|
|
| נשלח ב-28/6/2020 15:31 |
|
| |
ירושלמי אתה יכול לענות לי על שאלה אחת בלבד? אם מסתובבים המון אנשים א סימפטומטיים שהם בכלל לא מודעים שהם נישאים, והם הולכים לעבודה, לבתי ספר, למועדונים וכו' איך לדעתך יעזרו הבדיקות? אשמח אם תוכל לענות על שאלה זו בלבד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 15:33 |
|
| |
hhaavv
| פלוני500 כתב: |  | זה מה ששמעתי השבת מהרבה אורחים שהתארחו אצלי.
|
|
איך אתם מעזים לחלוק על דעתם המלומדת של הרבה אורחים???
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 16:05 |
|
| |
ירו_שלמי
| תמניא_אפי כתב: |  | ירושלמי אתה יכול לענות לי על שאלה אחת בלבד? אם מסתובבים המון אנשים א סימפטומטיים שהם בכלל לא מודעים שהם נישאים, והם הולכים לעבודה, לבתי ספר, למועדונים וכו' איך לדעתך יעזרו הבדיקות? אשמח אם תוכל לענות על שאלה זו בלבד. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כמעט לא יעזרו, הם אומנם פחות מדבקים, אבל כשמדובר ב'המון' זו בעיה גדולה. אבל, כמו שכתבתי, בקיץ אם נזהרים 'רק' לפי ההוראות המקלות של משרד הבריאות (כלומר אחרי שכבר פתחו את הכלכלה), גם אם יהיו 'המון' הם ייעלמו לאט לאט, וכמו שאכן קרה בתחילת הקיץ, כי הם לא כל כך מדביקים, וקל להיזהר מהם.
אז אולי במצב הנתון, לבושת כלל הציבור החרדי (וגם החילוני, אבל הם לא קוראים את מה שאני כותב..), הסוסים כבר ברחו מן האורווה, ולכן הבדיקות עצמן לא יועילו, ולכן באמת משרד הבריאות רוצה לחזור לעוד ועוד הגבלות. זה מה שכן יעזור כשחולים ממלאים את הרחוב, לסגור את הרחוב עצמו..
אבל אילו לפחות רוב הציבור היה נזהר בהוראות בבתי הספר וכו', וגם היו סוגרים כל בית ספר כשצריך, אזי היו מוצאים גם את הלא סימפטומטיים, כמו שקרה למשל בישיבות שנבדקו (למשל טלזסטון), והיינו חיים עכשיו בשקט ולא הורסים להורים את חתונות ילדיהם.. (זה מה שהולך כנראה לקרות). גם אם לא היינו מוצאים את כולם הרי שזה היה עוזר בצירוף שמירה כללית על הוראות ריחוק והגיינה. ושוב, הסימפטומטיים היו לפחות נעלמים לגמרי, וזה עיקר המניעה.
חשוב מאוד להבין, התופעה של ריבוי אסימפטומטיים שיכת רק לתקופה זו, כי מדובר בתקופה של פיקוח יתר בבתי הספר וחסר במבוגרים. במבוגרים יותר רוב רובם של החולים מרגישים את זה ועוד איך, תשאל כל חבר אמריקאי, שם כמעט כולם מודעים להיותם חולים, עד כאב.. זה אומר שהיתה לנו תקופה מצויינת של מחלה שכמעט נעלמה והיתה בעיקר אצל ילדים ללא סימפטומים וכמעט ללא הדבקה, אבל פספסנו אותה. לו היינו מנצלים זאת היינו עכשיו כמו אוסטרליה וניו זילנד, מדינה נקיה שעוקבת היטב אחר הבאים מחו"ל, ובתוך המדינה - חופש! היינו מגיעים אחרת לגמרי לחורף הכל כך מסוכן שעומד בפנינו.
אני תמיד מתחרט על השקעה בכתיבה לך, אתה אפילו לא מנסה להבין, נדבר בחנוכה?
תוקן על ידי ירו_שלמי ב- 28/06/2020 16:07:50
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 17:19 |
|
| |
| פלוני500 כתב: |  | כפי שעובר הזמן יותר אנשים מגיעים למסקנה שהבדיקות גורמים יותר מזק מתועלת. 1. כי במציאות הבדיקות לא אמינות כ"כ. אני מכיר אישית כמה אנשים שיש להם כל התסמינים כולל שאין טעם וריח והבדיקות יצאו שלילית כמה פעמים (מישהו שמע פעם על מחלה מסוימת בשנים אחרונות שאבדו פתאומי טעם וריח למעט קורונה). ומצד שני מי שמקבל פעם אחד חיובי אף שאין לו תסמינים בכלל שולחים אותו למלון מיידית ששם יש לו סיכוי שבאמת ידבק. 2. לפי רוב המחקרים בארה"ב עיקר המדבקים זה יום יומיים לפני הופעת התסמינים ועד שהתסמינים נעלמים. 3. גל השני במציאות הרבה פחות מסוכן יש בנתיים כ23 מונשמים מתוך יותר מ5000 פעילים. ורובם מגל הראשון עוד. 4. ברגע שאתה מקבל תשובה חיובית אתה יכול לסבך מוסדות שלמים ולמאות אנשים עגמת נפש מיותרת. ואני מכיר המון אנשים שבגלל זה אין להם אפשרות לקנות דברים הכי חיונים בבית בגלל זה. ומסכנים סתם משפחות בכל מיני אופנים. ובגלל זה הרבה קהילות הגיעו למסקנה. מי שלא מרגיש טוב שישאר בבית עד ההחלמה ולא יזיק לאחרים. והמציאות שבשכונת גאולה ומאה שערים ומכיר עוד הרבה כאלו במקומות אחרים לא עושים בדיקות ולא שמעו בכלל לאחרונה מי שניזק מזה לאחרונה. אע"פ שבמציאות כנראה יש הרבה 'נשאים' אבל לא חולים. זה מה ששמעתי השבת מהרבה אורחים שהתארחו אצלי. אשמח לשמוע גם דעתכם בנושא מי מזיק יותר ההולך להיבדק או המונע את עצמו להיבדק? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
צהריים טובים, תושבי חלם. סוף סוף הגעתם למסקנה שכבר הסיקו במדינות רבות. גם באמריקה וגם באירופה אומרים הרופאים למטופליהם שמתחילים להרגיש בתסמינים: תישארו בבית ותשמרו על כל הכללים, אבל בבקשה אל תעשו בדיקות!! וזו הסיבה שב"ה לא שומעים יותר מקהילות ישראל בחו"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 17:41 |
|
| |
גם כאן יש רופאים רבים שאומרים בפירוש, ככל הנראה נדבקת בנגיף, אז לך הביתה ושמור על כל הוראות משרד הבריאות. תיזהר שלא לבא במגע עם אחרים, אבל כל עוד והמצב הוא 'סטביל' אל תעשה שום בדיקה! את הלוגיקה שבדבר אין צורך להסביר. פשוט ומובן לכל בר דעת. אך למה לקלקל את הפוליטיקה שכולנו משחקים לידיו...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 18:30 |
|
| |
| שיכון_ה כתב: |  | חבל על הזמן של כולם. נניח והצליחו להתגבר על המחלה ואין אפילו חולה אחד בארץ. אז יפתחו את השמים, יכנס חולה אחד מחו"ל וידביק שוב חצי מדינה. מה יעשו עכשיו? שוב פעם סגר עד שיבוא המשיח? נשלח מהאנדרואיד שלי זו אחת הטענות של הרופאים שוללי הבדיקות והלועגים על הפניקה המיותרת סביב הנגיף. הרי בסוף כמעט כל אחד יידבק בנגיף, ועכשיו זו העונה שזה חולף וכמעט אינו מורגש, אז עדיף עכשיו מאשר בחורף. (כמובן שקשישים ובעלי רקע רפואי צריכים להישמר שבעתיים, ושלא יזלזלו חלילה בהוראות. אבל כל השאר. שיודבקו ויקבלו את זה לבריאות, ויוחסנו) |
|
אחרי שאחוז מסויים מהאוכלוסיה העולמית יחלה ויחלים, לוירוס כבר לא יהיה איך להתפשט והוא מתישהו ייכחד מעצמו..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 18:54 |
|
| |
מדהים איך שאנשים מתעלמים מהמציאות. מה שקורה במדינות אחרות לא יכול לקרות פה ? 130,000 בארה"ב זה מספר נורמאלי ? המחלה הזו היא לא משחק זה שחסד ה' עלינו זה לא אומר שזה לא מסוכן
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 19:13 |
|
| |
מצדרביעי
| תמניא_אפי כתב: |  | ירושלמי אתה יכול לענות לי על שאלה אחת בלבד? אם מסתובבים המון אנשים א סימפטומטיים שהם בכלל לא מודעים שהם נישאים, והם הולכים לעבודה, לבתי ספר, למועדונים וכו' איך לדעתך יעזרו הבדיקות? אשמח אם תוכל לענות על שאלה זו בלבד. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נשאים א סימפטומיים נדבקים הרבה פחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 19:14 |
|
| |
| סיירת_מרן כתב: |  | מדהים איך שאנשים מתעלמים מהמציאות. מה שקורה במדינות אחרות לא יכול לקרות פה ? 130,000 בארה"ב זה מספר נורמאלי ? המחלה הזו היא לא משחק זה שחסד ה' עלינו זה לא אומר שזה לא מסוכן |
|
לא רק ארה"ב הדוגמא הקרובה ביותר היא בלגיה, עם אוכלוסיה גדולה רק במעט מישראל ולמעלה מ-10,000 מתים. נכון שהאוכלוסייה שם מבוגרת יותר, אבל גם 3000-5000 מתים ריאליים לחלוטין. ולפותח האשכול למה להיבדק? כדי לדעת האם הדבקת מישהו אחר. אחרת, הוא לא יהיה בבידוד וימשיך להדביק. אולי נפגשת עם סבא שלך, או שמעת ווארט בשטיבל מיהודי מבוגר וחלילה כבר הדבקת אותו. לשבת בבית ולא להבדק, זו בדיוק ההתנהגות של בת היענה. אם כבר הדבקת חלילה מישהו, מוטב מאד שידעו על זה כמה שיותר מוקדם, גם כדי שלא ידביק הלאה וגם בגלל שיש טיפולים תומכים שהאפקטיביות שלהם גדולה יותר בתחילת המחלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2020 19:17 |
|
| |
ולגבי החולים קשה, יתכן מאד שזה ישאר כך ללא עליה. במקרה כזה, בהחלט אפשר לומר שבקיץ כרגע זו לא מחלה חמורה מאד.
פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן טוען שלפי הנתונים, אנו צפויים לראות בשבוע-שבועיים הקרובים את העלייה המשמעותית בתחלואה הקשה. במידה ויתברר שטעה והלוואי שכך, אפשר להרגע לגמרי.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 28/06/2020 19:21:27
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 13:13 |
|
| |
היום כבר יש עלייה של 7 במצב קשה ו-2 מונשמים..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 13:24 |
|
| |
זו דמגוגיה. כי ביום חמישי היו 49 קשה ו-34 מונשמים. אז נכון שהיום זה יותר מאתמול, אבל פחות מלפני שבוע. צריך להסתכל על התמונה הכללית ולא על מופעים בודדים. בשביל 50 חולים קשה - לא סוגרים מדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 14:12 |
|
| |
| סענדי כתב: |  | נתון נוסף - מי שכן רוצה להיבדק, מדובר בתהליך לא קל. אתה מתקשר למשרד הבריאות - תתקשר לקופת החולים. מתקשר לקופת החולים - אתה חייב הפניה של רופא. מתקשר לרופא - אז בדיוק היום הוא לא מקבל, תעשה תור טלפוני והוא יחזור אליך. אחרי יום יומיים הוא חוזר אליך - אם אין לך סיבה משכנעת אין לך הפנייה, אבל נניח שקיבלת סיבה משכנעת, וקיבלת הפנייה. אתה מתקשר לקופת החולים לעשות תור - יש תור פנוי רק בעוד 4-5 ימים... והתשובה מתקבלת - בתוך 3-4 ימים... נו, אז למי נשאר חשק לעבור את כל התהליך הזה... |
|
צודק במאה אחוז!!! ובמשך כל התהליך הזה משתקים לך את כל המשפחה, ואת בתי הספר של ילדיך !! עד שסוגרים את כל האזור שלך!! המסקנא: לא ללכת לבדיקות!! מרגיש אולי שיש לך תסמינים, תישאר בבית ושמור על עצמך!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 14:57 |
|
| |
| סיסמתי כתב: |  | מסקנא: לא ללכת לבדיקות!! מרגיש אולי שיש לך תסמינים, תישאר בבית ושמור על עצמך!! |
|
מסקנה שגויה ומסוכנת.
האם אתה מוכן לקחת על אחריותך, מצב בו מישהו נדבק ולא נבדק, הדביק קודם לכן מבוגר אחד שמתגלה כחיובי רק כשמצבו התדרדר ויפטר ח"ו.
גם אם זה תרחיש רחוק, זה ריאלי בהחלט. צריך להזהר מהסקת מסקנות שגויות.
המערכת מסורבלת ומייגעת, אכן. זה לא מצדיק לקחת אחריות בענייני נפשות.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 29/06/2020 14:57:52
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2020 15:06 |
|
| |
הבעיה המרכזית שאנשים אבדו אימון במערכת הבריאות. מכמה מאות בדיקות שעשו באיזור שלי היה המון בעיות. 1) אנשים שקבלו באותו יום תשובה שלילית וחיובית מאותו בדיקה. 2) אנשים שלא עשו בדיקה בכלל וקיבלו טלפון שהם חיובי. 3) אנשים שעשו בדיקה והבדיקה נעלמה. 4) אנשים שיש להם כל התסמינים ויצאו שלילי כמה פעמים. וכן אנשים שעושים יום יום בדיקות וכל יום יוצא משהו אחר . בקיצור משום מה יש הרגשה להרבה אנשים כי זה כמו שיש הגרלה כל יום ל5 % שיצאו חיובי בכל מקרה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי פלוני500 ב- 29/06/2020 15:09:38
|
|
|
|
|