| נשלח ב-3/7/2020 07:38 |
|
| |
מערכת החינוך היא מקור מרכזי להדבקות, והיא פתוחה אצל הליטאים כמו אצל החסידים, כך שזה מעלה את ההידבקות אצל הליטאים גם אם הם שומרים יותר. ברור שאצל חסידויות שלא שומרות זה נרחב יותר לאין ערוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 07:50 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 07:58 |
|
| |
| גשרהמיתרים כתב: |  |
דווקא בחסידויות ששומרים מאוד, גור וקרלין, יש גם הרבה מאוד נדבקים.
|
|
איפה ששומרים עושים יותר בדיקות, אין ספק שהתחלואה נמצאת גם איפה ששומרים אבל סביר להניח שבמקום שלא שומרים יש ה בה יותר הידבקויות. לחולה סוכרת שיתאשפז במצב קשה עם קורונה לא משנה אם הוא קיבל את הנגיף מחסיד גור, קרלין, בלז, או מבית מתתיהו.. מה שכן, יותר סיכויים שזה הגיע ממקום שלא שומרים, מאשר ממקום ששומרים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 08:32 |
|
| |
"סביר להניח", שלך, לא תואם את המציאות.
בחסידויות בלז ומאה שערים - אין כמעט הדבקות, לכל אורך התקופה.
למרות שהיו מקומות שהמקוואות היו פתוחים לכל אורך הזמן בסתר. בלילות וכדומה.
כעת הגל החדש הוא בעיקר במקומות, באיזורים, במגזרים, באישים - ה"שמורים"!! התחיל במעוזים החילוניים בסביבות חג השבועות, ואח"כ הזדנב לחיפה השמורה (סרט ויזניץ 'חגגו' בגל הקודם על אפס הדבקות, והם הכיתות הראשונות שסגרו), לצאנז השמורה, לקרלין השמורה, לגור השמורה. למוסדות באיאן השמורים (מדגרה של ממש בישיבות!)
וגם אצל הליטאים - בישיבות מפורסמות. ויהי הדבר לפלא (רק אמש נתפרסם כי הרב ויסבקר מפאת גילו ומחלתו הוא "שמור" מאוד, ואין להם כיוון בכלל איך הוא נדבק)
איך? למה? ה' פעל כל זאת!!
מה המסר? מה המסר?
תוקן על ידי יוחנןש ב- 03/07/2020 08:32:28
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 08:43 |
|
| |
פשוט הזיה בבלז ומאה שערים יש הדבקה נרחבת, ללא סוף. אני יודע בידיעה אישית על מאות איש ששוכבים במיטה עם קורונה, ברמה שאינה מצריכה אשפוז. הם לא מדווחים על כך. הם רק עם חום, איבוד טעם וריח. ומיעוטם גם עם קשיי נשימה.
יש בקרב החסידים ריבוי יחסית של מאושפזים. אמנם, לא בכמות גדולה, כי רוב המבוגרים שלהם יש להם שכל להזהר מאוד.
לגבי ישיבות ליטאיות. אין שום דרך למנוע הדבקה המונית בפנים. בחורים אוכלים יחד וישנים יחד. אין מה לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 08:59 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  |
"סביר להניח", שלך, לא תואם את המציאות.
כעת הגל החדש הוא בעיקר במקומות, באיזורים, במגזרים, באישים - ה"שמורים"!! התחיל במעוזים החילוניים בסביבות חג השבועות, ואח"כ הזדנב לחיפה השמורה (סרט ויזניץ 'חגגו' בגל הקודם על אפס הדבקות, והם הכיתות הראשונות שסגרו), לצאנז השמורה, לקרלין השמורה, לגור השמורה. למוסדות באיאן השמורים (מדגרה של ממש בישיבות!)
וגם אצל הליטאים - בישיבות מפורסמות. ויהי הדבר לפלא (רק אמש נתפרסם כי הרב ויסבקר מפאת גילו ומחלתו הוא "שמור" מאוד, ואין להם כיוון בכלל איך הוא נדבק)
מה המסר? מה המסר?
תוקן על ידי יוחנןש ב- 03/07/2020 08:32:28 |
|
לא יודע אם לצחוק או לבכות. אין שום מציאות בעולם שלא יהיו הדבקויות, בוודאי אם אין שמירה על ההנחיות. הטוענים שאין אצלם הדבקה, טוענים בעצם שה' שידד מערכות אצלם. וזו גאווה בזויה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 09:21 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | "סביר להניח", שלך, לא תואם את המציאות.
מה המסר? מה המסר?
תוקן על ידי יוחנןש ב- 03/07/2020 08:32:28 |
| אין לך צל של מושג.
בבעלזא יש מאות חולי קורונה. שאל כל חסיד בעלז או מי שמכיר, כולם מסביבם חולים. רק שהם לא נבדקים. מיד בסיום התסמינים הם יוצאים החוצה וחוזרים לשיגרה.
בחסידויות מאה שערים זה גם מתחיל להתפרץ. בשכונות שמסביב יש תחלואה גבוהה יחסית לשאר השכונות שרשומה במשרד הבריאות, במאה שערים עצמה שזה ההארדקור של סוג האוכלוסיה הזאת, הם לא נבדקים ולא מדווחים, אבל מסתובבים שם המון עם תסמינים.
האוכלוסיות ששומרות נבדקים בעלי התסמינים וכל מי שסביבם ולכן כולם מודעים להידבקות.
צא מהסרט. הוירוס לא מבדיל בין וויסע הויזן זוקן ושווארצע, או בין חסיד של האדמור הזה או האחר. ועם כל הכבוד לצדקותם המופלגת של האדמורים, זכותם וזכות אבותם לא אמורה להספיק לחסידיהם להינצל ממגיפה יותר מזכותו של ר' עקיבא אייגר.
תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 03/07/2020 09:25:07
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 09:31 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  | פשוט הזיה בבלז ומאה שערים יש הדבקה נרחבת, ללא סוף. אני יודע בידיעה אישית על מאות איש ששוכבים במיטה עם קורונה, ברמה שאינה מצריכה אשפוז. הם לא מדווחים על כך. הם רק עם חום, איבוד טעם וריח. ומיעוטם גם עם קשיי נשימה.
יש בקרב החסידים ריבוי יחסית של מאושפזים. אמנם, לא בכמות גדולה, כי רוב המבוגרים שלהם יש להם שכל להזהר מאוד.
לגבי ישיבות ליטאיות. אין שום דרך למנוע הדבקה המונית בפנים. בחורים אוכלים יחד וישנים יחד. אין מה לעשות. |
|
נניח כדבריך, וודאי שזה מאוד לא נעים לשכב במיטה עם חום ואיבוד טעם וריח. אבל, זו עדיין לא מגפה ברמה של מוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 09:40 |
|
| |
ירו_שלמי
| שאגתשביט כתב: |  |
נניח כדבריך, וודאי שזה מאוד לא נעים לשכב במיטה עם חום ואיבוד טעם וריח. אבל, זו עדיין לא מגפה ברמה של מוות. |
|
עד מתי לעדה הרעה הזאת, מספר החולים עולה כבר שבועות, מספר החולים הקשים החל גם הוא לעלות (70), גם המונשמים עלו קצת ביומיים האחרונים, ואולי גם בנפטרים אפשר להבחין בשינוי המגמה, ל"ע.
הרי ברור שהמחלה אורכת זמן, וזאת מלבד העניין שהגל הזה עיקרו החל בצעירים אבל אנחנו יודים שזה מועבר הלאה לגילאים המסוכנים. למה אתם חוזרים על הטעות שלכם בגל הקודם, גם אז אמרתם, בישראל עדיין לא מתו, חרדים עדיין לא מתו..
אז הרי התחזית, רק ניסים גדולים יוכלו לעצור אותה: אנו עומדים לפני עליה משמעותית במספר המונשמים, מקסימום שבועיים, אבל לדעתי כמה ימים, ואז ל"ע במספר המתים. אל תתגרו בשטן ואל תנופפו בזה שעדיין את הרבה מקרי מוות, בבקשה, זה עלול להרוג! המצב המספרי כרגע הוא עשרות מתים בפוטנציה, ואת זה לא נוכל לשנות אלא בתפילות, כי אני מדבר על אלו שכבר נדבקו, אבל כן נוכל לשנות את מספר הנדבקים, ולהציל מאות אחרים! צינים ופחים הם באחריות האדם!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 09:52 |
|
| |
אז מר מסחזק, קיבלת תשובה? כל מקום שיש התקהלות יש הדבקה החסידים מתפללים כל יום וכל שבת ביחד, יושבים ביחד אוכלים ושותים ביחד - יש הדבקה הליטאים בישיבות יושבים ביחד כל היום - יש שם הדבקה (אגב, לא שכחנו את המדגרה מספר אחת בבני ברק - כולל בית הלל הליטאית)
אבל אני ארצה דווקא להתייחס לפן אחר של הסיפור היות ויש לי תחושה שהאשכול הזה לא בא לשאול שאלת תם תמימה, אלא שאלת ליטאי שבאה להציק/להשמיץ - החסידים ממשיכים בעצם את שגרת יומם מאז ומתמיד, להיות כל היום ביחד, לשבת קרובים, לשתות לחיים הליטאים (לא בני הישיבות) ממשיכים את שגרת יומם, איש בדד ישב ודווקא על זה נאמר יד החסידים על העליונה
אני מעדיף לעבור את הקורונה כחסיד, מצורת החיים הליטאית
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 10:39 |
|
| |
| גשרהמיתרים כתב: |  | |
|
כי הם הולכים להיבדק. ולוקחים ברצינות כל אירוע הדבקה. בניגוד למשוגעים שלא הולכים להיבדק ולא אכפת להם מכלום ובמקסימום עושים טובה ונזהרים לא להשתעל אחד לתוך הפרצוף של השני..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 10:53 |
|
| |
איש חשוב אני דווקא לא ממש ליטאי אבל צורם לי צורת החיים המתחמקת ומתחכמת של הרבה חסידים כל הזמן. הליטאים לא מחפשים להתחכם אלא שמים מסיכה כי ככה נפסק ואילו חסידים הכל בשושו ובסוף הזקנים מתים נעבעך כמו זבובים בגלל כל מיני ווארמע יידען נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 11:14 |
|
| |
| מסחזק כתב: |  |
איש חשוב אני דווקא לא ממש ליטאי אבל צורם לי צורת החיים המתחמקת ומתחכמת של הרבה חסידים כל הזמן. הליטאים לא מחפשים להתחכם אלא שמים מסיכה כי ככה נפסק ואילו חסידים הכל בשושו ובסוף הזקנים מתים נעבעך כמו זבובים בגלל כל מיני ווארמע יידען
|
|
יש לך איזה פילוח מדויק שזקני החסידים מתו יותר מזקני הליטאים? או ששוב תטעון שהחסידים הדביקו את הליטאים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 12:43 |
|
| |
יוחנן, בא תגיד אתה איפה יש יותר תחלואה, בשכונות של בעלז והירושלמיות או בשכונות הליטאיות, רמות, נוה יעקב, רמת שלמה?

תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 03/07/2020 12:43:59
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2020 13:01 |
|
| |
| מנחה_חדשה כתב: |  |
יוחנן, בא תגיד אתה איפה יש יותר תחלואה, בשכונות של בעלז והירושלמיות או בשכונות הליטאיות, רמות, נוה יעקב, רמת שלמה?

תוקן על ידי מנחה_חדשה ב- 03/07/2020 12:43:59 |
|
|
|
|
|
|