בית פורומים בחדרי חרדים

ריבלין: ליטאים 100% מסכות, חסידים 0%, ספרדים חצי חצי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2020 23:30 לינק ישיר 

למר תמניא אפי:
לא הבנתי מה הקשר בין עטיית מסיכה לבין אבטלה?
אולי תאיר את עיני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 23:38 לינק ישיר 
תמניא_אפי

מצדרביעי כתב:
למר תמניא אפי:
לא הבנתי מה הקשר בין עטיית מסיכה לבין אבטלה?
אולי תאיר את עיני...

העיניים שלך מכוסים במסיכה, איך אאיר אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 23:46 לינק ישיר 

תמניא,

לא ענית על שאלתי, אם תכנס ח"ו לניתוח, אתה תגיד לרופא שמבחינתך הוא לא צריך לשים מסיכה כי לא בטוח שהיא עוזרת?

וגם לא ענית, שהרי אתה מודה שיש סיכוי מסויים שהיא מועילה, אז למה לא לעטות מסכה? לא הבנתי איך זה קשור לכלכלה. לא הבנתי איך שמירה על ריחוק היגיינה ומסכה קשור לכלכלה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 23:58 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:

תמניא,

לא ענית על שאלתי, אם תכנס ח"ו לניתוח, אתה תגיד לרופא שמבחינתך הוא לא צריך לשים מסיכה כי לא בטוח שהיא עוזרת?

וגם לא ענית, שהרי אתה מודה שיש סיכוי מסויים שהיא מועילה, אז למה לא לעטות מסכה? לא הבנתי איך זה קשור לכלכלה. לא הבנתי איך שמירה על ריחוק היגיינה ומסכה קשור לכלכלה. 

על ראשון ראשון

לא. לא אסכים שהרופא ינתח אותי בלי מסיכה מכמה סיבות.

רופא לחוד וכולי עלמא לחוד. שם לא מדובר בוירוס. מדובר בהיגיינה רפואית שכל בית חולים מחייב את הרופאים לחבוש מסיכה. למה נראה לך שאוותר על זה?
במקרה שלנו מחייבים כל אחד לשנות סווי'ץ וללכת עם מסיכה שמגעילה אותי. כל זמן שזה לא בטוח מונע, וייתכן שבכלל לא עוזר, וייתכן אפילו שזה מזיק (לדעת כמה מומחים) בפרט בוירוס דנן שהמומחים לא יודעים איך מה ולמה וכל יום משנים את דעתם אני לא מרגיש מחויב לזה.

ותגיד לי מנחה, בעונת השפעת של כל שנה אתה הולך עם מסיכה?
הרי יש אנשים שנפטרים מסיבוכי שפעת, אז למה אתה לא מלביש? אתה הרי צועק שזה מונע הדבקה!
ואל תענה לי שאם יש לך שפעת אתה לא מרגיש טוב ולא יוצא מהבית, כי הרי ידוע שהמחלה דוגרת בגוף כמה ימים לפני שמרגישים את זה.

ב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2020 23:59 לינק ישיר 
מושגים

משפט חזק שאמר בר סימן טוב בראיון לאחרונה:
העדפנו לשלם את מחיר ההצלחה (הביקורת על הצעדים). מאשר את מחיר הכישלון (המוני חולים ונפטרים) !

ועכשיו גם אכלנו את הדגים המסריחים (פגיעה קשה בכלכלה) וגם לוקים (בהמוני חולים ח"ו) וגם נגורש מהעיר שיחזרו צעדים קשים ואפילו סגרים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מושגים ב- 22/06/2020 00:07:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 00:06 לינק ישיר 

מושגים כתב:

משפט חזק שאמר בר סימן טוב בראיון לאחרונה:
העדפנו לשלם את מחיר ההצלחה (הביקורת על הצעדים). מאשר את מחיר הכישלון (המוני חולים ונפטרים) !

ועכשיו המצב הוא שגם אכלו את הדגים המסריחים (פגיעה בכלכלה) ועלולים גם ללקות (בהמוני חולים ח"ו) וגם להיות מגורשים מהעיר שיחזרו צעדים קשים ואפילו סגרים..

והחכם עיניו בראשו ואינו גוזר על הציבור גזירה שאי אפשר לעמוד בה וכך לפחות היינו ניצולים מהפגיעה הכלכלית.

אל דאגה
סגר לא יחזור!
על שטות לא חוזרים פעמיים!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 00:30 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
מנחה_חדשה כתב:

תמניא,

על ראשון ראשון

רופא לחוד וכולי עלמא לחוד. שם לא מדובר בוירוס. מדובר בהיגיינה רפואית שכל בית חולים מחייב את הרופאים לחבוש מסיכה. למה נראה לך שאוותר על זה?
במקרה שלנו מחייבים כל אחד לשנות סווי'ץ וללכת עם מסיכה שמגעילה אותי. כל זמן שזה לא בטוח מונע, וייתכן שבכלל לא עוזר, וייתכן אפילו שזה מזיק (לדעת כמה מומחים) בפרט בוירוס דנן שהמומחים לא יודעים איך מה ולמה וכל יום משנים את דעתם אני לא מרגיש מחויב לזה.

הרי יש אנשים שנפטרים מסיבוכי שפעת, אז למה אתה לא מלביש? אתה הרי צועק שזה מונע הדבקה!
ואל תענה לי שאם יש לך שפעת אתה לא מרגיש טוב ולא יוצא מהבית, כי הרי ידוע שהמחלה דוגרת בגוף כמה ימים לפני שמרגישים את זה.

ב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא הבנתי את ההתפתלות. כמו שבית חולים מחייב את הרופאים כדי לא להדביק כך המדינה מחייבת את האזרחים עכשו כדי לא להדביק. אין שום הבדל. וזה שהמסכה מגעילה אותך זה לא תירוץ להביא אנשים לידי סכנה. תשאל באמריקה אם קורונה זה שפעת. שפעת לא מביאה לקריסת בתי חולים לא מביאה לרבבות מתים (שיעורי התמותה באותה תקופת זמן הוכפלה פי כמה במקומות שהיכתה הקורונה) לא גורמת נזקים גופניים ונפשיים למי שהחלים ממנה. שמע תמניא היקר, בדעותיך תומכים מיעוט תמהוני ברחבי העולם כמו פרופ לס ודומיו בלבד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 02:44 לינק ישיר 

קרצטיונא כתב:
ואני שואל שאלה פשוטה:
למה בחו"ל אין צורך במסכות, ורק במדינה הנאורה שלנו חובה ללכת במסכה?

למה רק לכלבים נושכים צריך לסתום את הפה עם זמם...?
סתאאאאם...
באירופה אין צורך במסכות, רק כשנוסעים בתחבורה ציבורית. אוטובוסים רכבות וכדומה.
ברחוב אין צורך. ואכן רוב האוכלוסיה אינה עוטה מסכות (גם לא חסידי גור!), מלבד קשישים ובעלי רקע רפואי (או נפשי)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 08:14 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:

תמניא_אפי כתב:
מנחה_חדשה כתב:

תמניא,

על ראשון ראשון

ב.

לא הבנתי את ההתפתלות. כמו שבית חולים מחייב את הרופאים כדי לא להדביק כך המדינה מחייבת את האזרחים עכשו כדי לא להדביק. אין שום הבדל. וזה שהמסכה מגעילה אותך זה לא תירוץ להביא אנשים לידי סכנה.תשאל באמריקה אם קורונה זה שפעת. שפעת לא מביאה לקריסת בתי חולים לא מביאה לרבבות מתים (שיעורי התמותה באותה תקופת זמן הוכפלה פי כמה במקומות שהיכתה הקורונה) לא גורמת נזקים גופניים ונפשיים למי שהחלים ממנה.שמע תמניא היקר, בדעותיך תומכים מיעוט תמהוני ברחבי העולם כמו פרופ לס ודומיו בלבד

תבדוק ממה מתו בארצות הברית (למשל מרעב כי לא נתנו להכניס אוכל והרופאים והאחיות לא התפנו לתת אוכל) ולמה קבעו שם מוות מקורונה גם מה שלא היה קשור (למשל תשלומים על חולי קורונה מטעם המדינה) כך שגם שם הנתונים מוטים ומוטעים לחלוטין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 08:31 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:

מנחה_חדשה כתב:

תמניא_אפי כתב:
מנחה_חדשה כתב:

תמניא,

על ראשון ראשון

ב.

לא הבנתי את ההתפתלות. כמו שבית חולים מחייב את הרופאים כדי לא להדביק כך המדינה מחייבת את האזרחים עכשו כדי לא להדביק. אין שום הבדל. וזה שהמסכה מגעילה אותך זה לא תירוץ להביא אנשים לידי סכנה.תשאל באמריקה אם קורונה זה שפעת. שפעת לא מביאה לקריסת בתי חולים לא מביאה לרבבות מתים (שיעורי התמותה באותה תקופת זמן הוכפלה פי כמה במקומות שהיכתה הקורונה) לא גורמת נזקים גופניים ונפשיים למי שהחלים ממנה.שמע תמניא היקר, בדעותיך תומכים מיעוט תמהוני ברחבי העולם כמו פרופ לס ודומיו בלבד

תבדוק ממה מתו בארצות הברית (למשל מרעב כי לא נתנו להכניס אוכל והרופאים והאחיות לא התפנו לתת אוכל) ולמה קבעו שם מוות מקורונה גם מה שלא היה קשור (למשל תשלומים על חולי קורונה מטעם המדינה) כך שגם שם הנתונים מוטים ומוטעים לחלוטין.

לא נתנו להכניס אוכל (יש הגיון לא להכניס זיהומים מבחוץ) ולצוות לא היה זמן להאכיל את החולים, זו בדיוק קריסת מערכת הבריאות שממנה חוששים שלא נגיע למצב הזה!
ולגבי רישום כוזב של קורונה כדי לקבל מימון לטיפול, לדעתי זה דבר בלתי אפשרי.
כך שבעיני בני יורק אלו שמתו מקורונה אכן מתו מקורונה, מסיבוכי הקורונה או מהשלכותיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 09:31 לינק ישיר 

במדינות שהולכים בלי מסכה עושים טעות ומי שרוצה לחיות בטעות מוזמן לעבור לשם. הכל כמנהג המדינה ופה ברוך השם יש רופאים ואחראים עם שכל ובסך הכל עשו עד עכשיו עבודה טובה מאוד . מה לעשות שחלק מהציבור מפגר ומזלזל ? אז צריך לחנך אותו ומקווה שיעשו את זה כמה שיותר חזק וברור שבעוד שבועיים אף אחד,גם לא בפורום הזה לא יפיץ את השטויות של פרופסור לס ודומיו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 22/06/2020 09:31:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 11:21 לינק ישיר 

באירופה (בדקתי בגרמניה) צריך לשים מסיכה בכל מקום ציבור סגור וכן במקום פתוח אם יש התקבצות של אנשים גם אם זה יותר משני מטר - כמו תור לקופה במקום פתוח. אז מה נשאר: אפשר ללכת על המדרכה בלי מסיכה אם יש מרחק יותר משני מטרים. אני מאמין שאירופאים ממושמעים (לא איטלקים, למשל) יחבשו ויורידו את המסיכה כל כמה מטרים לפי העניין והרשויות נותנים בהם אמון, בצדק או שלא. בארץ אין מצב שבכל רמזור בו תהיה התקבצות של כמה אנשים כולם ישלפו את המסכה בצייתנות, ויורידו אותה לאחר שיתחילו שוב ללכת במרחק זה מזה. אז הפתרון הוא - לחייב כל הזמן. למעשה, מי שעושה הליכה ספורטיבית - אכן פטור גם בארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 12:15 לינק ישיר 

ציטוט:
העיתונאי אריה ארליך הודה כי "פנו אליי בדרישה "להגן על הציבור החסידי" נוכח מתקפה על אי עטיית מסכות. מיותר לציין שלא אגן. יש התרופפות ברורה בקרב קהלים חסידיים רבים, ואני נתקל בזה לצערי ברמה יומיומית. מדובר בפיקוח נפש! פיקוח נפש קודם לכבוד. שימו מסכות. תחסכו הלוויות."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 12:52 לינק ישיר 

יצחקהספרן כתב:
מנחה_חדשה כתב:

תמניא_אפי כתב:
מנחה_חדשה כתב:

תמניא,

על ראשון ראשון

ב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

כאילו שרק מוות זה הדבר הגרוע בקורונה. תשמע סיפורים של בוגרי קורונה שהיו מאושפזים. מאבק על כל נשימה, בדידות, לחץ נפשי, הרגשת חולשה איומה. שלא לדבר על נזקים שנשארים גם אחרי ההחלמה. דלקת בשריר הלב, נזקים נוירולוגים של דכאון, עצבנות, גפיים עם תפקוד חלקי, חולשה איומה. שיקום מהנשמה שלוקח שבועות רבים. עם הזמן שחולף ורואים את הנזקים, מי שאומר שזו שפעת יוצא יותר ויותר תמהוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2020 15:53 לינק ישיר 

בגט_סתרים כתב:
"אבטלה של עשרות אלפי אנשים היא הרבה יותר מסוכנת מהחשש פיקוח נפש שאתה מנסה לתלות בקורונה. "

ציטוט מדברי תמניא אפי, וכאן הבת שואלת, אם זה נכון אז למה החברה החרדית מגדלת אלפי אנשים לאבטלה? האין זה פיקוח נפש הדוחה את כל התורה כפי שהרבנים מלמדים בספרי הקודש?

חריפה ומקשה 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ריבלין: ליטאים 100% מסכות, חסידים 0%, ספרדים חצי חצי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.