| נשלח ב-9/7/2020 12:14 |
|
| |
מה פשר ההכתרה ?
דווח פה באתר כי במעונו של הגרי"ג אדלשטיין הכתירו את נכדו של ר' ניסים קרליץ לרב שכונת גינות דוד (מתחם פיג'ו) בב"ב,
וכאן הבן שואל, האם הוא נבחר ע"י תושבי השכונה (שעדיין לא מתגוררים במקום) ? האם נציג מוסמך מטעם הדיירים השתתף בבחירות לרבנות השכונה ? האם היו מתמודדים נוספים ? באיזה סמכות ממנה ראש ישיבת פונוביז' רב לשכונה בקצה השני של העיר ? האם השכונה נבנתה ליוצאי פונוביז' ? או על ידי ישיבת פונוביז' ?
אם התשובות לשאלות הנ"ל יוצאות שלילי, הרב שגם "רבנותו" של הרב דנן, היא שלילית,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 12:22 |
|
| |
מה לא ברור? הנ"ל נושא בתואר הנכסף 'גאב"ד פיג'ו במעונו של הגרי"ג' ותו לא, תואר מקביל ל'ראש דסק עזה במערכת ישראל היום'. זה לא מחייב תושבים שלא קיימים בשכונה שלא קיימת, ודאי שלא את פיג'ו או סיטרואן, רק את המעון.
תוקן על ידי נעילה ב- 09/07/2020 12:30:12
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 12:39 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 12:43 |
|
| |
אני לא הייתי כ"כ מזלזל בזה.
ראשית אני חושש, ש"הרב" יתחיל לקבל משכורת מהעיריה כרב שכונה, לך תדע מה נעשה במערות החשוכים של העיריה (בפרט שיש כאן "דעת תורה" באמצע.
שנית, מי שמכיר את הדינמיקה של דיני תורה בבתי הדין, ואת טענות החזקה ו'הקים לי' וכו' לא יכול להיות שקט מפעולות כאלה ודומיהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 12:49 |
|
| |
באם יגישו ערר על זה יהיו בחירות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 13:46 |
|
| |
כרגע אין בין כה וכה תקנים לרבני שכונות ובוודאי לא לפרוייקט מקומי בתוך שכונה קיימת, אלא אם יש איזה סעיף עלום שלשם ניתן לדחוף את הקשית ולשאוב דרכה משכורת, אבל ביום שיהיו תקנים, יוכלו כל אלו שמחזיקים בתואר מסויים שנים, לבא ולדרוש את שלהם,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 14:21 |
|
| |
| חכלילי כתב: |  | | אני לא הייתי כ"כ מזלזל בזה.
ראשית אני חושש, ש"הרב" יתחיל לקבל משכורת מהעיריה כרב שכונה, לך תדע מה נעשה במערות החשוכים של העיריה (בפרט שיש כאן "דעת תורה" באמצע.
שנית, מי שמכיר את הדינמיקה של דיני תורה בבתי הדין, ואת טענות החזקה ו'הקים לי' וכו' לא יכול להיות שקט מפעולות כאלה ודומיהן. |
|
יש להניח ש"הרב" יגיש תביעה נגד קבוצת לובינסקי יבואנית פיג'ו לתשלום שכרו, בבית הדין בנשיאות מרן הגאב"ד ר"נ קרליץ זצ"ל, כמובן...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 14:34 |
|
| |
השיבה שופטנו כבראשונה
יודעים מה הזוי? כווולם יודעים את המציאות העצובה הזו, וכוווולם שותקים.... ודמעת העשוקים עולה ובוקעת רקיעים ... חומר למחשבה לי"ז תמוז... שנזכה בקרוב לסנהדרין בלשכת הגזית בע"ה.
תוקן על ידי היצל ב- 09/07/2020 14:35:45
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 19:03 |
|
| |
מה התעוררת עכשיו? כבר שנים שרבני שכונות/ערים מתמנים בדרך כזו. בטרם נכנס הדייר הראשון למקום, יש כבר רב ממונה מגבוה. ותתפלא, יש מקומות שמינו בדרך זו יותר ממרא דאתרא אחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 19:21 |
|
| |
למה התעוררת רק עכשיו? כמה אנשים (חלקם פוחזים) בחרו ברב אחד מחו"ל והכתירו אותו לגאב"ד ירושלים בעוד ש- 95% מבני ירושלים לא קיבלו את מרותו, ולא מעניין אותם ממנו כלל. ומי מינה את מאיר הלר? ועוד כהנה וכהנה
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 19:29 |
|
| |
לטובת הגולשים: רק שנבין באיזה צד בונדמן במחלוקת בין מיילזיש לסטמר(כי זה כאילו קשור לעניין שרב ממונה ע"י הממסד או ע"י התושבים)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 20:01 |
|
| |
פחות התכוונתי לנושא הספציפי של מינוי רבנים, ויותר לשררה של הרבנים והבד"צים מטעם עצמם (עם חותמת גדולי ישראל לכאורה), בכל הקשור למינויי העדה החרדית זו זכותם המלאה! מחללי השבת שבחרו ב"רב הראשי לישראל" ובראשל"צ וברבי הערים למיניהם הם פחות פוחזים בעינך?
| מזמור_שיר כתב: |  | | למה התעוררת רק עכשיו? כמה אנשים (חלקם פוחזים) בחרו ברב אחד מחו"ל והכתירו אותו לגאב"ד ירושלים בעוד ש- 95% מבני ירושלים לא קיבלו את מרותו, ולא מעניין אותם ממנו כלל. ומי מינה את מאיר הלר? ועוד כהנה וכהנה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 20:03 |
|
| |
| גלאגוזים כתב: |  | מה התעוררת עכשיו? כבר שנים שרבני שכונות/ערים מתמנים בדרך כזו. בטרם נכנס הדייר הראשון למקום, יש כבר רב ממונה מגבוה. ותתפלא, יש מקומות שמינו בדרך זו יותר ממרא דאתרא אחד... |
|
בדיוק! זה המצב בציבור החרדי. אין בחירות ואין דמוקרטיה. הכול מקומבן ומונחת מלמעלה "ועשית ככל אשר יורוך"
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 20:41 |
|
| |
כפה עליהם הר כגיגית
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 21:22 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | למה התעוררת רק עכשיו? כמה אנשים (חלקם פוחזים) בחרו ברב אחד מחו"ל והכתירו אותו לגאב"ד ירושלים בעוד ש- 95% מבני ירושלים לא קיבלו את מרותו, ולא מעניין אותם ממנו כלל. ומי מינה את מאיר הלר? ועוד כהנה וכהנה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2020 21:50 |
|
| |
אתה יכול אולי לבוז להם, אבל בעדה החרדית יש ועדת הכ"ג המורכבת מעשרים ושלושה חברים המייצגים את כל הקהילות הותיקות בירושלים החברות בעדה החרדית והם מתאספים לבחירות כדת וכדין, ומי שיודע כמה לחצים היה בפעם האחרונה למנות רב פלוני, ולא עזר שום דבר כי נציגים של קהילה מסויימת הכריעו בהצבעה החוקית בעד הגרי"ט וייס (ועכשיו גומלים להם בפאשקווילים בענין גולובנציץ)
הציונים בראשות חיים וייצמן שלא רצו להכיר בסמכות העדה החרדית עשו להם נציגים וועדות משלהם, ומנהלים הליך בחירות מסודר עם מיטב הדילים מימות הרב קוק ועד איילת שקד וה' אריה שטרן,
ובתווך, הרבה חרדים שחיים בבחינת איש הישר בעיניו יעשה והם לא צריכים שום רב ושום סמכות, מלבד לעונת הבחירות שאז העיתונים המפלגתיים יודעים לנפנף בעשית ויורוך ועוד אי אלו סיסמאות נבובות,
|
|
|
|
|