בית פורומים בחדרי חרדים

טקס מליחת הדג - תיעוד מחדר הרבי מבעלז

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2020 11:18 לינק ישיר 

אדם גדול! 
שנשוי לאשה גדולה.
הדואגת שיבצע פעולה לכבוד שבת קודש.כמנהג אבותיו וסביו הקדושים. 
וימשיך בסדרי לימודו, ולא יבטל תורה. אשרינו שזכינו לכאלו בדור 
ובוודאי שלא יתביישו בפני המלעיגים להם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 13:34 לינק ישיר 

כמה זמן יקח לדעתכם עד שנתחיל לראות תמונות איך שהגר"ח קנייבסקי מולח דגים לכבוד שבת ?

אוהו ומה שקופת העיר יבקשו על כל שם שיוזכר אז.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 13:44 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

כמה זמן יקח לדעתכם עד שנתחיל לראות תמונות איך שהגר"ח קנייבסקי מולח דגים לכבוד שבת ?

אוהו ומה שקופת העיר יבקשו על כל שם שיוזכר אז.....

או על כל גרגיר מלח...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 15:08 לינק ישיר 
קלעפער

חריף_ומקשה כתב:
Honeycooki כתבה:

שחור_כתום כתב:
הרב (עובדיה, אלא מי) היה מתבל את הדגים כל ערב שבת, כך שמעתי, אבל אף אחד לא צילם את זה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

עם טלית?

אדיוט !!!!

מביאים את זה לאדמו"ר אחרי התפילה כדי להתחיל בהכנות.
לא !. יגיד הרבי, תחילה אקפל את הטלית, ואז אמלח....

לא כולם עובדים אצלך

נשלח מהאנדרואיד שלי

הם עובדים אצל האדמור..

בכל אופן, הסיפור כאן הוא לא הטלית.
הסיפור הוא שעולם המושגים התעוות לחלוטין.
הרי כל העניין של 'מצווה בו יותר מבשלוחו' הוא להראות שאינו חס על כבודו ואינו מתחמק מהטרחה. כך מובא בכל המפרשים ואכמ"ל.
וכאן הפכו את הקערה על פיה. 
מביאים לרבי מגש כסף עם דגים מסודרים, וכד נאה של מלח. ועורכים טקס.
האם בקיום הטקס הזה מתקיים העניין של להראות שאינו חס על כבודו ואינו מתחמק מהטרחה?.

עיין כאן ותראה שיש לו על מה לסמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 15:09 לינק ישיר 

אף על פי שיהיה אדם חשוב ביותר ואין דרכו ליקח דברים מן השוק ולא להתעסק במלאכות שבבית חייב לעשות דברים שהן לצורך השבת בגופו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 15:25 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
 אף על פי שיהיה אדם חשוב ביותר ואין דרכו ליקח דברים מן השוק ולא להתעסק במלאכות שבבית חייב לעשות דברים שהן לצורך השבת בגופו"

נו באמת.
עכשיו אתה מדגיש לי חלקים מסוימים ברמב"ם ומנסה לבנות על מה שהדגשת פרשנות עקומה?
הרי כל מעיין ישר רואה שאדרבה להיפך, ממקום שבאת.
האם דרכו של אדם רגיל לשים את הדגים על מגש מיוחד של כסף ולהכין כד נאה של מלח כדי לבצע טקס מליחה? או שזה דרכם של אנשים חשובים שמנהלים טישים וטקסים?
האם הטקס הזה דומה במשהו ללקיחת דברים מן השוק או התעסקות במלאכות שבבית?

זה מזכיר לי בדיחה ששמעתי
בחור אחד שמע מהמדריך חתנים שצריך להכין לאישה בבוקר כוס קפה
ולמחרת החתונה הוא בא בתלונה למדריך: למה אמרת לי להכין כוס קפה? אשתי אוהבת שוקו, היא לא אוהבת קפה..

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 28/06/2020 15:27:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 15:41 לינק ישיר 

חריף 
בא נאמר שבמליחת הדגים האדמו"ר מבעלז  מקיים את מצות הכנה לשבת שלא למהדרין מן המהדרין
ובכן, היכן הבעיה? אולי יש עוד דברים שהוא מכין לשבת ובכלל, בדקת פעם את כל ראשי הישיבות כיצד נעשות הכנות השבת שלהם.

יתירה מכך, העובדה שיש אנשים שעבודת ה' שלהם בדברים מסוימים נעשית בצורה קלה ומלכותית, 
יש בה כדי להפריך את כל ההלוך ילך שלהם?
קודם שיתחילו אנשים מסוימים להפסיק לרפד את העבירות שלהם או את ההיתרים שלהם במכשור המשוכלל ביותר וכדו'.

אני לא מתרשם מתמונות כאלו לא לשלילה וגם לא לחיוב באותה מדה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 15:47 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אויר_ים כתב:

ורואה את התיסכול הרב שיש לכם.. אה ??

לא קל לגדל בבית פרענקל'ך קטנים...

אז מנסים לראות אצל השני כל דבר באופן מוזר..

ואני אומר, יקרקרו הצפרדעים כמה שבא להם, למה מי שם עליהם

חבורת פושטקים עם בלורית ואיפונים ענקים, שברחוב לא היה לכבוד שלך לענות להם אפילו מה השעה..

בעלזא זה מלכות, זה מפעל אדיר, וקבוצת הממורמרים פה = אפסים.

מעבר לבורות שלהם בעבודת השם ומי מדבר בעיינים נשגבים יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 15:55 לינק ישיר 

וכשאני רואה איזה "חטאים" מונים לאדמור מבעלזא אני מרגיש גאוות יחידה להיות ב"כת" החסידים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 17:20 לינק ישיר 

אז גם קופסא מכסף לאתרוג זו בעיה? וקופסא מכסף או עץ יפה למגילה? זה הרגש של אנשים שמחבבים מצות, לנאותם כפי יכולתם. אתה רוצה לנקות ביוב לפני שבת בכבוד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 17:29 לינק ישיר 

חצינזק כתב:
חריף 
בא נאמר שבמליחת הדגים האדמו"ר מבעלז  מקיים את מצות הכנה לשבת שלא למהדרין מן המהדרין
ובכן, היכן הבעיה? אולי יש עוד דברים שהוא מכין לשבת ובכלל, בדקת פעם את כל ראשי הישיבות כיצד נעשות הכנות השבת שלהם.

יתירה מכך, העובדה שיש אנשים שעבודת ה' שלהם בדברים מסוימים נעשית בצורה קלה ומלכותית, 
קודם שיתחילו אנשים מסוימים להפסיק לרפד את העבירות שלהם או את ההיתרים שלהם במכשור המשוכלל ביותר וכדו'.

מסכים לגמרי שזה עניין קטן וזניח. ובוודאי שזה מגוחך לשפוט דמות על בסיס דברים כאלו.
ועדיין מותר לפתוח דיון על התופעה שהרבה פעמים אדמורים או מקובלים לוקחים מצוות והופכים אותם ל"טקס" תוך שרומסים בדרך את העניין המהותי והופכים את הטפל לעיקר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 17:38 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:
הרב (עובדיה, אלא מי) היה מתבל את הדגים כל ערב שבת, כך שמעתי, אבל אף אחד לא צילם את זה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

https://orhachaim.co.il/dwkb/%D7%97%D7%96%D7%95%D7%9F-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%99%D7%94-%D7%A9%D7%91%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%AA-%D7%95/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 17:39 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אז גם קופסא מכסף לאתרוג זו בעיה? וקופסא מכסף או עץ יפה למגילה? זה הרגש של אנשים שמחבבים מצות, לנאותם כפי יכולתם. אתה רוצה לנקות ביוב לפני שבת בכבוד...

אל תעשה את עצמך כאילו לא הבנת.
זה כמו שתיקח מרור ותטבול אותו בשוקולד כדי לחבב את המצוות.
אין מצווה למלוח דג. יש מצווה שאדם יטרח ולא יחוס על כבודו וישתתף בעצמו בהכנות לשבת.
וכאן עושים בדיוק הפוך מזה.
לוקחים את הדוגמה מרבא שמלח שיבוטא אבל עושים בצורה שעוקרת את כל המהות והתוכן של זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 17:39 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

חצינזק כתב:
חריף 

מסכים לגמרי שזה עניין קטן וזניח. ובוודאי שזה מגוחך לשפוט דמות על בסיס דברים כאלו.
ועדיין מותר לפתוח דיון על התופעה שהרבה פעמים אדמורים או מקובלים לוקחים מצוות והופכים אותם ל"טקס" תוך שרומסים בדרך את העניין המהותי והופכים את הטפל לעיקר. 

לא עניין של טקס.
ידוע שיש כוונות בכל דבר. ובפרט לרבי מבעלזא שלמד אצל הרב מרדכי שרעבי זיע"א.
כך שעצם זה שהוא מולח את הדגים ומכווין כוונות. זה כל העניין

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2020 17:50 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

חצינזק כתב:
חריף 
בא נאמר שבמליחת הדגים האדמו"ר מבעלז  מקיים את מצות הכנה לשבת שלא למהדרין מן המהדרין

יתירה מכך, העובדה שיש אנשים שעבודת ה' שלהם בדברים מסוימים נעשית בצורה קלה ומלכותית, 

למה עניין קטן, זה עניין חשוב, ואפשר בהחלט לשפוט על בסיס דברים אלו.

אם רצית לפתוח דיון על התופעה הזו, עדיף שתעשה שיעורי בית  לפני שתטפל בדברים מעין אלו, הנה, בענין הזה גם אם היה קיים טקס, הוא לא המציא את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > טקס מליחת הדג - תיעוד מחדר הרבי מבעלז
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.