|
|
| נשלח ב-25/6/2020 22:20 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  |
לא הבנתי אתם מניחים הנחה שאך טוב וחסד רוצה לשחק באופציות ,ובהתאם לכך, בונים מגדלים באוויר ?אין שום בעיה הלכתית לרכוש מניות או תעודות סל למיניהן וכו' כמובן שכוונתי אינה למניות של-חברות שפעילותן כרוכה בחילולי שבת או באיסורים אחרים למשל חברות, אשר עיסוקן, במכירת אוכל לא כשר וכו'.במקרים אלה יש להיוועץ הלכתית.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/06/2020 21:14:42 |
|
הפסקתי להתנצל :) בכל מקרה מניות בחברה, זה שותפות ולא הימור! לטוב ולמוטב. כמו שותפות בכל עסק.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נראה לי שמומחי הפורם מתריעים על מכירה בחסר
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2020 23:50 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
לא הבנתי אתם מניחים הנחה שאך טוב וחסד רוצה לשחק באופציות ,ובהתאם לכך, בונים מגדלים באוויר ?אין שום בעיה הלכתית לרכוש מניות או תעודות סל למיניהן וכו' כמובן שכוונתי אינה למניות של-חברות שפעילותן כרוכה בחילולי שבת או באיסורים אחרים למשל חברות, אשר עיסוקן, במכירת אוכל לא כשר וכו'.במקרים אלה יש להיוועץ הלכתית.
|
גם בחברות כאלה יש הבדל בין קניית מניות ישירות מהחברה בהנפקה ראשונית, לבין קניית מניות נסחרות שלמעשה הכסף לא הולך לחברה. רק שאלה של בעלות שלא ברורה משמעותה המעשית החוקית וההלכתית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2020 09:17 |
|
| |
לאך טוב וחסד: כתבתי את הביקורת ללא דיון מעמיק בסוגיה, יכול להיות שאתה צודק- והשקעה רצינית בבורסה כן נחשבת כישובו של עולם. שיהיה לך בהצלחה ותיתן לנו מעשרות:)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2020 10:13 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  |
|
גם בחברות כאלה יש הבדל בין קניית מניות ישירות מהחברה בהנפקה ראשונית, לבין קניית מניות נסחרות שלמעשה הכסף לא הולך לחברה. רק שאלה של בעלות שלא ברורה משמעותה המעשית החוקית וההלכתית. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כמובן שאיני יודעת לפסוק, זו שאלה הלכתית .אבל דיבידנדים שמקבלים מחברות אלה,לא ייחשבו לשותפות בדבר האסור והפקת רווחים מפעילות אסורה ? גם הרכישה בשוק המשני לכאורה תחשב לא פחות חמורה מקנייה בהנפקה ראשונית שכן המניות בידיך יעלו מפעילות החברה מכאן ואילך ?
|
|
|
|
|