יוחנןש: כנ"ל גם אם היה מתבצע סקר שמחה וחיוך - היה יוצא עם אותו דירוג מסקנות. מסקנא: ככל שאתה שמח יותר, אתה פחות פוחד מהעתיד הלוטה בערפל, אתה נהנה מעצם החיים, האידיאלים הערכיים שלך לא מתנגשים עם פרקטיקת החיים יום יום. אתה גם יכול להנות על הדרך ממידות גדולות, מהערינג וגאלע, ולצחוק כל הדרך אל הבנק.
זה טיעון פופוליסטי עתיק של החסידים להצדיק את העובדה שהם שטחיים יותר ומחפפים בהלכה כי הם "שמחים יותר". למעשה, המצב הוא הפוך בתכלית. הליטאים מלאים באושר וסיפוק פנימי. וגם המצב בחשבון בנק בד"כ טוב יותר. ואילו החסידים צריכים להאביס את נפשם האומללה בהרעינג וגאלע ואח"כ בוכים כשרואים מה קורה בחשבון בנק.
מסכים איתך בהחלט - אבל בעיקר במגזר בני התורה, שהאושר הרוחני והסיפוק הפנימי מהווים תעודת היכר וגאווה יהודית וערכית. אך למחוברים לעטיני הסמארטפון, שהקשר להם לתורה הוא ככה ככה, הרי הם בדרך כלל אנשים מרירים ואכולי שנאה וביקורת כנגד הממסד. לא שמחים בעצמם, ופוזלים ונחיתים לכיוונים רחוקים וזרים. אושרם לכל היותר מרכב מהודר וכדומה.
לעומת, החסידים, באותה רמה רוחנית ירודה, עדיין שמחים גם בפנימיות גם בגלל אפקטים רוחניים אחרים שמעשירים את נפשם - קשר נפשי למועדים לשבתות, לשמחה יהודית וכו' וכו', לקהילה חמה ותומכת, לאדמו"ר נערץ וכו'.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 21/06/2020 12:50:28
נקח למשל דמות כמו העו"ד ר' יעקב וינרוט. שאין ספק שהיה מחובר לסמארטפון ולאקדמיה ("כיוונים רחוקים וזרים" כהגדרך) מי אתה חושב מאושר יותר? העו"ד הליטאי או החסיד שזולל הערינג וגאלע? תצא מהקונכייה שלך. לא כל מי שמחובר לטכנולוגיה המודרנית ולאקדמיה הוא איזה בעל תאווה-ניק שאין לו בעולמו אלא מסעדות ורכבי פאר (ומראות אסורות רח"ל). יש רבים וטובים שמחוברים לטכנולוגיה המודרנית ולאקדמיה והם אנשים ערכיים מלאי תוכן ומשמעות, ויש להם חיים יהודיים של שמירת תו"מ והם מלאי אושר וסיפוק פנימי.
לשיטתכם הרי בעלזא מצפצפים על ההוראות מהיום הראשון.
בפורים היום שם אלפים, בשבת פרה שלאחר פורים שוב היו שם אלפים כאשר היו 2 שמחות בחצר.
בהמשך המשיכו להתפלל שם כאשר שבועיים אחרי שהכל כבר היה חייב להיות סגור.
בבנין בית המדרש, היה ישיבה במחתרת עד יום ד' ניסן.
בליל הסדר האדמו"ר התפלל בבית המדרש הגדול, ואח"כ ערך סדר למאתיים איש.
בשביעי של פסח שוב היו שם מאות אנשים, וכו' וכו'.
מיום כ"ג אייר בית המדרש פתוח לכל דיכפין ללא הגבלות, ללא מסכות וללא הרחקות, כולל בחג השבועות עם טישים ועם הכל.
לשיטתכם, אם כל מה שכתבתי נכון, ולשיטתכם שהדרך היחיד לנמצא את הוירוס החמקמק הוא בבידוד/הרחקה/מסכה אז איך זה שאין 200 מתי קורונה בבעלזא?
הרי יש מתים מקורונה בכל החוגים הגדולים שנזהרו הכי הרבה, אז משהו בחשבון שלכם לא מסתדר.
200 מתים? בתחילת ההתפרצות כאשר עוד לא היו הגבלות ונדבקו אלפים בכל המדינה לא מתו כזו כמות. ובטח עכשיו שהקשישים נזהרים ובפרט בקריית בעלז ביודעם את המצב בשטח. אז אין לצפות לכמות כזו.
כמובן שמאתיים היה גוזמה, הכוונה שלי הייתה שהיה צריך להיות שם תמותה פי 10 מכל חוג אחר שכן נזהרים. ולגבי הקשישים, כל הקשישים בבעלזא באים לתפילות ולטישים כרגיל, כולל אלו שמביאים אותם בכסאות גלגלים.
נשלח ב-21/6/2020 21:07
שמערעלע כתב:
כמובן שמאתיים היה גוזמה, הכוונה שלי הייתה שהיה צריך להיות שם תמותה פי 10 מכל חוג אחר שכן נזהרים. ולגבי הקשישים, כל הקשישים בבעלזא באים לתפילות ולטישים כרגיל, כולל אלו שמביאים אותם בכסאות גלגלים.
אז מה ההסבר שלך? 1) מופת של הרבי. 2) הדיווחים שקריים. בבעלז שומרים על ההנחיות. 3) הנגיף נחלש והוא כבר לא קטלני. 4) בכל התשובות יש קורטוב של אמת.
נשלח ב-21/6/2020 21:10
חריף_ומקשה כתב:
שמערעלע כתב:
אז מה ההסבר שלך? 1) מופת של הרבי. 2) הדיווחים שקריים. בבעלז שומרים על ההנחיות. 3) הנגיף נחלש והוא כבר לא קטלני. 4) בכל התשובות יש קורטוב של אמת.
עיין בכל ההודעות שלי מתחילת ההתפרצות ותבין את הסיבה.
בעלזא הפסיקו להזהר עם שוך הגל הראשון כך שלא היתה הדבקה כי כבר לא הסתובבו הרבה נשאים. חולים צעירים היו שם המון רק שלא הלכו להיבדק בהוראה מגבוה.
הגל הנוכחי יראה לנו אם מי שלא נזהר חוטף או לא. בתקוה ובתפילה שאף אחד לא יינזק
נשלח ב-21/6/2020 21:15
אני מתפלל בבית כנסת שהציבור ליטאי והרב חסידי.
95% מהציבור עם מסכות, הרב, בניו וחתניו ללא מסכות.
נשלח ב-21/6/2020 21:24
מנחה_חדשה כתב:
בעלזא הפסיקו להזהר עם שוך הגל הראשון כך שלא היתה הדבקה כי כבר לא הסתובבו הרבה נשאים. חולים צעירים היו שם המון רק שלא הלכו להיבדק בהוראה מגבוה.הגל הנוכחי יראה לנו אם מי שלא נזהר חוטף או לא. בתקוה ובתפילה שאף אחד לא יינזק
נורא מעניין
כשהם זלזלו בגל הראשון כבר בפסח, אז כולם אמרו חכו חכו, עוד שבועיים נראה איזה "חכמים" הם. נו, כבר עבר חודשיים ועכשיו אתה שוב אומר שעכשיו בגל השני נראה את גודל "חכמתם".
בקיצור, לפי הקצב הזה גם בגל החמישי לא נדע שום דבר, אז תחליטו אם הגל הראשון קובע או הם תמיד יהיו הלא צודקים.
ואני שואל שאלה פשוטה: למה בחו"ל אין צורך במסכות, ורק במדינה הנאורה שלנו חובה ללכת במסכה?
נשלח ב-21/6/2020 22:21
מושגים
שמערעלע כתב:
לא היה צריך להיות תמותה בבעלז בגלל ש99 אחוז מהציבור שמרו על ההנחיות ולכן ברוך ה' עד היום כמעט לא הגיעו חולים אל בעלז ולא נדבקו או שהגיעו קצת מאד וחלו בצורה קלה והחלימו . אין ספק, בוודאי ישנם מקרי קורנה בבעלז רק ששומרים על הכל בסוד ויש דיווחים על כך בכיכר השבת. זה שאין מתים לא אומר שאין קורונה. יכול להיות אנשים חולים בינוני וקשה ואפילו מונשמים. שלא בהכרח ימותו ולעולם לא יידעו שהם חלו בקורונה. רק מי נוטל אחריות על אנשים מבוגרים שאינם בעלזערס שחלילה ימותו או יחלו וישארו עם הנזקים הקשים כתוצאה משרשרת הדבקה שעברה דרך בעלזערס?
לא היה צריך להיות תמותה בבעלז בגלל ש99 אחוז מהציבור שמרו על ההנחיות ולכן ברוך ה' עד היום כמעט לא הגיעו חולים אל בעלז ולא נדבקו או שהגיעו קצת מאד וחלו בצורה קלה והחלימו . אין ספק, בוודאי ישנם מקרי קורנה בבעלז רק ששומרים על הכל בסוד ויש דיווחים על כך בכיכר השבת. זה שאין מתים לא אומר שאין קורונה. יכול להיות אנשים חולים בינוני וקשה ואפילו מונשמים. שלא בהכרח ימותו ולעולם לא יידעו שהם חלו בקורונה. רק מי נוטל אחריות על אנשים מבוגרים שאינם בעלזערס שחלילה ימותו או יחלו וישארו עם הנזקים הקשים כתוצאה משרשרת הדבקה שעברה דרך בעלזערס?
תוקן על ידי מושגים ב- 21/06/2020 22:26:35
ואני שואל שוב ושוב
איפה ובאיזה מקום נמצא חיוב לעשות דברים שבכלל לא בטוח שהם מועילים, והכל למען ספק ספיקא של לא שכיח הזיקא?
המסכה לא נולדה בקורונה. כבר לפני 100 שנה במגפה השתמשו בה, החפץ חיים הזכיר אותה במשנה ברורה, רופאים משתמשים בה כי היא מונעת הערת נגיפים. ואתה מתעקש ככלב השב על קיאו.
גם לשיטתך, 10% יש סיכוי שזה מונע הדבקה? אז זה לא שווה במקום של פיקוח נפש ונזקים גופניים נפשיים וכלכליים?
נשלח ב-21/6/2020 23:13
מנחה_חדשה כתב:
ענו לך שוב ושב ושוב.
המסכה לא נולדה בקורונה. כבר לפני 100 שנה במגפה השתמשו בה, החפץ חיים הזכיר אותה במשנה ברורה, רופאים משתמשים בה כי היא מונעת הערת נגיפים. ואתה מתעקש ככלב השב על קיאו.
גם לשיטתך, 10% יש סיכוי שזה מונע הדבקה? אז זה לא שווה במקום של פיקוח נפש ונזקים גופניים נפשיים וכלכליים?
מכיוון שיש המון אנשים שנדבקו על אף שנזהרו בזהירות פי 10 ממסיכה, אני לא מקבל את המסיכה כמונע וודאי. ספק כן, וודאי לא.
אחרי כל ההודעות והחזרות של ארגון הבריאות העולמי ושל משרד הבריאות הישראלית, לא תהיה שום הפתעה אם ביום מן הימים הם יודיעו שהמסיכה לא עזרה בכהוא זה. יתר זהירות אולי. מונע וודאי, לא!
ולשאלתך הבאה
גם לשיטתך, 10% יש סיכוי שזה מונע הדבקה? אז זה לא שווה במקום של פיקוח נפש ונזקים גופניים נפשיים וכלכליים?"
התשובה היא לא רבתי.
כל זמן שיש מכוניות על הכביש, על אף הנזקים הכלכליים שיש בהשבתתם, כנראה שגם אתה מבין שלחיים יש מחיר.
אבטלה של עשרות אלפי אנשים היא הרבה יותר מסוכנת מהחשש פיקוח נפש שאתה מנסה לתלות בקורונה.
"אבטלה של עשרות אלפי אנשים היא הרבה יותר מסוכנת מהחשש פיקוח נפש שאתה מנסה לתלות בקורונה. "
ציטוט מדברי תמניא אפי, וכאן הבת שואלת, אם זה נכון אז למה החברה החרדית מגדלת אלפי אנשים לאבטלה? האין זה פיקוח נפש הדוחה את כל התורה כפי שהרבנים מלמדים בספרי הקודש?