בית פורומים בחדרי חרדים

הדים נרחבים בארץ ובעולם כולו בשל הגזירה המרטיטה של רשכבה"ג

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/6/2020 22:37 לינק ישיר 
הדים נרחבים בארץ ובעולם כולו בשל הגזירה המרטיטה של רשכבה"ג

מרן הגר"י זילברשטיין מסביר בטוב טעם את דברי גיסו מרן שה"ת הגר"ח קניבסקי שליט"א.

הדים נרחבים בארץ ובעולם כולו בשל הגזירה המרטיטה של רשכבה"ג מרן שר התורה הגאון רבי חיים קנייבסקי שליט"א שגזר כי 'כל התורמים לקופת העיר סך 513 ש"ח כמניין 'חתן וכלה' ויעשו עבורו 'מעמד התרת קללות' בציון רבי יונתן בן עוזיאל בעמוקה ביום ההילולא יזכה מידה כנגד מידה להתארס עד ראש השנה תשפ"א.  למסירת שמות לחצו כאן>>>

בעקבות הגזירה הפלאית שהגיעה במהירות שיא לכל רחבי היהדות הנאמנה בארץ ובעולם רבים שואלים כיצד רשכבה"ג מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי שליט"א לוקח על עצמו אחריות כזו בגזירה נוראית זו, ישנם גם לא מעט אנשים היכולים לבוא בטענות כי הגזירה לא הועילה במקרה שלהם, על שאלות אלו נוהג להשיב מרן הגאון רבי יצחק זילברשטיין שליט"א בבהירות מופלאה:

הענין של 'מידה כנגד מידה' הוא חוק טבע! הוא חוק בבריאה, שהקב"ה טבע אותו עם בריאת העולם. זה לא ענין של רחמים או דין, זה לא ענין של זכות. גם במקרים שהתפילה לא נענית, ונראה שנסגרו שערי שמים, החוק של מידה כנגד מידה שובר את כל המחיצות. זהו כלל מקביל לחוק ההד – אתה מדבר אליו, והוא עונה לך. קול גבוה? קול נמוך? קול צייצני? קול רועם? איך שאתה מדבר אל חלל היקום – אתה מקבל בחזרה.

מידה כנגד מידה היא חוק. היא הד. אתה משמח את ילדיו של הקב"ה? הוא משמח את שלך. אתה עוזר להכניס כלות עניות ויתומות לחופה? הוא מכניס את הילדים שלך, אותך בעצמך.

אמנם, כך מוסיף הגר"י זילברשטיין, אם עושים אחר כך עבירה, הזכות יכולה ללכת לאיבוד. אדם עלול לאבד את חלקו בגלל מעשיו, בגלל העבירות שנעשו אחר הזכות הזו של מידה כנגד מידה. ולכן, אנחנו רואים אנשים שתורמים ולא זוכים, אבל הזכות עצמה היא חוק. היא פועלת בכל מקרה, כי כך טבע השם את עולמו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 12:56 לינק ישיר 

השפויים כבר לא מאמינים לכם כלום! מעניין כמה זמן ייקח עד שגם השוטים לא יאמינו לכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 13:10 לינק ישיר 
לבחירתכם

מזמור_שיר כתב:
השפויים כבר לא מאמינים לכם כלום! מעניין כמה זמן ייקח עד שגם השוטים לא יאמינו לכם

אתה לא סתם קופ אתה קופר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 15:49 לינק ישיר 

השוטים לא מתים. הם רק מתחלפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 22:10 לינק ישיר 

לה''ו. הגאלע של ליל שישי רוטט לי בצלחת מרוב...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 22:42 לינק ישיר 

צריך לעשות התרת קללות לרבי חיים אם כאלו גבאים ואנשי בית ומה שמפורסם בשמו כל שני חמישי ושני זה ללא ספק קללה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2020 23:21 לינק ישיר 

במשבצת של שם הכתב מצוין שמדובר בתוכן שיווקי. ועדיין, גם תוכן שיווקי צריך היגיון ובטח שאתר אחראי על מה שמפורסם בו (ובפרט שזו לא מודעה, אלא מעוצב ככתבה). אז ברשותכם נעבור על הכתבה פסקה אחר פסקה:
*
נתחיל מהכותרת - המון מילות מפתח. העניין הוא "לעזור" לרווקים. אלא שמטרתו של התוכן השיווקי היא לא רווקים, אלא תרומה לקופת העיר. הגר"ח קנייבסקי לא משמש כאן כפוסק, מנהיג או מורה דרך, אלא כפרזנטור פשוט.

"השבוע התכנס הרב חיים קנייבסקי למציאת פתרון למעוכבי שידוך רבים ונתן תקווה לעשרות רווקים ורווקות שעדיין ממתינים למצוא את השידוך שלהם." - עם מי הוא התכנס? הוא רב, לא קבינט ולא טור הנדסי, מה פתאום הוא מתכנס? לא משנה, נמשיך.
"זוגות רבים יודעים לספר כי המניע העיקרי שגרם לתקופת השידוכים המאתגרת היה פליטת פה מזדמנת שנאמרה בחוסר שימת לב וגרמה ל'קפידה'." - לא מכיר ולא שמעתי על אף זוג כזה, בטח שלא רבים. אבל אולי יש, מה אני יודע.
"הרב יעקב אדלשטיין זצ"ל שהיה משקיע תפילות רבות עבור מעוכבי שידוך סבר כי העולם אינו מודע לכח הרב שטמון במילים ולחורבן שהן עלולות לגרום. בעקבות כך היה נוסע מידי שנה לקבר ר' יונתן בן עוזיאל ביום ההילולא והיה עורך שמה מעמד 'הסרת קללות' בנוכחות מניין אנשים בו ביטל את כל הקפידות שנוצרו על מעוכבי השידוך במהלך השנים." - סיפור מעניין. הלאה.
"כאמור, השבוע הרב חיים קנייבסקי הציע להגדיל את כוח הסגולה באמצעות 'מידה כנגד מידה' ואמר: 'כל התורמים למגבית המיוחדת של קופת העיר עבור כלות עניות סך 513 ₪ כמניין חתן כלה יזכה להתארס עד ראש השנה תשפ"א'." - קודם כול, זה לא כאמור. זה לא נאמר עד עכשיו. אבל בטח, מאוד אמין, הוא החליט שצריך לתת המון כסף ודווקא לכם, ורק ככה אנשים יתחתנו. הרב אדלשטיין זצ"ל היה נוסע כל שנה, הגר"ח רק מוסיף קצת תיבול לסגולה עם 513 שקלים.
"לתיעוד המלא הקליקו כאן>>>" - נראה שמפרסמי התוכן השיווקי חששו שמישהו יטיל ספק באמיתות ההצהרה לגבי הגר"ח, אז הם מפרסמים תיעוד. נכנסתי לקישור. אין שם תיעוד, יש שם סרטון עם מוזיקה מרגשת, ו*כתוב* בו שהגר"ח קנייבסקי אמר לתרום לקופת העיר. האמינות הולכת ומתגברת לנגד עינינו.
"שליחי קופת העיר שנדהמו מהברכה בקשו לוודא כי הבינו נכון את משמעות הדברים ותיעדו את דבריו של הרב חיים קנייבסקי." - כאמור, נשמח לקבל את התיעוד.
"התיעוד עורר הדים רבים בציבור וצבר פופלאריות רבה בערוצי התקשורת. מעוכבי שידוך רבים רואים את האור בקצה המנהרה ותולים תקווה רבה בהזדמנות המיוחדת שנקראה לפתחם." - באיזה ציבור הוא עורר הדים, באלו ערוצי תקשורת הוא צבר פופולריות, מי הם מעוכבי השידוך הרבים שרואים את האור, מה כל כך מיוחד בהזדמנות הזאת. אתם מדברים על תפילה וצדקה, כן? שני דברים חשובים, אבל מה הלחץ לעשות את זה עכשיו.
"בעקבות כך פתחה קופת העיר מוקד נפרד בו ניתן להירשם לתפילה המיוחדת שתיערך בחצות הלילה בהשתתפות הרב אדלשטיין ומניין הסרת קללות מיוחד." - מי זה הרב אדלשטיין? לא אמרתם שהוא זצ"ל? ומה זה "מניין הסרת קללות"?
"בתרומה של 513 ₪ שתועבר לחתנים וכלות נזקקים תוכלו להצטרף למעמד התפילה ולזכות בברכתו של הרב חיים קנייבסקי." - בקיצור, תנו כסף, נתפלל עליכם ועד ראש השנה אתם נשואים. אשמח לסעיף שבו מופיע שאם תורם לא יתחתן, כספו יוחזר לו.
*
חיפשתי עוד קצת מידע על הסיפור הזה, ומצאתי משהו שהרגיז אותי אפילו יותר: תוכן שיווקי נוסף, הפעם באתר "כיכר השבת", שבו מסביר הגר"י זילברשטיין "בבהירות מופלאה - כיצד רשכבה''ג מרן שר התורה הגר''ח קנייבסקי שליט''א לוקח על עצמו אחריות כזו בגזירה נוראית זו, ישנם גם לא מעט אנשים היכולים לבוא בטענות כי הגזירה לא הועילה במקרה שלהם".
שאלה מתבקשת. אתמצת את התשובה: העניין פה הוא מידה כנגד מידה. מי שתורם לעניים וליתומים, הקב"ה יעזור לו להתחתן. שזה הגיוני, אבל כולנו יודעים שלא עובד במאה אחוז, לא? אז הנה הפסקה האחרונה:
"אמנם, כך מוסיף הגר"י זילברשטיין, אם עושים אחר כך עבירה, הזכות יכולה ללכת לאיבוד. אדם עלול לאבד את חלקו בגלל מעשיו, בגלל העבירות שנעשו אחר הזכות הזו של מידה כנגד מידה. ולכן, אנחנו רואים אנשים שתורמים ולא זוכים, אבל הזכות עצמה היא חוק. היא פועלת בכל מקרה, כי כך טבע השם את עולמו." - בקיצור, הזכות תפעל בכל מקרה, אבל יכול להיות שהיא לא תפעל בכל זאת. אבל זה לא סותר את העובדה שהיא פועלת.
*
אז שוב - אני לא מזלזל בצדקה ובעזרה ליתומים ואלמנות (אם כי לא מתמצא בפעילות הארגון שנקרא "קופת העיר"). אבל מי מוכר את הסיפורים האלה, מי קונה אותם, למה הם מתפרסמים בערוץ 7, ולמה משורבבים לפרסומת כזו תלמידי חכמים שנחשבים לגדולי דור?

אברהם אליצור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2020 07:46 לינק ישיר 

אני מקיים מה שנכתב בכרוזים. נכתב בהם 'לקרוא ולא להאמין' ואני קורא ולא מאמין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2020 07:57 לינק ישיר 

המעשיה על הרב זצ"ל שישתתף בתפילה המיוחדת בחצות הלילה מזכירה לי שלפני שנים קיבלתי מסמך להגהה. זו היתה הזמנה לאירוע בהשתתפות רבני העיר, וליד שמו של כל אחד מהם הוסיף הכותב המלומד זצ"ל שליט"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2020 09:17 לינק ישיר 

אחיהוד כתב:

אני מקיים מה שנכתב בכרוזים. נכתב בהם 'לקרוא ולא להאמין' ואני קורא ולא מאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הדים נרחבים בארץ ובעולם כולו בשל הגזירה המרטיטה של רשכבה"ג
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext