"מספר ימים לאחר שהוחלט בחסידות גור על עריכת בר המצווה לנכדו של האדמו"ר, בן לבנו הרה"צ רבי ישראל מנחם אלתר, לאחר שהאירוע נדחה בשלשה חודשים, הוחלט היום (שלישי) לדחות שוב את האירוע בשל נגיף הקורונה שממשיך להתפשט בקרב הציבור.
כזכור, האירוע היה אמור להתקיים היום בבניין בית המדרש המרכזי בירושלים בהשתתפות 150 חסידים ובני משפחה, אך בשל החשש מהידבקות, החליטו לדחות שוב את עריכת השמחה".
לא הבנתי, בר המצוה תלוית תאריך ואינה נדחית. באור ליום ההולדת, קריאת השמע של ערבית דין אחר לה. הוא מצטרף למנין וכל החיובים חלים עליו. עושים סעודת מצוה לעשרה אנשים וחסל סדר הסיפור. מה העניין להפיק אירוע?? ועוד כמה חודשים טובים לאחר מכן?
נשלח ב-24/6/2020 10:00
תורפיה כתב:
לא הבנתי, בר המצוה תלוית תאריך ואינה נדחית. באור ליום ההולדת, קריאת השמע של ערבית דין אחר לה. הוא מצטרף למנין וכל החיובים חלים עליו. עושים סעודת מצוה לעשרה אנשים וחסל סדר הסיפור. מה העניין להפיק אירוע?? ועוד כמה חודשים טובים לאחר מכן?
החיובים החלים על הילד לא נדחים הטקס נדחה. אני בטוחה שגם עשו סעודה של עשרה. ולשאלה מדוע צריך לעשות יותר ? אני לא יודעת : לפעמים בלי קשר לנדון הנער מתעקש שהוא רוצה בר מצווה כפי שעשו לאחיו וכדומה
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/06/2020 10:10:32
נשלח ב-24/6/2020 10:00
סתם אירוע חברתי ובזבוז כספי ציבור
נשלח ב-24/6/2020 10:19
שיאחדו את זה עם החתונה...
נשלח ב-24/6/2020 10:55
לךתדע1 כתב:
החיובים החלים על הילד לא נדחים הטקס נדחה. אני בטוחה שגם עשו סעודה של עשרה. ולשאלה מדוע צריך לעשות יותר ? אני לא יודעת : לפעמים בלי קשר לנדון הנער מתעקש שהוא רוצה בר מצווה כפי שעשו לאחיו וכדומה
ממש לא נכון. כל עוד אין טקס, הבחור לא חייב במצוות.
נשלח ב-24/6/2020 11:37
avishai323 כתב:
ממש לא נכון. כל עוד אין טקס, הבחור לא חייב במצוות.
בעלי מפנה אותך למקורות נדה מה, שו"ע אורח חיים תרטז, ב.
נשלח ב-24/6/2020 11:53
חצינזק כתב:
קורונה: בר מצוה של נכד האדמו"ר מגור נדחתה שוב
"מספר ימים לאחר שהוחלט בחסידות גור על עריכת בר המצווה לנכדו של האדמו"ר, בן לבנו הרה"צ רבי ישראל מנחם אלתר, לאחר שהאירוע נדחה בשלשה חודשים, הוחלט היום (שלישי) לדחות שוב את האירוע בשל נגיף הקורונה שממשיך להתפשט בקרב הציבור.
כזכור, האירוע היה אמור להתקיים היום בבניין בית המדרש המרכזי בירושלים בהשתתפות 150 חסידים ובני משפחה, אך בשל החשש מהידבקות, החליטו לדחות שוב את עריכת השמחה".
מסכן חתן הבר מצווה !! מה הפרנויה שנפלה על גור נדלן ?? יש להם בית מדרש ענק ואפשר לקיים את השמחה לפי כללי משרד הבריאות ל150 איש . שמחה מצומצמת כזאת לא היתה פוגעת בתושבי העיר ולא בנוסעים בתחבורה הציבורית !! לפני 3 שנים היה באיסרו חג שבועות בר מצווה בגור ובאותו היום הוזמנתי לחתונה בירושלים ולא ידעתי ביש בר מצווה בגור נדלן!! ועמדתי בתחנה בביניני האומה ואף אוטובוס לא עצר כי האוטובוסים התמלאו בחסידי גור !! מאז בכל פעם שאני שומעת שיש חתונה או אירוע אחר בגור אני לא מגיעה לירושלים באותו היום !!
אולי כי בגור יש תקנות ? רק לאחרונה הוסיפו תקנות גם לגבי בר מצוה.
נשלח ב-25/6/2020 09:06
בימים כאלה של מחלוקת ורדיפה בגור, הם חייבים לעשות עוד ועוד ארועים המוניים כדי ללכד את ציבור הרודפים. וכמובן, בלי שום תמונות כפי שהיה נהוג כל השנים. רק להזמין בשקט צלם שיפיץ אחרי זה את כל התמונות באתרים. מקווה שהקב"ה לא מגלה לרבה שמצלמים אותו...
נשלח ב-25/6/2020 10:23
למה לא יכולות להיות תגובות ענייניות, והתגובות הינן פוגעניות "סתם". האומר כי מדובר בבזבוז כספי ציבור, האם בר מצווה ל-150 איש זה בזבוז כספי ציבור, וזה עוד לפני שאתה יודע מי המממן, ההודעה של סקופער כי בימים של מחלוקת יש עניין לעשות כמה שיותר אירועים המוניים, האם אירוע ל-150 איש בגור הוא המוני או מצומצם. וכן הלאה. וכן הלאה לרוב התגובות, שהינן לפי האדם ולא לפי הנושא. גילוי נאות אינני כלל חסיד גור. ובאופן אישי הנני מחבב מאוד את ר' שאול אלתר
נשלח ב-25/6/2020 18:09
מזמור_שיר כתב:
הם לא צריכים למהר, את בחורי גור לא חוטפים בגיל 20, ואולי יש לזה סיבה
האם ביחס לגודלה של קהילת גור ,כמות הרווקים המבוגרים שבה, גדולה יותר מבשאר קהילות חסידיות ?