|
|
| נשלח ב-3/7/2020 10:47 |
|
| |
| שירייי כתב: |  | | מושגים כתב: |  |
"אני לא תמימה וטהורה, אבל אמ נת חכמים יש לי" סתירה מיניה וביה
|
|
לא תמימה, יודעת על כל מה שאתם מדברים לא טהורה, מודה שאני לא עושה כל מה שדרוש ממני בתור חסידית אבל מאמינה שמה שהרבנים אומרים, אמת (לפחות הרב שלי...) ומודעת לזה שכשאני לא מספיק טובה, זה נטו מחולשתי ולא מחפשת דרך להצדיק כניעה לתאווה בדריסת רבנים קפיש? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אולי יש כאלו שיש להם תאווה לדרוס רבנים\אדמו"רים. אבל לרוב התאווה היא להתנהל בצורה מופקרת וחסרת אחריות ולהפיל את הכול על הרבנים\אדמו"רים.
וכבר הזהיר על כך בעל כנסת-הגדולה חו"מ סי' לד, בהגהות לטור סעיף יא: "ואפילו אם הוא עם הארץ וברור לו שהחכם מורה לו שלא כדין, הוא ודאי מזיד מיקרי ומפסיל (לעדות). והוצרכתי לכתוב זה מפני שראיתי הרבה בני אדם יודעים את קונם ומתכוונים למרוד בו וסומכים על הוראת החכם שהורה שלא כדין אע"פ שיודעין בבירור שהחכם הורה שלא כדין."
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 13:05 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
|
|
לא תמימה, יודעת על כל מה שאתם מדברים לא טהורה, מודה שאני לא עושה כל מה שדרוש ממני בתור חסידית אבל מאמינה שמה שהרבנים אומרים, אמת (לפחות הרב שלי...) ומודעת לזה שכשאני לא מספיק טובה, זה נטו מחולשתי ולא מחפשת דרך להצדיק כניעה לתאווה בדריסת רבנים קפיש? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אולי יש כאלו שיש להם תאווה לדרוס רבנים\אדמו"רים. אבל לרוב התאווה היא להתנהל בצורה מופקרת וחסרת אחריות ולהפיל את הכול על הרבנים\אדמו"רים.
וכבר הזהיר על כך בעל כנסת-הגדולה חו"מ סי' לד, בהגהות לטור סעיף יא: "ואפילו אם הוא עם הארץ וברור לו שהחכם מורה לו שלא כדין, הוא ודאי מזיד מיקרי ומפסיל (לעדות). והוצרכתי לכתוב זה מפני שראיתי הרבה בני אדם יודעים את קונם ומתכוונים למרוד בו וסומכים על הוראת החכם שהורה שלא כדין אע"פ שיודעין בבירור שהחכם הורה שלא כדין." |
|
אני חונכתי אחרת גם אם יורה לך על ימין שהוא שמאל... וכמובן שלא הולכת לכל רב שמכסיף את ראש מטהו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 13:15 |
|
| |
| muki28 כתב: |  |
מה באמת עשו הח"כים שלנו לאורך כל השנים כדי לתקן את בעיית הצפיפות? אולי שר השיכון הנכנס ירים את הכפפה ויאיים על ביבי כדי לתקן את העיוות ההיסטורי הזה |
|
לתקן את בעיית הצפיפות? אנשים גרים לפי תוכנית שיועדה מראש להיות ככה, נקח סתם רחוב באשדוד למשל, 10 דיירים בבנין, ומרחק בין בנין לבנין 20 מטר, תוכנית רגילה ואם כבר הצפיפות היא יותר בגלל הילודה הברוכה מה יש לאיים על ביבי..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 13:30 |
|
| |
יש אנשים שמרוויחים מהעצמת תחושת הקיפוח וההתקרבנות בקרב הציבור במקום להכיר במציאות ולהתמודד עמה כמו גדולים. שלא לדבר על זה ש"ההגנה הכי טובה זו ההתקפה", כך מסיטים את האש גם מהביקורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 13:41 |
|
| |
מצדרביעי
| שירייי כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  |
|
|
|
וכבר הזהיר על כך בעל כנסת-הגדולה חו"מ סי' לד, בהגהות לטור סעיף יא: "ואפילו אם הוא עם הארץ וברור לו שהחכם מורה לו שלא כדין, הוא ודאי מזיד מיקרי ומפסיל (לעדות). והוצרכתי לכתוב זה מפני שראיתי הרבה בני אדם יודעים את קונם ומתכוונים למרוד בו וסומכים על הוראת החכם שהורה שלא כדין אע"פ שיודעין בבירור שהחכם הורה שלא כדין." |
|
אני חונכתי אחרת גם אם יורה לך על ימין שהוא שמאל... וכמובן שלא הולכת לכל רב שמכסיף את ראש מטהו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הפסוק שאני מכיר לגבי ימין ושמאל, אומר רק את הדברים הבאים:
כי יפלא ממך דבר למשפט בין דם לדם בין דין לדין" וכו' "ועשית על פי הדבר אשר יגידו לך" וגומר (דברים יז, ח-י).
לא ראיתי שכתוב- "כי יגיד לך רופא משהו-אל תקשיב לו, והלכת במקום זה לרב שלא מבין ברפואה והקשבת רק לו....
(אם תמשיכי להתווכח, איאלץ להביא את הקדמת חובת הלבבות המפורסמת האומרת שאפילו על נושאי "השקפה" לא נאמר הפסוק הזה אלא רק נושאי הלכה- בין דם לדם ובין דין לדין...)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 13:44 |
|
| |
צרי אין בקורונה ורופא אין שם קודם שהרופאים יסבירו למה מצד אחד יש אנשים א סימפטומטיים ומאידך גיסא יש אנשים שמתים מזה. אם הם לא מבינים את זה, אז דעתם ודעתי שווה ערך בנושא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 13:46 |
|
| |
| שירייי כתב: |  |
| מושגים כתב: |  |
|
|
לא תמימה, יודעת על כל מה שאתם מדברים לא טהורה, מודה שאני לא עושה כל מה שדרוש ממני בתור חסידית אבל מאמינה שמה שהרבנים אומרים, אמת (לפחות הרב שלי...) ומודעת לזה שכשאני לא מספיק טובה, זה נטו מחולשתי ולא מחפשת דרך להצדיק כניעה לתאווה בדריסת רבנים קפיש?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 13:49 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
צרי אין בקורונה ורופא אין שם
קודם שהרופאים יסבירו למה מצד אחד יש אנשים א סימפטומטיים ומאידך גיסא יש אנשים שמתים מזה.
אם הם לא מבינים את זה, אז דעתם ודעתי שווה ערך בנושא
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 13:49 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
מה באמת עשו הח"כים שלנו לאורך כל השנים כדי לתקן את בעיית הצפיפות? אולי שר השיכון הנכנס ירים את הכפפה ויאיים על ביבי כדי לתקן את העיוות ההיסטורי הזה
לתקן את בעיית הצפיפות? אנשים גרים לפי תוכנית שיועדה מראש להיות ככה, נקח סתם רחוב באשדוד למשל, 10 דיירים בבנין, ומרחק בין בנין לבנין 20 מטר, תוכנית רגילה ואם כבר הצפיפות היא יותר בגלל הילודה הברוכה מה יש לאיים על ביבי.. |
|
לא מכיר את אשדוד, אבל ביקרת פעם בבני ברק או בשכונות החרדיות בירושלים? ראית פעם את תנופת הבניה בבני ברק או באלעד להבין את הפלא איך בניינים של 8 דירות הופכים בין לילה ל 16 דירות על בסיס התשתיות הקיימות? הסיבה לכך היא אך ורק החסר התצמידי בבניה למגזר החרדי לעומת עודפים ומתחמים רקים בבניה למגזר הכללי. את ח"כינו לא באמת מעניין האזרח הקטן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 15:03 |
|
| |
ירו_שלמי
| תמניא_אפי כתב: |  | צרי אין בקורונה ורופא אין שם קודם שהרופאים יסבירו למה מצד אחד יש אנשים א סימפטומטיים ומאידך גיסא יש אנשים שמתים מזה. אם הם לא מבינים את זה, אז דעתם ודעתי שווה ערך בנושא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ואם יסבירו, תבין?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 15:06 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  | צרי אין בקורונה ורופא אין שם קודם שהרופאים יסבירו למה מצד אחד יש אנשים א סימפטומטיים ומאידך גיסא יש אנשים שמתים מזה. אם הם לא מבינים את זה, אז דעתם ודעתי שווה ערך בנושא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
איזו מין טענה זו? אתה יודע כמה דברים ברפואה הרופאים יודעים ומודים שאינם יודעים להסביר ובכל זאת יש המלצות רפואיות שנקבעות על ידם וכולם מאמצים את זה (גם אתה).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 15:09 |
|
| |
| תמניא_אפי כתב: |  |
צרי אין בקורונה ורופא אין שם
קודם שהרופאים יסבירו למה מצד אחד יש אנשים א סימפטומטיים ומאידך גיסא יש אנשים שמתים מזה.
אם הם לא מבינים את זה, אז דעתם ודעתי שווה ערך בנושא
|
|
כשאביך או האדמו"ר שלך ידבקו בקורונה, אתה תרוץ איתם לרופא, למרות שדעתך ודעתם שווה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 15:12 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
|
איזו מין טענה זו? אתה יודע כמה דברים ברפואה הרופאים יודעים ומודים שאינם יודעים להסביר ובכל זאת יש המלצות רפואיות שנקבעות על ידם וכולם מאמצים את זה (גם אתה). |
|
ממש לא דברים המפריעים למהלך החיים התקינים, להוציא אם זה ברור מעל לכל ספק, מה שפה וודאי לא המצב. ועאכו"כ כשהם חלוקים בדעותיהם איך ובמה נדבקים בכלל, וכל ההנחיות הן על סמך השערות גרידא. וזה בלי בכלל ליכנס לנושא של תורה מגנא ומצלא במצב שממש לא ברי הזיקא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 16:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 17:50 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
| שירייי כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  |
|
|
|
|
אני חונכתי אחרת גם אם יורה לך על ימין שהוא שמאל... וכמובן שלא הולכת לכל רב שמכסיף את ראש מטהו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הפסוק שאני מכיר לגבי ימין ושמאל, אומר רק את הדברים הבאים:
כי יפלא ממך דבר למשפט בין דם לדם בין דין לדין" וכו' "ועשית על פי הדבר אשר יגידו לך" וגומר (דברים יז, ח-י).
לא ראיתי שכתוב- "כי יגיד לך רופא משהו-אל תקשיב לו, והלכת במקום זה לרב שלא מבין ברפואה והקשבת רק לו....
(אם תמשיכי להתווכח, איאלץ להביא את הקדמת חובת הלבבות המפורסמת האומרת שאפילו על נושאי "השקפה" לא נאמר הפסוק הזה אלא רק נושאי הלכה- בין דם לדם ובין דין לדין...) |
|
על הקשות שמעת? אני מקישה כי אם בין דם לדם צריך לעשות ככל אשר יורוך כך בכל תחומי החיים ונכון לפני שאני מתייעצת עם רופא באיזה בית חולים ללדת, אני מתייעצת עם הרב וכך בכל עניין מאמינה שהוא יודע מה טוב עבורי גם אם לפעמים קשה לקבל את זה לא מאמינה שיצאתי מטיפה בענייני חסידות, אני הכי לא כזו אבל לנוכח הבורות השוררת פה הייתי חייבת להשמיע את קולי השפוי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|