| נשלח ב-6/7/2020 21:03 |
|
| |
איך אפשר להכריח את הח"כים החרדים להיות נאמנים לבוחריהם??
בעיה רצינית ביותר. ההצהרה של יעקב אשר וההצבעה שלו הנוגדת הצהרתו, והסרטון המביש של המשטרה עם ילדה חרדית בת 10 או 13 גורמת לי לתהות על איך אנחנו יכולים להביא למצב שבו חבר כנסת חרדי יפחד להצביע נגד דעת ובעיקר נגד צורך בוחריו. יבואו כולם ויגידו, אתם טמבלים שפעם בארבע שנים כשהם צריכים את הצבעתכם אתם נוהים אחריהם כעדר שוטים ומצביעים להם, אז אין לכם על מי להלין רק על עצמכם. לדעתי, זה סוג של שפיכת מי האמבטיה ביחד עם התינוק. מה לעשות, אין לנו את הפריבילגיה לא לבחור להם. במקומם יבואו אנשים גרועים פי עשר מהם, אז מה הועלנו. הבעיה שגם הם יודעים את הסוד הזה, ולכן הם מרגישים חופשיים מדי פעם (צריך לראות גם את הדברים הטובים) להתעלל או לגרום התעללות בציבור בוחריהם. מה כן אפשר לעשות? אולי אפשר להעביר הכרעות מסוימות לגוף חיצוני שיהיה משוחרר ממחויבות פוליטיות, ושהח"כים לא ירגישו שהם יכולים לעשות מה בא להם. הבו עצה הלום!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2020 21:09 |
|
| |
אז מה האופציה? שבגלל ממשלה גרועה יותר, ניתן להסתה הזו ולפשעי המשטרה להימשך? לא!! גם אם יש לביבי ממשלה בלי החרדים, אי אפשר לשתוק יותר! צריך להפסיק לאיים בפרישה ולהודיע לנתניהו שאם האכיפה נמשכת בצורה הזו, פורשים מיידית מהממשלה. אין דרך שלישית לצערי! הדרך היחידה להשפעה היא בממשלה! שיבנה קואליציה עם לפיד וליברמן שביזו אותו. בוא נראה אותו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2020 21:16 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | אז מה האופציה? שבגלל ממשלה גרועה יותר, ניתן להסתה הזו ולפשעי המשטרה להימשך? לא!! גם אם יש לביבי ממשלה בלי החרדים, אי אפשר לשתוק יותר! צריך להפסיק לאיים בפרישה ולהודיע לנתניהו שאם האכיפה נמשכת בצורה הזו, פורשים מיידית מהממשלה. אין דרך שלישית לצערי! הדרך היחידה להשפעה היא בממשלה! שיבנה קואליציה עם לפיד וליברמן שביזו אותו. בוא נראה אותו נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
נראה לי שיש לך טעות אין לביבי רוב ללא המפלגות החרדיות.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 06/07/2020 21:17:31
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2020 21:49 |
|
| |
פתרונות אפשריים: 1) פריימריז פנימי במפלגות החרדיות. 2) שישנו את החוק. ויורידו את אחוז החסימה וקולות של מפלגה שלא עברה אחוז חסימה יעברו ויחולקו לקואליציה של מפלגות חרדיות. וכל יוכלו להקים מפלגות חרדיות מתחרות. 3) שישנו את החוק ובבחירות המצביעים למפלגה ידרגו את סדר המועמדים ברשימה. יש כזה דבר בגרמניה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2020 01:59 |
|
| |
כל הכותבים הגיבורים הגדולים... נס שאתם לא במקום החכי"ם החרדיים.
עם כל הכעס מול הסרטונים המרתיחים - מישהו בר דעת חושב שהתפקיד של החכי"ם החרדיים הוא לשבור כעת את הכלים, ולסכן דברים הרבה יותר מהותיים וקרדינליים עבור כלל הציבור? (טוב, אני יודע ש"יידישקייט" כמו חוק הגיוס, עבור רוב הכותבים ה"חרדים" פה זה סתם "תירוצים", אבל גזירות תקציביות סגנון לפיד, שיבואו עלינו אם למשל נפיל את הממשלה מהסיבות הלא נכונות בזמן הלא נכון, או שנדחוף את ביבי לידים של ליברמן, או לפיד, זה מה שאנחנו צריכים כעת?) דבר אחד אתם יכולים להבין. עם כל הביקורת שיכולה להיות על החכי"ם, לא מדובר באנשים טפשים. הם יודעים היטב שהיו יכולים לגזור כעת "קופון" על ידי פתיחת חזית מול "הכל בכל מכל" על האכיפה הבררנית. וקל וחומר שאם אחד מהם יעשה את זה וישאיר את חבריו מאחור, תארו לעצמכם אילו תשואות הוא יגרוף כאן ובציוצים של ה"עיתונאים החרדים" בטוויטר. אבל מה, לשמחתי ולשמחת רוב הציבור החרדי המיושב בדעתו, מדובר באנשים עם קצת אחריות, ובמידה שהיא חסרה להם, בשביל זה הם כפופים לרבנים שלא יתנו להם להתפרע, עם כל הכאב והכעס. חוץ מזה, גם נקמה יותר מוצלחת כשהיא קרה, ויותר טוב בחושך. אם תהיה הזדמנות למשל לגפני בועדת הכספים "לתקוע" תקציב למשרד לבטחון פנים, בלי להצהיר בראש כל חוצות שזה כנקמה על ההתעלמות של הנהגת המשרד מההתנהגות של השוטרים, ובלי לגרום נזקים לציבור החרדי, נראה למישהו שהוא יפספס אותה? זה יהיה כמובן גם הרבה יותר יעיל בהנעה של המערכת להתנהג באופן שונה, מאשר מלחמה פומבית. אותה אפשר ורצוי להשאיר ל"אושיות הרשת".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2020 02:54 |
|
| |
לה''ו. שיתנדבו כמו ח''כ ברקת. מי שרוצה פירוט יתר על החסרונות והמעלות, שישלח לי את הווצאפ. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2020 07:30 |
|
| |
הציבור החרדי, ברובו, הוא צדיק וישר. העסקונה שלו, ברובה, היא מרושעת ומנוולת ואין לה אלוהים. והרבנים, ברובם, אומללים נכים ומשותקים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|