|
|
| נשלח ב-15/6/2020 14:34 |
|
| |
אין בעיה שבני הפני מנחם יפתחו מוסדות כאוות נפשם אך, לפתיחת המוסדות של הראש ישיבה התלווה ביקורת על ההנהגה הקיימת מכאן לדעתי הכעס?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 14:36 |
|
| |
אני חושב שמתעמקים כאן בפרשנות ועיון האסורים בגור, כשהפעולות והסיבות הם מאוד פשוטות.
אין מה להאשים את גור, כל קהילה בתור שלה נלחמה כנגד כל ג'וק שאיים עליה.
ימי ויזניץ העליזים עם חבורות התנזים נאמני הרב אז שנקרא ההיליגער רבי כיום עדיין מצלקים את תושבי בני ברק
כל שבוע היו מכות על ימין ועל שמאל, ברחוב מלצר, או מול הישיבה הספרדית, או חנות החשמל, ובתוך הקהילה.
המכות בהכנסת ספר תורה במכנובקא ו"תאונת הדרכים" למשה טובי' גריצווייג עדיין זכורים לאלפי הבני ברקים.
כך היה הטרור מול נדבורנה פ"ת כשהעיז להקים ברחוב קוטלר בית כנסת בשם נדבורנה.
וכך חגגו על דמו של אשר צוקרמן כשהעיז לתקוף את יענקל ליצמן.
וככה תקפו בירושלים בתולדות אהרן את נאמני ר' שמואל יעקב בנו הגדול של האדמו"ר דאז
ובסטמר בעזרת תורה היו מכות במשך שנים.
ובפוניביז' כבר דברו למעלה על זה.
ובתשמ"ט בבחירות העכורות המכות חגגו בכל ערי ישראל.
ובצאנז בנתניה כשרצו להעיף את עזריאל טאובר מהקריה אז גם נקטו בטרור.
ובסערט ויזניץ כשהעיפו את הגבאי הימל ואת חתן האדמו"ר שפיטץ.
ובביאלה כשהיו רודים ורודפים באדמו"ר מרחוב ירושלים דובצ'ה.
ועוד עשרות אם לא מאות דוגמאות שכל אחד מכיר מקרוב.
רק ההבדל הוא שבכל המקומות הבינו לאט לאט ולפעמים בעזרתה של משטרת ישראל שהטרור לא משתלם
והתחילו ללכת בדרכי נועם ושלום או באמת או בגלל ההבנה שזה מזיק למוניטין ולשם בחו"ל ובארץ.
האדמו"ר מגור מהתחלת הנהגתו זה נראה שהוא דוגל בשיטה שמה שלא הולך בכח הולך ביותר כוח.
וכך היא הנהגת משרתו הנאמן ליצמן וכל האנשים המקיפים אותו.
זה ההבדל היחיד בין גור לכל שאר החצרות.
שאף אחד לא יעשה עצמו תמים כל אחד יודע שבמחנהו היו נוהגים בדיוק אותו הדבר לולי השם הרע וההבנה שזה
לא מועיל רק מזיק עוד יותר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 15:07 |
|
| |
| פצקו כתב: |  |
הלכה מפורשת היא "כל הקודם לנחלה קודם לשררות המת". ברור אם כן, שהאדמו"ר מגור שליט"א הוא יורשו החוקי של אביו הלב שמחה באדמו"רות גור, וכי הכתרת הפני מנחם לאדמו"ר מגור נעשתה "לפנים משורת הדין".
כמו כן, יש להוסיף, שבניגוד גמור למה שחירטטה שרית, אחרי פטירת הב"י, הדיבור הכבד היה לא שהפנ"מ יתמנה לאדמו"ר, אלא שמוהרי"א יתמנה.
ולכן מה??? לכן עכשיו בני הפני מנחם חייבים להיות חסידי גור ואסור להם לפתוח מוסדות/קהילות אחרות?
נניח כרגע לשאלה מה היה באמת קורה אם האדמו"ר מגור היה מוכתר לתפקידו בתשנ"ב, ולמה הוא העדיף להימנע מכך
תוקן על ידי פצקו ב- 15/06/2020 14:35:53 |
|
את הסיפור עם פטירת בית ישראל שהלב שמחה לא רצה להיות אדמור !! שמעתי מנכדת אותו הרב !! שהיה רב מאוד ידוע !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 15:41 |
|
| |
הסיפור נכון, גברת נכבדה. .
רק הפרט ה"יחידי" הלא נכון. הוא שכוונת הלב שמחה ,שאכן לא רצה להתחיל לשמש כאדמו"ר בגיל 78.גיל מופלג בשנים ההן. לא היתה שאחיו החורג ישמש כאדמו"ר, אלא בנו יחידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 16:09 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | אתה כותב
|
|
זה פשוט מגוחך אמרתי לך שבגלל שקריך והוצאת השם רע נגדי (ולא על גור) אני לא מעונין להתווכח איתך האם אתה מנצל את זה וממשיך להתכתב איתי, וכשאני לא עונה זה מוציא אותך כאילו צודק?
אין לך קצת כבוד עצמי?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 16:12 |
|
| |
| אבאבאווער כתב: |  |
המכות בהכנסת ספר תורה במכנובקא ו"תאונת הדרכים" למשה טובי' גריצווייג עדיין זכורים לאלפי הבני ברקים.
זה ההבדל היחיד בין גור לכל שאר החצרות.
שאף אחד לא יעשה עצמו תמים כל אחד יודע שבמחנהו היו נוהגים בדיוק אותו הדבר לולי השם הרע וההבנה שזה
לא מועיל רק מזיק עוד יותר. |
|
את המכות בהכנסת ספר תורה של מחנובקא.. מי לא זוכר השמטת כאן עוד חסידויות, ובכל מקרה, גור עוד לא הגיע לשיא שלה.. והרבה הבדלים אין בינם לבין המריבות האחרות, גם הם נמשכו שנים ארוכות, ויש באמתחתי סיפורים מזעזעים פי כמה מדברים שקרו בהם
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 16:30 |
|
| |
איש חשוב הבאת ציטוט ממני, רק שחסר שם כמעט הכל למעט שתי מילים, להלן הציטוט המלא:
העובדות בשום אופן לא מבלבלות אותך.
אתה כותב: כי זה לא רק השם, זה כמה דברים שחברו להם יחד. התחלת בכך שהאשמה של הגר"ש היא שהוא קורא לעצמו גור, הוכיחו לך שאין זה נכון ואין שום אזכור של גור במוסדותיו, ואז באת עם הרעיון המופרך שהעובדה שהוא לא בחר לעצמו שם היא שורש החטא הגדול שלו, והאלימות והטרור שמופעלים נגדו ונגד אנשיו, היא סבירה ביחס למה שהוא עשה להם [שני צדדים שווים, כלשונך].
נשאלת האומנם? סרבת להגיב, ועכשיו אתה ממשיך מאותה נקודה כאילו כלום.
אתה כותב: בנוסף לכל הוא גם אוסף סביבו כל מי שקורא תיגר על גור או על האדמור מגור. החטא הנוסף שלו לדעתך היא העובדה שהוא אוסף סביבו... נו, על זה בדיוק נשאלת מה הבעייה אם מישהו לא מרוצה במקום והולך למקום אחר כשסביבו עוד אנשים שרק רוצים ללכת?
ואז מגיעה שורת המחץ ואתה כותב: די כבר לשאלות התמימות כמו "מה אסור לי לפתוח חצר מתחרה?" "וכל אחד שילך לאן שהוא רוצה".
אתה איש חשוב אבל מבזה את עצמך ואת הצד שאתה מייצג [כלשונך]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2020 16:40 |
|
| |
| אבאבאווער כתב: |  | האדמו"ר מגור מהתחלת הנהגתו זה נראה שהוא דוגל בשיטה שמה שלא הולך בכח הולך ביותר כוח.
וכך היא הנהגת משרתו הנאמן ליצמן וכל האנשים המקיפים אותו.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2020 00:25 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
כי אם הוא נתן לו את ההנהגה לפנים משורת הדין איך יתנה תנאים עמו?! שרית יקרה למה להוריד פרשיות ישנות מהבוידעם הרי האשכול אינו רוצה להשמיץ איש אלא מבקש לברר את שורש המחלוקת, ומה הקש שבאמת שבר את הראש ישיבה ואנשיו?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 15/06/2020 14:01:29 |
|
למה לא להזכיר את הסיפור של ירושת הלב שמחה ז??? אדם ניכר בכיסו כוסו וכעסו ודל ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2020 03:25 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | איש חשוב הבאת ציטוט ממני, רק שחסר שם כמעט הכל למעט שתי מילים,
|
|
אתה לא יכול להתכתב עם מישהו בכוח כשהוא אומר לך לא רוצה כתבתי לך כמה פעמים באשכול, שמרגע ואתה לא מכבד, אין לי דיבור איתך מה הקטע ההזוי שאתה שב וכותב לי דברים מנושא האשכול?
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 16/06/2020 03:26:26
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2020 10:47 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  |
כי אם הוא נתן לו את ההנהגה לפנים משורת הדין איך יתנה תנאים עמו?! שרית יקרה למה להוריד פרשיות ישנות מהבוידעם הרי האשכול אינו רוצה להשמיץ איש אלא מבקש לברר את שורש המחלוקת, ומה הקש שבאמת שבר את הראש ישיבה ואנשיו?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 15/06/2020 14:01:29 |
|
למה לא להזכיר את הסיפור של ירושת הלב שמחה ז??? אדם ניכר בכיסו כוסו וכעסו ודל ... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
דבר ראשון אינני יודעת האם הדברים שפורסמו בענייני הירושה נכונים. ואם כן לא ראינו שהראש ישיבה יצא נגד האדמו"ר בשל כך,במילים אחרות זה לא מה ששבר את הראש ישיבה ואנשיו. מה התועלת בפרסום הדברים,הרי לא לחינם נדונים ענייני ירושה בדלתיים סגורות, כפי שאמרתי אני לא רוצה כאן להשמיץ איש אלא להגיע לפינטלה לנקודה הקטנה שמכאן כבר לא היה ביכולתם להמשיך...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2020 12:24 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איש חשוב הבאת ציטוט ממני, רק שחסר שם כמעט הכל למעט שתי מילים,
אתה לא יכול להתכתב עם מישהו בכוח כשהוא אומר לך לא רוצה כתבתי לך כמה פעמים באשכול, שמרגע ואתה לא מכבד, אין לי דיבור איתך מה הקטע ההזוי שאתה שב וכותב לי דברים מנושא האשכול?
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 16/06/2020 03:26:26 |
|
אתה שואל אותי אז אני יענה [איני מן המחרימים...] ראשית, הדברים שאני כותב מכוונים לכלל חברי הפורום גם עם ההתייחסות היא על דברים שאתה כתבת. מעבר לכך, גם אם אין לך רצון להתייחס לדברים שלי בא נתחיל בכך שתתייחס לדברים שכתבת אתה אז הנה אני מצטט: אני מציג כאן את טענות גור [-כך כתבת, אז מה אתה נעלב שאני מביא ציטוט שלך כטענת גור?] עוד כתבת: לינץ עוד לא היה, ר' שאול עוד חי ב"ה וגם לא רצחו אף חסיד שלו [מכות, השחתת רכוש, הצקות והתעללויות אינם בגדר אלימות כל עוד לא נרצח מישהו?] כשמצד שני יטענו חסידי גור, שחסיד שפורש מרבו על מנת להקים חסידות אחרת המתנהגת לו ולשיטתו הינה מרידה ופגיעה בכבודו, כי זה לא סתם שהלכת לך לדרכך ועל כבוד אדמור יש להגן בכל תוקף [ זו לדעתך טענת גור להצדקת הטרור] וכאן אתה מצדיק את הטענה המרשעת הזו: ומשלא עשו את זה אלא השאירו את השם שניתן להם – גור [המשכת עם השטות הזו גם לאחר שהוכיחו לך שאתה משקר], הרי שיש כאן עוד סיבה למשוך אליהם אש [דהיינו כל האלימות והטרור, כן זו סיבה לדעתך] יש כאן בהחלט שני צדדים עם שני טענות, וזה לא הוגן שחסידי ר' שאול יציגו את עצמם כנרדפים בלבד. שני הצדדים כאן חבלו זה בזה, זה בכבוד של השני וזה ברדיפות. שני צדדים שניהם נרדפים... כמה בזוי ולא נכבד לכתוב דבר כזה. לא שקרתי ולא הוצאתי שם רע [זה אתה שביזית את עצמך].
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2020 14:28 |
|
| |
ריבונו של עולם, איך מתפטרים מהדבק האנושי הזה שהחליט להמרח על הכיוון שלי מה דעתך להפסיק כבר להתעסק באובססיביות סביבי, האם אני "מאנשי האדמו"ר מגור" למרות שאני מצהיר שאני לא קשור, והאם אני תומך במעשי הטרור שלהם, למרות שאני מצהיר במפורש, לא.
תתעסק בנושא האשכול, נמאסת באמת.
ממליץ לך להיבדק אצל רופא מתאים ולקחת את הכדורים המתאימים, בטח יש לך היסטוריה איתם לאור העבר הגוראי שלך..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2020 14:43 |
|
| |
מדהים איך זה שאתה לא שם לב לדברים שיוצאים לך מהמקלדת שכחת שאתה היית זה ששאלת אותי שאלה? אתה שם לב שאתה עונה, אמנם לא לעצם העניין, אבל עונה לדברים שאני כתבתי? ואז אתה שואל איך מתפטרים...?
תקרא שוב את שצוטט מדבריך בהודעתי הקודמת ותתייחס לדברך שלך
התגובה שלך לא מכבדת אותך ולא מובילה לשום מקום
|
|
|
|
|