|
|
| נשלח ב-16/6/2020 17:18 |
|
| |
| חצינזק כתב: |  | מדהים איך זה שאתה לא שם לב לדברים שיוצאים לך מהמקלדת שכחת שאתה היית זה ששאלת אותי שאלה? אתה שם לב שאתה עונה, אמנם לא לעצם העניין, אבל עונה לדברים שאני כתבתי? ואז אתה שואל איך מתפטרים...?
תקרא שוב את שצוטט מדבריך בהודעתי הקודמת ותתייחס לדברך שלך
התגובה שלך לא מכבדת אותך ולא מובילה לשום מקום
|
|
נכון בתחילה ניהלנו פה ויכוח בצורה נורמלית ואז כתבת שאני מאנשי האדמור מגור, כתבת שאני תומך באלימות ובטרור של גור, בניגוד למה שכתבתי מפורשות ומאז שפצחת בסדרת שקרים ובהכפשות אישיות שאינן נוגעות לגור אלא אלי, כתבתי לך 5 פעמים שאני לא מעונין לנהל איתך דו שיח אבל נראה שאין לך עוד אנשים לתקשר איתם.. מאוחר מידי לחזור עכשיו ולדבר כאילו בצורה ענינית, אני איתך סיימתי כבר לפני 5 הודעות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2020 22:41 |
|
| |
כבר כמה הודעות שאתה פשוט כל הזמן לא מתכתב איתי... ואתה גם דואג לעדכן אותי בכך, לשאול שאלות, לסיים איתי ושוב לסיים איתי.... כמה מצחיק.
חבל אם כבר אתה לא מתכתב איתי אז לא עדיף שתעשה את זה לעניין ותגיב על דברים שכתבת אתה אתה כתבת שאתה מייצג את גור וגם כתבת שהעובדה שהגר"ש לא קרא לעצמו שם היא סיבה מוצדקת לאלימות וטרור וששני הצדדים נרדפים. להלן הציטוט:
אני מציג כאן את טענות גור [-כך כתבת, אז מה אתה נעלב שאני מביא ציטוט שלך כטענת גור?] עוד כתבת: לינץ עוד לא היה, ר' שאול עוד חי ב"ה וגם לא רצחו אף חסיד שלו [מכות, השחתת רכוש, הצקות והתעללויות אינם בגדר אלימות כל עוד לא נרצח מישהו?] כשמצד שני יטענו חסידי גור, שחסיד שפורש מרבו על מנת להקים חסידות אחרת המתנהגת לו ולשיטתו הינה מרידה ופגיעה בכבודו, כי זה לא סתם שהלכת לך לדרכך ועל כבוד אדמור יש להגן בכל תוקף [ זו לדעתך טענת גור להצדקת הטרור] וכאן אתה מצדיק את הטענה המרשעת הזו: ומשלא עשו את זה אלא השאירו את השם שניתן להם – גור [המשכת עם השטות הזו גם לאחר שהוכיחו לך שאתה משקר], הרי שיש כאן עוד סיבה למשוך אליהם אש [דהיינו כל האלימות והטרור, כן זו סיבה לדעתך].
אז אם אתה רוצה להמשיך לא להגיב לי תעשה את זה בצורה עניינית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 06:20 |
|
| |
שמע, באתי מתחילה כאובייקטיבי, אמרתי ששני הצדדים צודקים והאמת נמצאת איפשהו באמצע
אתה גרמת לי להבין פה את הסיפור טוב יותר אתה הממורמר פורש גור, שכנראה הלך לר' שאול לא מאהבתו, אלא משנאת גור, הרי אתה חי משנאה נטו, ומשנאה לא יוצא שום דבר טוב ולמרות שאני אוהב את ר' שאול את פקחותו ואת דרשותיו בכל עת מצוא בשמחות וכדו', כאן דרכך הבנתי איזה סוג אנשים (או לפחות חלקם) נצמדו אליו,
אתה עשית כאן את שירות הדוב הכי גדול שיש לר' שאול.. גרמת לו ל"נזק שלם" ולא ל"חצי נזק" אינני אוביקטיבי יותר. בטח יש עוד הרבה כמוך פורשי גור המשמיצים את גור בכל מקום בסתר, ועוד מעיזים להציג עצמם כנרדפים. אבל אל דאגה, הציבור אינו טיפש, הציבור יזכה להכיר אתכם כמו שאתם, רודפים וממורמרים.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 17/06/2020 06:35:39
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 06:26 |
|
| |
חברים הפורום פה לא מיועד להורדת ידיים אישית בין אחד לשני זה פשוט לא מענין אף אחד, יש תופעה ייחודית בחסידות שהתחילה בזמן הבית ישראל והקצינה למחוזות מוזרים בזמן האדמור הנוכחי וכולם מתעניינים האם הם עצמם מעוניינים להשאר "ילדים מיוחדים" או שבסתר ליבם הם היו מעדיפים אדמו"ר רגיל והנהגה נורמלית בלי כדורים איומים והפחדות, ולכן היציאה מהארון של הקבוצה של הגר"ש מעניינת את כולם. זה נכון שמדובר באדם כריזמתי ובעל מעלות אבל הנידון כאן גדול מזה האם יש סיכוי שאי פעם תנועת גור שבנתה הרבה מהיהדות בארץ ובעיקר בפולין לפני השואה תחזור ותהיה של כלל עם ישראל ולא למען אינטרסים של איש אחד בכוחניות וברמיסת זכות החשיבה של הכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 10:55 |
|
| |
| suki_104 כתב: |  | חברים הפורום פה לא מיועד להורדת ידיים אישית בין אחד לשני זה פשוט לא מענין אף אחד, יש תופעה ייחודית בחסידות שהתחילה בזמן הבית ישראל והקצינה למחוזות מוזרים בזמן האדמור הנוכחי וכולם מתעניינים האם הם עצמם מעוניינים להשאר "ילדים מיוחדים" או שבסתר ליבם הם היו מעדיפים אדמו"ר רגיל והנהגה נורמלית בלי כדורים איומים והפחדות, ולכן היציאה מהארון של הקבוצה של הגר"ש מעניינת את כולם. זה נכון שמדובר באדם כריזמתי ובעל מעלות אבל הנידון כאן גדול מזה האם יש סיכוי שאי פעם תנועת גור שבנתה הרבה מהיהדות בארץ ובעיקר בפולין לפני השואה תחזור ותהיה של כלל עם ישראל ולא למען אינטרסים של איש אחד בכוחניות וברמיסת זכות החשיבה של הכלל. |
|
מעולם לחסידות גור לא היתה תדמית גרועה כל כך כמו ב20 השנים האחרונות !! לרב שאול אלתר מתחברים כל השפויים בגור שנמאס להם מכוחניות מהכדורים מרדידות !! הרב שאול אלתר רוצה לחנך דור חדש של חסידי גור למה יש אין סוף אדמורי נדבורנא ללוב ויזניץ ??? הרב ישראל הגר שהוא אדם בעל מידות תמרומיות למרות השנים הקשות שהוא עבר !! לא רדף את אחיו שפתח חצר בבני ברק במרחק הליכה קצר ולמרות שלפי הצוואה הוא היה אמור לפתוח חצר מעבר לים !! משיכון ויזניץ וגם פרגן לאחין שלו לפתוח חצר ברחובות !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 11:03 |
|
| |
| suki_104 כתב: |  | suki_104
[quote]| suki_104 כתב: |  | קצרה דעתי מלהבין, בוקר אחד קם אדם והופך את כל המוסכמות של המקובל בחסידות גור ומקבוצה שלומדת ויודעת ספר שהיתה מוערכת בתוצרים הרוחניים שיצאו מהם אצל כל הציבור הם הופכים בין לילה לקבוצה שלומדת או לא באופן רדוד ללא העמקה. מדוע לא יכול אדם אחר שחלוק על דרך זו לומר שדרכה של גור שונה וללכת לדרך נבדלת במה הם שונים מסאטמר, סלונים, ויזניץ, בובוב צאנז וכו' שהתפצלו ואיש לא חשב שיש לו בעלות על השם גור ובמקרה הטוב שיוסיפו לעצמם כינוי כפי שמקובל כבר בציבור למשל גור - תורה וגור - נדל"ן. |
|
כל אדמור לבית גור עשה שינויים בהנהגה מדרך קודמו כך ששינויים ולעיתים מופלגים היו ויהיו נשלח מהאנדרואיד שלי_________________ אכן שינויים זה דבר מצוי ולעיתים מבורך, אבל במצב שאין ספק שיש כאן מוציא מידי מוחזקות של שנים מדוע שלא יקומו אנשים גדולים שאין ספק בגדלותם ויקבעו שאין זו שיטתם וירצו ללכת לבדם לדרך עצמאית, דבר זה ארע בכל עולם הישיבות הליטאיות שישיבות פוצלו ובכל עולם החסידות שחסידויות התפצלו אז מדוע בגור זה שונה ומי התיר להם לקבוע שהם מעל כל מציאות אנושית שבמהותה יכולה גם לשגות ומותר לבקר אותה. |
|
שאלת מליון הדולר מדוע בגור חושבים שאי אפשר לעזוב אותם וללכת לדרך אחרת ?? מדוע כל השנים אמרו בגור מי שלא טוב לו שילך ובאיחור של 24 שנים הרב שאול אלתר פתח חסידות וכת רשעי גור רודפים אותו !! כל הרדיפות שלהם מורידים את התדמית הציבורית שלהם לשפל המדרגה עוד יותר !! וגם את התדמית של.... התשובה ידועה לי למה זה קורה אבל אני מעדיפה לא לפרסם אותה !! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 11:04 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | אתם טוחנים מים וחבל על הזמן. האלימות בגור כנגד הפורשים לא עוזרת בכלום. כמו שלא עזרה כמעט בשום מקום נגד הפורשים. לא בסאטמער, לא בבאבוב ולא בויזניץ. מה שעצוב הוא, שגור ידועה בצייתנות שלה, ולכן אי אפשר להימנע מהמחשבה הזאת שכל האלימות היא הוראה ישירה של האדמו"ר. לצערי, האדמו"ר הנוכחי הביא את גור לשפל המדרגה בכל הבחינות, ועוד היד נטויה.
בכל אופן, אם לאדמו"ר ולחסידיו יש טענה כנגד הפורשים, בשביל זה יש בתי דין. אפשר למצוא אחד ניטרלי. בדיוק כמו שבקרלין רבו עשרות שנים עד שתפסו קצת שכל, כמדומני בשנות ה-90, והלכו לבי"ד והכריע מה שהכריע ושלום על ישראל. מאז די שקט שם. כך גם צריכים לעשות בגור. הבעיה היא שמסתבר שהרבה הוא מעל השו"ע ומעל ההלכה הפסוקה, והוא הוא השו"ע והוא הוא האלוקים. לכן לא הסכים ללכת עם ברלינר לבי"ד ולכן כנראה גם לא מסכים ללכת עם ר' שאול לבי"ד, אם יש לו טענות עליו...
לפני 30 שנה הייתי קשור לצד אחד במחלוקת של רב ותלמיד, התלמיד הרגיש שהרב גנב אותו ותבע אותו לבי"ד, ושאר התלמידים הכפישו אותו "רבם דקרו" וכו' וכו' איך יתכן שתלמיד יתבע רב וכו'. ובאותם ימים הגיע הגר"ח קרייסוירט זצ"ל לארץ. ואותו תלמיד שאל אותו אם יש בעיה בזה שתלמיד תובע את רבו בדיני ממונות. וענה הגר"ח, שחושן משפט זה גם לרב ותלמיד וגם לבן ואביו. אין פטור לאף אחד. אין אף אחד מעל ההלכה...
לפני עשרות שנים שר' בייניש פינקל, ר"י מיר, נפטר, ולא ידעו מי יירש, ר' נתן צבי פינקל או ר' אריה פינקל, והיו הרבה שניסו לדחוף את ר' אריה, כי הוא לא היה חולה כמו ר' נתן צבי, כי היה נראה יותר מתאים וייצוגי ועוד טענות כאלו ואחרות. ור' אריה בענוותנותו בשמחת תורה שר לפני ר' נתן צבי "וחיי עולם נ-ת-ן בתוכנו" ברומזו שר' נתן צריך להיות הראש ישיבה. וכך היה. מיר פרחה באהבת התורה של ר' נתן צבי לממדים עצומים, ר' אריה יכל ללמוד וללמד בלי טרחה של איסוף כספים, ולבסוף גם מונה לראשות הישיבה בברכפלד. כולם הרוויחו. ואין כאן צורך להזכיר מה קרה במקומות אחרים שהרסו אלפי תלמידים באלימות ובלשון הרע וכילו את זמנם וממונם על מחלוקת ושנאה, ומה הרווח שיצא להם? כלום ושום דבר. אפשר להסתכל כיום על פוניבז' אחרי עשרות שנים של מאבק, מישהו הרוויח כאן כסף? כבוד? כולם יצאו מרוטים וסמרטוטים וכבוד התורה נרמס.
לו היה שומע לי האדמו"ר מגור בהתחלה, הייתי אומר לו, לך כנס את כל החסידים, אמור להם שיש לך בן דוד גאון בתורה, כעת הוא רוצה לפתוח חצר לעצמו, אני מרשה ומבקש מכל אחד שחושב שיכול להיות לו תועלת רוחנית מזה, שיילך אליו ויחסה תחת כנפיו. אפשר להיות אצלו ואצלי ביחד. העיקר שתתחזקו בתורה ובחסידות.
אם היה שומע לי, כל העולם היה מעריך אותו. ויתור וענווה כזו. מבהיל על הרעיון. במקום זאת הוא נכנס לסחרור של אלימות וחרמות. הוא מפסיד כספי תרומות. החסידות עסוקה בטרור ובמחלוקת במקום בבנייה. כל האנרגיות הולכות לכיוונים לא טובים. הנוער מתקלקל כי הוא קולט שההנהגה אוהבת אלימות וזו הדרך הנכונה לקבל יחס מההנהגה. ובסוף בסוף מה ייצא מזה? איפה שורת הרווח?
אלא מאי, אני אגיד לכם מה הפשט. לפני 25 שנה הייתה מחלוקת גדולה בין שני ענקים. וצד אחד נהג ממש בבזיון בצד השני. שאלתי את אחד מצדיקי הדור, איך יתכן שאותו גדול נוהג כך? ואמר לי ששמע מר' ירוחם במיר ששמע מר' דניאל מקלם, שבמחלוקת גם האדם הכי גדול מחזיק ראש אולי ב-5 דקות הראשונות של המחלוקת, אחרי זה זה כבר לא בשליטה. מפחיד. אבל זו המציאות. תסתכלו סביבכם בכל מקום שיש או היה מחלוקת, האם מישהו הרוויח מזה בסוף? כולם מפסידים!
ובחזרה לנדון דידן. הרדיפה של גור את הפורשים היא לא חכמה וגם לא מועילה. קהילת הגר"ש זו עובדה מוגמרת. האלימות נגדה בונה אותה עוד ועוד. וביחד עם זאת גם משפילה את גור לדרגות נמוכות ממה שחשבנו. כיום אפי' חסידת ביאלא נכה בת 35 לא תרצה להתחתן עם חסיד גור. עד כדי כך המצב שלהם גרוע. אף אחד לא רוצה להתקרב אליהם. מה כבר מורה ר' שאול לחסידיו? דרך ארץ ולימוד תורה. לא יותר. וזה, זה מה שמשגע את גור על מנהיגיה... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 11:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| שרית560 כתב: |  | כתבת שזה לא הוגן שחסידי הרב שאול אלתר יציגו את עצמם כנרדפים !! וכתבת שחבלו בכבוד של הצד השני !! איפה חיבלו בכבוד של גור ירמיהו גור נדלן ??? |
|
כפי שהסברתי, כשהם יוצאים תחת השם גור, במקום לבחור שם אחר
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/06/2020 18:37:15 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 11:11 |
|
| |
suki אתה שואל האם תנועת גור תחזור ותהיה של כלל ישראל לעולם אי אפשר לדעת איך יסתובב הגלגל תראה למשל את ליצמן שאחרי עליית ברקת לראשות העיר י-ם האיש היה מוקצה מחמת מיאוס באופן הכי קיצוני שיש, לכלל הציבור החרדי ועל חלקים מהציבור הדתי, והנה לאחר זמן לא רב הוא חזר להיות בקוצנזוס [וחוזר חלילה].
תנועת גור נמצאת כיום בשפל כלכלי, חברתי וחינוכי, ההשפעה כבר לא מה שהייתה והסלידה גדולה [אפשר לראות זאת גם בהשתקפות כאן בפורום] אבל יש כאן משהו עמוק יותר: הגוראים, מאחר והם בעמדת התגוננות [גם התקפה היא לפעמים התגוננות], התפתחה אצלם סוג של נחיתות שגורמת להם לטפיחות חסרות משמעות על השכם של עצמם, התחפרות והתעלמות מן המציאות. להבדיל אלף אלפי הבדלות, אבל מי שזוכר איך סדאם חוסיין בתקופת מאסרו, המשיך לראות את עצמו כמנהיג עירק, ודיבר כמי שתכף חוזר לארץ מולדתו, יכול להבין שיש פעמים שהניתוק מהמצב הוא כ"כ חזק עד שקשה לחשוב איך מחזירים את הרכבת למסילה.
אפשר לראות כאן באשכול איך אדם מתוך נחיתות מתעלם ממציאות שהוא עצמו הכתיב וממשיך לדפוק את הראש בקיר וחושב שהוא מפיל בכך את חומת ברלין.
יענו חברי הפורום האם מי שמייצג כאן באשכול את גור לא כתב על עצמו "אני מציג כאן את טענות גור"? [כתב גם כתב] ותראו איך בלי בושה הוא נעלב בראש חוצות מהעובדה שמישהו רימז לעובדה הזו.
לענייננו, קשה לחשוב שיחזור להיות דו שיח תקין בין הגוראים לשאר הציבור וזו תוצאה של התנהלות מאד מסויימת ברוח הנ"ל במשך למעלה מ20 שנה לא הסכמת איתם, נהפכת לחסיד של רבי שאול נהפכת לחסיד של רבי שאול, אינך רלוונטי בצורה כזו קשה לחשוב שתיפסק רמיסת זכות החשיבה של הכלל. אבל כאמור הכל יכול להיות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 14:13 |
|
| |
ושוב, טוחני המים מכל הצדדים לא מצליחים, בשום אופן, לענות לי על שאלה פשוטה אחת:
"למה זה בכלל אכפת להם"???
נניח שר' שאול חצוף, כפוי טובה,גנב ושקרן.
אני שט ביאכטה בים התיכון עם כמה חברים, ואנחנו מכריזים על עצמנו כ"ארצות הברית האמיתית" זה אמור להפריע לאמריקה????
מה קורה פה???
ולא, אל תגידו לי שוב ושוב הפלג והפלג. זה לא רלוונטי להשוות בין 15 אחוז מהציבור,וממרכז הציבור, שבהחלט היה יכול להגיע ליותר.
לבדיחה הזו של 200 מתוך 10 אלף. שמצליחים להטריף את כל ה10 אלף מדעתם.
משהו פה לא הגיוני.ודורש הסבר אמיתי.
תוקן על ידי פצקו ב- 17/06/2020 14:41:52
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 14:20 |
|
| |
התשובה היא "אשר קרך בדרך" 
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 15:03 |
|
| |
| פצקו כתב: |  |
|
|
נו באמת תפסיק עם ההיתממות
מספיק מחוצף אחד כדי להטריף 10.000 להזכיר לך את ברלינר?
מה משנה הכמות, משנה מה הם עושים וכאן מדובר בקבוצת פורשים מגור (למעט קרוביו של ר' שאול שבאמת מן הסתם רוצים את קרבתו) קבוצה ממורמרת שחיפשה על מי להיתלות כדי לעוף מגור גור נדל"ן וגור מרמור אמממ... הייתי מעדיף נדל"ן, כי מרמור לא בריא לנפש..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 15:26 |
|
| |
לכאורה !!@
| איש_חשוב כתב: |  |
| פצקו כתב: |  |
|
|
נו באמת תפסיק עם ההיתממות
מספיק מחוצף אחד כדי להטריף 10.000 להזכיר לך את ברלינר?
מה משנה הכמות, משנה מה הם עושים וכאן מדובר בקבוצת פורשים מגור (למעט קרוביו של ר' שאול שבאמת מן הסתם רוצים את קרבתו) קבוצה ממורמרת שחיפשה על מי להיתלות כדי לעוף מגור גור נדל"ן וגור מרמור אמממ... הייתי מעדיף נדל"ן, כי מרמור לא בריא לנפש.. |
|
בלינר !! הנגזל הנרדף הפך לרודף !! ברלינר לא נתן שאנשי וקודקודי גור נדלן יגזלו אותו !!!
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי שרית560 ב- 17/06/2020 15:26:41
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 15:30 |
|
| |
אולי זה לא עניין של מרמור אולי יש כאלה שחשו שהם פשוט "לא מקבלים שירות"...והברכה הידועה של אדמורי גור "א הברכה מיט הצלחה ולהיות בקודש פנימה 40 שניות לא מספקת אותם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2020 17:56 |
|
| |
כל חסידות שמגיעה למספר אנשים גבוה בלי עין הרע, קורה בדיוק אותו דבר וכשבבעלזא מכניסים כל פעם 30 אברכים ביחד בערב הימים הנוראים לאדמור? וכשבויזניץ אי אפשר בכלל לומר לאדמור לשנה טובה בליל ר"ה, רק עוברים מהר מהר בלי לעצור לשניה?
מה לעשות שהאדמורים האלו הם בשר ודם, וכדי להקדיש לכל אחד ואחד מאלפי חסידיהם הם יצטרכו קצת יותר מ24 שעות ביממה..
ואכן יש הרבה שאינם מתאימים לחסידויות גדולות, הם זקוקים ליותר תשומת לב, והם פורשים בשקט בלי קול רעש גדול
|
|
|
|
|