בית פורומים בחדרי חרדים

הפרופסור לכלכלה עומר מואב על התכנית של ביבי וכץ: תכנית מטומטמת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/7/2020 23:21 לינק ישיר 
הפרופסור לכלכלה עומר מואב על התכנית של ביבי וכץ: תכנית מטומטמת

הפרופסור לכלכלה עומר מואב בפייסבוק:
"בסוף פיצחנו את זה" נתניהו בנאומו הערב. 
מה פיצחנו, אתם תוהים? מצאנו דרך לשפוך המון כסף ציבורי בצורה מהירה ומזיקה. למשל, עד חצי מליון ש"ח לעסק כל חודשיים, עם תמריץ חזק לצמצם פעילות כלכלית, כולל לפטר עובדים (הקריטריון הוא ירידה משמעותית במחזור העסקי). פשוט מטורף. בנוסף, מודל דמי אבטלה שיוצר תמריץ מאוד חזק להימנע מעבודה למשך שנה. 
כרגיל אצל נתניהו, דוחים הכל לרגע האחרון, ובסוף עושים תכנית מטומטמת. 
האם אפשר אחרת? בוודאי. עסקתי בזה בראיון איתי שפורסם היום בגלובס למשל ובפוסטים רבים. מוזמנים לקרוא.  רק אציין שרוב הכלכלנים מסכימים דווקא איתי ולא עם נתניהו.
בתשובות לשאלות של עיתונאים (רובן לא רציניות, או ממש מרימים לנתניהו להנחתות), נתניהו מצהיר שהוא עסוק כמעט כל היממה בעניין כלכלת ישראל. נותר לנו לתהות, אם זו התכנית שהוא מסוגל היה לייצר אחרי כל כך הרבה מחשבה. ועוד נציין, שכנראה רק היה לנו נדמה שהוא בעיקר התעסק עם מנדלבליט, קשקושים על סיפוח, ודאגה לכלכלה האישית של משפחתו. 
נתניהו ממשיך להשוויץ בזה שהיינו מודל לעולם, ולפלוט עוד שקרים: "כלכלת ישראל מאוד איתנה." "צמיחה ייחודית," "עשינו המון רפורמות."  
ועדיין, למרות המחדל החמור בישראל גם בצד התחלואה וגם בכלכלה, מסתבר, כך על פי נתניהו, שמנהיגים בעולם ממשיכים להתייעץ אתו. נשבע לכם, ככה הוא אמר.  האיש משקר בלי בושה.
עוד הוא אמר שכל הכלכלנים בלי יוצא מן הכלל (והוא מדבר עם הכלכלנים הכי רציניים בעולם!), כולם ממליצים על תקציב לארבעה חודשים. (שקר גס כמובן.)
השר כץ מוסיף פרטים. באמת מדובר על תכנית נוראית. כץ גאה בכך שבעל אולם חתונות יקבל מהציבור מליוני שקלים במענקים...  פשוט מזעזע. חבל שכץ לא פיתח עמוד שדרה ולא דואג לציבור. למד מהבוס, הוא פשוט מקשקש על איזה יופי יהיה כאן בזכותו בקרוב. כחלוניזם על סטרואידים.
במיוחד אני אוהב את ה"אנחנו נשלם."  נפלא, זה ממש ביבי וכץ משלמים, לא אנחנו והילדים והנכדים שלנו....
התקשורת הכלכלית בישראל? תת רמה. כמה ששופכים יותר כסף יותר טוב...
ועכשיו, תסלחו לי אני מקווה, אבל יש לי אישור מהרופא לא להקשיב למתן חודורוב. האיש הרהוט הזה לא מבין כלום, וברגע שהוא אומר שהכל מצוין בתכנית רק נקווה שיצליחו לעמוד ביעד, אני פורש.
https://www.facebook.com/omer.moav/posts/10223681367407804

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2020 23:23 לינק ישיר 

התחושה שלי, שביבי של 2003 כבר לא קיים. הוא יעדיף רווח פוליטי לטווח הקצר על פני מניעת אסון כלכלי לטווח הארוך. תהדקו חגורות! זה הולך להיות לא פשוט!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2020 07:39 לינק ישיר 

אוי הקורונה הכלכלית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/7/2020 09:15 לינק ישיר 

על פניו נראה שהם טועים. אבל אם הם טועים, למה הדולר לא טס בחזרה לפחות לאזור ה3.8 היכן שהיה בגל הראשון?!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הפרופסור לכלכלה עומר מואב על התכנית של ביבי וכץ: תכנית מטומטמת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext