|
|
| נשלח ב-23/6/2020 13:28 |
|
| |
לה''ו. הימים ימי שלהי שלטון לייבו. הגיע זמן הצבעה, ולשכונה הגיע בחור חדש... ושמו, בן יאודה. קצין משטרה בדימוס, שרץ לראשות המועצה, עם חלום להפוך את אחת הגבעות למפעלי היי-טק. לא הלך לו... לפני כעשר שנים פגשתיו באזור התעשיה השוקק של בית''ר עילית (חוסא''ן בערבית), והעברנו זכרונות על ''הימים ההם'' . בעוד הייתי בטוח שהוא עדיין בית''ריסט, הוא אמר: לא, זה היה כפרת ותיקןן עוונות. מזמן אני גר צמוד, הלא היא צור הדסה! נ.ב. לפעמים חלומות מתגשמים... אבל רוב הפעמים מתעוררים, וחוטפים פראסק!!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2020 23:10 |
|
| |
סקופער
| מצדרביעי כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  |
הלב נקרע על המצב הקשה. 45% מתושבי ביתר עילית מחוסרי עבודה!! אין להם כסף לקנות אוכל או בגדים. אבל חייבים לשאול את עצמם: איך הגענו למצב הזה? האם זה גזירת גורל? האם יכול להיות שזה קשור לכך שלא למדנו אנגלית ומתמטיקה בתלמוד תורה? האם זה קשור לכך שנמנענו מללכת ללמוד באקדמיה? האם לא הגיע הזמן לעשות חשבון נפש? |
|
לולי דמסתפינא הווא אמינא: לא חריפות יש כאן ולא קושיא יש כאן. דברי כפירה יש כאן. הלא גמרא ערוכה היא: מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה ועד ראש השנה. אלא מאי? גזירת השתדלות יש על האדם. אבל להגיד שבגלל שחסר לו למישהו את האנגלית הוא רעב ללחם?! אתה יודע כמה דוברי אנגלית ברמה של חמש יחידות יש בארה"ב והם דרי רחוב?!?! נשלח מהאנדרואיד שלי
גמ' ערוכה נוספת: "מי שאינו מלמד בנו אומנות, כאילו מלמדו ליסטות"- האם הגמ' הזאת גם "כפרנית" עפ"ל? |
|
כמה שידוע לי השו"ע לא פסק את זה להלכה. וכידוע גם שיש שיטות אחרות שם, וכבר דנו הראשונים והאחרונים אם יש כאן מח' או שזה תלוי למי זה נאמר. בכל אופן, אם אתה מקיים את העצות שיש בגמ', אוכל להריץ לך עוד כמה עצות מעניינות מהגמ' שאני לא בטוח שאתה מקיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 17:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 18:02 |
|
| |
| סקופער כתב: |  | סקופער
הלב נקרע על המצב הקשה. 45% מתושבי ביתר עילית מחוסרי עבודה!! אין להם כסף לקנות אוכל או בגדים. אבל חייבים לשאול את עצמם: איך הגענו למצב הזה? האם זה גזירת גורל? האם יכול להיות שזה קשור לכך שלא למדנו אנגלית ומתמטיקה בתלמוד תורה? האם זה קשור לכך שנמנענו מללכת ללמוד באקדמיה? האם לא הגיע הזמן לעשות חשבון נפש? |
|
לולי דמסתפינא הווא אמינא: לא חריפות יש כאן ולא קושיא יש כאן. דברי כפירה יש כאן. הלא גמרא ערוכה היא: מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה ועד ראש השנה. אלא מאי? גזירת השתדלות יש על האדם. אבל להגיד שבגלל שחסר לו למישהו את האנגלית הוא רעב ללחם?! אתה יודע כמה דוברי אנגלית ברמה של חמש יחידות יש בארה"ב והם דרי רחוב?!?! נשלח מהאנדרואיד שלי
גמ' ערוכה נוספת: "מי שאינו מלמד בנו אומנות, כאילו מלמדו ליסטות"- האם הגמ' הזאת גם "כפרנית" עפ"ל? |
|
כמה שידוע לי השו"ע לא פסק את זה להלכה. וכידוע גם שיש שיטות אחרות שם, וכבר דנו הראשונים והאחרונים אם יש כאן מח' או שזה תלוי למי זה נאמר. בכל אופן, אם אתה מקיים את העצות שיש בגמ', אוכל להריץ לך עוד כמה עצות מעניינות מהגמ' שאני לא בטוח שאתה מקיים...
|
|
ולרוב המהדרים בדבר זה בגמרא וטוענים לאקטואליות שלה משום מה עוצמים עינים מדברי גמרא אחרים ואומרים עליהם שהם ארכאיים ומיושנים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-24/6/2020 18:03 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  |
היכן בגמרא מובא שצריך תעודה!?!
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 18:06 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| פסתםנחמד כתב: |  | וכבר אמר שלמה המלך בחכמתו (אולי מקשה לא) לא לחכמים לחם, מכיר אישית עו"ד שמחפש את עצמו בלשון המעטה, בעיניין הפרנסה, וסופר סתם שיש לו מכאן ולהבא, הרבה תפילות, לא בא לייאש אף אחד פה, רק שלא יחשבו שמי שהולך ללמוד תואר, ישר יקפצו לתת לו עבודה בעשרות אלפי שח לחודש, נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מקרים בודדים לא מייצגים כלום הסטטיסטיקה לא משקרת. בעלי תואר אקדמאי מרוויחים יותר.
וצריך להדגיש דבר נוסף. אני מדבר בעיקר על תואר במדעים מדויקים. רפואה, מתמטיקה, כימיה, פיזיקה, ביולוגה, הנדסה, וכדומה. יש הצפה של עורכי דין, רואי חשבון וכדומה. זה לא ממש מקצוע יצרני. רק המוצלחים שורדים. |
|
לא כל מקצוע אקדמי מפרנס ויש גם שמקצוע מסויים שהיה מבוקש סר חינו, ויש מקצועות לא אקדמאים ופרנסתם בצידם, שורה תחתית מי שפירנס הוא שיפרנס ואנו אמורים לעשות השתדלות אבל להשתדל שלא תפגע הרוחניות שלנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
| נשלח ב-24/6/2020 21:14 |
|
| |
מצדרביעי
| סקופער כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  |
|
גמ' ערוכה נוספת: "מי שאינו מלמד בנו אומנות, כאילו מלמדו ליסטות"- האם הגמ' הזאת גם "כפרנית" עפ"ל? כמה שידוע לי השו"ע לא פסק את זה להלכה. וכידוע גם שיש שיטות אחרות שם, וכבר דנו הראשונים והאחרונים אם יש כאן מח' או שזה תלוי למי זה נאמר. בכל אופן, אם אתה מקיים את העצות שיש בגמ', אוכל להריץ לך עוד כמה עצות מעניינות מהגמ' שאני לא בטוח שאתה מקיים...
|
|
גם אם יש הנהגה מיוחדת ליחידי סגולה כמו ר' נהוראי שמניח כל אומניות שבעולם, עדיין הראייה שהבאתי מהגמ' היא סה"כ שהטענה של חריף שאי למידת מקצוע יכולה לגרום לעוני היא ודאי אינה "כפרנית". כפי שלענ"ד לא תטען כלפי בעל המימרה שציטטתי כאילו הוא "כפרן" חס ושלום...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 21:20 |
|
| |
לפני הקורונה כמה אחוזים היו "מחוסרי עבודה" בביתר? כידוע בציבור החרדי מספר "מחוסרי העבודה" הרשמיים לא בהחלט חופפים עם המספרים בפועל
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 21:36 |
|
| |
לה''ו. נוירולוג. האם אתה רומז חוח''ו שהאמרה ''מקובלנו מהר סיני, שהכל בשחור'', היא אמת לאמיתה?! מנחה, מנחה, מנחההההההההה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 21:37 |
|
| |
יש רבים שמתפללים מנחה בצנעא
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 22:17 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 23:20 |
|
| |
סקופער
|
גמ' ערוכה נוספת: "מי שאינו מלמד בנו אומנות, כאילו מלמדו ליסטות"- האם הגמ' הזאת גם "כפרנית" עפ"ל? כמה שידוע לי השו"ע לא פסק את זה להלכה. וכידוע גם שיש שיטות אחרות שם, וכבר דנו הראשונים והאחרונים אם יש כאן מח' או שזה תלוי למי זה נאמר. בכל אופן, אם אתה מקיים את העצות שיש בגמ', אוכל להריץ לך עוד כמה עצות מעניינות מהגמ' שאני לא בטוח שאתה מקיים...
גם אם יש הנהגה מיוחדת ליחידי סגולה כמו ר' נהוראי שמניח כל אומניות שבעולם, עדיין הראייה שהבאתי מהגמ' היא סה"כ שהטענה של חריף שאי למידת מקצוע יכולה לגרום לעוני היא ודאי אינה "כפרנית". כפי שלענ"ד לא תטען כלפי בעל המימרה שציטטתי כאילו הוא "כפרן" חס ושלום... |
|
אני לא מדבר על כפירה כן או לא, זו לא הסוגיא כאן. הסוגיא שאנו דשים בה כאן לא פעם ולא פעמיים היא מהי הדרך הנכונה להנהיג בה את הציבור. יש את הדרך הנוכחית ויש את הדרך שאתה וחריף מציעים. גם לדרך זו יש בעיות לא פשוטות. אני מסתכל סביבי ואני רואה למשל את הציבור הדתי שמתאבד על המקצוע הנחשק ורואה את התוצאות הרוחניות הכרוכות בזה. יותר משליש מהנוער שם יורד רוחנית מי יותר ומי פחות. לעושר ולרווחה כלכלית יש מחיר. כל הפסוקים בתורה שמזהירים את האדם הם מפני העושר כגון "כי תבנה בתים וכו'" או "וישמן ישורון וכו'" ועוד ועוד, וכן בחז"ל אין ארי נוהם אלא וכו'...
אז זה לא שאני מקדש את העניות ואומר שזו הדרך הנכונה לבחור בה לכתחילה, אבל מה כן זו סוגיא לא פשוטה?
מה אתה מציע לשנות בציבור החרדי? את הלימוד בחיידרים? בישיבות קטנות? ובגדולות? האם בגרויות בישיבות תיכוניות זה מלמדו אומנות מהגמ' שהבאת? האם היום יש אפשרות היום להתפרנס ממלאכתו עראי של 3 שעות ו-9 שעות לימוד כמו שכתב הרמב"ם? האם היום יש בעלבת שלומד 3-4 שעות כמו שכותב המשנ"ב בסימן קנו על הבעלבתים של זמנם?
הכל השתנה, וכל דור עם ההתמודדות שלו. כנראה עדיף נסיון העוני על נסיון השפע הגשמי. עינינו הרואות שמי שיצא מבית המדרש לא נשאר אותו אדם. כמה חברים טובים שלי שהיו ממש בני תורה איבדו את זה וכבר כמעט לא מכירים אותם היום. ומשפחתם בהתאם. זה לא פשוט בכלל.
אני לא אומר שצריך ללכת ראש בקיר. אם יש למישהו כאן בן בישיבה שלא בראש שלו הלימוד, בוודאי יש מקום למצוא לו פתרונות מתאימים כגון לימוד מקצוע וכדו'. איתי בישיבה היה בחור שלא חשקה נפשו בתורה והוא עשה בשקט בשקט תואר בפיזיקה וכיום הוא יינן בכיר. לא צריך לעשות מלחמות דת. אבל מכאן ועד לצאת בהכרזה שכולם עניים ודפוקים כי אין להם מקצוע, ובישיבות דפקו אותם וכו' וכו', נראה לי קצת מוגזם. עם כל החסרונות שיש, ויש לא מעט, עדיין לא מצאתי מישהו שהגיע עם שיטה אלטרנטיבית טובה יותר. לכן, לבינתיים, הפתרונות הם פרטיים ולא כוללים.
ולסיום אומר, שכל בחור ואברך שנשארים בבית המדרש בדור גשמי זה, אין לך נחת יותר גדול מזה להקב"ה. וכבר שאל מהרח"ו את רבו האר"י איך אומר עליו שהוא אדם גדול והלא בדורות הקודמים היה נחשב לקטן שבקטנים. וענה לו, שהוא נמדד ביחס לדור, וכמה שהדור חשוך הוא מאיר יותר אפי' מדורות הקודמים. וכן בעניינינו. בחור ישיבה שלומד היום בזמן קשה זה, ומתייגע בראשונים ואחרונים, מה יש יותר טוב מזה? וכי נשגע את בחורינו המסולאים בפז על עתיד מקצועי שיפרנס אותם? מהיכן ייצאו לנו גדולי תורה? אפשר גם להסתכל אחורה ולראות כמה גדולי תורה נוצרו לנו משיטת פרנקפורט וכמה משיטת הישיבות. וגם כיום, צאו וראו היכן מצמיחים גדולים בתורה, לא בבגרויות ולא במקצועות. אלא רק בישיבות על טהרת הקודש.
ולסיום הסיום אוסיף, שחבר טוב, בעלבת שמתפרנסים יפה הוא ואשתו, אמר לי שהוא ואברך גומרים את החודש אותו דבר. רק לו יש ג'יפ חדש ולאברך רכב ישן, הוא טס פעמיים בשנה ואברך מחליף דירות, הוא קונה מילקי ב3.5 שקל ואברך לבן בשקל. הוא גר בדירה משופצת ואברך בבית פשוט. אבל בסוף החודש שניהם באותו מצב בחשבון, ואפי' האברך מצבו טוב יותר, כי הוא חי בפשטות ומשברים כמו קורונה או אחרים לא מזעזעים אותו יתר על המידה, אבל הוא הבעלבת פתאום צריך להצטמצם וזה בלתי אפשרי, מה שמכניס אותו לבורות כלכליים.
תוצאות דבריי. בסוף בסוף כולם באותו מצב, ורק האברכים נשארים יותר רוחניים, והבעלבתים יורקים דם בכדי להעלות את רמת החיים הגשמית שלהם שלא מביאה להם בדרך כלל אושר מיוחד...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2020 23:43 |
|
| |
לעניין ורהוט
אך יושם לב כי חלק מהמטיפים הסדרתיים, מתכוונים לא רק לפרנסה שרוממותה בפיהם, אלא מה שאצלך (ואצלי) חיסרון אצלם הוא מעלה - הפתיחות, הליברליות, הדקדקנות הפחותה בסעיפים קטנים וכו' וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2020 02:33 |
|
| |
דברי טעם סקופער. רק שאלה קטנה, כתבת שהבחור למד פיזיקה והיום הוא יינן, מה הקשר בין פיזיקה ליינות?
|
|
|
|
|