| נשלח ב-1/7/2020 21:43 |
|
| |
מפירות ההסתה: קריקטורה מזעזעת בניחוח אנטישמי נגד חרדים
פורסמה באחד מהעיתונים

|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 21:55 |
|
| |
חבל שלא הבאת את המקור שממנו לקחת את הכותרת: עיתון הפלס.
אני לא מתפלא שחברת אליהם.
כנראה גם אתה טרול ילדותי, כמייצג את הציבור החסידי, מבין שהכוונה בקריקטורה גם לחלק ממכם שמקפידים ללכת ללא מסכות ולהפיץ את הקורונה
תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 01/07/2020 22:07:46
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:06 |
|
| |
זאת לא הקריקטורה האננטישמית היחידה שפורסמה אמש בזבלון הנאצי האנטישמי יתד, אותו בטאון מתועב שמייצג כיום את העסקונה החרדקית והרפורמיסטית מפלגת 'דגל הרפורמה והשנאה'
רק לתאר אם קריקטורות נוטפות שנאה מעין אלו היו מתפרסמים בעתון גויי, או חילוי....
ככה זה כשנוטשים מסורת אבות, מתדרדרים ומגיעים עד לשפל המדרגה ולשאול תחתית
לדראון עולם בהיסטוריה השחורה של השטרימר ושאר הבטאונים נוטפי השנאה
הגיע הזמן לבער את הרע הזה מקרבנו, לפנות את החינמונים נוטפי הארס האלו מתיבות הדואר, היישר אל פחי האשפה העירוניים
ובערת הרע בקרבך !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:08 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | | חבל שלא הבאת את המקור שממנו לקחת את הכותרת: עיתון הפלס.
כנראה גם אתה טרול ילדותי, כמייצג את הציבור החסידי, מבין שהכוונה בקריקטורה גם לחלק ממכם שמקפידים ללכת ללא מסכות ולהפיץ את הקורונה |
|
אם אני התחברתי אליהם, אז אתה התחברת לנאצים, אוקי טרול דמגוג?
אני לא מייצג אף אחד, ואת דעותיי על אלו המזלזלים בהנחיות משרד הבריאות (חסידים ליטאים וספרדים) ניתן לראות באשכולות שונים לאורך תקופת הקורונה, אני לא צריך הכשר ממך.
הכותרת היא שלי, והמקור שממנו לקחתי את הידיעה הוא (תוך כדי שקראתי ציוץ של ישראל כהן):
https://twitter.com/ish_echad/status/1278376311409512448
מה שכן, אילו קריקטורה כזו היתה מתפרסת בהמבשר או בהמודיע בתקופה ששר התורה הורה לשים פס על הוראות משרד הבריאות ולהמשיך ללמוד, והיו מציירים דמות של אברך ליטאי חשוב (רצוי עם 2 כפתורים על פראק) שאצלו אין משרד הבריאות, אלא יש לו את - "לנו יש את ר' חיים קנייבסקי", לא צריך להיות בעל דימיון גדול בכדי לדעת איזו סערה היתה מתפתחת ואיזה גינויים מקיר לקיר זה היה גורר, ואיזה צווחות היינו שומעים מח"כי דגל התורה, ואיזה מאמרים משתלחים היינו רואים ביתד נאמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:09 |
|
| |
הפעם אני עם נוירולוג!! לאלו שטענו בהתחלה שאין מגיפה ואסור לסגור ישיבות וכו' גם אם הם חזרו בהם והכירו בטעותם, לפחות שלא יאשימו אחרים שנוהגים כמו שהם הורו ב"שאהיד"יות!! על צביעות דיברנו?? קריקטורה מבישה בכל קנה מידה! לפחות שישתקו ויתביישו בהוראתם המוטעית מלכתחילה! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:13 |
|
| |
אני שמח שנוירולוג תמניא אפי וערלכער מסכימים.
ברית המטורללים
תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 01/07/2020 22:13:28
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:20 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | חבל שלא הבאת את המקור שממנו לקחת את הכותרת: עיתון הפלס.
כנראה גם אתה טרול ילדותי, כמייצג את הציבור החסידי, מבין שהכוונה בקריקטורה גם לחלק ממכם שמקפידים ללכת ללא מסכות ולהפיץ את הקורונה
אם אני התחברתי אליהם, אז אתה התחברת לנאצים, אוקי טרול דמגוג?
אני לא מייצג אף אחד, ואת דעותיי על אלו המזלזלים בהנחיות משרד הבריאות (חסידים ליטאים וספרדים) ניתן לראות באשכולות שונים לאורך תקופת הקורונה, אני לא צריך הכשר ממך.
הכותרת היא שלי, והמקור שממנו לקחתי את הידיעה הוא (תוך כדי שקראתי ציוץ של ישראל כהן):
https://twitter.com/ish_echad/status/1278376311409512448
מה שכן, אילו קריקטורה כזו היתה מתפרסת בהמבשר או בהמודיע בתקופה ששר התורה הורה לשים פס על הוראות משרד הבריאות ולהמשיך ללמוד, והיו מציירים דמות של אברך ליטאי חשוב (רצוי עם 2 כפתורים על פראק) שאצלו אין משרד הבריאות, אלא יש לו את - "לנו יש את ר' חיים קנייבסקי", לא צריך להיות בעל דימיון גדול בכדי לדעת איזו סערה היתה מתפתחת ואיזה גינויים מקיר לקיר זה היה גורר, ואיזה צווחות היינו שומעים מח"כי דגל התורה, ואיזה מאמרים משתלחים היינו רואים ביתד נאמן.
|
|
שר התורה לא אמר לזלזל בבריאות וללכת בלי מסכה. הוא אמר שמוסדות התורה חייבים להמשיך. גם היום מוסדות תורה ששומרים על כללים פועלים כרגיל. אבל בשביל להשמיץ את ר' חיים, אתה משקר ביודעין ואומר שהוא סובר שלא צריך להישמר מהמגיפה.
והקריקטורה היא לא גרועה ממה שאתה אומר כאן על מי שלא הולך עם מסיכה, אבל בצביעותך, אם זה ביתד אז זה אנטישמי. אתה זה שיורד לחיי כל מי שאומר שיש אנטישמיות ואפליה באכיפה, אבל כשיתד קוראים לציבור החרדי לשמור, זה אנטישמיות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:20 |
|
| |
המקור של נוירולוג: הפלס

תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 01/07/2020 22:20:57
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:21 |
|
| |
מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה בקריקטורה? אם הוא עולה לאוטובוס ויושב ליד יהודי זקן ומדביק אותו, זה לא מה שקורה? ואם הוא ידע מראש שהוא חולה ואף על פי כן עלה לאוטובוס (כמו מקרים דומים שאני מכיר), במה הוא שונה מחגורת נפץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:29 |
|
| |
| לא_ברור8 כתב: |  | מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה בקריקטורה? אם הוא עולה לאוטובוס ויושב ליד יהודי זקן ומדביק אותו, זה לא מה שקורה? ואם הוא ידע מראש שהוא חולה ואף על פי כן עלה לאוטובוס (כמו מקרים דומים שאני מכיר), במה הוא שונה מחגורת נפץ? |
|
אין שום בעיה. זה מתחיל מזה שאתה שונא את דגל על 6-3 , ואז אתה מנסה למצוא איך להשמיץ אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:31 |
|
| |
אתה טועה בפירוש הביקורת, ולמה יתד הוא האחרון שיכול ללעוג למי שלא נוהג כפי שהוא עצמו נהג בהתרסה בתחילת המגיפה כשיהודי זקן אמר/קבע בדעתנות יתירה, כי אין מגיפה, ואפשר להמשיך להפעיל את הת"תים והישיבות, תוך ציפצוף על הסכנה שבפתח ובניגוד לכל הוראה ותקנה, דבר שהביא סגר על בני ברק, ויחי ההבדל הקטן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:31 |
|
| |
שעיתון חרדי מפרסם כזה ציור שזה בעצם להסביר לציבור החרדי מה המשמעות של ללכת בלי מסכה אין בזה שום הסתה. אם ציבור מסויים עושה על ציבור אחר זו הסתה אבל הסברה בתוך הבית פנימה אין בזה שום הסתה אבל מתאים לפלס להמשיך לסלף את האמת
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:51 |
|
| |
קישקוש מקושקש. איזה דמויות רצו שיהיה בעיתון חרדי? הן המדביק והן האיש שעולה לאוטובוס עם מסיכה הם חרדים. אז איך זה הסתה נגד חרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 22:58 |
|
| |
היו שם עוד ציורים של מדבקי קורונה, בלבוש ליטאי למהדרין, הפלס ציטטו רק את הציור שהתאים להם.
אבל, אכן יתד נאמן לא הם שיכולים להטיף מוסר, הליטאים פיגרו בסגירת הישיבות בחורף, עד שר' גרשון הכניס בהם שכל, אז שלא יטיפו לאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 23:03 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  | אני שמח שנוירולוג תמניא אפי וערלכער מסכימים.
ברית המטורללים
|
|
ה-6 מדקדק לערל לא פחות מאשר לנוירולוג
מה הבעיה בקריקטורה, זה הסברה נטו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2020 23:05 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | היו שם עוד ציורים של מדבקי קורונה, בלבוש ליטאי למהדרין, הפלס ציטטו רק את הציור שהתאים להם.
אבל, אכן יתד נאמן לא הם שיכולים להטיף מוסר, הליטאים פיגרו בסגירת הישיבות בחורף, עד שר' גרשון הכניס בהם שכל, אז שלא יטיפו לאחרים. |
|
נקודה חשובה (לא ראיתי את העיתון)
כמובן שבשביל הצבועים לעיל גם אם זו היתה התמונה היחידה, זה בסדר גמור, הצביעות היא נר לרגלם.
וכאמור לעיל, אם קריקטורות כאלו היו מתפרסמות בהמבשר והמודיע בזמן שהליטאים שמו פס ארוך על משרד הבריאות כי להם יש את ר' חיים, זה לא היה עובר בשקט, אז הם ממש לא יכולים לבוא בטענות להפלס.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 01/07/2020 23:08:12
|
|
|
|
|