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 21:12 לינק ישיר 

חבר'ה עצרו לרגע את כל טחינת המים.

שאלה אינפורמטיבית:

האם במהלך כל המו"מ שהיה עם מורגנשטרן ור' איצה דוד וכו',הציעה גור לחדול מהטירור 
אם הגר"ש יקרא לעצמו לודז' או פאביניץ או משהו כזה?

מישהו שמע על כזה דבר??????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2020 23:39 לינק ישיר 

אתם טוחנים מים וחבל על הזמן. האלימות בגור כנגד הפורשים לא עוזרת בכלום. כמו שלא עזרה כמעט בשום מקום נגד הפורשים. לא בסאטמער, לא בבאבוב ולא בויזניץ. מה שעצוב הוא, שגור ידועה בצייתנות שלה, ולכן אי אפשר להימנע מהמחשבה הזאת שכל האלימות היא הוראה ישירה של האדמו"ר. לצערי, האדמו"ר הנוכחי הביא את גור לשפל המדרגה בכל הבחינות, ועוד היד נטויה.

בכל אופן, אם לאדמו"ר ולחסידיו יש טענה כנגד הפורשים, בשביל זה יש בתי דין. אפשר למצוא אחד ניטרלי. בדיוק כמו שבקרלין רבו עשרות שנים עד שתפסו קצת שכל, כמדומני בשנות ה-90, והלכו לבי"ד והכריע מה שהכריע ושלום על ישראל. מאז די שקט שם. כך גם צריכים לעשות בגור. הבעיה היא שמסתבר שהרבה הוא מעל השו"ע ומעל ההלכה הפסוקה, והוא הוא השו"ע והוא הוא האלוקים. לכן לא הסכים ללכת עם ברלינר לבי"ד ולכן כנראה גם לא מסכים ללכת עם ר' שאול לבי"ד, אם יש לו טענות עליו... 

לפני 30 שנה הייתי קשור לצד אחד במחלוקת של רב ותלמיד, התלמיד הרגיש שהרב גנב אותו ותבע אותו לבי"ד, ושאר התלמידים הכפישו אותו "רבם דקרו" וכו' וכו' איך יתכן שתלמיד יתבע רב וכו'. ובאותם ימים הגיע הגר"ח קרייסוירט זצ"ל לארץ. ואותו תלמיד שאל אותו אם יש בעיה בזה שתלמיד תובע את רבו בדיני ממונות. וענה הגר"ח, שחושן משפט זה גם לרב ותלמיד וגם לבן ואביו. אין פטור לאף אחד. אין אף אחד מעל ההלכה...

לפני עשרות שנים שר' בייניש פינקל, ר"י מיר, נפטר, ולא ידעו מי יירש, ר' נתן צבי פינקל או ר' אריה פינקל, והיו הרבה שניסו לדחוף את ר' אריה, כי הוא לא היה חולה כמו ר' נתן צבי, כי היה נראה יותר מתאים וייצוגי ועוד טענות כאלו ואחרות. ור' אריה בענוותנותו בשמחת תורה שר לפני ר' נתן צבי "וחיי עולם נ-ת-ן בתוכנו" ברומזו שר' נתן צריך להיות הראש ישיבה. וכך היה. מיר פרחה באהבת התורה של ר' נתן צבי לממדים עצומים, ר' אריה יכל ללמוד וללמד בלי טרחה של איסוף כספים, ולבסוף גם מונה לראשות הישיבה בברכפלד. כולם הרוויחו. ואין כאן צורך להזכיר מה קרה במקומות אחרים שהרסו אלפי תלמידים באלימות ובלשון הרע וכילו את זמנם וממונם על מחלוקת ושנאה, ומה הרווח שיצא להם? כלום ושום דבר. אפשר להסתכל כיום על פוניבז' אחרי עשרות שנים של מאבק, מישהו הרוויח כאן כסף? כבוד? כולם יצאו מרוטים וסמרטוטים וכבוד התורה נרמס.

לו היה שומע לי האדמו"ר מגור בהתחלה, הייתי אומר לו, לך כנס את כל החסידים, אמור להם שיש לך בן דוד גאון בתורה, כעת הוא רוצה לפתוח חצר לעצמו, אני מרשה ומבקש מכל אחד שחושב שיכול להיות לו תועלת רוחנית מזה, שיילך אליו ויחסה תחת כנפיו. אפשר להיות אצלו ואצלי ביחד. העיקר שתתחזקו בתורה ובחסידות. 

אם היה שומע לי, כל העולם היה מעריך אותו. ויתור וענווה כזו. מבהיל על הרעיון. במקום זאת הוא נכנס לסחרור של אלימות וחרמות. הוא מפסיד כספי תרומות. החסידות עסוקה בטרור ובמחלוקת במקום בבנייה. כל האנרגיות הולכות לכיוונים לא טובים. הנוער מתקלקל כי הוא קולט שההנהגה אוהבת אלימות וזו הדרך הנכונה לקבל יחס מההנהגה. ובסוף בסוף מה ייצא מזה? איפה שורת הרווח?

אלא מאי, אני אגיד לכם מה הפשט. לפני 25 שנה הייתה מחלוקת גדולה בין שני ענקים. וצד אחד נהג ממש בבזיון בצד השני. שאלתי את אחד מצדיקי הדור, איך יתכן שאותו גדול נוהג כך? ואמר לי ששמע מר' ירוחם במיר ששמע מר' דניאל מקלם, שבמחלוקת גם האדם הכי גדול מחזיק ראש אולי ב-5 דקות הראשונות של המחלוקת, אחרי זה זה כבר לא בשליטה. מפחיד. אבל זו המציאות. תסתכלו סביבכם בכל מקום שיש או היה מחלוקת, האם מישהו הרוויח מזה בסוף? כולם מפסידים!

ובחזרה לנדון דידן. הרדיפה של גור את הפורשים היא לא חכמה וגם לא מועילה. קהילת הגר"ש זו עובדה מוגמרת. האלימות נגדה בונה אותה עוד ועוד. וביחד עם זאת גם משפילה את גור לדרגות נמוכות ממה שחשבנו. כיום אפי' חסידת ביאלא נכה בת 35 לא תרצה להתחתן עם חסיד גור. עד כדי כך המצב שלהם גרוע. אף אחד לא רוצה להתקרב אליהם. מה כבר מורה ר' שאול לחסידיו? דרך ארץ ולימוד תורה. לא יותר. וזה, זה מה שמשגע את גור על מנהיגיה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 01:44 לינק ישיר 

לא מתחשק לי להשתתף בדיון אבל רק הערה צדדית - ממה ששמעתי קהילת מרן שר התורה הראש ישיבה שליט"א נמנעים מהשימוש בשם גור בגלל שהם פונים החוצה ורוצים שהמתקרבים והאוהדים ירגישו חלק מהקהילה. מה יגידו בגור על השימוש בשם גור זה כבר לא שיקול ולמעשה אילו היו חושבים שיכול להיות בזה תועלת, הם היו חוזרים לקרוא לעצמם גור ללא היסוס...

תוקן על ידי Astrolog ב- 15/06/2020 01:46:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 02:51 לינק ישיר 

פצקו כתב:
חבר'ה עצרו לרגע את כל טחינת המים.

שאלה אינפורמטיבית:

האם במהלך כל המו"מ שהיה עם מורגנשטרן ור' איצה דוד וכו',הציעה גור לחדול מהטירור 
אם הגר"ש יקרא לעצמו לודז' או פאביניץ או משהו כזה?

מישהו שמע על כזה דבר??????

התשובה היא לא

כי זה לא רק השם, זה כמה דברים שחברו להם יחד

חסיד שחולק על האדמור וקם יום אחד ומנהיג דרך אחרת

בנוסף לכל הוא גם אוסף סביבו כל מי שקורא תיגר על גור או על האדמור מגור

די כבר לשאלות התמימות כמו "מה אסור לי לפתוח חצר מתחרה?" "וכל אחד שילך לאן שהוא רוצה"

אבהיר שוב בגלל כמה שוטים כאן
אני לא קשור לגור ולא מצדיק בכלל את התנהלותה של גור 
אני סבור כמו סקופער שהרדיפות שלהם רק הפחיתו מערכם ופרסמו יותר את ר' שאול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 08:42 לינק ישיר 

העובדות בשום אופן לא מבלבלות אותך.

אתה כותב: כי זה לא רק השם, זה כמה דברים שחברו להם יחד.
התחלת בכך שהאשמה של הגר"ש היא שהוא קורא לעצמו גור,
הוכיחו לך שאין זה נכון ואין שום אזכור של גור במוסדותיו, 
ואז באת עם הרעיון המופרך שהעובדה שהוא לא בחר לעצמו שם היא שורש החטא הגדול שלו,
והאלימות והטרור שמופעלים נגדו ונגד אנשיו, היא סבירה ביחס למה שהוא עשה להם [שני צדדים שווים, כלשונך].

נשאלת האומנם?
סרבת להגיב, ועכשיו אתה ממשיך מאותה נקודה כאילו כלום.

אתה כותב: בנוסף לכל הוא גם אוסף סביבו כל מי שקורא תיגר על גור או על האדמור מגור.
החטא הנוסף שלו לדעתך היא העובדה שהוא אוסף סביבו... נו, על זה בדיוק נשאלת מה הבעייה אם מישהו לא מרוצה במקום והולך למקום אחר כשסביבו עוד אנשים שרק רוצים ללכת?

ואז מגיעה שורת המחץ ואתה כותב:
די כבר לשאלות התמימות כמו "מה אסור לי לפתוח חצר מתחרה?" "וכל אחד שילך לאן שהוא רוצה".

אתה איש חשוב
אבל מבזה את עצמך 
ואת הצד שאתה מייצג [כלשונך].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 09:05 לינק ישיר 

סקופער כתב:
אתם טוחנים מים וחבל על הזמן. האלימות בגור כנגד הפורשים לא עוזרת בכלום. כמו שלא עזרה כמעט בשום מקום נגד הפורשים. לא בסאטמער, לא בבאבוב ולא בויזניץ. מה שעצוב הוא, שגור ידועה בצייתנות שלה, ולכן אי אפשר להימנע מהמחשבה הזאת שכל האלימות היא הוראה ישירה של האדמו"ר. לצערי, האדמו"ר הנוכחי הביא את גור לשפל המדרגה בכל הבחינות, ועוד היד נטויה.

בכל אופן, אם לאדמו"ר ולחסידיו יש טענה כנגד הפורשים, בשביל זה יש בתי דין. אפשר למצוא אחד ניטרלי. בדיוק כמו שבקרלין רבו עשרות שנים עד שתפסו קצת שכל, כמדומני בשנות ה-90, והלכו לבי"ד והכריע מה שהכריע ושלום על ישראל. מאז די שקט שם. כך גם צריכים לעשות בגור. הבעיה היא שמסתבר שהרבה הוא מעל השו"ע ומעל ההלכה הפסוקה, והוא הוא השו"ע והוא הוא האלוקים. לכן לא הסכים ללכת עם ברלינר לבי"ד ולכן כנראה גם לא מסכים ללכת עם ר' שאול לבי"ד, אם יש לו טענות עליו... 

לפני 30 שנה הייתי קשור לצד אחד במחלוקת של רב ותלמיד, התלמיד הרגיש שהרב גנב אותו ותבע אותו לבי"ד, ושאר התלמידים הכפישו אותו "רבם דקרו" וכו' וכו' איך יתכן שתלמיד יתבע רב וכו'. ובאותם ימים הגיע הגר"ח קרייסוירט זצ"ל לארץ. ואותו תלמיד שאל אותו אם יש בעיה בזה שתלמיד תובע את רבו בדיני ממונות. וענה הגר"ח, שחושן משפט זה גם לרב ותלמיד וגם לבן ואביו. אין פטור לאף אחד. אין אף אחד מעל ההלכה...

לפני עשרות שנים שר' בייניש פינקל, ר"י מיר, נפטר, ולא ידעו מי יירש, ר' נתן צבי פינקל או ר' אריה פינקל, והיו הרבה שניסו לדחוף את ר' אריה, כי הוא לא היה חולה כמו ר' נתן צבי, כי היה נראה יותר מתאים וייצוגי ועוד טענות כאלו ואחרות. ור' אריה בענוותנותו בשמחת תורה שר לפני ר' נתן צבי "וחיי עולם נ-ת-ן בתוכנו" ברומזו שר' נתן צריך להיות הראש ישיבה. וכך היה. מיר פרחה באהבת התורה של ר' נתן צבי לממדים עצומים, ר' אריה יכל ללמוד וללמד בלי טרחה של איסוף כספים, ולבסוף גם מונה לראשות הישיבה בברכפלד. כולם הרוויחו. ואין כאן צורך להזכיר מה קרה במקומות אחרים שהרסו אלפי תלמידים באלימות ובלשון הרע וכילו את זמנם וממונם על מחלוקת ושנאה, ומה הרווח שיצא להם? כלום ושום דבר. אפשר להסתכל כיום על פוניבז' אחרי עשרות שנים של מאבק, מישהו הרוויח כאן כסף? כבוד? כולם יצאו מרוטים וסמרטוטים וכבוד התורה נרמס.

לו היה שומע לי האדמו"ר מגור בהתחלה, הייתי אומר לו, לך כנס את כל החסידים, אמור להם שיש לך בן דוד גאון בתורה, כעת הוא רוצה לפתוח חצר לעצמו, אני מרשה ומבקש מכל אחד שחושב שיכול להיות לו תועלת רוחנית מזה, שיילך אליו ויחסה תחת כנפיו. אפשר להיות אצלו ואצלי ביחד. העיקר שתתחזקו בתורה ובחסידות. 

אם היה שומע לי, כל העולם היה מעריך אותו. ויתור וענווה כזו. מבהיל על הרעיון. במקום זאת הוא נכנס לסחרור של אלימות וחרמות. הוא מפסיד כספי תרומות. החסידות עסוקה בטרור ובמחלוקת במקום בבנייה. כל האנרגיות הולכות לכיוונים לא טובים. הנוער מתקלקל כי הוא קולט שההנהגה אוהבת אלימות וזו הדרך הנכונה לקבל יחס מההנהגה. ובסוף בסוף מה ייצא מזה? איפה שורת הרווח?

אלא מאי, אני אגיד לכם מה הפשט. לפני 25 שנה הייתה מחלוקת גדולה בין שני ענקים. וצד אחד נהג ממש בבזיון בצד השני. שאלתי את אחד מצדיקי הדור, איך יתכן שאותו גדול נוהג כך? ואמר לי ששמע מר' ירוחם במיר ששמע מר' דניאל מקלם, שבמחלוקת גם האדם הכי גדול מחזיק ראש אולי ב-5 דקות הראשונות של המחלוקת, אחרי זה זה כבר לא בשליטה. מפחיד. אבל זו המציאות. תסתכלו סביבכם בכל מקום שיש או היה מחלוקת, האם מישהו הרוויח מזה בסוף? כולם מפסידים!

ובחזרה לנדון דידן. הרדיפה של גור את הפורשים היא לא חכמה וגם לא מועילה. קהילת הגר"ש זו עובדה מוגמרת. האלימות נגדה בונה אותה עוד ועוד. וביחד עם זאת גם משפילה את גור לדרגות נמוכות ממה שחשבנו. כיום אפי' חסידת ביאלא נכה בת 35 לא תרצה להתחתן עם חסיד גור. עד כדי כך המצב שלהם גרוע. אף אחד לא רוצה להתקרב אליהם. מה כבר מורה ר' שאול לחסידיו? דרך ארץ ולימוד תורה. לא יותר. וזה, זה מה שמשגע את גור על מנהיגיה...

אמנם קצת ארוך.
אבל דברי יושר ואמת.
תרשה לי להוסיף משפט אחד קטן.
הטענה הכי מגוחכת שנשמעה כאן: גור- אלקנה פגעה בכבוד של גור-ירמיהו ולכן הם נלחמים להציל את כבודם באמצעות אלימות ושירת "ימח שמו" ברחובה של עיר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 11:50 לינק ישיר 

נראה שהאדמור מגור שליט"א נתן את ההנהגה לפני מנחם זצוק"ל לפנים משורת הדין אחרת למה הוא היה צריך להפריש מהכנסותיו או להבטיח בכתב לנהוג בכבוד עם בני האדמו"ר ?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 15/06/2020 11:54:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 13:46 לינק ישיר 

ישנו סיפור ששמעתי האדמור מגור הבית ישראל זצל
נפטר
האדמור הלב שמחה זצל עזב את ירושלים לשבועיים ולא רצה להיות אדמור !! הוא רצה שאדמור פני מנחם יהיה אדמור כי הוא היה ראש ישיבה והוא היה סוחר !!
ואז אחד הרבנים בארץ אמר לו שהוא חיב להיות אדמור כי הוא מבוגר יותר !!!
אם האדמור הלב שמחה זצל היה ממשיך להתעקש היו פני הדברים שונים!!
והיום הרב שאול אלתר היה האדמור של כל גור !!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 13:48 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

נראה שהאדמור מגור שליט"א נתן את ההנהגה לפני מנחם זצוק"ל לפנים משורת הדין אחרת למה הוא היה צריך להפריש מהכנסותיו או להבטיח בכתב לנהוג בכבוד עם בני האדמו"ר ?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 15/06/2020 11:54:16

שאלת מליון הדולר
ולמה האדמור הפני מנחם לא החתים את אחינו על מסמך נגדי ???

מה נסגר עם ירושת נחמיה מנדל נכד האדמור לב שמחה ??

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 13:52 לינק ישיר 

כי אם הוא נתן לו את ההנהגה לפנים משורת הדין איך יתנה תנאים עמו?! שרית יקרה למה להוריד פרשיות ישנות מהבוידעם הרי האשכול אינו רוצה להשמיץ איש אלא מבקש לברר את שורש המחלוקת, ומה הקש שבאמת שבר את הראש ישיבה ואנשיו?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 15/06/2020 14:01:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2020 14:21 לינק ישיר 

הלכה מפורשת היא "כל הקודם לנחלה קודם לשררות המת".
ברור אם כן, שהאדמו"ר מגור שליט"א הוא יורשו החוקי של אביו הלב שמחה באדמו"רות גור,
וכי הכתרת הפני מנחם לאדמו"ר מגור נעשתה "לפנים משורת הדין".

כמו כן, יש להוסיף, שבניגוד גמור למה שחירטטה שרית,
אחרי פטירת הב"י, הדיבור הכבד היה לא שהפנ"מ יתמנה לאדמו"ר, אלא שמוהרי"א יתמנה.

ולכן מה???
לכן עכשיו בני הפני מנחם חייבים להיות חסידי גור ואסור להם לפתוח מוסדות/קהילות אחרות?

נניח כרגע לשאלה מה היה באמת קורה אם האדמו"ר מגור היה מוכתר לתפקידו בתשנ"ב,
ולמה הוא העדיף להימנע מכך

תוקן על ידי פצקו ב- 15/06/2020 14:35:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מהו שורש המחלוקת בגור ללא משוא פנים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.