|
|
| נשלח ב-24/6/2020 17:33 |
|
| |
| יצחקהספרן כתב: |  | | מנחה_חדשה כתב: |  | הרי כשצעירים נדבקים, בהכרח נדבקים גם מבוגרים יותר, אם רב אם מעט.
אבל הפרופסור מדבר כמערכת בריאות של מדינה.
הוא מוכן לקבל X מתים כדי שהכלכלה תמשיך לפעול. ההלכה גם מוכנה לקבל סיכון כזה?
דבר נוסף, העידוד שלו לפתיחת המשק הוא בכפוף לשמירה על כללי ריחוק ומסכות. וזה הרי לא קורה. אף אחד לא שאל את הפרופסור, האם בידיעה של 100% שלא תהיה שמירת כללים ע"י הציבור, האם גם אז הוא מוכן לפתיחה חופשית של הכל? |
|
| דוגמא מצויינת. נהיגה היא בערך כמו קורונה. כמו שבנהיגה חובה על פי ההלכה להישמר, לנסוע כחוק, לא לדבר בטלפון, לא לעבור באדום, כך בתקופת מגיפה, חובה לשמור על הכללים כדי להימנע מלהידבק ולהדביק, תוך כדי המשך החיים הרגילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 17:55 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  |
| יצחקהספרן כתב: |  | | מנחה_חדשה כתב: |  | הרי כשצעירים נדבקים, בהכרח נדבקים גם מבוגרים יותר, אם רב אם מעט.
דבר נוסף, העידוד שלו לפתיחת המשק הוא בכפוף לשמירה על כללי ריחוק ומסכות. וזה הרי לא קורה. אף אחד לא שאל את הפרופסור, האם בידיעה של 100% שלא תהיה שמירת כללים ע"י הציבור, האם גם אז הוא מוכן לפתיחה חופשית של הכל? |
|
_________________ |
| דוגמא מצויינת. נהיגה היא בערך כמו קורונה. כמו שבנהיגה חובה על פי ההלכה להישמר, לנסוע כחוק, לא לדבר בטלפון, לא לעבור באדום, כך בתקופת מגיפה, חובה לשמור על הכללים כדי להימנע מלהידבק ולהדביק, תוך כדי המשך החיים הרגילים. |
|
השאלה אם זה מגיפה ולפי נתוני התמותה (האמיתיים) ועוד נתונים זו לא מגיפה והיחס בהתאם, רק מה כרגע יש את הבהלה שהרשויות יוצרים אז בגלל חילול השם והקנס שמים מסכות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-24/6/2020 19:34 |
|
| |
בטענה הקודמת טענת שבשביל להמשיך את החיים הסדירים אפשר לקחת בחשבון מוות. כלומר כן יש מגיפה.
עכשו אתה טוען שזו בכלל לא מגיפה.
קודם סימנת את המטרה ואחר כך אתה יורה את החיצים לפי הענין.
דרך אגב, בארה"ב התמותה עלתה באזורים הנגועים פי 45! ביחס לאותה תקופה באותם אזורים בשנים קודמות.
אז אם תמותה של פי 45 זו לא מגיפה אז מה זה כן מגיפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 19:46 |
|
| |
מנחה איך תסביר שההפגנות ההמוניות בארצות הברית לא העלו את קצב ההדבקה? ההפגנות היו במאות מקומות עם הצטופפות של אלפי אנשים, וכידוע שרמת התמותה של השחורים בארה"ב יותר גבוהה מהלבנים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 21:08 |
|
| |
מצדרביעי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 21:18 |
|
| |
חשוב לציין את המובן מאליו (מה שחלק מהאנשים שטומנים ראשם בחול או כל מיני דמגוגים בוחרים להתעלם או לעוות).
פרופ' רביד דיבר על כך שבדיעבד התוצאה של הדבקה אצל צעירים היא חיובית כי אולי כך תיווצר חסינות עדר, אבל לרגע הוא לא אמר שאין להיזהר ולבדוק וכו', הוא אמר במפורש שיש צורך בהרחקות, מסכות וכל כללי הזהירות שמשרד הבריאות הנחה עליהם, ובידודים, וכן טיפול ב"אזורים אדומים".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 21:19 |
|
| |
בד"ה הרב אברהם ישעיהו הבר זצ"ל
| תמניא_אפי כתב: |  | מנחה איך תסביר שההפגנות ההמוניות בארצות הברית לא העלו את קצב ההדבקה? ההפגנות היו במאות מקומות עם הצטופפות של אלפי אנשים, וכידוע שרמת התמותה של השחורים בארה"ב יותר גבוהה מהלבנים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| לא הבנתי את הלוגיקה. בגלל שאין עליה בהדבקה מההפגנות אז לא היתה מגיפה?
ולעצם השאלה, לדעתי זה מראה שההדבקה היא במקומות סגורים. גם בארץ העליה בתחלואה עלתה שוב רק אחרי שפתחו את בתי הכנסת המסעדות ומוסדות הלימוד. כל עוד התפללו בחוץ הפגינו בחוץ וטיילו במרחב הפתוח המספרים נשארו נמוכים.
אירופה עושה בחכמה שמחייבת מסיכה רק במקומות סגורים.
אף על פי כן אני עוטה מסיכה גם בחוץ מספק שמא מתקני התקנה צודקים וגם באויר יש הדבקה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 21:35 |
|
| |
מצדרביעי
| מנחה_חדשה כתב: |  | מנחה איך תסביר שההפגנות ההמוניות בארצות הברית לא העלו את קצב ההדבקה? ההפגנות היו במאות מקומות עם הצטופפות של אלפי אנשים, וכידוע שרמת התמותה של השחורים בארה"ב יותר גבוהה מהלבנים. נשלח מהאנדרואיד שלי לא הבנתי את הלוגיקה. בגלל שאין עליה בהדבקה מההפגנות אז לא היתה מגיפה?
ולעצם השאלה, לדעתי זה מראה שההדבקה היא במקומות סגורים. גם בארץ העליה בתחלואה עלתה שוב רק אחרי שפתחו את בתי הכנסת המסעדות ומוסדות הלימוד. כל עוד התפללו בחוץ הפגינו בחוץ וטיילו במרחב הפתוח המספרים נשארו נמוכים.
אירופה עושה בחכמה שמחייבת מסיכה רק במקומות סגורים.
אף על פי כן אני עוטה מסיכה גם בחוץ מספק שמא מתקני התקנה צודקים וגם באויר יש הדבקה |
|
זה כנראה נכון, מה שכן, מעניין אותי האם באמת נותנים קנסות גם למי שהולך בחוץ בלי מסיכה. או שכמיטב מסורת הישראבלוף, בעצם רצו לחייב רק במקומות סגורים, אבל היות ויודעים שחצי מהאנשים ישימו מסיכה רק חצי מהזמן (במקרה הטוב) החליטו לחייב לגמרי, ואז יקפידו יותר לכל הפחות במקומות סגורים...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 21:56 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | בד"ה הרב אברהם ישעיהו הבר זצ"ל
| תמניא_אפי כתב: |  | מנחה
איך תסביר שההפגנות ההמוניות בארצות הברית לא העלו את קצב ההדבקה? ההפגנות היו במאות מקומות עם הצטופפות של אלפי אנשים, וכידוע שרמת התמותה של השחורים בארה"ב יותר גבוהה מהלבנים.
|
| לא הבנתי את הלוגיקה. בגלל שאין עליה בהדבקה מההפגנות אז לא היתה מגיפה?ולעצם השאלה, לדעתי זה מראה שההדבקה היא במקומות סגורים. גם בארץ העליה בתחלואה עלתה שוב רק אחרי שפתחו את בתי הכנסת המסעדות ומוסדות הלימוד. כל עוד התפללו בחוץ הפגינו בחוץ וטיילו במרחב הפתוח המספרים נשארו נמוכים.אירופה עושה בחכמה שמחייבת מסיכה רק במקומות סגורים. אף על פי כן אני עוטה מסיכה גם בחוץ מספק שמא מתקני התקנה צודקים וגם באויר יש הדבקה |
|
לדעתך כך לדעת מישהו אחר אחרת ולדעת שלישי שונה לא יודעים לא יודעים לא יודעים הכל השערות אני אמור לעטות מסיכה במקום סגור כי לדעתך זה מדבק? ואם מישהו יגיד סברה אחרת? ובכלל הרי המון בזזו חנויות, וזה מקום סגור. אולי ברגע שהם הרסו את החזית של החנות זה כבר נקרא מקום פתוח. לך תדע. כל כך קשה להודות שאין לנו ולא לכל המומחים צל של מושג על דרכי ההדבקה?? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 22:47 |
|
| |
רק דברת והנה ידיעה מYNET:
הזינוק במספר הנדבקים במדינות שונות ברחבי ארה"ב מעורר בה חשש כבד מהתפרצות של גל שני. מדינות אחרות שהצליחו לבלום את הנגיף אחרי מאבק ממושך – והגבלות מחמירות ביותר על תושביהן – הודיעו הערב (ד') כי ידרשו מאלו שיגיעו ממוקדי ההתפרצות החדשים בארה"ב לעבור בידוד אם ייכנסו לשטחיהן. ניו יורק, ניו ג'רזי וקונטיקט ידרשו מעתה בידוד למשך שבועיים ממי שיגיע אליהן מכמה מדינות שכעת מדווחות על זינוק במספר הנדבקים: אלבמה, ארקנסו, אריזונה, פלורידה, צפון קרוליינה, דרום קרוליינה, טקסס, וושינגטון ויוטה.
ההחלטה מתפרסמת יום לאחר שאתמול אובחנו ברחבי ארה"ב כמעט 36,000 נדבקים חדשים. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, המספר הזה הוא הנתון היומי השני בגודלו מאז תחילת המגפה בארה"ב במרץ, קרוב מאוד לשיא של 36,426 הנדבקים שדווח ב-24 באפריל. בארה"ב אובחנו כבר יותר מ-2.3 מיליון איש, ומתו יותר מ-121,000 חולים. בשני נתונים אלו מדורגת ארה"ב ראשונה בעולם.
אז הנה, ההפגנות גרמו להתפרצות שמגיעה כמעט לשיא הגל הראשון.
אבל גם על זה יהיה לך מה לענות בטח. אחרי שהחלטת שאתה אנרכיסט, תמצא 1000 תירוצים להצדיק את עצמך. גם אם לא 80% ממדינות העולם יורו לשמור על כללי ריחוק ומסיכה, אלא גם אם כל העולם כולו יגיד, אתה תשאר החכם מכולם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 23:04 |
|
| |
יופי יעשו הגבלות לכמה שבועות ושוב יפתחו ושוב קצב ההידבקות תעלה ושוב יטילו הגבלות וחוזר חלילה. המון הצלחה לכולכם! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 23:27 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | | מנחה_חדשה כתב: |  | בד"ה הרב אברהם ישעיהו הבר זצ"ל
| תמניא_אפי כתב: |  | מנחה
איך תסביר שההפגנות ההמוניות בארצות הברית לא העלו את קצב ההדבקה? ההפגנות היו במאות מקומות עם הצטופפות של אלפי אנשים, וכידוע שרמת התמותה של השחורים בארה"ב יותר גבוהה מהלבנים.
|
| לא הבנתי את הלוגיקה. בגלל שאין עליה בהדבקה מההפגנות אז לא היתה מגיפה?ולעצם השאלה, לדעתי זה מראה שההדבקה היא במקומות סגורים. גם בארץ העליה בתחלואה עלתה שוב רק אחרי שפתחו את בתי הכנסת המסעדות ומוסדות הלימוד. כל עוד התפללו בחוץ הפגינו בחוץ וטיילו במרחב הפתוח המספרים נשארו נמוכים.אירופה עושה בחכמה שמחייבת מסיכה רק במקומות סגורים. אף על פי כן אני עוטה מסיכה גם בחוץ מספק שמא מתקני התקנה צודקים וגם באויר יש הדבקה |
|
לדעתך כך לדעת מישהו אחר אחרת ולדעת שלישי שונה לא יודעים לא יודעים לא יודעים הכל השערות אני אמור לעטות מסיכה במקום סגור כי לדעתך זה מדבק? ואם מישהו יגיד סברה אחרת? ובכלל הרי המון בזזו חנויות, וזה מקום סגור. אולי ברגע שהם הרסו את החזית של החנות זה כבר נקרא מקום פתוח. לך תדע. כל כך קשה להודות שאין לנו ולא לכל המומחים צל של מושג על דרכי ההדבקה?? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מזכיר את הטענה אותה טוענים לפעמים חילונים בורים, והיא שבכל מקרה יש הרבה פעמים כ"כ הרבה מחלוקות בהלכה (להבדיל) וכיו"ב ולכן שכל אחד יחליט לעצמו מה נראית לו באמת ההלכה...
לגבי מקומות פתוחים, אין ספק שככלל מקום פתוח ומאוורר-מהווה הרבה פחות "מדגרה" לכל חיידק ווירוס, בנוסף, זה גם אושש במחקרים שנעשו לאחרונה בנוגע לקורונה. משהו לא ברור?
 |
|
|
|
|
|