כמו כל דבר טוב באמת, זה מגיע אלינו מתחת לרדאר.
בלי רעש וצלצולים, כשכולם עסוקים בקורונה, בכלכלה, בריבונות, בריבים הקטנים, בוויכוחים שאינם נגמרים, בקנאות, בשנאות, מוסחים מכל דבר שצץ.
ובינתיים, הפלא האמיתי בדרכו אלינו – ואנחנו פשוט טרודים וסחופים, עייפים וייגעים, עוצמים עיניים לרווחה לקראת הגדול שבנפלאות.
ההערכות הרשמיות מדברות על 100,000 עולים וישראלים חוזרים אשר יגיעו לארץ עוד השנה!
חכו חכו – זוהי רק ההתחלה של העלייה האחרונה – זו שתחסל סופית את הגלות.
הצניחה המתמשכת ברוב כלכלות העולם, ולעומתה החוסן והצמיחה שהפגינה הכלכלה הישראלית, האנטישמיות שמרימה ראש בכל פינה,
רחמי השוכן במרומים בעת המגפה, על בניו שבארצו "ארץ אשר עיני ה' אלוקיך בה מראשית השנה עד אחרית השנה", לעומת מידת הדין המתוחה על שוכני הגולה ואחינו היהודים בתוכם (טוב בסדר – גם לממשלה ומשרד הבריאות מגיע קרדיט...),
ולבסוף - המהומות המתפשטות בכל המערב – מהומות המקבלות אופי אנטישמי מפחיד – כל הגורמים הללו מרעידים את הקרקע תחת רגלי היהודים.
הם מבינים שפוגרומים של ממש הם רק עניין של זמן. " זה לא המקום שלנו יותר", אומר רב וותיק ומכובד לקהילתו המבוססת בארה"ב – "אין לי מושג מה אעשה שם, אני לא מדבר את השפה, אני לא יודע כיצד אתפרנס, אבל אני עולה לישראל".
אני משוכנע שבתוך שנתיים שלוש, יהפכו המאה אלף הצפויים לעלות השנה, למיליון עולים - והמספרים הללו יכפילו וישלשו את עצמם בתוך עשור.
מדובר הפעם בעיקר בעולים מארצות המערב, אבל גם המדינות הדוברות רוסית עוד לא אמרו את מילתן האחרונה, ובוודאי שלא המדינות הלטיניות.
בשונה מגלי העליה הקודמים שהגיעו מאז הקמת המדינה, מדובר הפעם בגל עליה שיתאפיין באחוז ניכר של עולים אשר ישלבו, גם ידע אקדמי, גם הון עצמי, גם שליטה בסיסית בעברית ובוודאי באנגלית – וכל זה פוגש לראשונה בדברי ימי העליות, את מדינת ישראל המודרנית - זו המסוגלת להפוך במהירות את האתגר המדהים הזה ולהפוך לחזקה והמוצלחת שבכלכלות תבל.
אז תתחילו לחשוב בגדול שם בממשלה.
אתם לא צריכים לעשות הרבה. למעשה אתם צריכים לעבוד קשה ולשבור את הראש איך להתחיל לעשות - פחות...
פשוט לתת לשוק החופשי לעשות את שלו. שחררו את אדמות המנהל, תפסיקו להפריע לעסקים הקטנים, קבעו לכם מטרה, להקפיץ את ישראל במדד קלות פתיחת ועשיית העסקים מירכתי העולם השלישי אל אחת מחמשת המקומות הראשונים.
הכירו במומחיותם של רופאים ומומחים שונים המגיעים ממדינות מפותחות,
הפסיקו להיות גובי המס של ארה"ב (בכל סניף בנק יש היום פקיד ישראלי שעובד במשרה מלאה עבור האמריקנים...זה הזוי.), שחררו את מערכת החינוך, תנו להם ולנו לחנך את הילדים כפי שנרצה.
שחררו את צה"ל מן החובה לגייס את כולם, תנו להם לעבוד, ובקיצור, שחררו, שחררו, שחררו – פשוט תנו לעסק לעבוד לבד.
"אין בעל הנס מכיר בניסו" – אמרו חז"לינו.
גלי העליה שקלטנו מאז הקמת המדינה, הטיסו אותנו קדימה בכל פרמטר אפשרי – בלעדיהם היינו עדיין (אם בכלל), פרובינציה המתקיימת מקטיף תפוזים.
עכשיו, זה צפוי לקרות מהר יותר, חזק יותר וגבוה הרבה יותר.
חייכו חברים,
קורה לנו נס.
"שאי-סביב עינייך, וראי-
-
כולם, נקבצו באו-לך; בנייך מרחוק יבואו, ובנותייך על-צד תיאמנה. ה אז תראי ונהרת, ופחד ורחב לבבך: כי-ייהפך עלייך המון ים, חיל גויים יבואו לך. ו שפעת גמלים תכסך, בכרי מדיין ועיפה-
-
כולם, משבא יבואו; זהב ולבונה יישאו, ותהילות יהוה יבשרו."
משה פייגלין
נשלח מהאנדרואיד שלי