בית פורומים שידוכי חרדים

הורים,שידעכים ומה שביניהם...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/6/2020 20:21 לינק ישיר 
הורים,שידעכים ומה שביניהם...

בס"ד

ערב טוב חבר'ה

ידוע שתקופת השידעכים ויחסי הורים,זו תקופה קצת מתוחה

תקופה המלאה בעליות וירידות.מייעצים וגם קצת/הרבה, מתערבים;)...

איך אתם מתמודדים עם ההורים במשך התקופה?איך עדיין שומרים על כיבוד הורים למרות חילוקי הדעות לפעמים?
האם אתם מתייעצים איתם בנושא שידוכים?
סומכים עליהם/מתקשרים בעצמכם לשדכנים וכו'?

ו...כמובן איזה טיפים הייתם רוצים לשתף את כולנו מניסיונכם/ידע שיש ברשותכם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 30/06/2020 20:49:09

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2020 22:54 לינק ישיר 

אוקיי זה מעניין. חשבתי שאני היחיד שיש לו בעיות עם ההורים:) אגב אני לא חושב שזה קשור לשידוכים אלא לגיל. אדם לא אמור לחיות אצל ההורים מעל גיל מסויים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2020 01:15 לינק ישיר 

בס"ד

לא...להמון יש.תרגיש בבית

אז אתה מוזמן לענות על השאלות,כי גם אם לא חיים בבית מגיעים לבקר ואז שוב מתמודדים עם כל האתגרים וכו'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2020 03:11 לינק ישיר 

לדעתי, כשאתחיל אוטוטו שידוכים בעז"ה, אסמוך על ההורים שלי... לאימא שלי יש אחלה טעם בבחורים- היא גם יודעת מה אני מחפשת (מיהו שהכי דומה לאבא שלי מכל הבחינות-  אדם טוב, ירא שמיים, מידות טובות, נראה חבל על הזמן , ראש פתוח)...
למרות שיש לי קטע שאני יכולה להיות לפעמים דעתנית לגבי כל מיני דברים, אז מסתבר שיהיו מידי פעם וויכוחים, אבל השאיפה שלי היא לעבור את התקופה הזו הכי טוב שאפשר מבחינת הקשר עם ההורים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2020 09:50 לינק ישיר 

זו שאלה כבידת משקל,
לנו יש ציפיות מההורים,
ולהורים, שהשקיעו בנו כל כך
הרבה, יש ציפיות מאתנו,
אז טבעי שהשיחות אתם
לא תמיד זורם בנעימים.

אגב, את יכולה גם לשאול
איך היחסים שלנו עם
בורא עולם,
ואיך היחסים שלנו עם עצמינו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2020 10:01 לינק ישיר 

אני מסכים עם רציף שזה לרוב נובע מציפות סותרות. באיזשהו שלב גדלנו והתחלנו לחיות את החיים שאנחנו רוצים בשביל עצמנו ולא מה שההורים רוצים בשבילנו וזה יכול להוביל למתחים. אחת המעלות בלעזוב את הבית זה הרעיון שאתם באמת נהיים עצמאיים וזה משדר להורים שזכותכם לחשוב אחרת ואז גם הביקורים נראים יותר טוב. אבל תמיד יש מקרה שבו ההורים פשוט לא מפנימים שהילד גדל וזקוק לעצמאות ואני מכיר את זה על בשרי:)
סטאטית, בעזרת השם תתחתני מהר. זה לא קורה בגיל צעיר אלא יותר מבוגר. עד גיל 22 הייתי החבר הכי טוב של ההורים שלי ואז החלטתי לגבש את עצמי לבד וכו'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2020 15:40 לינק ישיר 

שאלת השאלות;) לי לצערי יש הרבה חיכוכים עם ההורים ... והורים שלי חמודים ונהדרים ואני מאוד אוהבת אותם (שיהיה ברור!) כמו שסתםבחור אמר - עד גיל מסויים הייתי חברה הכי טובה של אימא שלי , היום אני מעדיפה כמה שפחות לדבר איתה כדי להימנע מויכוחים. לגבי ההתנהלות בשידוכים - אני בכורה , והתחושה היא שכל הטעויות נעשות עלי... לכן העדפתי לקחת את המושכות ולנהל את השידוכים בעצמי , ככה הרבה יותר קל לי (גם זה מפחית את כמות התיווכים ) לגבי התייעצות. - גם כן, מעדיפה חברות. ההורים שלי מכירים תקופה אחרת ויש להם חשיבה די שמרנית (למשל , בתחילת דרכי כשהתלבטתי אחרי פגישה שישית אם להוריד כי אני לא רואה אותנו כנשואים ,אז הם אמרו שקשר נפשי מתפתח אחכ וכו ולכן כדאי להמשיך ...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2020 17:52 לינק ישיר 

קיייט כתבה:

שאלת השאלות;) לי לצערי יש הרבה חיכוכים עם ההורים ... והורים שלי חמודים ונהדרים ואני מאוד אוהבת אותם (שיהיה ברור!)כמו שסתםבחור אמר - עד גיל מסויים הייתי חברה הכי טובה של אימא שלי , היום אני מעדיפה כמה שפחות לדבר איתה כדי להימנע מויכוחים.לגבי ההתנהלות בשידוכים - אני בכורה , והתחושה היא שכל הטעויות נעשות עלי... לכן העדפתי לקחת את המושכות ולנהל את השידוכים בעצמי , ככה הרבה יותר קל לי (גם זה מפחית את כמות התיווכים ) לגבי התייעצות. - גם כן, מעדיפה חברות. ההורים שלי מכירים תקופה אחרת ויש להם חשיבה די שמרנית (למשל , בתחילת דרכי כשהתלבטתי אחרי פגישה שישית אם להוריד כי אני לא רואה אותנו כנשואים ,אז הם אמרו שקשר נפשי מתפתח אחכ וכו ולכן כדאי להמשיך ...)

הבכורים והבכורות
יש להם נשמה גבוהה,
הם עברו קצת טלטלות,
הורים לא הכי בטוחים בעצמם,
ולא פעם מטרידים ובקורתיים,
והיסטרים יותר.

הכי מוצלחים (ומתוקים) זה הכי קטנ/ה במשפחה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2020 01:36 לינק ישיר 

קיייט כתבה:

שאלת השאלות;) לי לצערי יש הרבה חיכוכים עם ההורים ... והורים שלי חמודים ונהדרים ואני מאוד אוהבת אותם (שיהיה ברור!)כמו שסתםבחור אמר - עד גיל מסויים הייתי חברה הכי טובה של אימא שלי , היום אני מעדיפה כמה שפחות לדבר איתה כדי להימנע מויכוחים.לגבי ההתנהלות בשידוכים - אני בכורה , והתחושה היא שכל הטעויות נעשות עלי... לכן העדפתי לקחת את המושכות ולנהל את השידוכים בעצמי , ככה הרבה יותר קל לי (גם זה מפחית את כמות התיווכים ) לגבי התייעצות. - גם כן, מעדיפה חברות. ההורים שלי מכירים תקופה אחרת ויש להם חשיבה די שמרנית (למשל , בתחילת דרכי כשהתלבטתי אחרי פגישה שישית אם להוריד כי אני לא רואה אותנו כנשואים ,אז הם אמרו שקשר נפשי מתפתח אחכ וכו ולכן כדאי להמשיך ...)

בס"ד

מעניין מה שאת כותבת(:גם כך בערך אצלי...אנלא ממש הבכורה אבל מרגישה גם כך קצת

זלא קשה לך ש"איבדת" את הקשר הטוב עם אימך רק בגלל השידוכים?

לפעמים אני תוהה לעצמי,עד כמה ההורים לא מבינים שהשנים האלו יקרות...והם לפעמים מפסידים הרבה מהקשר והחוויות איתנו רק בגלל גבר זר...

גם את מרגישה כך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/07/2020 01:43:37

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2020 01:41 לינק ישיר 

בס"ד

ואגב,גם כך אצלי,הורי שמרניים יותר,פעם הקשבתי לכל בדל עיצה שלהם...
שהרגש יבוא בהמשך/אחרי חתונה ושניתן לשנות גברים וכו'...

אולי יש קצת צדק בדבריהם...אך תכלס?זה לרוב התיש אותי בפגישות עם לא מתאימים וכו'...

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 02/07/2020 01:42:20

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2020 01:46 לינק ישיר 

סתםבחור כתב:

אני מסכים עם רציף שזה לרוב נובע מציפות סותרות. באיזשהו שלב גדלנו והתחלנו לחיות את החיים שאנחנו רוצים בשביל עצמנו ולא מה שההורים רוצים בשבילנו וזה יכול להוביל למתחים. אחת המעלות בלעזוב את הבית זה הרעיון שאתם באמת נהיים עצמאיים וזה משדר להורים שזכותכם לחשוב אחרת ואז גם הביקורים נראים יותר טוב. אבל תמיד יש מקרה שבו ההורים פשוט לא מפנימים שהילד גדל וזקוק לעצמאות ואני מכיר את זה על בשרי:)
סטאטית, בעזרת השם תתחתני מהר. זה לא קורה בגיל צעיר אלא יותר מבוגר. עד גיל 22 הייתי החבר הכי טוב של ההורים שלי ואז החלטתי לגבש את עצמי לבד וכו'

בס"ד

בהחלט...נראה לי קשה להורים לצפות בהתגבשות הזו...
לראות שהפכת לאדם בוגר שחושב אחרת ומחליט על דעת עצמך בלבד...
אולי זה מלחיץ אותם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2020 01:48 לינק ישיר 

רציף כתב:

זו שאלה כבידת משקל,
לנו יש ציפיות מההורים,
הרבה, יש ציפיות מאתנו,
אז טבעי שהשיחות אתם
לא תמיד זורם בנעימים.

אגב, את יכולה גם לשאול
איך היחסים שלנו עם
בורא עולם,

בס"ד

נכון

אז ישלך טיפים איך למרות חילוקי הדעות שומרים על קשר טוב וכיבוד הורים?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2020 01:49 לינק ישיר 

סטאטית כתבה:

לדעתי, כשאתחיל אוטוטו שידוכים בעז"ה, אסמוך על ההורים שלי... לאימא שלי יש אחלה טעם בבחורים- היא גם יודעת מה אני מחפשת (מיהו שהכי דומה לאבא שלי מכל הבחינות-  אדם טוב, ירא שמיים, מידות טובות, נראה חבל על הזמן , ראש פתוח)...
למרות שיש לי קטע שאני יכולה להיות לפעמים דעתנית לגבי כל מיני דברים, אז מסתבר שיהיו מידי פעם וויכוחים, אבל השאיפה שלי היא לעבור את התקופה הזו הכי טוב שאפשר מבחינת הקשר עם ההורים...

בס"ד

חחחח רציני?בגילו ועדיין נראה טוב?

אני מאחלת לך שבאמת תמצאי מהר!אין כמו להתחתן כשהקשר עם ההורים עדיין "תמים" ונעים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/7/2020 02:33 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
סטאטית כתבה:

בס"ד

חחחח רציני?בגילו ועדיין נראה טוב?

אני מאחלת לך שבאמת תמצאי מהר!אין כמו להתחתן כשהקשר עם ההורים עדיין "תמים" ונעים

נשלח מהאנדרואיד שלי

חחח.. אבא שלי נראה כמו אח שלי הגדול... בלי עין הרע...
ואמן, בעז"ה... לכולנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2020 10:39 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

רציף כתב:

זו שאלה כבידת משקל,
לנו יש ציפיות מההורים,
הרבה, יש ציפיות מאתנו,
אז טבעי שהשיחות אתם
לא תמיד זורם בנעימים.

אגב, את יכולה גם לשאול
איך היחסים שלנו עם
בורא עולם,

בס"ד

נכון

אז ישלך טיפים איך למרות חילוקי הדעות שומרים על קשר טוב וכיבוד הורים?

אם ההורים מעירים
אז אפשר לשתוק, או להגיד תודה,
ואפשר להגיד
שנשמח לשבת ולדבר על כך,
תמיד לכבד, אפילו בלב.

נראה לי הדור שעבר הם יותר מקובעים
על דברים מסוימים.

****אולי אם יש חיבה
יבוא גם הקשר הרגשי ?...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2020 13:43 לינק ישיר 

רציף כתב:

קיייט כתבה:

הבכורים והבכורות
יש להם נשמה גבוהה,
הם עברו קצת טלטלות,
הורים לא הכי בטוחים בעצמם,
ולא פעם מטרידים ובקורתיים,
והיסטרים יותר.

הכי מוצלחים (ומתוקים) זה הכי קטנ/ה במשפחה

לא כל כך מסכים. הכי מוצלחים זה הבכורים, הכי מתוקים זה הקטנים

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי סתםבחור ב- 02/07/2020 13:43:22

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הורים,שידעכים ומה שביניהם...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext