זה מקובל ? כי פחות יש טעם לבקש משהו שלא מקובל, מה דעת הרבנים בנושא ? אציין מה שנראה לי, שאם יש למישהו דירה או נכסים אז זה הגיוני הבקשה של הסכם ממון, מציגים את זה בתור תעודת ביטוח והיה אם חלילה נאלץ להפרד, מסיבות שונות. תודה רבה
זה שייך כמובן רק אם הדירה שלך 100% לפני החתונה (נניח קיבלת מתנה מההורים), אם הדירה במשכנתא שמשולמת תוך כדי הנישואים אז זה ממון שנצבר בנישואים והיא תתחלק 50-50..
זה כמובן מקרה מאוד נדיר, בטח בציבור החרדי שמתחתנים ממש צעירים ולרוב להורים אין אמצעים לרכוש דירה שלמה עבור ילדיהם, אבל למי שזה רלוונטי ברור שכדאי לעשות הסכם כזה..
נשלח ב-12/7/2020 11:32
אדם_ה1 כתב:
זה שייך כמובן רק אם הדירה שלך 100% לפני החתונה (נניח קיבלת מתנה מההורים), אם הדירה במשכנתא שמשולמת תוך כדי הנישואים אז זה ממון שנצבר בנישואים והיא תתחלק 50-50..
זה כמובן מקרה מאוד נדיר, בטח בציבור החרדי שמתחתנים ממש צעירים ולרוב להורים אין אמצעים לרכוש דירה שלמה עבור ילדיהם, אבל למי שזה רלוונטי ברור שכדאי לעשות הסכם כזה..
אם מישהו מגיע עם דירה + משכנתא, מה ההגיון לתת -לדוגמה- לאישה שכל הזכות שלה שהיא התחתנה תקופה קצרה, עם ילד או בלי, חצי דירה !?
ראשית, אם הדירה היא עם משכנתא והזוג התכוון לשלם את המשכנתא במשותף אז זאת כוונת שיתוף, וכשמפרקים שותפות אז הכל מתחלק. מצד שני, אם התגרשו זמן קצר אחרי החתונה מן הסתם רוב הדירה עדיין לא שולמה, ולכן היא גם לא תקבל רק חצי דירה, אלא גם חצי מהחובות.. (אני לא מתמצא אבל אני מתאר לעצמי שזה מה שיקרה)
נשלח ב-12/7/2020 12:11
בס"ד
אני חושבת שזה נושא מורכב.
אתייעץ על זה עם יועץ ורב יחד עם בן זוגי לעתיד, במידה ויהיו לו נכסים./שהורי יעשו זאת עבורי,מעדיפה שכך:)
ברור שאני חושבת שאם האישה דואגת לגבר למשפחה ואף לעיתים פוגעת בקריירה שלה, ועוסקת בעבודה נשית(שהיא יקרה מאד בשוק החופשי) הוא צריך לדאוג גם לעתידה ולא לפגוע במין החלש.
במידה ואין הבנה והערכה בנושא ברור שהאישה צריכה להביא כמה שפחות ילדים,כשהגבר מבין ודואג להם בעיקר, כדי שתוכל להיות פנוייה לקריירה רצינית,כדי לדאוג לעתידה:) אני אישית מקווה שאמצא גבר שיהיה חשוב לו עתידי כמו שעתידו חשוב לי:) בכל מקרה.נושא זה לא אהוב עלי.אז איני רוצה לדון בו.כך שרק רציתי להביע את דעתי אך אשמח שלא תגיבו לדברי.
הסכם ממון רלוונטי בעיקר אם תתעשר מאוד. אתה לא רוצה לסיים כמו ג'ף בזוס שאישתו קיבלה חמישים מיליארד על כלום. יותר רלוונטי מבחינתי זה הסכם טרום נישואין שמגדיר משמורת משותפת. ככה אתה לא צריך לשלם לה מזונות מעבר לכתובה ויש לך לפחות חמישים אחוז זמן עם הילדים בלי שהיא יכולה לקחת משמורת מלאהת זה סופר קריטי!!!
תקראו קצת סיפורים על גירושין. יש נשים פשוט מכשפות, מתלוננות תלונות שווא על אונס ועל התעללות בילדים וכו' וכו'. אפשר לומר שלי זה לא יקרה אבל אם זה יקרה אתה תתחרט מאוד שלא הגדרת לפני הנישואין הסכמים מוגדרים
הסכם ממון רלוונטי בעיקר אם תתעשר מאוד. אתה לא רוצה לסיים כמו ג'ף בזוס שאישתו קיבלה חמישים מיליארד על כלום. יותר רלוונטי מבחינתי זה הסכם טרום נישואין שמגדיר משמורת משותפת. ככה אתה לא צריך לשלם לה מזונות מעבר לכתובה ויש לך לפחות חמישים אחוז זמן עם הילדים בלי שהיא יכולה לקחת משמורת מלאהת זה סופר קריטי!!!
לג'ף בזוס לא היה עוזר הסכם ממון, הוא פתח את אמזון אחרי שהתחתנו והם עבדו על זה ביחד. לפי החוק במדינת וושינגטון, כסף שנצבר אחרי הנישואים מתחלק 50-50..
משמורת משותפת רלוונטית אם יש ילדים, הסכם ממון רלוונטי, ואולי אפילו בעיקר, כשאין ילדים. (למשל זוג מבוגרים שמתחתנים בפרק ב' ולא מתכננים להביא ילדים. כמעט כל נישואי פרק ב' כרוך בהסכם ממון כזה או אחר..)
נשלח ב-12/7/2020 12:35
סתםבחור כתב:
תקראו קצת סיפורים על גירושין. יש נשים פשוט מכשפות, מתלוננות תלונות שווא על אונס ועל התעללות בילדים וכו' וכו'. אפשר לומר שלי זה לא יקרה אבל אם זה יקרה אתה תתחרט מאוד שלא הגדרת לפני הנישואין הסכמים מוגדרים
איך יעזור הסכם משמורת משותפת אם האישה תתלונן שהבעל מתעלל בילדים?
נשלח ב-12/7/2020 12:38
סתםבחור כתב:
חבל שאתה מגיע בגישה של כמה שיותר לקחת וכמה שפחות לתת.כשאתה עם אפשרות כלכלית...אישה היא לא אוייב אלא מישהי שאתה אמור לאהוב:)
אתה אומר:שתפרנס את עצמה כי אני לא מחפש ילדה.גם תביא לך אהבה,ילדים ושירות במקביל. ואח"כ לתת לה כמה שפחות.זה משדר חוסר הערכה.
הגישה זה להעריך אחד את השניה ולתת בשמחה לאישה שאהבת ולאמא ששנים דאגה ודואגת לילדך וסבלה למען הרצון המשותף הזה...כי להביא ולגדל ילדים זה ממש לא פשוט!
אם הגישה היא כזו? אכן אתה צריך לשלם לה על כל ילד כמו פונדקאית, חצי- חצי. עלות כל ילד עם כל ההקפדות של חרדי: 500,000ש"ח. תשלם על כל ילד 250,000 ואז תקבל חצי-חצי במשמורת.
זה הוגנות. אם רוצים לקבל יחס שווה צריך גם להשקיע עליו בשווה.
ילדים זה מצרך יקר.ואם הם חשובים לך תעריך זאת גם בכסף ולא רק בהסכמים שמבטחים אותך כשאינך רוצה להשקיע על כך ועוד בקושי רוצה לפרנס כשהיא נשואה לך
זהו, שזה לא הוגן שאחד מהצדדים יקבל חצי ממשהו שהיה שייך לצד השני גם לפני ה"שותפות" (נישואין)
הרי אם שני הצדדים היו תפרנים ומתחתנים בלי כלום, בגירושים הם היו מתחלקים חצי חצי בהכל וזה היה הוגן, נכון? אז למה אם אני מוסיף למשוואה איזה נכס שהיה בבעלות שלמה של צד אחד לפני הנישואים זה אמור לשנות משהו?
נשלח ב-12/7/2020 12:56
אחלה טיעון נשמע לי הגיוני ....
נשלח ב-12/7/2020 12:58
חייכנית770 כתבה:
סתםבחור כתב:
בס"ד
חבל שאתה מגיע בגישה של כמה שיותר לקחת וכמה שפחות לתת.כשאתה עם אפשרות כלכלית...אישה היא לא אוייב אלא מישהי שאתה אמור לאהוב:)
אתה אומר:שתפרנס את עצמה כי אני לא מחפש ילדה.גם תביא לך אהבה,ילדים ושירות במקביל. ואח"כ לתת לה כמה שפחות.זה משדר חוסר הערכה.
הגישה זה להעריך אחד את השניה ולתת בשמחה לאישה שאהבת ולאמא ששנים דאגה ודואגת לילדך וסבלה למען הרצון המשותף הזה...כי להביא ולגדל ילדים זה ממש לא פשוט!
אם הגישה היא כזו? אכן אתה צריך לשלם לה על כל ילד כמו פונדקאית, חצי- חצי. עלות כל ילד עם כל ההקפדות של חרדי: 500,000ש"ח. תשלם על כל ילד 250,000 ואז תקבל חצי-חצי במשמורת.
זה הוגנות. אם רוצים לקבל יחס שווה צריך גם להשקיע עליו בשווה.
ילדים זה מצרך יקר.ואם הם חשובים לך תעריך זאת גם בכסף ולא רק בהסכמים שמבטחים אותך כשאינך רוצה להשקיע על כך ועוד בקושי רוצה לפרנס כשהיא נשואה לך
אויש חייכנית זה פשוט לא נכון. העלויות שכתבת לא מגיעות לה כמו פונדקאית כי היא גם שותפה לתהליך. ואני ממש לא בגישה של לקחת יותר מאשר לתת ולכן אני אומר שצריך לעשות הסכם ברור כי במציאות של היום האישה לוקחת הרבה יותר מאשר נותנת. אם הזוג חי בעושר ואושר אז מעולה, תפרנס אותה ואת הילדים אבל בשנייה שמתגרשים, הסכומים שדורשים הן לא פופורציונאלים לגידול הילד והגיוני בהחלט לדרוש משמורת משותפת כל שההוצאות מחולקות חצי חצי וגם יש לך את הילד חצי מהזמן במקום שהילד הולך רק לאישה שדרושת ממך הון עתק בטענה של שמירת רמת חיים. לא סתם יש כל כך הרבה גרושים שמתאבדים! ואני מבין חייכנית שמפריע לך לראות גבר שמבין שהוא לא צריך להיות פרייאר רק כדי להתחתן. אישה שמתגרשת בהחלטה משותפת היא בהחלט לא אויב אבל יש לה פוטנציאל הזוי לאמלל לגבר את החיים וההסכם בסך הכל מנסה לתת שיוויונות כלשהי לגבר