בית פורומים שידוכי חרדים

מתנות בדרך ל"גן עדן"...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2020 19:36 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:
מתנות בדרך ל"גן עדן"...

בס"ד

עד החופה יש המון זמן המתנה...

בזמן הזה מתחרשים המון דברים מתחת לקרקע ומעל הקרקע...

בין 2 המשפחות ובין 2 הילידים שהחליטו להתחתן סוף סוף ולערבב את הגנטיקה קצת;)

האם ראוי לרכוש מתנות אישיות בזמן הזה?

ואם כן מה לדעתכם הגבול?
האם כגברים זלא נראה לכם חנופה אם הבחורה קונה יותר מדי מתנות?הייתם אוהבים שהיא עוקפת אתכם בנתינה?
איך עדיין שומרים על צניעות וגבולות למרות שמביאים מתנה אישית לפני שמגיעים ל"גן עדן"?

שתפו אותנו איזה מתנה הייתה משמחת את ליבכם לכבוד יום הולדתכם/מאורע חשוב, כחתנים וככלות,עלי אדמות?

איך הייתם רוצים שזה יוגש?האם הייתם רוצים זאת בהפתעה במשלוח עד הבית/פגישה אישית?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/06/2020 01:50:27

ילידים ?
גן עדן ?...

נחמד שנותנים משהו שימושי, ספר מעניין, גביע לקידוש, מלחיה מכסף, סידור קטן יפה, כוס פלסטיק עם קש..
או אפשר אולי להביא את המתנות המסורתיות שההורים נותנים ;
תכשיטים, כלי כסף, ספרים, מחזורים, ולהוסיף הקדשה ושוקולד.

הרבה מתנות מהכלה זה כאב ראש -
מה מחזירים, לא כולם אלופים בקניות,, אז יש את מה שנהוג לקנות, אפשר להסתפק בזה, אפשר להוסיף תכשיט או משהו סימלי כנ"ל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2020 02:47 לינק ישיר 

רציף כתב:
סטאטית כתבה:

סתםבחור כתב:
סטאטית כתבה:
חייכנית770 כתב:
בס"דכנראה לא הובנתי נכוןהתכוונתי אחרי שסגרו שידעך!אפילו אחרי אירוסין...ויש ימהולדת נגיד,איזו מתנה היתה משמחת את ליבכם כגברים/כנשים?נשלח מהאנדרואיד שלי
אני חושבת שצריך להביא דברים קטנים, סמליים יותר, אבל שמביעים הרבה... לא חייב ללכת על משהו יקר, בושם יכול להיות יפה מאוד... אגב, זה דבר שנשאר גם לאחר החתונה..יש לי בן דוד מאורס לחברה שלי (אגב, שידוך שלי ) והוא קנה לה סמארטפון, עזבו אם זה כדאי או לא..אני חושבת שהוא הגזים... מה כבר הוא יקנה לה אחרי החתונה?? מרצדס? ווילה?? בדבר הזה צריך שתהיה חשיבה לפני כל מתנה שנותנים, לא להפריז יותר מידי, ומצד שני- לא לייבש...
מגניב! שילמו לך דמי שידוך?נשלח מהאנדרואיד שלי
יגיע בקרוב... שיגעו אותי על זה ולא רציתי כי אני מכירה את המשפחות, ואין להם כל כך הרבה אפשרויות כלכליות, והכסף הזה יכול ללכת על הוצאות לחתונה, אבל דודה שלי לא מסכימה לשמוע ממני לא....ניסיתי לסרב- אבל אחרי הכל אני תימניה ;) לא מתנגדת ;)

תחזירי להם את הכסף
בתור מתנה לחתונה

נשלח מהאנדרואיד שלי

וואללה רעיון!!!!! לא חשבתי על זה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2020 02:50 לינק ישיר 

רציף כתב:
סטאטית כתבה:
סתםבחור כתב:
סטאטית כתבה:
חייכנית770 כתב:
בס"דכנראה לא הובנתי נכוןהתכוונתי אחרי שסגרו שידעך!אפילו אחרי אירוסין...ויש ימהולדת נגיד,איזו מתנה היתה משמחת את ליבכם כגברים/כנשים?נשלח מהאנדרואיד שלי
אני חושבת שצריך להביא דברים קטנים, סמליים יותר, אבל שמביעים הרבה... לא חייב ללכת על משהו יקר, בושם יכול להיות יפה מאוד... אגב, זה דבר שנשאר גם לאחר החתונה..יש לי בן דוד מאורס לחברה שלי (אגב, שידוך שלי ) והוא קנה לה סמארטפון, עזבו אם זה כדאי או לא..אני חושבת שהוא הגזים... מה כבר הוא יקנה לה אחרי החתונה?? מרצדס? ווילה?? בדבר הזה צריך שתהיה חשיבה לפני כל מתנה שנותנים, לא להפריז יותר מידי, ומצד שני- לא לייבש...
יגיע בקרוב... שיגעו אותי על זה ולא רציתי כי אני מכירה את המשפחות, ואין להם כל כך הרבה אפשרויות כלכליות, והכסף הזה יכול ללכת על הוצאות לחתונה, אבל דודה שלי לא מסכימה לשמוע ממני לא....ניסיתי לסרב- אבל אחרי הכל אני תימניה ;) לא מתנגדת ;)
סטאטית השדכנית,מה הכוונה ; תימניות לא מתנגדות ?מה הסיבה לכך ?נשלח מהאנדרואיד שלי
חחח.. איזה תואר מכובד!!! לגבי תימניות לא מתנגדות- זה כי יש אגדה ידועה על תימנים, שלא בדקתי עד כמה היא אמינה, שתימנים וכסף זה אחד....
בצחוק כמובן!!!!! שלא תיקחו את זה רציני...

תוקן על ידי סטאטית ב- 23/06/2020 02:50:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 01:49 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

רציף כתב:
סטאטית כתבה:

סתםבחור כתב:
סטאטית כתבה:
חייכנית770 כתב:

תחזירי להם את הכסף
בתור מתנה לחתונה

נשלח מהאנדרואיד שלי

וואללה רעיון!!!!! לא חשבתי על זה..

בס"ד

סתם מסקרן...בכמה כסף מדובר?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2020 01:52 לינק ישיר 

רציף כתב:

חייכנית770 כתבה:
מתנות בדרך ל"גן עדן"...

בס"ד

עד החופה יש המון זמן המתנה...

בזמן הזה מתחרשים המון דברים מתחת לקרקע ומעל הקרקע...

בין 2 המשפחות ובין 2 הילידים שהחליטו להתחתן סוף סוף ולערבב את הגנטיקה קצת;)

האם ראוי לרכוש מתנות אישיות בזמן הזה?

ואם כן מה לדעתכם הגבול?
האם כגברים זלא נראה לכם חנופה אם הבחורה קונה יותר מדי מתנות?הייתם אוהבים שהיא עוקפת אתכם בנתינה?
איך עדיין שומרים על צניעות וגבולות למרות שמביאים מתנה אישית לפני שמגיעים ל"גן עדן"?

שתפו אותנו איזה מתנה הייתה משמחת את ליבכם לכבוד יום הולדתכם/מאורע חשוב, כחתנים וככלות,עלי אדמות?

איך הייתם רוצים שזה יוגש?האם הייתם רוצים זאת בהפתעה במשלוח עד הבית/פגישה אישית?

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 19/06/2020 01:50:27

ילידים ?
גן עדן ?...

נחמד שנותנים משהו שימושי, ספר מעניין, גביע לקידוש, מלחיה מכסף, סידור קטן יפה, כוס פלסטיק עם קש..
או אפשר אולי להביא את המתנות המסורתיות שההורים נותנים ;
תכשיטים, כלי כסף, ספרים, מחזורים, ולהוסיף הקדשה ושוקולד.

הרבה מתנות מהכלה זה כאב ראש -
מה מחזירים, לא כולם אלופים בקניות,, אז יש את מה שנהוג לקנות, אפשר להסתפק בזה, אפשר להוסיף תכשיט או משהו סימלי כנ"ל

בס"ד

התכוונתי משהו אישי יותר...
נגיד לכבוד ימהולדת וזה

לא היית רוצה איזה ליצן שיגיע לביתך לעשות לך מופע בידור וקסמים,על חשבון הבחורה?
איזה כרטיס לספא ועיסוי על חשבון הברון?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/06/2020 01:55:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2020 03:13 לינק ישיר 

בס"ד

סתם מסקרן...בכמה כסף מדובר?

"אין הברכה שורה... " ;)

נשלח מהאנדרואיד שלי

[/quote]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 03:19 לינק ישיר 

בס"ד

חחחחח בין כה את מחזירה...אז לא צריך שישרה בזה ברכה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2020 03:35 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

נשלח מהאנדרואיד שלי

בואי.. אני לא הולכת להחזיר הכל... חחחח... משאירה לעצמי בכל אופן חלק.. זה לא סכום ששדכנית מקבלת- כי בכל אופן, מדובר במשפחת אברכים ;) והודעתי מראש שאם מגיע סכום גדול, אני במקום מחזירה לה אותו, (אמא שלי אמרה לי לקחת כי זו מצווה- לא בדיוק הבנתי למה ;) ...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 03:39 לינק ישיר 

בס"ד

אה הבנתי...

צדקנית גדולה את

אמ כן יש עניין לקחת קצת לפחות.אפילו מתנה סמלית,זה מביא ברכה לזוג,שהם שילמו לשדכן והעריכו אותו...כך הבנתי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2020 12:17 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

חייכנית770 כתב:
בס"ד

נשלח מהאנדרואיד שלי

בואי.. אני לא הולכת להחזיר הכל... חחחח... משאירה לעצמי בכל אופן חלק.. זה לא סכום ששדכנית מקבלת- כי בכל אופן, מדובר במשפחת אברכים ;) והודעתי מראש שאם מגיע סכום גדול, אני במקום מחזירה לה אותו, (אמא שלי אמרה לי לקחת כי זו מצווה- לא בדיוק הבנתי למה ;) ...)

הסיבה שמשלמים לשדכן זה מדין "היורד לשדה חברו" שזה מקרה שבו אדם יורד לשדה חברו ונוטע בו כרמים שהבעלים חייב לשלם לו או שכר טירחה או רווח, הנמוך מביניהם אם לא נעשה ברשות והגבוה אם נעשה ברשות. ויש עוד מצווה לשלם לפועל בו ביום וכו'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 15:23 לינק ישיר 

בס"ד

פששש תלמיד חכם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2020 16:07 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:
סטאטית כתבה:

חייכנית770 כתב:
בס"דחחחחח בין כה את מחזירה...אז לא צריך שישרה בזה ברכהנשלח מהאנדרואיד שלי

הסיבה שמשלמים לשדכן זה מדין "היורד לשדה חברו" שזה מקרה שבו אדם יורד לשדה חברו ונוטע בו כרמים שהבעלים חייב לשלם לו או שכר טירחה או רווח, הנמוך מביניהם אם לא נעשה ברשות והגבוה אם נעשה ברשות. ויש עוד מצווה לשלם לפועל בו ביום וכו'

נשלח מהאנדרואיד שלי

אההה, אוקיי. הבנתי...
סתם, לא הבנתי, תלמיד חכם אתה, נשאיר את הפלפול בשבילכם... ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 22:10 לינק ישיר 

בס"ד

חחח התולמיד חוכם התכוון שאת נחשבת לפועל שעובד קשה בשדה.
שלפי ההלכה,צריך לשלם לו בו ביום.

הרי עמלת קשה עד ששני הכוכבים האלו רצו להתנגש כן?

או לדעה הראשונה,שתלת כרם בשדה הורי חברתך,שזה אומר שתלת את הזוג בשדה,עד שהם יהיו בקרוב כלאיים ועכשיו את קוצרת את הפירות...וכמובן מקבלת שכר טירחה!מההורים,בעלי השדה!אם השתילה הייתה ברשות ההורים מלכתחילה,תקבלי שכר גבוה,אך אם השתילה(השידעך) הייתה מאחורי גב ההורים,תקבלי שכר נמוך...;)

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/06/2020 22:25:18

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/06/2020 22:26:23

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2020 00:20 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

חחח התולמיד חוכם התכוון שאת נחשבת לפועל שעובד קשה בשדה.
שלפי ההלכה,צריך לשלם לו בו ביום.

הרי עמלת קשה עד ששני הכוכבים האלו רצו להתנגש כן?

או לדעה הראשונה,שתלת כרם בשדה הורי חברתך,שזה אומר שתלת את הזוג בשדה,עד שהם יהיו בקרוב כלאיים ועכשיו את קוצרת את הפירות...וכמובן מקבלת שכר טירחה!מההורים,בעלי השדה!אם השתילה הייתה ברשות ההורים מלכתחילה,תקבלי שכר גבוה,אך אם השתילה(השידעך) הייתה מאחורי גב ההורים,תקבלי שכר נמוך...;)

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/06/2020 22:25:18

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 28/06/2020 22:26:23

ואוו חייכנית... תלמידה חכמה לא קטנה בכלל!!!!!
לגבי הטרחה שלי בעניין, זה היה קצת יותר קל משידוך רגיל;) כי פה זה בן דוד שלי, והכלה שלו היא חברה שלי- הצעתי אותם אחד לשנייה, הם הלכו לרב, והתייעצו, ראו שהם מתאימים אחד לשנייה והחליטו על קשר רציני. אבל הם לא סגרו מייד.. הם יצאו איזה שנה ככה.. וואללה יצאה לי הנשמה ממתח עד שהם סגרו- אני הכרתי ביניהם בקטע של שידוך וכל הזמן פחדתי שזה פתאום לא יילך כמו שזה היה מתוכנן מראש- אבל ב"ה, הקב"ה ראה את הכוונות האמיתיות שלי, והם מתחתנים עוד חודש בעז"ה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2020 02:14 לינק ישיר 

בס"ד

חחחח תודה

וואו שנה זה באמת המון.
אז הנה את כמו החקלאי המחכה שנה במתח עד שרואה את פירותיו...אומנם שנה זה פחות מחקלאי שמגדל אננס...
אבל עדיין הפרי שלך היה קשה לגידול

רוב הזוגות הם כמו ליצ'י,תוך כמה חודשים חתויינע וניתן לקצור פירות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 29/06/2020 02:24:31

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מתנות בדרך ל"גן עדן"...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.