בית פורומים בחדרי חרדים

לשליחת פ"נ ובקשות לרבי ביום ההילולא [email protected]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/6/2020 14:25 לינק ישיר 

עברתי על המובאה מקונטרס ההשתטחות ואין שם רמז לזה שמדברים אל המת. זו ע"ז ממש. מענין שלאובססולוג מפריע סגולות מהגרח קניבסקי אבל לבקש בקשות מנפטר זה בסדר גמור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 14:34 לינק ישיר 

ההסבר שהוא ציטט זה: ויבקש מהשי"ת שיתן אליו רחמים בזכות הצדיקים שוכני עפר. (כל ההמשך זה הסברים איך זה עובד שבזכות ההשתטחות בקבר הצדיק התפילות מתקבלות יותר) . איפוא זה מתקשר עם דורש אל המתים (עד כמה שזכור לי בשו"ע ונו"כ יש הגדרה מאד ברורה לדורש אל המתים)?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 14:36 לינק ישיר 

תגובות טיפוסיות של חסיד שוטה וחסר כל בקרה עצמית של יענקוש ושות'
אתה מדבר על עבודה זרה?
מה שקורה בחצר רשב"ם כבר שנים, זה בגדר עבודה זרה ממש, הפכו את הקב"ה במקרה הטוב לסגנו של שר התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 15:00 לינק ישיר 

יש אולי מצלמה בשידור חי משם!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 15:24 לינק ישיר 

מנחה_חדשה כתב:
עברתי על המובאה מקונטרס ההשתטחות ואין שם רמז לזה שמדברים אל המת. זו ע"ז ממש. מענין שלאובססולוג מפריע סגולות מהגרח קניבסקי אבל לבקש בקשות מנפטר זה בסדר גמור
חזור למעלה בתוך הגולה Re: בקשה - ביאור "ליטאי" לביקור בקברי צדיקים הודעהב' מרץ 05, 2018 9:42 am הא לכם מספר עליות אליהו הערה צו על הגר"א ... הגאון מ' דוב בער ז"ל אחי הגאון החסיד נ"ע אשר פ"א הלך בצוותא עם הגאון נ"ע על קבר אמם ביום היא"צ. ויאמר הגאון החסיד לאחיו מ' דב בער הנ"ל. הראית אחי כי אמנו שמחה מאד לקראתינו בעודני על קברה. ויתבהל אחיו מאד. וכאשר עברו ימים אחדים אמר הגאון לאחיו הנ"ל. מתנחם אנכי וצר לי מאד אשר הייתי על הבית עלמין ועל קבר אמנו. ויאמר לו אחיו הלא אמרת לי אז כי ראיתי את אמנו בשמחה מאד והיה לה נחת מזה. וישב לו כן הדבר. לאמנו הייתה שמחה ולי נשאר צער ויגון ומתנחם אנכי. ומאז לא בא עוד הגאון על הב"ע כל ימיו. מאידך מפורסמת השמועה בשם הגר"ח מוולוז'ין שהשתטח על ציון הגר"א ועל ציון אחיו הגאון ר' זלמן 'וכיסה ראשו ויאמר לתמידיו אלמלא בוש מפניהם היה מדבר עם אחיו ר' זלמן כדבר איש על רעהו' אגב. אנכי הכרתי זאת מספר הגאון החסיד מוילנא של ר"ב לנדוי (הערה 18 לפרק כג עמ' שמו) ומקורו כת"י מגנזי ר"א לוין עי"ש שמביא עוד מקורות בעניין. אמנם כשחיפשתי עכשיו באוצר למצוא מקור נוסף, ראיתי שמביאים זאת מכמה העתקות. ואין פנאי כעת לברר האם ממקור אחד יהלכון או שכמה בתי אב יש לשמועה זו. רק אציין לתועלת הרבים שהדבר מועתק גם בספר אדמת קודש המצוי באוצר ושם יש עוד מעט מחכמי ליטא בעניין. והרוצה יקרא וירו"ץ. (אגב אין להחליף בין ספר זה לבין ספרו של הרב מרדכי גרוס (שהזכיר לעיל הרב גימפעל). כי אף ששמותיהם שווים הרי שהשני עב כרס הוא עד מאד. ואגב. משונה קצת שלא הזכירו כאן את הידוע שהגרי"ז סולובייצ'יק ביקש שיתפללו עבורו בציון הרשב"י. ואאל"ט יש בזה קצת אריכות עם הגרא"מ שך זכר צדיקים לברכה. חזור למעלה דרומי Re: בקשה - ביאור "ליטאי" לביקור בקברי צדיקים הודעהב' מרץ 05, 2018 10:03 am באותו ספר עב כרס שניתן הקישור אליו ('אדמת קודש'), יש מראי מקומות מדוייקים לכל דבר, ואכן הספר ראוי לשבח על כך, ושם נראה בעליל כי רוב הציטוטים הם ממקובלים ספרדים או חסידים וכמדומה שכמעט אין שם מחכמי ליטא. אמנם בע' פא בספר מביא "מסמך מאיר דרך בענין ההשתטחות על מדרגותיה השונות", ומציין שהוא "נכתב בידי אחד מחכמי הדורות". לפלא הדבר שעל מסמך זה - שעליו הוא מציין כי "מאמר זה הוא היחיד מסוגו המקיף את כל גווני ההשתטחות מן הדרגא הנמוכה עד לדגרא הגבוהה ביותר באור בהיר" - לא נכתב שום מראה מקום ברור, ורק נכתב ש"לא נמצא מקור מפורש לזהות מחברו, מה שברור הוא שכותבו היה גאון בנגלה ובנסתר". בקיצור, רצוני לומר שאולי מאמר זה נכתב על ידי אחד מחכמי ליטא שהסתיר את זהותו. חזור למעלה סגי נהור Re: בקשה - ביאור "ליטאי" לביקור בקברי צדיקים הודעהב' מרץ 05, 2018 10:11 am לפחות היית מוסיף שלוש נקודות בסיום דבריך... המאמר המדובר כאן. http://simla.otzar.org/viewtopic.php?f=7&t=38974 השמיעו צעקתנו - ביום ג' כ"א אלול. השמיעו צעקתנו - בציון אדוננו הגר"א בוילנא. השמיעו צעקתנו - בציון החפץ חיים בראדין. www.kupat.org.il/news/69

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 15:48 לינק ישיר 
אדמה10

ניוטרל כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

ב"ה בעוד כ4 שעות יהיה שידור מהציון של הפ"נ הכללי;

https://gimmeltammuz.org/

בינתיים משדרים שיעורים בד"ה ואתה תצוה, התוועדויות וכו' גם ביוטיוב:

https://www.youtube.com/channel/UCxdIVgVP90iaeV2p4dA7wsg

תוקן על ידי אדמה10 ב- 25/06/2020 15:51:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 16:43 לינק ישיר 

אדמה10 כתב:
עברתי על המובאה מקונטרס ההשתטחות ואין שם רמז לזה שמדברים אל המת. זו ע"ז ממש. מענין שלאובססולוג מפריע סגולות מהגרח קניבסקי אבל לבקש בקשות מנפטר זה בסדר גמור חזור למעלה בתוך הגולה Re: בקשה - ביאור "ליטאי" לביקור בקברי צדיקים הודעהב' מרץ 05, 2018 9:42 am הא לכם מספר עליות אליהו הערה צו על הגר"א ... הגאון מ' דוב בער ז"ל אחי הגאון החסיד נ"ע אשר פ"א הלך בצוותא עם הגאון נ"ע על קבר אמם ביום היא"צ. ויאמר הגאון החסיד לאחיו מ' דב בער הנ"ל. הראית אחי כי אמנו שמחה מאד לקראתינו בעודני על קברה. ויתבהל אחיו מאד. וכאשר עברו ימים אחדים אמר הגאון לאחיו הנ"ל. מתנחם אנכי וצר לי מאד אשר הייתי על הבית עלמין ועל קבר אמנו. ויאמר לו אחיו הלא אמרת לי אז כי ראיתי את אמנו בשמחה מאד והיה לה נחת מזה. וישב לו כן הדבר. לאמנו הייתה שמחה ולי נשאר צער ויגון ומתנחם אנכי. ומאז לא בא עוד הגאון על הב"ע כל ימיו. מאידך מפורסמת השמועה בשם הגר"ח מוולוז'ין שהשתטח על ציון הגר"א ועל ציון אחיו הגאון ר' זלמן 'וכיסה ראשו ויאמר לתמידיו אלמלא בוש מפניהם היה מדבר עם אחיו ר' זלמן כדבר איש על רעהו' אגב. אנכי הכרתי זאת מספר הגאון החסיד מוילנא של ר"ב לנדוי (הערה 18 לפרק כג עמ' שמו) ומקורו כת"י מגנזי ר"א לוין עי"ש שמביא עוד מקורות בעניין. אמנם כשחיפשתי עכשיו באוצר למצוא מקור נוסף, ראיתי שמביאים זאת מכמה העתקות. ואין פנאי כעת לברר האם ממקור אחד יהלכון או שכמה בתי אב יש לשמועה זו. רק אציין לתועלת הרבים שהדבר מועתק גם בספר אדמת קודש המצוי באוצר ושם יש עוד מעט מחכמי ליטא בעניין. והרוצה יקרא וירו"ץ. (אגב אין להחליף בין ספר זה לבין ספרו של הרב מרדכי גרוס (שהזכיר לעיל הרב גימפעל). כי אף ששמותיהם שווים הרי שהשני עב כרס הוא עד מאד. ואגב. משונה קצת שלא הזכירו כאן את הידוע שהגרי"ז סולובייצ'יק ביקש שיתפללו עבורו בציון הרשב"י. ואאל"ט יש בזה קצת אריכות עם הגרא"מ שך זכר צדיקים לברכה. חזור למעלה דרומי Re: בקשה - ביאור "ליטאי" לביקור בקברי צדיקים הודעהב' מרץ 05, 2018 10:03 am באותו ספר עב כרס שניתן הקישור אליו ('אדמת קודש'), יש מראי מקומות מדוייקים לכל דבר, ואכן הספר ראוי לשבח על כך, ושם נראה בעליל כי רוב הציטוטים הם ממקובלים ספרדים או חסידים וכמדומה שכמעט אין שם מחכמי ליטא. אמנם בע' פא בספר מביא "מסמך מאיר דרך בענין ההשתטחות על מדרגותיה השונות", ומציין שהוא "נכתב בידי אחד מחכמי הדורות". לפלא הדבר שעל מסמך זה - שעליו הוא מציין כי "מאמר זה הוא היחיד מסוגו המקיף את כל גווני ההשתטחות מן הדרגא הנמוכה עד לדגרא הגבוהה ביותר באור בהיר" - לא נכתב שום מראה מקום ברור, ורק נכתב ש"לא נמצא מקור מפורש לזהות מחברו, מה שברור הוא שכותבו היה גאון בנגלה ובנסתר". בקיצור, רצוני לומר שאולי מאמר זה נכתב על ידי אחד מחכמי ליטא שהסתיר את זהותו. חזור למעלה סגי נהור Re: בקשה - ביאור "ליטאי" לביקור בקברי צדיקים הודעהב' מרץ 05, 2018 10:11 am לפחות היית מוסיף שלוש נקודות בסיום דבריך... המאמר המדובר כאן. http://simla.otzar.org/viewtopic.php?f=7&t=38974 השמיעו צעקתנו - ביום ג' כ"א אלול. השמיעו צעקתנו - בציון אדוננו הגר"א בוילנא. השמיעו צעקתנו - בציון החפץ חיים בראדין. www.kupat.org.il/news/69

חוץ ממעשה מפוקפק מהגרח מוולאזין שגם אם האמירה נכונה, בודאי הוא לא עבר על איסור תורה, אין שם שום מקור ודיבור על בקשה מהצדיק הנפטר. 

ולא במעשלאך אני מעונין, אלא בהסבר מדוע בקשת בקשות מהרבי זה לא דורש אל המתים. ואני לא מתכוון לנושא השתתחות על הקבר בכללות שיש לזה מקורות מיהושע וכלב שהשתטחו על קברי אבות, רק על בקשה מהנפטר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 16:48 לינק ישיר 
לא עניתי לך?

מנחה_חדשה כתב:
עברתי על המובאה מקונטרס ההשתטחות ואין שם רמז לזה שמדברים אל המת. זו ע"ז ממש. מענין שלאובססולוג מפריע סגולות מהגרח קניבסקי אבל לבקש בקשות מנפטר זה בסדר גמור חזור למעלה בתוך הגולה Re: בקשה - ביאור "ליטאי" לביקור בקברי צדיקים הודעהב' מרץ 05, 2018 9:42 am הא לכם מספר עליות אליהו הערה צו על הגר"א ... הגאון מ' דוב בער ז"ל אחי הגאון החסיד נ"ע אשר פ"א הלך בצוותא עם הגאון נ"ע על קבר אמם ביום היא"צ. ויאמר הגאון החסיד לאחיו מ' דב בער הנ"ל. הראית אחי כי אמנו שמחה מאד לקראתינו בעודני על קברה. ויתבהל אחיו מאד. וכאשר עברו ימים אחדים אמר הגאון לאחיו הנ"ל. מתנחם אנכי וצר לי מאד אשר הייתי על הבית עלמין ועל קבר אמנו. ויאמר לו אחיו הלא אמרת לי אז כי ראיתי את אמנו בשמחה מאד והיה לה נחת מזה. וישב לו כן הדבר. לאמנו הייתה שמחה ולי נשאר צער ויגון ומתנחם אנכי. ומאז לא בא עוד הגאון על הב"ע כל ימיו. מאידך מפורסמת השמועה בשם הגר"ח מוולוז'ין שהשתטח על ציון הגר"א ועל ציון אחיו הגאון ר' זלמן 'וכיסה ראשו ויאמר לתמידיו אלמלא בוש מפניהם היה מדבר עם אחיו ר' זלמן כדבר איש על רעהו' אגב. אנכי הכרתי זאת מספר הגאון החסיד מוילנא של ר"ב לנדוי (הערה 18 לפרק כג עמ' שמו) ומקורו כת"י מגנזי ר"א לוין עי"ש שמביא עוד מקורות בעניין. אמנם כשחיפשתי עכשיו באוצר למצוא מקור נוסף, ראיתי שמביאים זאת מכמה העתקות. ואין פנאי כעת לברר האם ממקור אחד יהלכון או שכמה בתי אב יש לשמועה זו. רק אציין לתועלת הרבים שהדבר מועתק גם בספר אדמת קודש המצוי באוצר ושם יש עוד מעט מחכמי ליטא בעניין. והרוצה יקרא וירו"ץ. (אגב אין להחליף בין ספר זה לבין ספרו של הרב מרדכי גרוס (שהזכיר לעיל הרב גימפעל). כי אף ששמותיהם שווים הרי שהשני עב כרס הוא עד מאד. ואגב. משונה קצת שלא הזכירו כאן את הידוע שהגרי"ז סולובייצ'יק ביקש שיתפללו עבורו בציון הרשב"י. ואאל"ט יש בזה קצת אריכות עם הגרא"מ שך זכר צדיקים לברכה. חזור למעלה דרומי Re: בקשה - ביאור "ליטאי" לביקור בקברי צדיקים הודעהב' מרץ 05, 2018 10:03 am באותו ספר עב כרס שניתן הקישור אליו ('אדמת קודש'), יש מראי מקומות מדוייקים לכל דבר, ואכן הספר ראוי לשבח על כך, ושם נראה בעליל כי רוב הציטוטים הם ממקובלים ספרדים או חסידים וכמדומה שכמעט אין שם מחכמי ליטא. אמנם בע' פא בספר מביא "מסמך מאיר דרך בענין ההשתטחות על מדרגותיה השונות", ומציין שהוא "נכתב בידי אחד מחכמי הדורות". לפלא הדבר שעל מסמך זה - שעליו הוא מציין כי "מאמר זה הוא היחיד מסוגו המקיף את כל גווני ההשתטחות מן הדרגא הנמוכה עד לדגרא הגבוהה ביותר באור בהיר" - לא נכתב שום מראה מקום ברור, ורק נכתב ש"לא נמצא מקור מפורש לזהות מחברו, מה שברור הוא שכותבו היה גאון בנגלה ובנסתר". בקיצור, רצוני לומר שאולי מאמר זה נכתב על ידי אחד מחכמי ליטא שהסתיר את זהותו. חזור למעלה סגי נהור Re: בקשה - ביאור "ליטאי" לביקור בקברי צדיקים הודעהב' מרץ 05, 2018 10:11 am לפחות היית מוסיף שלוש נקודות בסיום דבריך... המאמר המדובר כאן. http://simla.otzar.org/viewtopic.php?f=7&t=38974 השמיעו צעקתנו - ביום ג' כ"א אלול. השמיעו צעקתנו - בציון אדוננו הגר"א בוילנא. השמיעו צעקתנו - בציון החפץ חיים בראדין. www.kupat.org.il/news/69

חוץ ממעשה מפוקפק מהגרח מוולאזין שגם אם האמירה נכונה, בודאי הוא לא עבר על איסור תורה, אין שם שום מקור ודיבור על בקשה מהצדיק הנפטר. 

ולא במעשלאך אני מעונין, אלא בהסבר מדוע בקשת בקשות מהרבי זה לא דורש אל המתים. ואני לא מתכוון לנושא השתתחות על הקבר בכללות שיש לזה מקורות מיהושע וכלב שהשתטחו על קברי אבות, רק על בקשה מהנפטר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2020 16:57 לינק ישיר 

עיין בספר אדמת קודש - הלכות והליכות התפילה וההשתטחות על ציוני גדולי ישראל לגר"מ גרוס שמביא כאמור את קונטרס ההשתטחות לאדמו"ר האמצעי. הוא פוסק, לא אני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 00:50 לינק ישיר 

עכשיו התוועדויות ג תמוז

תוקן על ידי אדמה10 ב- 26/06/2020 01:12:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 02:44 לינק ישיר 
בונדמן

אדמה10 כתב:
הרבי ממשיך לעבוד ולפעול ישועות וביתר שאת - "יתיר מבחיוהי". לא בכדי הציון הקדוש נקרא בפי העם "הכותל המערבי של אמריקה".

היום כלל ישראל כצאן ללא רועה וכעדר ללא מנהיג - ע"ע הקורונה שהציפה מאסות של חכמים בדיעבד שיודעים למה וכו' אבל אף אחד מהם לא צפה ןלא חזה וכל שכן שלא קרא את מפת המציאות כמה צעדים קדימה - כפי שאמור לעשות כל מנהיג שאמון על דאגה אמיתית למונהגיו. בינתיים הרבי מהציון הקדוש דואג טוב טוב לכלל ולפרט הרבה יותר מהמתיימרים להנהיג המתהלכים על פני האדמה

היות שהזכרת את הקורונה ואת דאגתו של הרבי מהציון שלו לכלל ולפרט יותר מכל מנהיגי ישראל, נשמח להתעדכן כיצד הרבי דאג לעדתו בקראון הייטס ולכל חסידיו בעולם ולכלל ישראל, בעת מגיפת הקורונה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 09:14 לינק ישיר 

השלוחים ובתי חב"ד בכל העולם, החל מסין... שהם הם הידיים והרגליים של הרבי היו מהראשונים שנערכו לסייע ולעזור בכל מה שהיה ביכולתם בגשמיות וברוחניות ופעלו מעל ומעבר. למשל לפני פורים שרצו פה בדיחות ושירי קורונה, המערכת של צא"ח הממונה על בתי חב"ד בארץ היתה כבר מאורגנת וערוכה היטב למבצע פורים במתכונת קורונה וביתר שאת במבצע פסח וכו'. מעבר לזה לא נראה לי שזה יהיה יהודי וחכם להיכנס לחשבונות על מה שקרה בקראון הייטס (ולא רק שם). חשבונות מהסוג הזה נערכו בשופי בעקבות השואה וכו' - עיין שם אם תרצה. אצל השלוחים הנ"ל הרבי חי באופן הכי מובהק ב24/7 שלהם גם היום וכפי שכתבתי "יתיר מבחיוהי" והדברים מפורסמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 10:15 לינק ישיר 

בונד, על היות האדם בחירי שמעת? הרי איפוא כח הפועל בהנפעל היה בק"ק בבני ברק. לא כך? (לא ארחיב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 14:29 לינק ישיר 

שמעתי על הכל ועוד יותר מכך, רק היות והנ"ל כותב שכל המנהיגים דהיום  לא יכולים לעשות כלום, ורק רבו הושיע את העולם מהקורונה, רציתי לדעת האיך וכיצד, 

לצערי לא קיבלתי מענה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2020 14:54 לינק ישיר 

אדמה10 כתב:
אדמה10

ניוטרל כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

ב"ה בעוד כ4 שעות יהיה שידור מהציון של הפ"נ הכללי;

https://gimmeltammuz.org/

בינתיים משדרים שיעורים בד"ה ואתה תצוה, התוועדויות וכו' גם ביוטיוב:

https://www.youtube.com/channel/UCxdIVgVP90iaeV2p4dA7wsg

תוקן על ידי אדמה10 ב- 25/06/2020 15:51:41

אין מצלמה קבועה.
כמו בכותל המערבי!?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

הממסכן עצמו. מרחמים עליו אך לא מעריכים אותו!!! 
אך מי שלא ממסכן עצמו. לא מרחמים עליו! 
אלא מעריכים אותו!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לשליחת פ"נ ובקשות לרבי ביום ההילולא [email protected]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.