בית פורומים בחדרי חרדים

ביתר עילית במצב קשה: 45% מהתושבים מחוסרי עבודה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2020 09:03 לינק ישיר 
סקופער

קלעפער כתב:
דברי טעם סקופער. רק שאלה קטנה, כתבת שהבחור למד פיזיקה והיום הוא יינן, מה הקשר בין פיזיקה ליינות?

האמת שאני עצמי לא יודע מבין גדול ביין, ולכן שאלתי את אחיו שגר בשכונתנו, והוא אמר שהוא עשה תואר משולב בפיזיקה וכימיה. מקווה שזה מסביר את זה.

נ.ב. הם חוצניקים, מה שמסביר את הפתיחות של ההורים לתת לבחור לעשות את זה. אני מתקשה לראות משפחות ישיבתיות ישראליות עושות את זה, בגלל המה יאמרו וכו'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 09:04 לינק ישיר 
פלדלפי

סקופער כתב:
חריף_ומקשה כתב:

הלב נקרע על המצב הקשה. 
45% מתושבי ביתר עילית מחוסרי עבודה!! 
אין להם כסף לקנות אוכל או בגדים.
אבל חייבים לשאול את עצמם: 
איך הגענו למצב הזה? האם זה גזירת גורל?
האם יכול להיות שזה קשור לכך שלא למדנו אנגלית ומתמטיקה בתלמוד תורה?
האם זה קשור לכך שנמנענו מללכת ללמוד באקדמיה?
האם לא הגיע הזמן לעשות חשבון נפש?

לולי דמסתפינא הווא אמינא: לא חריפות יש כאן ולא קושיא יש כאן. דברי כפירה יש כאן.
הלא גמרא ערוכה היא: מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה ועד ראש השנה. אלא מאי? גזירת השתדלות יש על האדם. אבל להגיד שבגלל שחסר לו למישהו את האנגלית הוא רעב ללחם?!

אתה יודע כמה דוברי אנגלית ברמה של חמש יחידות יש בארה"ב והם דרי רחוב?!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

גמ' ערוכה נוספת: "מי שאינו מלמד בנו אומנות, כאילו מלמדו ליסטות"- האם הגמ' הזאת גם "כפרנית" עפ"ל?
כמה שידוע לי השו"ע לא פסק את זה להלכה. וכידוע גם שיש שיטות אחרות שם, וכבר דנו הראשונים והאחרונים אם יש כאן מח' או שזה תלוי למי זה נאמר. בכל אופן, אם אתה מקיים את העצות שיש בגמ', אוכל להריץ לך עוד כמה עצות מעניינות מהגמ' שאני לא בטוח שאתה מקיים...

ולסיום הסיום אוסיף, שחבר טוב, בעלבת שמתפרנסים יפה הוא ואשתו, אמר לי שהוא ואברך גומרים את החודש אותו דבר. רק לו יש ג'יפ חדש ולאברך רכב ישן, הוא טס פעמיים בשנה ואברך מחליף דירות, הוא קונה מילקי ב3.5 שקל ואברך לבן בשקל. הוא גר בדירה משופצת ואברך בבית פשוט. אבל בסוף החודש שניהם באותו מצב בחשבון, ואפי' האברך מצבו טוב יותר, כי הוא חי בפשטות ומשברים כמו קורונה או אחרים לא מזעזעים אותו יתר על המידה, אבל הוא הבעלבת פתאום צריך להצטמצם וזה בלתי אפשרי, מה שמכניס אותו לבורות כלכליים. 

תוצאות דבריי. בסוף בסוף כולם באותו מצב, ורק האברכים נשארים יותר רוחניים, והבעלבתים יורקים דם בכדי להעלות את רמת החיים הגשמית שלהם שלא מביאה להם בדרך כלל אושר מיוחד...

גם אברך וגם עובד לא גומרים את החודש ההבדל הוא שהאברך גם לא מתחיל אותו... 

אגב כשיש משבר כלכלי האברכים גם מרגישים את זה בגלל שראש הכולל מצליח לאסוף פחות כסף ... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 09:34 לינק ישיר 

סקופר,
זה ריטואל קבוע.
אתה שופך את משנתך בעניין במגילה ארוכה ואז המתחסדים נקהלים להחרות ולהחזיק אחריך.

אפשר לתמצת את משנתך במשפט קצר.
מי שלא ילמד אנגלית ומתמטיקה סביר שיישאר עני אך בכותלי בית המדרש ולכן יהיה בדרגה רוחנית גבוהה יותר.
(אפשר להתווכח על כל קטע במשפט הזה אם הוא נכון ומדויק או לא, אבל נדלג על זה)

אבל ברשותך, כמו שכתבתי בעבר,
זה דמגוגיה עלובה.
כאשר מלכתחילה אומרים לציבור:
"בני התורה" מתנזרים מלימודי חול ואינם יוצאים לעבוד ונשארים שמורים בתוך "תיבת נוח" 
ואילו "המודרנים" לומדים לימודי חול ויוצאים לעבוד ושם הם יורדים רוחנית וכו'
אנחנו "בני התורה", ואילו הם שיצאו לעבודה סתם "בעלבתים"..
זה נקרא 'הסללה'. אז ברור שזו תהיה התוצאה. 

מעולם לא ניסו לבנות תכנית חרדית שכוללת לימודי חול לכתחילה.
אפשר בשיעורי אנגלית לקרוא סיפורי צדיקים באנגלית.
אפשר בשיעורי מתמטיקה להביא דוגמאות מעירובין, כלאים, סוכה, וכו'..
וגם לאנשים בוגרים שיצאו לעבוד.
צריך לבנות תוכניות של כוללים בסגנון ישיבתי שילמדו אחרי או לפני העבודה ויישארו מחוברים לתורה.
כשיעשו את כל הדברים האלו. אתה תראה שעולם התורה רק ירוויח מכך. גם כלכלית וגם רוחנית.
אלו שיישארו בכוללים כל היום יעשו זאת לשם שמיים ויקבלו מלגה הולמת. ואלו שיצאו לעבודה יישארו עדיין מחוברים לתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 10:22 לינק ישיר 

בקצרה אנסה לחדד את ההסתייגות של גדו"י, לדעתי.
בימים עברו, המדע והמדעים לא עמדו בסתירה לתורת ישראל.
על כן אמרו חז"ל, בין היתר : חכמה בגויים? - תאמין.
במאתיים שנה האחרונות, למדע - ובעיקר למדענים - עלה השתן לראש, ובנוסף לרצון למצוא תרופה למחלות (וגם לגלות מחלות חדשות..), למצוא תשובות לתופעות טבע המשפיעות על חיינו, הוא, הם, המדענים, מתיימרים לספק תשובות לשאלה: מי ברא את העולם, או בלשונם: איך הוא נברא.
וכאן עומדת היהדות כחומה בצורה ומסרבת לתכתיבים המגומגמים שלהם.
כך יוצא, שרבים המבקשים מדע - ומידע - נחשפים על כורחם, שלא בטובתם, לדעות הכפרניות של המדענים, ושלא יהיה צל של ספק - גם מושפעים על ידם.
ועינינו הרואות שרבים הפונים ללימודי אקדמיה אינם זוכים להתעלות בתורה ויר"ש, בלשון המעטה.
מכאן התנגדות רבני הדורות האחרונים לכל ענייני המדע, והמעט שניתן לילדי הת"ת במקצועות החשבון והאנגלית הוא בבחינת "דיעבד"

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רודףסמלים ב- 25/06/2020 10:23:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 10:57 לינק ישיר 

רודףסמלים כתב:
במאתיים שנה האחרונות, למדע - ובעיקר למדענים - עלה השתן לראש, ובנוסף לרצון למצוא תרופה למחלות (וגם לגלות מחלות חדשות..), למצוא תשובות לתופעות טבע המשפיעות על חיינו, הוא, הם, המדענים, מתיימרים לספק תשובות לשאלה: מי ברא את העולם, או בלשונם: איך הוא נברא.
כך יוצא, שרבים המבקשים מדע - ומידע - נחשפים על כורחם, שלא בטובתם, לדעות הכפרניות של המדענים, ושלא יהיה צל של ספק - גם מושפעים על ידם.
ועינינו הרואות שרבים הפונים ללימודי אקדמיה אינם זוכים להתעלות בתורה ויר"ש, בלשון המעטה.
מכאן התנגדות רבני הדורות האחרונים לכל ענייני המדע, והמעט שניתן לילדי הת"ת במקצועות החשבון והאנגלית הוא בבחינת "דיעבד"

נשלח מהאנדרואיד שלי

איזה טיעונים עלובים.
וכי בשופטני עסקינן? (הרי הטיפשים גם ככה לא ילכו לאקדמיה)
מי שלא הלך לאקדמיה לא נחשף לדעות כפרניות?. 
מי שלא הלך לאקדמיה לא יודע שמרבית המדענים בעולם הינם אתאיסטים? זה סוד כמוס?
טומנים את הראש בחול כמו בת יענה.
במקום למצוא פתרונות מותאמים לציבור החרדי.
למה מתנגדים למכללות חרדיות? המרצים שם מחדירים דעות כפרניות?

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 25/06/2020 11:02:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 11:59 לינק ישיר 
פלדלפי

רודףסמלים כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

מי ביקש מדעים ? למה בכלל לומדים בחיידער חשבון בסיסי ? קצת עברית? אולי שנלמד רק תורה? 
גדולי ישראל הבינו שצריך ידע לחיים ! בזמן החזו"א הספיק קצת עברית וחשבון והיום צריך גם אנגלית 

אחרת אתה מוצא את עצמך בגיל 30 מסדר שימורים בסופר... 
או שמחפשים כסף קל בהשקעות.... חצי נופלים וחצי מפילים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 12:06 לינק ישיר 

ופני 30 שנה, כשהעיר רק קמה, המצב הי'ה יותר טוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 13:36 לינק ישיר 

מנסיון שלי אברכים שהגיעו לאקדמיה נשארו אותו דבר ברוחניות כמו שנכנסו .אתה מבין לבד איזה חכמה אתה לומד מהמרצה ואיזה חכמה לא תלמד ממנו ולא תושפע ממנו כי דרכו היא שונה.
הכוכבית היחידה שאני יכול לומר זה נשים צעירות במקומות עבודה חילונים אם לא תהיה להן קבוצה מגובשת לעצמן יכול להיות בעיה .

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 15:10 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

רודףסמלים כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

איזה טיעונים עלובים.
וכי בשופטני עסקינן? (הרי הטיפשים גם ככה לא ילכו לאקדמיה)
מי שלא הלך לאקדמיה לא נחשף לדעות כפרניות?. 
מי שלא הלך לאקדמיה לא יודע שמרבית המדענים בעולם הינם אתאיסטים? זה סוד כמוס?
טומנים את הראש בחול כמו בת יענה.
במקום למצוא פתרונות מותאמים לציבור החרדי.
למה מתנגדים למכללות חרדיות? המרצים שם מחדירים דעות כפרניות?

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 25/06/2020 11:02:12

מי שלא הולך לאקדמיה לא נחשף לבדל ממי שכן הולך,
פתרון אמיתי שלא יבולל את הציבור החרדי גורמי אקדמיה יפריעו ומפריעים לזה,
לצערי גם במכללות אקדמיות חרדיות משחילים דעות כפרניות ויש לזה השלכות על התלמידים,
אני מאוד בעד פתרונות של לימודי מקצוע בסביבה חרדית אלא שזה מחטיא את מטרת המערכת הכללית שרוצה בדרדור הערכים החרדים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 15:15 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
פלדלפי

רודףסמלים כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

מי ביקש מדעים ? למה בכלל לומדים בחיידער חשבון בסיסי ? קצת עברית? אולי שנלמד רק תורה? 
גדולי ישראל הבינו שצריך ידע לחיים ! בזמן החזו"א הספיק קצת עברית וחשבון והיום צריך גם אנגלית 

אחרת אתה מוצא את עצמך בגיל 30 מסדר שימורים בסופר... 
או שמחפשים כסף קל בהשקעות.... חצי נופלים וחצי מפילים... 

גם התאוריה שמי שלא למד לימודי חול לא יתקדם המציאות הראתה שזה לא נכון,
המערכת שמה רגלים גם למי שלמד והוציא תואר רק בשל היותו חרדי ומעבר לזה יש מקצועות טובים ללא אקדמיה,
אני למדתי קורס יחסית קצר ללא חובה של שנת לימוד בודדת ומשכורתי יותר מלא מעט אקדמאים,
כך שלא הכל אקדמיה,
אחרי הכל הזן ומפרנס זה בורא עולם !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 15:16 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

מנסיון שלי אברכים שהגיעו לאקדמיה נשארו אותו דבר ברוחניות כמו שנכנסו .אתה מבין לבד איזה חכמה אתה לומד מהמרצה ואיזה חכמה לא תלמד ממנו ולא תושפע ממנו כי דרכו היא שונה.
הכוכבית היחידה שאני יכול לומר זה נשים צעירות במקומות עבודה חילונים אם לא תהיה להן קבוצה מגובשת לעצמן יכול להיות בעיה .

מי שהיה תלמיד חכם עצום ועם עתיד תורני מזהיר ולאחר לימוד טכני באקדמיה הוא מעריץ כל מרצה שלו יותר מגדולי רבני ישראל מה תקרא לזה ?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 17:24 לינק ישיר 

לה''ו. יצחק. אני ואתה יודעים במה אתה עובד.
אבל, אשאל אותך שאלה הפוכה, ותענה בכנות.
כמה חרדים יסכימו לעבוד במקצועך?!
שהוא מכובד לכל דבר ועניין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 18:33 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

על רבי מאיר בעל הנס, תלמידו של "אחר", הלא הוא אלישע בן אבויה, שיצא לתרבות רעה, נאמר "תוכו אכל, קליפתו זרק", שידע לסנן את הדברים הטובים מרבו, אחר.
אבל האם כולם רבי מאיר?!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 19:27 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

לה''ו. יצחק. אני ואתה יודעים במה אתה עובד.
אבל, אשאל אותך שאלה הפוכה, ותענה בכנות.
כמה חרדים יסכימו לעבוד במקצועך?!
שהוא מכובד לכל דבר ועניין.

תתפלא,
יותר ויותר חרדים נכנסים לתחום ואילולי הרגלים שהמשרדים הרלוונטיים שמים והמעסיקים שמים היו הרבה יותר רק שהרשויות הנבזיות ביד אחת אומרים לחרדים בואו וביד שניה חוסמים אותם כך שזה שוב לא בגלל החרדים אלא הצבועים שמכים את החרדים בסתר ובגלוי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 19:31 לינק ישיר 

סקופער כתב:
סקופער

קלעפער כתב:
דברי טעם סקופער. רק שאלה קטנה, כתבת שהבחור למד פיזיקה והיום הוא יינן, מה הקשר בין פיזיקה ליינות?

האמת שאני עצמי לא יודע מבין גדול ביין, ולכן שאלתי את אחיו שגר בשכונתנו, והוא אמר שהוא עשה תואר משולב בפיזיקה וכימיה. מקווה שזה מסביר את זה.

נ.ב. הם חוצניקים, מה שמסביר את הפתיחות של ההורים לתת לבחור לעשות את זה. אני מתקשה לראות משפחות ישיבתיות ישראליות עושות את זה, בגלל המה יאמרו וכו'...

כמו הרבה תחומים שפעם עסקו בהם ובהצלחה,
לא ידוע לי שביצור יינות טוקאי המפורסמים עבדו כימאים ומהנדסים,
אבל כיום עם הדחיפה ההזויה לאקדמיזציה גם כן נכנסו המדעים המדויקים ובדיקות המעבדה לאדמה לבשלות הפרי ואחוזי הסוכרים שבו ועוד ועוד,

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ביתר עילית במצב קשה: 45% מהתושבים מחוסרי עבודה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.