ישנם אזרחים שצריכים לעשות את הבחירה לרכוש לחם וחלב או מסכות על הרשויות לסייע להם.
בימים האחרונים התבשרנו שהרשויות המקומיות ישלשלו לקופתן את הקנסות שהאזרחים ישלמו על אי חבישת מסכה, אבל בד בבד חייבים להטיל עליהן, החיוב, לספק מסכות לאוכלוסיות חלשות, לפעמים ההורים חייבים לבחור בין מסכה לילד לבין לחם וחלב . לכן, כאמור יש להטיל את החיוב על הרשויות המקומיות לספק את המסכות לאזרחים שאינם מסוגלים לשאת לטווח ארוך בהוצאות הכרוכות של השמירה מפני הנגיף הקטלני ר"ל
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/06/2020 10:53:49
נשלח ב-24/6/2020 10:39
מסכים במאה אחוז!
נשלח ב-24/6/2020 10:47
מה ההבדל בין מסיכות אב"כ של מלחמת המפרץ שהמדינה סיפקה להגנת תושביה, על אף שהיו יקרים עשרת מונים ממסיכות בד, לבין המסיכות היום שהמדינה לא מספקת?
הפתרון מאוד פשוט. שילכו בלי מסכות. ידבקו. ויקבלו אש"ל מלא במלונות או בבית חולים.
נשלח ב-24/6/2020 10:56
מסכת בד עולה היום 5 שקל !! ואפשר לכבס אותה כל ערב לא נראה לי שיש מישהו שאין לו 5 שקל..
לפני שבוע קניתי באושר עד 50 מסכות ב35 ש"ח עם מסיכה אחת אפשר להסתובב יום שלם.
נשלח ב-24/6/2020 10:58
אנשים מסתובבים עם מסכה אחת שבוע שלם לפחות. עד שהמסכה מחליפה צבעים.
נשלח ב-24/6/2020 13:33
בכל אופן למאמץ המלחמתי בקורונה פעולה זאת תועיל לא פחות מהטלת קנסות.
נשלח ב-24/6/2020 13:43
גלאגוזים
לךתדע1 כתב:
בימים האחרונים התבשרנו שהרשויות המקומיות ישלשלו לקופתן את הקנסות שהאזרחים ישלמו על אי חבישת מסכה, אבל בד בבד חייבים להטיל עליהן, החיוב, לספק מסכות לאוכלוסיות חלשות, לפעמים ההורים חייבים לבחור בין מסכה לילד לבין לחם וחלב . לכן, כאמור יש להטיל את החיוב על הרשויות המקומיות לספק את המסכות לאזרחים שאינם מסוגלים לשאת לטווח ארוך בהוצאות הכרוכות של השמירה מפני הנגיף הקטלני ר"ל
בלע"ז קוראים לזה דמגוגיה!
נשלח ב-24/6/2020 13:49
לא עוטים בגלל זלזול זלזול וזלזול ועוד פעם זלזול. רק זה
אני באופן עקרוני מסכים איתך שיש הרבה פאניקה בציבור ,ואין לממשלה בכלל אסטרטגייה חוץ מקנסות וסגרים. אבל האם אתה לא חושב שיש עניין לא לפרוש מן הציבור? מה מפריע לך להזדהות עם כלל הציבור ולשים מסכה? כמו למשל לעמוד בצפירת יום הזיכרון גם אם לדעתך זה לא מועיל כלום אבל בכדי לכבד את המשפחות. מה למען השם כל כך מפריע לך בלחבוש מסיכה??
נשלח ב-24/6/2020 17:45
ארנונה כתב:
avishai323 כתב:
אנשים מסתובבים עם מסכה אחת שבוע שלם לפחות. עד שהמסכה מחליפה צבעים.
והם עוד משלים את עצמם שיש בזה איזשהו תועלת.
אתם מוזמנים לעיון קל באתר של ארגון הבריאות העולמי ותיווכחו שלהשתמש במסיכה יותר מפעם אחת, קלקלתו מרובה מתקנתו.
אבל בשביל להרגיע את המצפון ואת ההמון הזועם זה טוב.
אני באופן עקרוני מסכים איתך שיש הרבה פאניקה בציבור ,ואין לממשלה בכלל אסטרטגייה חוץ מקנסות וסגרים. אבל האם אתה לא חושב שיש עניין לא לפרוש מן הציבור? מה מפריע לך להזדהות עם כלל הציבור ולשים מסכה? כמו למשל לעמוד בצפירת יום הזיכרון גם אם לדעתך זה לא מועיל כלום אבל בכדי לכבד את המשפחות. מה למען השם כל כך מפריע לך בלחבוש מסיכה??
כבר מזמן אין לזה קשר לדעה הגיונית על הקורונה.
זה נהפך לדת. לזהות לאומית. הקבוצה שלי בדוקא לא הולכת עם מסכות. אם אני הולך עם מסכה, זה אומר שהמדינה מחליטה עלי / שאני לא בעלזער / שאני אדם היסטרי ולחוץ.
גם הטענות הם מן הגורן ומן היקב:
זה כמו שפעת
גם אם זה לא שפעת, זה מיעוט דמיעוט של פיקוח נפש,
גם אם זה ממש פיקוח נפש אבל המסכות לא עוזרות.
בקיצור, האג'נדה היא לא לשמירה על הכללים, ואחר כך מוצאים כבר את הסיבות למה לא.
תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 24/06/2020 17:47:05
נשלח ב-24/6/2020 21:33
גלאגוזים כתב:
בלע"ז קוראים לזה דמגוגיה!
רק דמגוג מהזן הנחות ביותר מסוגל לומר על בקשה תמימה למען החלשים שזאת דמגוגיה.
נשלח ב-24/6/2020 21:36
כמובן שהמצב הרצוי הוא שהמדינה היתה מחלקת מסכות לפי קריטריונים, אך כשהמדינה אינה עושה זאת, היה טוב אם ארגוני החסד הרבים היו מרימים את הכפפה, לא מדובר בעלויות גבוהות, כיום אפשר להשיג בזול, וארגון גדול שיזמין, ישיג במחיר עוד יותר זול.
נשלח ב-24/6/2020 21:39
אני חושב שעלי אי אפשר לומר שאני "דמגוג מהזן הנחות ביותר" וגם אני מצטרף לדעה שזו דמגוגיה. נעליים שאלת איך יש להם? ובגדים? מה קרה התעוררת על המסכות?
נשלח ב-24/6/2020 22:03
הבן. המסכות התווספו כפריט חדש, שעד לתקופה האחרונה לא נלקחו בחשבון השוטף.טוב ששאלת ישנם משפחות שכידוע ידם אינה משגת די הצורך לרכוש לחם וחלב נעליים וכו' אחרת אני מאמינה שאתה בעצם חושב שכל הארגונים שמתיימרים לעזור לעניים מציגים דמגוגיה או שקר לציבור?