|
|
| נשלח ב-27/6/2020 21:28 |
|
| |
הרב (עובדיה, אלא מי) היה מתבל את הדגים כל ערב שבת, כך שמעתי, אבל אף אחד לא צילם את זה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2020 22:09 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  | הרב (עובדיה, אלא מי) היה מתבל את הדגים כל ערב שבת, כך שמעתי, אבל אף אחד לא צילם את זה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עם טלית?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2020 23:02 |
|
| |
לא לך הגבתי !!
| קלעפער כתב: |  | קלעפער
| אויר_ים כתב: |  | | קלעפער כתב: |  | קלעפער
| חריף_ומקשה כתב: |  | אמר רב יוסף: מצוה בו יותר מבשלוחו; כי הא דרב ספרא מחריך רישא, רבא מלח שיבוטא"
מפורש בגמ' שגם לרבא היה שליח (בני הבית מסתמא) אך העדיף לקיים בעצמו. וע"י גם באריז"ל על חשיבות הזיעה והטירחה בערב שבת. |
|
בשביל אדם כמוהו זו טירחה. לכבוד שבת. אבל לא ענית על החלק הראשון שזו מצוה בו יותר מבשלוחו. מה יש כאן ללעוג על מנהיג בישראל שמעונין לקיים מצוה בו יותר מבשלוחו? |
|
ורואה את התיסכול הרב שיש לכם.. אה ?? לא קל לגדל בבית פרענקל'ך קטנים... אז מנסים לראות אצל השני כל דבר באופן מוזר.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא ברור למי הגבת. לי זה ודאי לא התגובה המתאימה. ומה הקשר ל"פרענקל'ך"? לא צריך להשפריץ גזענות סתם על יהודים. אה, שכחתי אנחנו נעלים, אנחנו חסידים... |
|
אלא לחריף ומקשה, ולמאכיל חצץ.. שקודם יתבוננו אצלם פנימה לכל המנהגים המוזרים שלהם. ולכל המחלוקות הפנימיות אצלם. ואז יחוו דעה על הסובב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2020 23:04 |
|
| |
תצחק תצחק, כמה שאתה רוצה.
| באבא_זוטא כתב: |  | אוי להם לחסידים השוטים שאין להם תקנה עולמית!

|
|
כל מאכל שאוכלים אותו בשבת, "לכבוד שבת" מקבלים עליו שכר !! אה, לא את הגרעינים שאתם מלעיטים את ביטנכם להנאת גופכם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2020 23:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| אויר_ים כתב: |  |
ורואה את התיסכול הרב שיש לכם.. אה ??
לא קל לגדל בבית פרענקל'ך קטנים...
אז מנסים לראות אצל השני כל דבר באופן מוזר..
|
|
ואני אומר, יקרקרו הצפרדעים כמה שבא להם, למה מי שם עליהם
חבורת פושטקים עם בלורית ואיפונים ענקים, שברחוב לא היה לכבוד שלך לענות להם אפילו מה השעה..
בעלזא זה מלכות, זה מפעל אדיר, וקבוצת הממורמרים פה = אפסים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2020 23:06 |
|
| |
אדיוט !!!!
| Honeycooki כתבה: |  |
| שחור_כתום כתב: |  | הרב (עובדיה, אלא מי) היה מתבל את הדגים כל ערב שבת, כך שמעתי, אבל אף אחד לא צילם את זה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עם טלית? |
|
מביאים את זה לאדמו"ר אחרי התפילה כדי להתחיל בהכנות. לא !. יגיד הרבי, תחילה אקפל את הטלית, ואז אמלח.... לא כולם עובדים אצלך נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2020 23:16 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
|
|
חבורת פושטקים עם בלורית ואיפונים ענקים, שברחוב לא היה לכבוד שלך לענות להם אפילו מה השעה..
|
   דברים כדרבנות! יש הרבה טענות על ההתנהלות של בעלזא בתחומים שונים. הזלזול במגיפת הקורונה למשל. זה לא מוריד כהוא זה מעוצמת המפעלות האחרים שלהם. וגם לא מהיופי שבכך שהאדמו"ר מקיים מנהג יפה מהגמרא. אני בטוח שרוב המגיבים נגד התמונה ההכנות שלהם לשבת מסתכמות בקילו עיתונים, 10 קילו פאפיטעס, וקללות כל השבת על האישה והילדים מתי כבר אפשר להדליק אייפון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2020 23:17 |
|
| |
יש כאן קבוצת אומללים - בבא זוטא, חריף ומקשה, שרית560, שמה שיעשה להם טוב זה רק מרשם אחד, לירוק מידי יום אל הבור ממנו הם שותים ונהנים כאן, פורום חרדי וקוראיו החרדים קבוצה בזויה אומללה ממורמרת, שאין להם חיים משלהם להנות ממנו, לכן הם נזקקים להנאה המפוקפקת של לעג לזולת כפי שאמרתי, בחיי היומיום הייתם בכלל נעצרים לדבר עם שחצן+בלורית+אייפון מגודל? לא כאן חסרי פנים, הם מקבלים תשומת לב יתר ממה שמגיע להם, וחבל שכך
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2020 23:24 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
|
|
|
   דברים כדרבנות! יש הרבה טענות על ההתנהלות של בעלזא בתחומים שונים. הזלזול במגיפת הקורונה למשל. זה לא מוריד כהוא זה מעוצמת המפעלות האחרים שלהם. וגם לא מהיופי שבכך שהאדמו"ר מקיים מנהג יפה מהגמרא. אני בטוח שרוב המגיבים נגד התמונה ההכנות שלהם לשבת מסתכמות בקילו עיתונים, 10 קילו פאפיטעס, וקללות כל השבת על האישה והילדים מתי כבר אפשר להדליק אייפון. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 02:32 |
|
| |
|
הבנתי שהאדמו"ר נוהג למלוח את הדגים כבר יותר מחמשים שנה, כפי שנהגו לדורותיהם כל אדמור"י בעלזא, והפעם לשמחת פריצי ישראל והפושטקים צולם... שיערב להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 02:47 |
|
| |
| דקחר כתב: |  |
|
הבנתי שהאדמו"ר נוהג למלוח את הדגים כבר יותר מחמשים שנה, כפי שנהגו לדורותיהם כל אדמור"י בעלזא, והפעם לשמחת פריצי ישראל והפושטקים צולם... שיערב להם. |
|
אגלה לך סוד.... רוב האדמורי"ם נוהגים למלוח לבד את הדגים .. אך לא מצלמים. פה תפסו תמונה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 10:49 |
|
| |
| אויר_ים כתב: |  | | Honeycooki כתבה: |  |
|
עם טלית? |
|
אדיוט !!!!
מביאים את זה לאדמו"ר אחרי התפילה כדי להתחיל בהכנות. לא !. יגיד הרבי, תחילה אקפל את הטלית, ואז אמלח.... לא כולם עובדים אצלך נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הם עובדים אצל האדמור..
בכל אופן, הסיפור כאן הוא לא הטלית. הסיפור הוא שעולם המושגים התעוות לחלוטין. הרי כל העניין של 'מצווה בו יותר מבשלוחו' הוא להראות שאינו חס על כבודו ואינו מתחמק מהטרחה. כך מובא בכל המפרשים ואכמ"ל. וכאן הפכו את הקערה על פיה. מביאים לרבי מגש כסף עם דגים מסודרים, וכד נאה של מלח. ועורכים טקס. האם בקיום הטקס הזה מתקיים העניין של להראות שאינו חס על כבודו ואינו מתחמק מהטרחה?.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 11:00 |
|
| |
האדמו"ר מבעלזא מולח את הדגים כל שבוע כבר למעלה מ-50 שנה. השבוע מישהו תפס תמונה, וכל הבורים שלא יודעים גמרא ושו"ע חוגגים.
|
|
|
|
|