|
|
| נשלח ב-5/7/2020 21:23 |
|
| |
| ליאתליאת כתב: |  | | וכי אשה נמדדת בצניעותה אם יש לה או אין לה רישיון נהיגה ?
כבר שמענו על נשים שאין להן רישיון נהיגה שהגיעו למקומות אפלים .
איזו השוואה טפשית
החסידים אלופים בהצדקת התקנות המוזרות שלהם ע"י הכפשת השונה , אני סוברת שהכל נובע מחוסר בטחון מוחלט , או שבעצם מה אכפת לגברים החסידים שהנשים שלהם תשארנה תמימות , חסרות שליטה וללא שאיפות קנה לה כמה שמלות ותכשיטים , (לא נפתח את הנושא כמה זה צנוע או לא) וסתום לה את הפה .
|
|
יכול להיות שעלית פה על משהו. לבחור ליטאי ממוצע יש ביטחון עצמי וחוסן נפשי גבוה. הרגילו אותו בישיבה לעמוד על דעתו ולהתווכח בלימוד עם רבני הישיבה. וכן לפתח חשיבה עצמאית ולחדש חידושי תורה. באופן כללי ישיבות ליטאיות נותנות חופש ועצמאיות גדולה לתלמידים. ואולי לעומתם הבחור החסידי מגיע חסר ביטחון עצמי. ולכן הופכים את האישה לסוג של נכה ולא מאפשרים לה לנהוג ברכב. כדי שהבעל החסידי ירגיש שהוא ה"גבר" בבית ורק הוא יכול לנהוג ברכב.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2020 21:24 |
|
| |
... או שגברים מסביבה סוקרים אותה מכף רגל ועד ראש במשך כל זמן הנסיעה, או גרוע מכך, יתחככו איתה פיזית בשלב זה או אחר... יש עוד אופציות? יתכן שיש גברים שיש להם עוד דברים לעשות מאשר לסקור נשים מכף ראש ועד רגל? יש לך את זה בפחות פמיניסטית? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2020 21:32 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | כנראה שגם ברוחניות, ובעדינות וטוהר, לבעלי ה'כבודה' ה'יושבת פנימה' לפי השקפת התורה. יש שסוברים, שמוטב לשמוע בפסקי הרב וואזנר ועוד רבנים מובהקים, שלא להיטמע בעולם הגברי, ולא להיקלע למחוזות גבריים, שבאופן טבעי הנהיגה מצריכה ודורשת. וגם אם יוצאת לעבודה, מה שפחות להתעסק ולהתחכך עם גברים ועוד ממגזרים שהתועבה היא חלק מהוויית חייהם |
|
אינני יודע לאיזה "רבנים מובהקים" כבודו מתכוון, אבל גם פסיקתו של הרב וואזנר לוטה בערפל ולא התפרסמה אלא על גבי פשקוויל, כפי שאני מבין מדבריו של הגר"ב זילבר זצ"ל, בשו"ת אז נדברו (חלק י"ג סימן פ), ואצטט:
"מי שאומר שע"י זה נשים יהיו יוצאות יותר ברחוב, אינו יודע מה שהוא שח, אנו רואים שהרחוב גדוש ומלא עם נשים וע׳׳י נסיעה במכונית לא מתרבה אלא להיפך, כי מה שהיא צריכה כחצי שעה לעשות ברגל עושה במכונית בכמה דקות.
ומה שמעלת כבודו מזכיר מת"ח מפורסם [שאוסר נהיגת נשים] בטח התכוון לידידנו הגאון המפורסם מרא דאתרא הרב שמואל וואזנר שליט״א, אבל לפי מה שנתפרסם באחרונה במודעות כתב דבר זה רק בתור חומרא ולא איסור ממש כמו שפרסמו בשמו באחרונה, ולפי האמור אינו מובן מה מקום החומרא בזה. וכבר היה לי עוד מלפני כמה שנים פתחון פה לפניו בקשר לזה, שאין לזה שום שייכות לצניעות. ואם מחמירים בגלל צניעות במקום שאין להחמיר, גורם להקל במקום שצריכים להחמיר.
אני לא מכיר את זהותם של מחברי הכרוזים שחותמים עצמם בשמות שונים, אבל כפי הנראה שכוחם לחפש ולמצוא איזה חסרון ובונים ע"ז בנינים גדולים, ובאים לפני הרבנים ומתארים בצבעים שחורים, וכמובן שמנענעים להם עם הראש ואח"כ באים לפרסם איסורים בשם כל הרבנים. בקיצור אין אני רואה שום חשש אם נשים נוהגות יותר מאנשים".מה שכתבת, ידידי 'יוחנן ש.' אולי מתאים לטורי השקפה בעיתונים מסויימים, אבל במציאות אין לזה שחר. גם אותן נשים שאינן נוהגות, יוצאות מביתן בכל הזדמנות, ואף עובדות בעבודה קבועה מחוץ לבית, וברוב המקרים מדובר בסביבה של גברים (גם בבית ספר של בנות היא יכולה להיתקל בגברים על ימין ועל שמאל, קל וחומר במקום אחר) וממילא אין שום מקום לעדינות וטוהר, ולא ל"כבודה בת מלך פנימה", או שאר מילים יפות, שמשתמשים בהן כשרוצים לאסור נהיגה לנשים.הנהיגה אינה דורשת כניסה של האשה למחוז גברי, כי בעלה יכול לתדלק, ולטפל בכל ענייני האוטו, והיא רק תנהג למחוז חפצה. כפי שהסברתי בהודעה הקודמת, נסיעה באוטובוס היא ההגדרה הטובה ביותר ל"התעסקות והתחככות עם גברים ועוד ממגזרים שהתועבה היא חלק מהוויית חייהם". לאחרונה שמענו על נהגי אוטובוס ערביים שפיתו נשים ובנות חרדיות. היכן מקרה כזה יכול לקרות עם אשה נהגת?גם מבחינה הלכתית, לאיסור זה אין שחר. ונפרט:א. טוענים שהדבר מבליט את האשה וגורם משיכת תשומת לב רבה - טעם זה אינו שייך בימינו כלל, כי בכל מקום (כולל כל הערים החרדיות) פשט המנהג שנשים נוהגות, ואיזה הבלטה יש כאן? וגם בקהילות סגורות שמקובל שם שנשים אינן נוהגות, מצויות נשים מבחוץ שנוהגות ובאות עם רכבן לאותו מקום.
מה גם שהאלנטרטיבה, כפי שהסברתי, גרועה הרבה יותר: במוניות יתכן איסור ייחוד, וגם כשאין איסור ייחוד ישנן בעיות נוספות שנגרמות כתוצאה משיחה עם נהג פטפטן; באוטובוס מצוי יותר שגברים יסתכלו עליה; בעלייתה לאוטובוס צריכה היא לטפס על מדרגות כשגברים מאחריה; עליה לדבר עם גבר זר - הנהג; ולעתים קרובות לעמוד בדוחק רב ממש מגע עם גברים זרים לזמן ממושך, כך שאין ספק שרכב פרטי עדיף.
ב. טוענים שהדבר דומה לרכיבה על סוס שנאסר לאשה - הדין לגבי סוס הוא שאם שתי רגליה בצד אחד של הסוס, מותר לה לרכוב, דהיינו שאין איסור בעצם הרכיבה, אלא רק בגלל הפישוק, מה שלא שייך כלל ברכב.
ג - טוענים שהדבר גורם סכנה של תאונות דרכים - ע"פ הסטטיסטיקה, נשים מעורבות פחות מגברים בתאונות (בנתוני הלמ"ס: נשים מעורבות ב26% מהתאונות אל אף שהם 42% מהנהגים), ובפרט בתאונות קטלניות (אז שיעור הנשים המעורבות יורד ל11% בלבד).
ד - טוענים שישנה בעיה בלימוד נהיגה עם מורה גבר - היום אין בעיה למצוא מורות ללימוד נהיגה. ובכל אופן, רוב הרבנים התירו נהיגה לנשים.
הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו שליט"א, העיד בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל להתיר נהיגה בכל מקום שנהגו בכך, אף בירושלים (דלא כמו שטוענים בשמו שהתיר רק במקומות מרוחקים), והתיר גם הוא עצמו: "מפי הגרי"ש אלישיב למדתי שתלוי הדבר בחילוק המקומות. יש מקומות שבהם אישה הנוהגת חריגה מהמקובל במקומה (הוא הזכיר את שכונת מאה שערים), ויש מקומות שבהם שכיח הדבר (הוא הזכיר את שכונת הר נוף בירושלים), שמי שאינה נוהגת הדבר חריג... אגב, רעיתי נוהגת".
הגר"ע יוסף זצ"ל, בתשובה כת"י שהובאה בחוברת "כי בא מועד" הלכות פסח, התיר נהיגה לנשים.
בנו, הרב אברהם יוסף, כתב בתשובה באתר 'מורשת': "אין תשובה אחת לשאלת הנהיגה, ובמקום שהורו שלא תנהג חובה לקיים את הוראת הרבנים, ובמקום שאין הוראה, פעמים הרבה שהנהיגה מונעת תקלות אחרות, לכן יש לדון כל דבר לגופו". באופן כללי כתב ש"למותרות" אין לנהוג, ורק במקום צורך מותר (כלומר, לקחת את הילדים לגן ולא שופינג בקניון).
ישנה שמועה גם בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א, שאברך אחד שאלו, מאחר והוא מעניין לקנות רכב לצרכי המשפחה, הוא מתלבט מי עדיף שיעשה את רשיון הנהיגה הוא או אשתו, והשיב לו הגר"ח שמאחר ומי שנוהג מטבע הדברים הופך לנהג של המשפחה שלוקח/מחזיר את הילדים מהגן, קניות, הקפצות, הובלות וכו' וכו' וכל זה יגרום לו לביטול תורה, ולכן עדיף שאשתו תנהג, כי ממילא היא עסוקה רוב שעות היום בטיפול בבית ובילדים.
גם הגר"מ מאזוז התיר, וכך כתב באתר האינטרנט של ישיבתו: "הרב שבט הלוי נר"ו אוסר ויש מתירין. אבל גם למתירין אין לאשה ללמוד נהיגה אצל נהג רק אצל נהגת. כי כמה מכשולות יצאו מזה. ואחר שלמדה מותר לה לנהוג בעת הצורך".
אף הגר"ש מחפוד שליט"א התיר לאשה לנהוג, כך ע"פ השמועה, ובלבד שתלמד נהיגה אצל אשה, משום שבשנים האחרונות הדבר נפוץ יותר ואין בזה משום חוסר צניעות, וכן הגראי"ל שטיינמן שליט"א הורה לאחת שנוהגת וגרה בקרית ספר שהיא יכולה לנהוג שם. עוד התירו ע"פ השמועה, הרב יעקב אדלשטיין, הרב משה פיינשטיין, והרב חיים פנחס שיינברג זצ"ל.
והגאון הרב יוסף שיינין שליט"א, רב העיר אשדוד, ולשעבר אב"ד ת"א, כתב בתשובה: "לא נראה לי שיש בכך בעיות צניעות. אשה ההולכת ברחוב היא יותר נראית מאשר היא בתוך הרכב, ולכן בעיני אין בעיה.
ידוע לי שישנם רבנים ששוללים את זה, אני לא יודע למה, לא באתי איתם בדברים ולכן אינני יודע מה הנימוק שלהם. אולי צריך היה לשלול מנשים ללכת ברחוב. לדעתי לאשה שהולכת ברחוב יש בעיה יותר מאשר אשה הנוהגת ברכב".
וכן הגאון הרב מרדכי מלכה שליט"א, רב העיר אלעד, כתב: "אני כתבתי תשובה ארוכה שיש להתיר לאשה, והבאתי לכך מקורות בהלכה. כל הנקודה היא השאלה של גדר דבר שלא ילבש, וצניעות. למעשה, הנהיגה היתה גם בבהמות בזמנם - אם זו רבקה כאשר היא נעזרת כשהיא רכבה על גמלים. יש גמרות על זה שכשהאישה נוהגת היא יושבת בצורה יותר צנועה מאשר האיש.
על כל פנים, מבחינת מעשה הנהיגה אנחנו מוצאים שעצם הנהיגה לא אסורה אלא העניין שהאישה צריכה לנהוג בצניעות, עכשיו בימינו שמדובר בכורח המציאות למשק הבית שזהו קיומו של הבית - אם זה הסעת הילדים או קניות, ובמידה והאישה לא תנהג, הבעל יצטרך לעשות זאת ויהיה זה ביטול תורה, אז ודאי שנהיגת האישה היא מצווה. לכן כתבתי שבהחלט אפשר להקל".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2020 21:36 |
|
| |
| מושגים כתב: |  | | ... או שגברים מסביבה סוקרים אותה מכף רגל ועד ראש במשך כל זמן הנסיעה, או גרוע מכך, יתחככו איתה פיזית בשלב זה או אחר... יש עוד אופציות? יתכן שיש גברים שיש להם עוד דברים לעשות מאשר לסקור נשים מכף ראש ועד רגל? |
|
לא טענתי שכל הגברים יסקרו אותה וכו'. או כל הגברים יתחככו איתה. בוודאי שיש גברים יר"ש שנמנעים מכך.
אני רק ערכתי השוואה בין הנהיגה ברכב לבין הנסיעה באוטובוס. היכן יש יותר סיכוי שיסתכלו עליה, שיתחככו איתה, שיתחילו איתה, שיצאו מכך תקלות, וכו' וכו'. כל אחד שעיניים בראשו, מבין שהנסיעה באוטובוס הרבה יותר בעייתית מבחינת צניעות, גם באוטובוסים של 'מהדרין'.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2020 21:46 |
|
| |
| Safra כתב: |  |
| מושגים כתב: |  | | ... או שגברים מסביבה סוקרים אותה מכף רגל ועד ראש במשך כל זמן הנסיעה, או גרוע מכך, יתחככו איתה פיזית בשלב זה או אחר... יש עוד אופציות? יתכן שיש גברים שיש להם עוד דברים לעשות מאשר לסקור נשים מכף ראש ועד רגל? |
|
לא טענתי שכל הגברים יסקרו אותה וכו'. או כל הגברים יתחככו איתה. בוודאי שיש גברים יר"ש שנמנעים מכך.
אני רק ערכתי השוואה בין הנהיגה ברכב לבין הנסיעה באוטובוס. היכן יש יותר סיכוי שיסתכלו עליה, שיתחככו איתה, שיתחילו איתה, שיצאו מכך תקלות, וכו' וכו'. כל אחד שעיניים בראשו, מבין שהנסיעה באוטובוס הרבה יותר בעייתית מבחינת צניעות, גם באוטובוסים של 'מהדרין'.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2020 23:21 |
|
| |
יש נקודה. שנכונה כמעט לכל האשכולות והדיונים של טרולי הפורום.
הם מעלים נושא,ואפילו הרבה נושאים, שאפשר בהחלט לקיים עליו דיון ענייני. יכול להיות שהוא צודק. יכול להיות שאתה צודק.
העניין הוא, שאת טרולי הפורום שום דיון לא מעניין לגופו.
יש להם מסר אחד, שעומד בבסיס כל האשכולות:
אתם הדוסים, מפגרים, מיושנים פרימיטיבים. כל המנהגים והמוסכמות החברתיות אצלכם, הם רעות ,מטופשות ומזיקות. כל מי שמעז להגן על המסורת והמנהגים של קהילתו- הוא מצומצם וטיפש,ולא יודע לחשוב עצמאית. כל דבר רע שקורה אצלכם, זה בגלל שאתם דוסים. איי- גם אצל חילונים זה קיים פי 8- אבל אתם הרי מטומטמים ! אז לא תחשבו על זה לבד....
זה המסר ואין בלתו. איפה זה בלט באשכול הזה? האמירה המגעילללללללה של ראש הטרולים דפה "את לא מרגישה נכה"???? אמירה שהכל כלול בה. הכל.
תוקן על ידי פצקו ב- 05/07/2020 23:26:15
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2020 23:39 |
|
| |
בעולם של היום, מי שאין לו רישיון נהיגה זה סוג של נכות!כך לפחות אני הרגשתי בתקופה שכבר הייתי נשוי ועדיין לא היה לי רישיון נהיגה. וכך מרגישים כל בני האדם הנורמליים שאני מכיר. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 05/07/2020 23:40:11
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2020 00:01 |
|
| |
בקיצור, כמו שיו"ר המפלגה שלך, פורק את תחושת הנחיתות שלו על זה שהוא השתמט משירות צבאי ,על ידי שהוא חורט על דגלו את השיוויון בנטל, כך אתה פורק את תחושת הנחיתות על זה שעברת בלא יודע איזה טסט, על הנשים החרדיות. סבבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2020 00:04 |
|
| |
משעשע. דווקא עברתי בטסט ראשון במיקום קשה כאשר באותה התקופה רק כ10 אחוז היו מצליחים לעבור בפעם הראשונה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2020 00:07 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2020 00:13 |
|
| |
כבוד???ממתי ניק צריך כבוד?
ולגוף העניין רידוד השיח הוא הכרחי וחייב להעשות!
מפני שיש צורך הכרחי לחדד את ההבדל, בין היחס לטענות ענייניות,ולדיונים עניינים, לבין היחס הראוי לשנאה צרופה ולשלילת זכות הקיום של הציבור החרדי כציבור חרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2020 00:40 |
|
| |
אין מטבעי להתייחס לתגובות ביריוניות שיורדות לפסים אישיים. טעיתי כשהתייחסתי אליך מלכתחילה. מקווה שלא אגרר לכך שוב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|