בית פורומים שידוכי חרדים

בנוגע להסכמי ממון לפני הנישואין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2020 13:55 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
חחח אל תדאג אני יודעת את זה שהכתובה היא לא תשלום עבור עבודתה ...
אני רק מנסה להסביר לחייכנית שאם גבר מפרנס את אשתו זה התשלום עבור עבודתה.

לא הייתי מגדיר את זה ככה.

לפי התורה הגבר "קונה" את האשה כדי שתביא לו ילדים ובתמורה בזמן הזה הוא דואג למחסורה. זה שגבר מפרנס את אשתו זה חובה מהתורה עוד לפני שחכמים המציאו את הכתובה.

מכיון שלפי התורה הגבר יכל לגרש את אשתו מתי שבא לו, באו חכמים ותקנו את הכתובה, שהיא בעצם "פיצויי פיטורים" שתמנע מה"מעסיק" (קרי: הבעל) לפטר את העובד (קרי: האשה) מתי שבא לו, ואז נשים פחות יחששו שיגורשו על כל שטות. (אבל אם הוא עשיר זה מן הסתם לא יזיז לו בכל מקרה)

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 12/07/2020 13:57:18

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2020 13:56 לינק ישיר 

בס"ד

בתימן,לא הבנת את הנקודה.

ואם תרצי הסבר.אסביר לך בפרטי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/07/2020 13:56:41

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2020 14:00 לינק ישיר 

חחח האמת שאני שונאת את הנושאים האלה היה לי מהם מספיק בחיים ... אולי יקימו פורום חדש "פורום גירושין" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 14:01 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:

זה מזכיר לי שמישהי ספרה לי שהיא התחתנה עם בעל בזבזן , כשהם התגרשו היא נאלצה להתחלק איתו בחובות של מליונים שהוא יצר 

בס"ד

באמת עצוב...

אז באמת צריך למצוא פיתרונות עבור זה

אבל די כבר לשמוע סיפורים שליליים...
זה הדבר היחידי שבגללו אני מצטערת שלא התחתנתי ישר בגיל18...

הייתי רוצה להתחתן עם קצת מבט תמים בעיניים.
עם המון אהבה ואופטמיות...

אז תשאירו פינה אחת קטנה ותמימה בחיים האלו.
אני פורשת מהדיון הזה.

להית מתוקים

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/07/2020 14:02:24

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2020 14:02 לינק ישיר 

בתתימן כתב:
חחח האמת שאני שונאת את הנושאים האלה היה לי מהם מספיק בחיים ... אולי יקימו פורום חדש "פורום גירושין" 

יש פורום PEREK B

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2020 14:09 לינק ישיר 

חחחח מזל שהפורום ההוא נעול .... 

אהה וחייכנית עדיף לחיות בצמצום או על חשבון הילדים שלך מאשר לחיות על חשבון הגרוש שלך גם במידה והוא מוכן לנדב לך את הכסף... בכל מקרה בחיים צריך לשאוף שנוכל להתפרנס בכבוד ובכוחות עצמינו ולא להזדקק למתנת בשר ודם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 14:25 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

סתםבחור כתב:

חייכנית770 כתבה:

אדם_ה1 כתב:

חייכנית770 כתב:
בס"ד

מבחינה שכלית אתה צודק.אם מדובר בגבר שמתחתן עם גבר.

אך אישה,אם לא הייתה מביאה ילדים הייתה יכולה בעבודה רצינית להגיע לדירה תוך 10-20 שנה.

ואם היא דואגת לו למשפחה
הגבר צריך להעריך את ההקרבה שלה למען המשפחה בשנות חייה הצעירים ולהבין שזמן שווה כסף.היא יכלה לעשות את הכסף הזה אם היא הייתה דואגת לעצמה בלבד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

שוב, לא קשור בכלל.
דוגמא להמחשה למה שהסכם ממון עושה:

סטטוסצד אצד ב
רווק 0 0
נשוי 200,000
גרוש 100,000 100,000
סטטוסצד אצד ב
רווק 500,000 0
נשוי 200,000
גרוש 100,000 +
500,000
100,000

בס"ד

לא מבינה בכל זה...

ישלי רק רצון אחד: לחיות חיים טובים ושמחים עם בן זוגי:)
ושאם ח"ו נפרדים יעריכו את הזמן של האישה והנתינה שלה בבית.

וכמובן שיש לי רצון אנושי קטן ובסיסי,שאחרי כל שנות ההשקעה תהיה לי קורת גג שהיא גם שלי...
שתהיה לי פינה אחת קטנה ויציבה בחיים...(;

תוקן על ידי חייכנית770 ב- 12/07/2020 13:18:26

את רוצה פינה משלך? תעבדי ותשיגי אותה. אל תצפי מאף אחד לתת לך את מה שאת רוצה

בס"ד

נכון.לכן אל תאיים בגירושין אם אישה לא רוצה להביא אפילו ילד אחד עבורך.קאפיש?

זמן= כסף.

וילדים שווים כסף.

ואם אין הערכה לעבודה הנשית? האישה תעבוד עבור דירתה ואתה תשאר לבד עם הדירה שלך.

בלי משפחה.בלי ילדים.בלי אהבה.בלי אוכל שמבשלים בשבילך.בלי כבוד מהקהילה.
כי מלעשות שאתה מעריך רק עבודה גברית.

אז היא גבר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אישה רוצה ילדים וגבר רוצה זוגיות. אישה בשביל הילדים מוכנה להיות בזוגיות. גבר בשביל הזוגיות מוכן שיהיו ילדים. את לא יכולה לצפות מהגבר גם למחוא לך כפיים שאת רוצה ילדים ולפנק אותך בגלל זה, כי זה לא מה ש*הוא* רוצה. את יכולה לצפות מהגבר שיפנק אותך כי את בזוגיות איתו כי זה מה ש*הוא* רוצה ואת נותנת לו את זה.
לא מתאים לך? תמצאי גבר שכן רוצה אותך בשביל ילדים. אני אישית יצאתי עם בחורה שאמרה לי שהיא מחפשת בעיקר בנישואין ילדים ופחות את הקשר עם הבעל אז הורדתי את השידוך מיד

אישתי תצטרך לשכנע אותי להביא ילדים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 14:26 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

סתםבחור כתב:
בתתימן כתבה:

לא בטוח שהסכם ממון יכול להזיק לך כל כך ... לפי מה שאדם אומר זה משמר את המצב הקיים לפני הנישואין , בהנחה שאת באה עם מאה אלף והבחור בא אם מאה חמישים אלף כל אחד יצא עם הסכום המקורי ובנכסים ובהון שצברתם במהלך הנישואין תתחלקו , אני לא מבינה למה זה נשמע לך לרעתך ... זה סהכ שיטה אחרת לחלוקת הנכסים בגירושין.
יש לי דודה שרוצה להתגרש מבעלה , אבל היא לא מוכנה שהוא יקבל חצי מהדירה מכיוון שהיא בעיקר הביאה ועבדה על רוב הסכום של הדירה.

מעולה. זאת גישה נכונה. הבעיה שנגד הסכם ממון יוצאות וועידת הפמיניסטיות כשהמטרה הניצבת לעיניהם היא כמובן לקבל יותר ממה שהכניסו במסווה של טענות הרס הרומנטיקה. רומנטיקה טובה נוצרת רק כששני הצדדים בטוחים בכך שהאינטרסים שלהם ישמרו ולכן הגמרא קבעה שחייבים לכתוב כתובה לפני הנישואין

נשלח מהאנדרואיד שלי

פמיניסטיות נגד הסכם ממון? לא שמעתי, זה הסכם משפטי פשוט שלא קשור להבדל בין המינים, למה שפמניסטיות יאמרו על זה משהו? להיפך, לפעמים הסכם ממון עדיף לאשה.

הגמרא גם קבעה נכסי מילוג ונכסי צאן ברזל, שזה בדיוק הסכם ממון..

מהניסיון שלי הפמיניסטיות הכי גדולות שבעד עצמאות מלאה לאישה וכו' כשזה מגיע להסכם ממון הן ממש מתנגדות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 14:28 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:

אני לא מצליחה אבל להבין , למה חזל לא קבעו לאישה תשלום עבור עבודתה בשנות הנישואין חוץ מהכתובה ??? 

היא מקבלת תשלום. הבעל זן אותה תמורת מעשה ידיה. היא יכולה לומר איני ניזונת ואיני עושה ואז באמת אין לה חובות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 14:30 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

בתתימן כתב:
אני לא מצליחה אבל להבין , למה חזל לא קבעו לאישה תשלום עבור עבודתה בשנות הנישואין חוץ מהכתובה ??? 

מטרת הכתובה היא לא תשלום עבור עבודתה.

מטרת הכתובה היתה להבטיח מחיה לאישה למשך שנה שלמה (ומכאן הסכום הבסיסי של 200 זוז) ובהשוואה מאוד גסה לנהוג כיום, זה כמו "פיצויי פיטורים".

אשה אינה חייבת לעבוד בזמן הנישואין שהרי הגבר התחייב לה למזון, כסות וקורת גג ובזמנם לא היה צריך יותר מזה, אז גם אשה שלא עבדה כלל בימי נישואיה זכאית לכתובה.

מטרה נוספת של הכתובה היא כדי שאנשים לא יגרשו בקלות את נשותיהם ללא סיבה, בידיעה שנלווה לגט גם הוצאה כלכלית מסויימת.

מאיפה הגיעה ההמצאה שאישה לא חייבת לעבוד ורק הגבר חייב? מעשה ידיה של האישה שייכות לגבר והוא יכול לחייב אותה לעבוד. עדיין הוא חייב לזון אותה אבל לעבוד ברור שהיא חייבת גם אם זו עבודה שלא מספיקה. היהדות לא מגדלת עלוקות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 14:31 לינק ישיר 

חייכנית770 כתבה:

בתתימן כתבה:

בס"ד

פעם דירה לא עלתה יקר כמו היום.

ופעם אישה לא הרוויחה כמו שהיא יכולה להרוויח היום.

אם את מוכנה אחרי כל השקעתך עבור הבית,לחזור בסוף לחיות בבית הוריך/ להיות זקנה גלמודה חסרת בית ולהזדקק לבריות/לעבוד קשה מאד לבד, כשיש לך ילדים על הראש...אז בסיידר

נשלח מהאנדרואיד שלי

חייכנית את לא יותר טובה מהגבר. את רוצה שהגבר יחזור במקומך גלמוד לבית אחרי כל מה שעבד בשביל הבית?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 14:34 לינק ישיר 

אני בכלל לא מסכימה עם ההגדרה של  "אישה רוצה ילדים וגבר רוצה זוגיות" אני אישית רוצה זוגיות פורחת ומושקעת ... וכמובן גם ילדים , אני מצפה שבן זוגי ירצה שתי הדברים האלה אם לא מה יש לי לעשות איתו ?? לדחוף לו ילדים בכוח ?? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 14:36 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:

חחח הגישה שלי שנישואין לא יכולים להיות מאושרים בלי ששני הצדדים בטוחים במידה כלשהי שהיחסים לא יזיקו להם. תראי איך חייכנית כל כך רוצה שהגבר יבטיח לה עולם ומלואו. גם לגבר יש צרכים כלשהם שאם הם לא מסופקים הוא לא יוכל לתת את כולו לקשר. אז כן, מחשבה על גירושין בהחלט יכולה לעודד ולהיטיב את הקשר. מבטיח לך שאם גבר כותב בכתובה חמישים מיליון לאישה, הוא יחשוב הרבה יותר פעמים לפני שיתגרש ומצד שני לאישה אז יהיה יד קלה על ההדק אז צריך ליצור מנגנון מאוזן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 14:46 לינק ישיר 

אני לא בעד המנגנונים המפחידים האלה ... אי אפשר לחיות בצורה הזאת , אני מקווה שאני אמצא מישהו מספיק ירא שמים שיתנהג בהגינות וביושר ושיהיה אפשר לסמוך עליו וכך גם אני.
עדיף לא להזכיר בכלל את האופציה של גירושין במסגרת הנישואין זה רק מערער את הקשר , ככה לא בונים אהבה ....
אני לא יודעת , אולי בשבילך כל ההגנות האלה עוזרות .... לי ממש לא.. יש לי המון מה להפסיד במקרה של גירושין ואני מכירה מספיק גרושות שהפסידו המון אחרי תקופה קצרה של נישואין ....

ואי אפשר להיות בטוחים שהנישואין לא יזיקו לך , אני למדתי שבחיים האלה כלום לא בטוח , מי בכלל מבטיח  לנו משהו ??? 

קיצור , תחפש לי בחורה שאתה יכול לסמוך עליה שלא תזיק לך בזדון , זה המקסימום שאתה יכול 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2020 15:01 לינק ישיר 

בתתימן כתבה:

אני לא בעד המנגנונים המפחידים האלה ... אי אפשר לחיות בצורה הזאת , אני מקווה שאני אמצא מישהו מספיק ירא שמים שיתנהג בהגינות וביושר ושיהיה אפשר לסמוך עליו וכך גם אני.
עדיף לא להזכיר בכלל את האופציה של גירושין במסגרת הנישואין זה רק מערער את הקשר , ככה לא בונים אהבה ....
אני לא יודעת , אולי בשבילך כל ההגנות האלה עוזרות .... לי ממש לא.. יש לי המון מה להפסיד במקרה של גירושין ואני מכירה מספיק גרושות שהפסידו המון אחרי תקופה קצרה של נישואין ....

ואי אפשר להיות בטוחים שהנישואין לא יזיקו לך , אני למדתי שבחיים האלה כלום לא בטוח , מי בכלל מבטיח  לנו משהו ??? 

קיצור , תחפש לי בחורה שאתה יכול לסמוך עליה שלא תזיק לך בזדון , זה המקסימום שאתה יכול 

הבעיה שאף אחד כשמתחתן לא חושב שהוא יתגרש אחרת לא היו מתחתנים. זה אומר שכולם בטוחים שלהם זה לא יקרה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בנוגע להסכמי ממון לפני הנישואין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.